Aanraders: de boeken reeks van Karin Slaughter

Zoals jullie weten ben ik bezig in de boekenreeks van Karin Slaughter. Op veler verzoek van jullie een blogje erover. Vooral de vraag waar de boeken over gaan en wat de volgorde is van de boeken. (bron) Ik had al heel wat boeken van haar maar wilde eerst het grotendeel van de reeks hebben zodat ik het op volgorde kon gaan lezen. Ik wist in het begin niet dat het een reeks was dus sommige boeken heb ik los gelezen. Dit kan zeker ook, maar het leest een stuk fijner als reeks aangezien je dan net wat meer achtergrond informatie hebt.

Sara Linton is de hoofdpersoon in haar eerste zes boeken (Grant Country reeks), Sara is lijkschouwer en kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in allerlei moordzaken. Daarna maken we kennis met Will Trent in de Atlanta reeks en als laatste de Georgia reeks, die verenigt de personages van de Atlanta-reeks (Will Trent) met die van de Grant County-reeks (Sara Linton).

Een heerlijke reeks van deze thriller schrijfster. Hoewel ik wel wat schrijvers kan bedenken die ik beter vind schrijven is ze zeker wel 1 van mijn favorieten schrijvers. Ik heb met veel plezier deze gruwelijke verhalen gelezen. In dit blogje: alle 15 boeken op volgorde met beschrijving en rating die ik aan het boek geef. Ik ben nu bezig in haar laatste boek, zodra ik deze uit heb voeg ik de rating onderaan nog toe.

NACHTSCHADE: (2001) Grant Country reeks
In Grant County onstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van de politie, probeert ze ondanks hun verstoorde verhouding het mysterie van de moord op te lossen. De zaak wordt nog ingewikkelder als Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje probeert naspeuringen te verrichten. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.
Rating: ★★★

ZOENOFFER: (2002) Grant Country reeks
Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak. Jeffrey wordt in zijn speurwerk verder bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.
Rating: ★★

EEN LICHTE KOUDE HUIVERING: (2003) Grant Country reeks
Op de campus van een universiteit vinden enkele studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton het eerste lichaam onderzoekt, wordt haar zus Tessa aangevallen. Sara’s ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek, maar oud-rechercheur Lena Adams verricht haar eigen speurwerk en begeeft zich op gevaarlijk terrein.
Rating: ★★★

ONZICHTBAAR: (2004) Grant Country reeks
Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in zijn greep. Kinderarts Sara Linton en haar ex-echtgenoot politiechef Jeffrey bevinden zich onder de gegijzelden. Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kan vermoeden?
Rating: ★★★

TROUWELOOS: (2005) Grant Country reeks
Een wandeling in de bossen krijgt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten dat ligt begraven in de aarde. Het lijkt erop alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks, iets dat zelfs Sara schokt. Detective Lena Adams, bekwaam maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.
Rating: ★★

TRIPTIEK: (2006) Atlanta reeks
Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. De moord is des te schokkender wanneer blijkt dat het gaat om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Het Georgia Bureau of Investigation wordt ingeschakeld en Ormewood moet noodgedwongen samenwerken met speciaal agent Will Trent van het Arrestatieteam – iemand die hij bij voorbaat niet mag. Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.
Rating: ★★★

ONAANTASTBAAR: (2007) Grant Country reeks
Detective Lena Adams heeft jarenlang geprobeerd haar verleden te ontvluchten. Aan het kleine plaatsje waar ze geboren is heeft ze vele slechte herinneringen en ze is een nieuw leven begonnen ver van het gewelddadige jeugd. Maar niets heeft haar kunnen voorbereiden op de explosie van geweld waarmee ze bij haar gedwongen terugkomst wordt geconfronteerd: een meedogenloze moordenaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatselijke politie is Lena de enige verdachte. Wanneer Jeffrey Tolliver, Lena’s baas, te horen krijgt dat zijn detective is gearresteerd reist hij samen met zijn vrouw Sara Linton af naar het plaatsje. Dan wordt een tweede lichaam gevonden. Bij hun pogingen op Lena te helpen, raken Jeffrey en Sara verstrikt in een duistere wereld vol geweld en rassenhaat
Rating: ★★★

ONBEGREPEN: (2008) Dit is een losse roman, speciaal voor de “Maand van het Spannende Boek
Martin woont nog steeds bij zijn moeder. Steeds vaker grijpt hij terug naar zijn enige echte passie: het lezen van misdaadromans. Hier gaat hij zo in op dat hij geen oog heeft voor de misdaden die in zijn omgeving worden gepleegd. Maar wanneer een collega op brute wijze wordt vermoord, ziet Martin eindelijk kans om op de voorgrond te treden.
Rating:

VERSPLINTERD: (2008) Atlanta reeks
Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek maar als snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.
Rating: ★★★

GENESIS: (2009) Georgia reeks
Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Wanneer er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts één ding zeker: de dader heeft zich niet snel gewonnen…
Rating: ★★★★★

VERBROKEN: (2010) Georgia reeks
Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een mooie, jonge studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraag Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontdekkingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.
Rating: ★★★★

GEVALLEN: (2011)Georgia reeks
Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord e er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder lijkt spoorloos verdwenen… Faith gaat op zoek naar de overvallers van haar moeder. Wat was de reden van de overval? Waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar verleden er iets mee te maken? Jaren terug was Faiths moeder hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit. Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, een zoektocht waarbij ook zij zelf groot risico lopen.
Rating: ★★★★

GENADELOOS: (2012) Georgia reeks
Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, ontdekt hij dat het verleden hem nooit met rust zal laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij ooit opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan. De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda ooit onder haar hoede nam, als een van de eerste politievrouwen binnen het corps. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Ze zullen beiden de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.
Rating: ★★★★

STILLE ZONDE: (2013) Georgia reeks
Will Trent wordt voor een speciale opdracht ingezet als undercover agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de stem van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: het is haar stiefzoon Jared, die in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: Lena trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang tot het gevaar hen aan alle kanten omringt.
Rating: ★★★

VEROORDEELD: (2014)
Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…
Rating: ★★★★

Sinds 23-9 heb ik dus alle boeken van haar uitgelezen!

Ik kreeg van Tamara de vraag op Instagram welk boek ik het beste vond. Pfhoe. Wat een lastige vraag. Ik denk dat het er dan meerdere zijn: Genisis (heeft 5 sterren van mij en vond ik erg goed) is sowieso mijn favoriet maar verder ook nog Gevallen, Genadeloos en Veroordeeld.

En lezen jullie ook de boeken van Karin Slaughter?

Edit: Ik heb ook een nieuwe boekensite gevonden waarop ik me heb geregisteerd Hebban. Hier hou ik al mijn geleden boeken bij mét rating. Een soort Goodreads maar dan Nederlands en werkt (vind ik) een stuk fijner. Zie ik je daar?

41 reacties op “Aanraders: de boeken reeks van Karin Slaughter

 1. Ik heb er ooit eentje gelezen (de eerste, geloof ik) maar de tweede heb ik niet uitgelezen. Geen idee meer waarom. Ik zal weer eens een poging wagen.

 2. Hey wat een fijn blogje. Ik ben ook groot fan. De eerste reeks helemaal op volgorde gelezen, heerlijk. En wat losse maar wist inderdaad de volgorde niet dus kan nu aan de andere reeks. Ben heel benieuwd, zo aan jouw sterren te zien beter dus. Leuk!

 3. Echt verslavend, die boeken van Karin Slaughter. Ik heb er hier ook een aantal staan, maar nog niet allemaal. Heb ze ook nog niet allemaal gelezen, dus binnenkort maar weer eens eentje lenen of aanschaffen!

 4. Ik heb nog geen enkel boek van haar gelezen (shame on me!), moet ik dringend eens verandering in brengen 🙂

 5. fijn overzicht dit…
  is lang geleden dat ik boeken van haar las, terwijl ik wel van haar boeken hou..
  Met jouw lijstje er bij toch weer eens een paar boeken van haar gaan lezen

 6. Ik heb al haar boeken gelezen en vind ze stuk voor stuk super… op de laatste na. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb ‘m moeten wegleggen omdat ik vind dat hij héél traag leest. Misschien probeer ik het nog een keertje als we op reis gaan!

 7. Ik heb alleen haar laatste nieuwe gelezen, is ook een begin van een nieuwe serie en die smaakte zeker naar meer.

 8. Wat een fijn en handig artikel! Dus je leest de boeken niet reeks voor reeks maar op volgorde van verschijningsdatum? Ik ga binnenkort helemaal bovenaan je lijstje beginnen 🙂 .

 9. Handig overzichtje en fijn dat je jouw rating erbij vermeld hebt. Zelf heb ik nog geen enkele boek van haar gelezen maar spannend klinken ze wel. Wil wel weer aan de boeken maar met een dagje van 24uurtje kom ik er gewoonweg niet aan toe 🙂

 10. Ik heb nog nooit een boek gelezen van Karin Slaughter, maar de serie klinkt wel ontzettend interessant zo! Dus misschien ga ik toch een poging wagen..

 11. Ik moet echt meer lezen, maar soms ben ik te moe zoals nu om zelf maar te moeite te doen om een boek open te slaan. Ik zie wel de Harry Potter collectie op uw foto! Allemaal gelezen!

 12. Ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen over Slaughter, misschien moet ik me toch maar eens aan haar boeken wagen 🙂

 13. Ik hou erg veel van lezen dus dit is erg leuk! Hier kan ik wel wat mee genadeloos lijkt me wel intressant.

 14. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een boek van Karin Slaughter gelezen heb. Ik ben normaal niet zo van de thrillers maar haar boeken klinken wel interessant en onvoorspelbaar. (wat ik bij thrillers altijd snel vindt tegenvallen)

  1. Dat is zeker waar! Deze boeken zie je het einde vaak niet aankomen, iets wat ik een must vind met thrillers. Ik heb dan nog wel meer aanraders qua thriller boeken (die ik beter vind dan Karin) waar ik helemaal van in shock was! Probeer eens Sebastian Fitzek of Simon Beckett… Camilla Läckberg of Ruth Newman.

 15. Ja, sinds ik in 2005 het boek ‘Een lichte koude huivering’ las bij gebrek aan andere leesmateriaal ben ik verknocht. Ik wil ze ooit allemaal in het Engels hebben en herlezen.

 16. Ik heb denk ik een stuk of 6 van haar boeken gelezen. Misschien zelfs wel meer maar allemaal al erg lang geleden. Lijkt me ook heel erg leuk om ze eens allemaal op de juiste volgorde te lezen maar ik ben bang dat dat voor mij een meer jaren plan is 😉 Ik lees namelijk echt in vlagen.. dan weer heel veel, dan maanden helemaal niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *