photo IMG_20140927_1429092333_zpseb9af5be.jpg
(bron)

Als je een eigen blog hebt ben je vast wel bekend met plugins. Voor degene die niet weten wat dit inhoud: Plugins zijn losse kleine programma’s. Ze voegen extra functionaliteit toe aan een WordPress website. Afgelopen Januari schreef ik al een blogje over de meest fijne plugins voor WordPress. Hieronder staan ook zeker een aantal dezelfde, maar sinds Jauari ben ik steeds meer leuke plugins tegen gekomen. Hier een overzichtje van de plugins waar mijn blog zeker niet meer zonder kant.


Opmerking: Deze plugins hieronder zijn voor een site die draait op WordPress, zoals mijn eigen site.

Akismet – Antispam / Klik hier voor de plugin
De fijne Anti spam plugin die alle spam comments in een aparte lijst neerzet zodat je ze ineen keer kan deleten. In de loop der jaren heeft hij 50,748 spam comments tegen gehouden. Thank you very much!

Copy Protect / Klik hier voor de plugin
Mijn rechter klik en tekst kopiëren is geblokkeerd. Niet dat er niets van mijn site gehaald kan worden, want manieren zijn er altijd. Wel vind ik het een fijn idee dat alles beveiligd is.

Custom Smilies / Klik hier voor de plugin
Inplaats van de standaard smilies heb ik eigen smilies kunnen selecteren door deze plugin.

Global Post Password / Klik hier voor de plugin
Ik heb sommige posten onder een wachtwoord staan. Op mijn site heb ik 1 algemeen wachtwoord ingesteld die hij automatisch bij elke beveiligde post neerzet. Mijn wachtwoord kan opgevraagd worden door mij een emailtje te sturen.

Jetpack by WordPress.com / Klik hier voor de plugin
Een fijne plugin voor mijn statistieken bij te houden. Op welke woorden wordt het meeste gezocht, hoeveel clicks heb ik op linkjes en hoeveel bezoekers/reacties krijg ik per maand/dag binnen. Erg fijn om bij te kunnen houden. Het is jammer genoeg niet van de afgelopen 6.5 jaar, aangezien ik deze plugin niet vanaf het begin heb geïnstalleerd.

Open in New Window Plugin / Klik hier voor de plugin
Niets is zo vervelend om een site te openen die dan over de desbetreffende site heen gaat waar ik dan op ben. Doordat ik ook mijn rechter klik heb uitgezet is het voor bezoekers prettiger dat alle linkjes openen in een nieuwe tabblad.

Theme Test Drive / Klik hier voor de plugin
Deze gebruik ik altijd als ik bezig ben met een nieuwe layout. Mijn bezoekers zien mijn layout die er al stond, en ik kan rustig knutselen aan mijn nieuwe layout zonder dat bezoekers hier hinder van hebben.

WordPress Editorial Calendar / Klik hier voor de plugin
Deze gebruik ik voor het inplannen voor mijn blog artikelen. Een echte ‘must’! Je hebt een makkelijk overzicht en kan blogjes die je hebt ingepland makkelijk verslepen naar een andere dag.

WP Page Numbers / Klik hier voor de plugin
Deze gebruik ik voor de onderkant van mijn site. In plaats van de < Older / Newer > tekst staat er nu een balkje met de pagina’s weer gegegeven. Deze kan je qua kleur en layout aanpassen.

X-Scroll To Top Responsive / Klik hier voor de plugin
Makkelijk als je op een lange pagina bent en weer omhoog wilt in 1 klik. Te zien aan de rechterkant van mijn site als grijs pijltje.

En heb jij nog een tip voor een fijne plugin?

0

71 reacties

71 thoughts on “10 Plugins waar mijn blog niet zonder kan

 1. Nina Simplynspecial says:

  Ik heb nu een aantal plugins gedownload, waaronder die page numbers en die scroll to top, maar toch ‘zie’ ik die nog niet op mijn site. Ze zijn wel geactiveerd, maar verder ik niet wat ik daar nog aan moet doen of aanpassen.. Kun jij me wellicht op weg helpen?

  1. SAS says:

   Volgens mij kan je dit aanpassen bij Settings, hier kan je een kleur aangeven en dan moet hij het doen. Het kan ook zijn dat een bepaalde layout er niet geschikt voor is en hij het daarom niet doet. Succes en mocht je meer vragen hebben weet je me te vinden!

 2. Veerlez says:

  Misschien dat deze nu niet meer helemaal up to date is want volgens mij gebruik je WP Page Numbers niet meer.. Sowieso is door je nieuwe layout denk ik niet alles meer even nodig 😉

  De rechtermuisknop blokkade ben ik zelf niet zo een fan van, ik haal mijn linkjes vaak via de rechtermuisknop (linkadres kopieren of afbeelding urlkopieren) Daarnaast kan je met een print screen toch makkelijk ook dingen kopieren én dan heb je niet jou afbeeldingsnaam. Maar ik snap het ook wel dat je het gebruikt.. 🙂

  1. SAS says:

   Ik heb ze even nagekeken en ik gebruik ze allemaal nog 😉
   WP Page Numbers staat onderaan en maakt dat je van pagina naar pagina kan gaan.

   Het heet z’n voor en nadelen zo’n blokkade knop maar vind het toch wel fijn om hem te gebruiken.

 3. Sofie says:

  Super handig deze tips! Ik heb er zelf ook al een aantal.

  Ik vind CommentLuv ook nog een goede. Ik zag dat veel andere bloggers het al hebben. Als je dan reageert komt automatisch je laatste bericht eronder. Vind ik zelf leuk om bij andere reageerders te zien.

 4. Elise says:

  Thx voor de tips qua plugins, heb er een paar in gezet. Ook wat blogjes terug gelezen 🙂

 5. Linda says:

  Bedankt voor de tip, was aan het zoeken naar een plug-in zodat ik binnenkort aan een nieuw thema kan werken maar de oorspronkelijke site wel in de lucht blijft.

 6. Lijkt mij echt mega handig! Ik heb nog geen eigen domein waardoor ik geen gebruik kan maken van al deze plugins. Ik heb al een aantal keer gekeken naar hoe ik kan overstappen naar een eigen domein, maar heel erg wijs word ik er niet van.. haha

  1. SAS says:

   Het is eigenlijk heel simpel! Ik vond het eerst ook super eng maar had gelukkig iemand die me wegwijs kon maken met een domein. Je kan hem ergens aanvragen (een url en mb’s) en dan een programma op je pc zetten (ik heb FileZilla) en daar kan je alles op uploaden… Mocht je hulp nodig hebben weet je me via de email te vinden 😉

 7. Nicky says:

  Oei, ik heb er ook een stel maar doe er eigenlijk nooit iets mee. Laatst had ik wel een leuke gevonden om een serie foto’s op mijn weblog te zetten. Als diashow, zeg maar. Maar ik weet nu al niet meer hoe die heette…

 8. Deirdre says:

  Super handige post! Heb een paar eruit gepikt die ik nog niet had 🙂

 9. Wendy says:

  Die laatste ga ik even onthouden en binnenkort denk ik ook maar eens installeren. Ik groot deel van je lijstje heb ik al. 🙂

 10. Teddy says:

  Wat een fijne tips, ik kende er een paar nog niet, maar daar ga ik zeker gebruik van maken! Dankjewel

 11. Claudia says:

  Fijne tips geef je! Ik gebruik zelf Google Analytics in plaats van Jetpack. Veel gebruik ik al, maar de tip van de custom smilies en de theme test drive vind ik twee hele goeie! Daar ga ik eens mee aan de slag. Dankjewel!

  1. SAS says:

   Google Analytics heb ik ook maar snap er echt helemaal niks van :/

   1. SAS says:

    Ik krijg steeds: Ontbrekende trackingcode
    Geldige trackingcode ontbreekt op pagina https://www.iliveformydreams.com voor property https://www.iliveformydreams.com.

 12. Evelien says:

  Wat een fijne tips. Sommige plugins heb ik al, maar andere nog niet. Ik ga er gelijk een aantal downloaden. Bedankt! 🙂

 13. Wat een handig lijstje! Het is dat ik blogger gebruik
  anders had ik ze zeker geinstalleerd.

 14. Claudia says:

  Ik kan echt niet zonder Akismet. En calendar is zo’n fijne plugin.

 15. Billy says:

  de “copy protect”-plug-in heeft in elk geval al geen nut. Ik kan zo je afbeelding op mijn pc opslaan, Saskia! Al ga ik hier nu niet uitleggen hoe ik het doe… 😉
  Ik voorzie zelf ook altijd om links of afbeelding die naar een site verwijzen in een nieuwe pagina te laden. Ik vind het heel vervelend dat ik de oorspronkelijke pagina kwijt ben als ik ergens op klik. Maar niet iedereen heeft daar aandacht voor…

  1. SAS says:

   Wat ik al zeg in het stukje: ik weet ook een aantal manieren om dingen van site af te kunnen halen, mocht ik dit willen. Maar geeft me toch een prettiger gevoel dat er ‘moeite’ voor moet worden gedaan.

 16. jackie says:

  leuke post…
  staan erbij waar ik me eens in moet verdiepen…

  Mijn jetpack doet altijd raar als ik een update heb, durf hem niet meer te updaten eigenlijk…

 17. Nicetobeout says:

  Ik moet die Akismet dan maar eens gaan installeren!

 18. Paul says:

  Toch een aantal leuke plugins die ik niet ken… en dan denk je alles al te weten. Dank je!

 19. Sarah says:

  Lijkt me erg handig, maar ik gebruik Blogger.

  Sarah x

 20. Nicole says:

  Ik gebruik ook replyme sinds kort.. Erg fijn!

  1. SAS says:

   Die is ook fijn ja! Bij deze theme zit hij er standaard bij. Zo niet, gebruik ik inderdaad ook de plugin.

 21. Ann says:

  global post password heb ik nog niet kan vast handig zijn voor in toekomst als ik met wachtwoorden ga werken voor te persoonlijke post, thanks!

 22. Irma says:

  Oeh handig, installeren, installeren, installeren! 🙂

 23. Nicky says:

  handig! Ik heb al 2 plugins dat ik wil gaan gebruiken. Thanx!

 24. Lisette says:

  Lijken me handige plugins, voor blogger heb je alleen niet echt zo veel 🙁

 25. Birte says:

  Héél handig lijstje!

 26. Heel interessant! Zelf heb ik er niet zoveel verstand van, dus weet ik niet altijd welke plugin ik gebruik als ik iets doe.

 27. Petra says:

  Handig overzichtje. Een aantal heb ik zelf ook maar een aantal ken ik niet. Ik zal ook eens een overzicht van mijn plug-ins maken.

 28. Bianca says:

  Voor WordPress zijn deze plugins vast erg handig dit werkt denk ik niet op Blogger of wel? x

  1. SAS says:

   Volgens mij zijn dit echt plugins die alleen op WordPress draaien. Heb zelf geen verstand van Blogger dus durf het niet met 100% zekerheid te zeggen.

 29. Mirella says:

  Ik heb ze ook allemaal, alleen die scroll heb ik scroll top, vind text persoonlijk duidelijker voor de bezoekers.

 30. Eva says:

  Die kalender en de statistieken plugin ga ik eens even bekijken! Bedankt voor de tips! Liefs, Eva

 31. Saskia says:

  Veel bekende plugins. Gebruik er ook een deel van jouw lijst. Zal ook eens een post maken welke ik gebruik.

  1. SAS says:

   Leuk! Ben benieuwd naar jou lijst.

 32. Laura says:

  Oh die X-Scroll To Top klinkt heel handig! Die ga ik ook even instaleren. Ik vind zelf WP Missed Schedule ook heel fijn omdat mijn post nooit online kwamen als ik ze vooruit plande. Nu dus wel!

 33. Infinity says:

  Fijn lijstje!
  Al kan het niet echt gebruiken, bij Blogger werkt dit anders.

  Liefs,
  Eva

 34. Ines says:

  Er staan er superhandige tussen!

 35. Stephanie says:

  Tof! Ik snap dat allemaal nog niet zo goed, want ik heb een blog via WordPress.com, dus dan kan het niet 🙁 .

 36. Lies says:

  Super handig, als ik ooit naar een eigen domein wil! Zou ik stiekem wel willen eigenlijk 🙂

  1. SAS says:

   Ik zeg: gewoon doen! Ik heb ook heel erg lang getwijfeld en vond het dood eng. Maar uiteindelijk 1 van mijn beste beslissingen ooit. Je kan het toch net even meer eigen maken.

 37. Dionne says:

  Handige plugins!

 38. Simone says:

  Super handig zeg! Ik heb er meteen een aantal geinstalleerd!

 39. Jorien says:

  Ik zie een aantal slimme plugins staan. Die editorial plugin moet ik ook nog installeren, lijkt me handig.

 40. Marcella says:

  Leuke plug-ins, ik ken ze niet allemaal. Jetpack heeft veeeeeel mogelijkheden tegenwoordig. Het is zo’n beetje alles-in-een aan het worden 😉

 41. Michelle says:

  Ik gebruik niet echt pluggins, bij Blogger werkt dat allemaal net iets anders 😉

 42. Northflix says:

  Bedankt voor het delen! Ik heb helaas geen tips voor je, ben pas begonnen, maar hier kan ik dus zeker wat mee.
  Ik heb als eerste Google Analytics geïnstalleerd, verder nog weinig…
  Moet nog erg wennen aan WordPress!

 43. Nesrin says:

  Hier heb ik echt wat aan! Heb jij Google Analytics? Deze werkt beter is nauwkeuriger dan de statistieken van wordpress zelf.

  Ik moet nog een hoop aan mijn blog doen en deze post is zeker een hulpmiddel.

  1. SAS says:

   Ik heb Google Analytics maar doe er niets mee.. Heb ook echt geen idee hoe dat zou moeten werken haha.
   Ik ga me er eens in verdiepen.

 44. Claudia says:

  Leuk om te lezen. Stiekem heb ik me al best lang afgevraagd hoe jij het voor elkaar kreeg dat je niets kunt kopieren op je site! Ik doe dat nog wel eens om sneller via Google te zoeken, maar nu weet ik dus dat het niet aan mij ligt dat het op jouw site niet werkt 😉

 45. Anneleen says:

  Wow ik wist helemaal niet dat dit bestond… Hoe moet je deze dan installeren?

  1. SAS says:

   Deze kan je downloaden, op je computer uitpakken en vervolgens in je FilleZilla opslaan onder het plugin mapje. Dan kan je via je plugin functie in je dashboard ze activeren.

 46. Bouchra says:

  Oh die theme test drive lijkt me wel een handige, die kende ik nog niet! Akismet vind ik ook heel fijn, die spam berichten zijn echt vreselijk haha X

 47. Nienke says:

  Handig! Bedankt voor de tips. Fijn voor deze beginnende blogger die nog veel te weinig plug-ins gebruikt! Ik ga er zeker een paar uitproberen.

 48. Marion says:

  Ik heb al wel een eigen domein, maar heb er voor nu voor gekozen om nog via wp te blijven bloggen. Ik heb dus nog niet te maken plug-ins die ik zelf moet installeren. WP heeft er wel een aantal automatisch, dus daarom ken ik ze wel. Wel fijn artikel om zo even te lezen. In de toekomst zal ik daar ook mee aan de slag moeten!

 49. Tamarah says:

  Wow super handige plugins!! Ik ga er zeker een paar installeren! Thanks for sharing!!

 50. Niesca says:

  wat handig al die plugins! misschien moet ik ook maar sommige plugins nemen..

 51. Liese says:

  Leuk én heel handig lijstje. Ik werk jammer genoeg met Blogger, daar zijn toch heel wat minder opties 🙂

 52. Maai says:

  Hey dankje voor het delen!

 53. Yudeska says:

  Jammer genoeg zit ik bij wordpress.com die werkt niet met plug-ins of nauwelijks dus ik zou ze ook graag gebruiken. De anti spam heb ik automatisch gelukkig gehehe

 54. Mieke says:

  Super handig, ik ken ze lang nog niet allemaal dus ik ga ze binnenkort eens goed bekijken. Thanks for sharing!

 55. Bente says:

  Ik heb ook niet zoveel aan deze plugins. Ik gebruik zelf nog blogger maar twijfel wel aan overstappen…

 56. Daniëlle says:

  Leuk artikel! Helaas heeft Vanilles geen wordpress maar blogger. Mag ik vragen waarom jij voor wordpress bent gegaan? Ik hoor van veel mensen dat wordpress veel fijner is.

  1. SAS says:

   Ik ben van web-blog.nl overgestapt naar een eigen domein en heb voor WordPress gekozen en mijn host aangezien daarwaseens.nl daar zat (door haar ben ik overgestapt naar een eigen domein) Ik hoor inderdaad veel mensen die van blogger naar wordpress zijn gestapt dit fijner vinden. Ik heb zelf nooit bij blogger gezeten dus ik heb geen idee waarom dit zo is. Ik denk wel dat wordpress veel meer opties en dingen heeft waardoor je de site meer eigen kan maken.

 57. Amy says:

  Dit is een fijn lijstje! Ik heb sommige plug-ins ook, maar je noemt er nu twee die ik eigenlijk wilde hebben maar waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *