Netflix tips | Tv Show: Fringe

Al eerder vertelde ik dat we Netflix hadden en ik een aantal series zeker wilden gaan bekijken. 1 daarvan was Fringe, een serie die ik al jaren wilden volgen. En ik ben verslaafd hoor. Mijn weekenden zijn gevuld met deze serie en ik ben inmiddels al bij Seizoen 2 aanbeland.Het verhaal:
De reeks draait rond FBI-agente Olivia Dunham, de verwarde maar geniale professor dr. Walter Bishop en zijn eveneens geniale zoon Peter. Zij worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt; er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.

Zoals je leest eigenlijk niet een standaard serie die ik zou kijken. Ik hou normaal gesproken niet zo van fantasy en kijk liever crime series. Toch boeit deze serie me. Er gebeuren allemaal vreemde dingen en de personages zijn echt super goed neergezet. Ik bedoel, wat verbergt Peter, hoe past Olivia in het geheel en waarom kijken the ‘observers’ alleen maar? Walter die uit een inrichting komt wordt echt super goed neergezet. De rest weid ik niet over uit aangezien ik dan misschien wat dingen zou verklappen.

Ook vind ik het fijn EINDELIJK weer een serie te kijken met Joshua Jackson, die Peter speelt. Hij zet nu een hele andere rol neer dan zijn rol als tiener in Dawson’s Creek.

Wil je dus weer eens wat anders kijken dan ‘het normale?’ Dan is deze serie zeker een aanrader. Ik kan de aankomende weekenden en vrije tijd er lekker van genieten aangezien er 5 seizoenen op staan!

Edit: En nog even een trailer van de serie:

30 reacties op “Netflix tips | Tv Show: Fringe

 1. Ik zal niets verklappen want ik heb alle seizoenen van Fringe inmiddels achter de rug. Het wordt nog vreemder allemaal in de komende seizoenen. En Joshua Jackson is inderdaad prettige beeldvulling, en hij acteert nog aardig ook.

 2. Wij hebben sinds kort ook netflix maar ik kom er gewoon niet aan toe om series te kijken, (drukte van een groot gezin) Er zijn er wel een paar dat ik graag wil gaan volgen, deze ken ik nog niet.

 3. Ik ben ooit begonnen maar kwam niet lekker door de eerste paar afleveringen heen.. als ik dit zo lees moet ik de serie misschien toch nog eens een kans geven.

 4. Ik ken deze serie nog niet, maar het klinkt wel heel erg leuk! Ik ben alleen meer van de films anders ben ik niet meer achter mijn laptop weg te slaan en gaat mijn leven er zowat onder lijden haha. x

 5. Ik moet echt weer eens werk gaan maken van deze serie. Doordat ik steeds maar aan het lezen ben komt het er niet van om ook nog eens series te bekijken én dat terwijl er toch enkele zijn die ik heel graag zie. Fringe hoort daar ook bij, ik dacht dat ik ergens aan het begin van seizoen 3 zat.

 6. Pfff… Wan en series kijken… ik begin overal dapper aan maar haak echt na een paar afleveringen net zo makkelijk weer af… te druk met allerlei andere dingen of niet boeiend genoeg of gewoonweg vergeten…

 7. Ik heb de eerste drie seizoenen gezien. De rest moet ik nog zien. Binnenkort maar weer eens opnieuw kijken.

 8. Bedankt voor de Netflix tip! Momenteel zit ik midden in Gossip Girl en hierna moet ik na het lezen van alle posts over naar Pretty Little Liars 😉

 9. Ik heb er volgens mij ooit eens een aflevering van gezien maar vond het teveel fantasy dan wat ik normaal leuk vindt. Maar misschien toch nog eens een poging wagen, dan ook voornamelijk voor Joshua 😉

 10. Klinkt wel echt als een hele spannende serie. Soms kijk ik wel eens CSI bijvoorbeeld, maar dat is echt heel anders als Fringe.
  Ik vind het lastig om te zeggen of ik het leuk zou vinden, maar misschien is het wel wat om samen met mijn vriend te gaan kijken!

 11. Hmm, dit is denk ik geen serie die ik uit mezelf snel zou kijken maar omdat wij thuis ook overwegen een abo op Netflix af te sluiten, zet ik hem toch op mijn lijstje. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *