Tips & Trucs: Waarom zou je bloggen?

Een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerealateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

Vandaag een tips & trucs reeks over waarom je zou bloggen. Dit leek me weer een leuk onderwerp na de vorige onderwerpen. Edit: Ik heb nu een overzichtje onder elke blogpost staan.

Heb je een blog? Wat leuk, waarom? Deze vraag krijg ik steeds vaker nou mensen in mijn persoonlijke omgeving ook weten van mijn blog. Vandaag wil ik, uit mijn perspectief vertellen waarom ik blog.

tumblr_n63d6lKLQq1ruign6o1_500.jpg

 • Het is een verlengstuk van jezelf
 • Dit had ik 6.5 jaar geleden nooit gehad. Ik begon een blog om over mijn dag te vertellen, voor mezelf maar ook voor anderen die ik weinig zag. Bloggen is een onderdeel geworden van mijn leven. Dagelijks verzin ik blog artikelen, ik heb leuke samenwerkingen met bedrijven en ik onderhoud en heb leuke contacten via mijn blog. Het is een netwerk, eigenlijk soort gelijk als Facebook & Twitter. Mensen nemen de moeite te reageren op mijn verhalen. Hoewel het niet om de reacties gaat is het toch fijn te zien dat ik dit afgelopen jaar veel meer interactie krijg op mijn blog.

 • Om je te uiten
 • Wat ik al zei: ik ben dit begonnen om dingen te vertellen. Dingen te delen. Een stukje van mezelf bloot te geven. Hoewel ik bewust blog en niet zomaar alles op & bloot op internet zet, schrijf ik wel steeds persoonlijker. Ben ik een ander persoon dan op mijn blog? Nee. Ik denk dat mijn blog een stukje juist van mij bevat.

 • Om jezelf te ontwikkelen (in schrijven)
 • Begon ik mijn blog ooit met ‘Vandaag deed ik dit en daarna dat’ schrijf ik nu hele stukken over verschillende onderwerpen. Mijn blog heeft vorm gekregen. Ik heb een aantal vaste rubrieken en bedrijven benaderen me steeds vaker voor een artikel. Hierdoor ben ik zeker gegroeid qua schrijven, je denkt er meer over na hoe je iets neer zet en hoe het over komt op anderen. Hoewel ik soms nog wel eens taalfoutjes maak (dat ik menselijk ménsen) is mijn opbouw in zinnen steeds beter.

 • Om anderen te inspireren
 • Ook nog een ding wat de laatste jaren steeds vaker centraal staat voor mij bij het bloggen: andere inspireren. Ik ben een positief ingesteld persoon wat ook ook graag overbreng op mijn blog. Ik hoop anderen te inspireren dat ze verder gaan met bloggen, om inspiratie te geven voor artikelen en een origineel individu te zijn op internet.

 • En dan nu ben ik benieuwd: Waarom blog jij en weten mensen in je omgeving van je blog?

  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s
  De fijne kneepjes van het solliciteren
  Samenwerking voor je blog met bedrijven
  Voor een positiever leven
  Even geen blog inspiratie
  Hoe kom je beter in slaap
  Hoe blijf je gemotiveerd?

  43 reacties op “Tips & Trucs: Waarom zou je bloggen?

  1. Leuk om te lezen! Ik blog vooral om ik wil schrijven over de dingen die mij erg interesseren, om mijn fotografie te laten zien aan anderen en om anderen te inspireren en te helpen.

  2. Wij bloggen vooral om mensen te inspireren met simpele ideetjes, we heten niet voor niets Simple Thoughts. Verder is het een zeer leuke hobby waar we enthousiast mee bezig zijn!

   Ja, mensen in onze omgeving weten van ons blog af!

   Liefs, Simple Thoughts

  3. Cool stukkie! Weer eens wat anders dan de blogtips die we al vaker lezen. Gaaf om te zien dat je eigenlijk vooral schreef om van je af te schrijven. Dat ís ook lekker!

   Ik begon met bloggen omdat ik van het vorige blogplatform – waar ik verhalen schreef – niet echt meer een voldaan gevoel kreeg. Ik was toe aan meer uitdaging. Schrijven over andere onderwerpen, waaronder over boeken, en een uitgebreidere ‘community’ zoals ik het toen nog noemde. En nou, dat is gelukt hoor! Er is genoeg te lezen bij andere mensen en er zijn ook wel wat mensen die mijn spul lezen. Altijd leuk!

   En of mensen in mijn omgeving het weten, dat ik blog? Jawel! Ik zet altijd links naar m’n blogposts op Facebook. Dus dan krijg je dat. Verder spam ik vrienden gewoon plat over blogideeën wanneer ik daar zin in heb. Hier in huis doe ik dat ook. Op m’n werk weten ze het en ik heb het dit jaar zelfs op stage verteld. Dat heb ik vorig jaar niet gedaan, omdat ik ook blogde over de kunstacademie en ik mijn bedenkingen had over het feit dat ze dan wisten dat ik daar naartoe zou willen, aangezien het zoiets totaal anders is. Maar eigenlijk voelt het wel fijn dat ze het allemaal weten. Ik ben trots op m’n blog en als er mensen zijn die er niets mee hebben; jammer dan. Ik ken genoeg mensen die er wel wat mee hebben. Het weegt écht niet op tegen de leuke reacties die ik vaak ook van mensen krijg die zelf niet eens bloggen of zo. Van die mensen op Facebook nooit spreekt maar je in real life dan ineens vertellen dat ze weleens recensies lezen. =D

  4. Zo tof! Ik blog gewoon om een beetje een overzicht te houden waar ik mij mee bezig houd. Later superleuk om terug te lezen!

  5. Wat een leuk artikel!!

   Ik blog als hobby, en ik denk dat het leuk is
   om later alles terug te lezen.
   Ook vind ik andere blogs leuk om te lezen

   Ik kom hier graag dus ga zo door meis!!

  6. Mijn omgeving zegt ook altijd: oh wat leuk, maar wat houdt dat dan in?
   Ik blog omdat ik mijn leven en vooral creaties wil delen met de wereld.

  7. Je kan dingen uit je leven delen met anderen. Het kan over van alles gaan zowel tekst, film foto of een combinatie zijn. Leuk zijn de reacties die je daar op krijgt.

  8. Ik ben begonnen met een site voor alleen de kinderen, na 2 jaar werd ik er verslaafd aan en ben ik anders gaan bloggen met ook recepten enz, voor mij is het een dagboek, kookboek enz haha.

   Ik kan er mijn ei kwijt, er zijn niet veel bekenden die het weten, ook vanwege mijn zeer persoonlijke dingen zoals depressie plaats ik er, ben bang dat mensen mij dom vinden hihi.

  9. Ik ben begonnen toen ik twaalf was, inmiddels bijna tien jaar geleden. Toen was het echt voor een klein groepje mensen. Nu doe ik het gewoon omdat ik graag dingen deel en dat zo leuk mogelijk probeer te omschrijven. Ik vind het vooral mooi als mensen zeggen dat ze een bepaald gevoel of een situatie herkennen, of als ze zeggen dat een post hen bepaalde dingen laat voelen. Maar ik ben het grotendeels ook met jouw redenen eens 🙂

  10. Ik blog om te leren. Om te groeien in schrijven, maar ook als mens. Niet alleen door mijn eigen blog maar ook blogs van anderen. Mijn blog is mijn uitlaatklep. En ik ben trots op mijn blog dus vrienden, familie en collega’s weten van het bestaan.

  11. Ik blog om mensen te inspireren, maar vooral om mezelf te uiten. Het is echt een hobby en ook ontspanning geworden. Vrijwel mijn hele omgeving weet er van af 😀

  12. Ben ooit in 2002 begonnen en zag het toen vooral als een soort van online dagboek, althans een opsomming van hetgeen ik zoal deed op een dag. Nu blog ik meer over verschillende onderwerpen en probeer daar dan mijn eigen draai aan te geven, vooral omdat ik schrijven leuk vind. Daarnaast vind ik het leuk om bij anderen te lezen en op die manier het leven van anderen te volgen. Mijn omgeving weet er van, sommigen lezen mee en vinden het altijd erg leuk…

  13. Ik ben begonnen omdat ik het leuk vind om te schrijven. Ik wilde een ‘van alles wat’ blog omdat ik zo ontzettend veel hobby’s en interesses heb. Merk dat sommige onderwerpen een stuk minder gelezen worden dan anderen, maar ik blog omdat ik het leuk vind. Als je met een leuke tip of mooie foto iemands dag een beetje vrolijker maakt… Zo fijn!

  14. Erg leuk om te lezen wat de reden is waarom je blog, altijd zo lekker om even lekker van je af te schrijven. Ik blog sowieso omdat ik het enorm leuk vind om te doen, en ik daarbij mijn liefde en passie kan delen met de wereld. Niet veel mensen die ik ken weten van mijn blog af, grotendeels vrienden maar familie niet zo, geen idee waarom eigenlijk. 😛

   xxx

  15. Leuk artikel! Ik blog vooral omdat ik het zelf heel leuk vind om over mijn passie te schrijven (beauty) en omdat ik ook merk dat het me sterker maakt. Je kan je zelf er heel goed in kwijt en dat is heel fijn! x

  16. Ik blog omdat ik het leuk vind om mijn postkaartjes te delen en alles wat er mee te maken heeft. En de meeste mensen in mijn omgeving weten wel dat ik blog geloof ik haha.

  17. Fijn om te lezen, zo leer je de blogger weer kennen.

   Zelf ben ik out of the blue begonnen en nam mij zelf voor om alles te delen wat ik blogwaardig vind. Ik was totaal een groentje, wist niks van bloggers en kende geen bloggers. Ik volgde geen enkele blogger!

   Nu 9 maanden later is er op dat gebied zoveel veranderd. Ik heb een persoonlijk lifeblog, totaal ik eigenlijk. Ik post niets als ik even niks heb. Liever niks dan prut.

  18. Leuk om te lezen. Ik ben begonnen met bloggen om ervaring met anderen te delen maar ook omdat ik het erg leuk vind om dat van anderen te lezen. Zo is Mommyonline ontstaan…

  19. Ik blog een beetje om dezelfde redenen, het is een hobby die een deel van mijn leven is geworden 🙂 Ik vind het leuk om dingen te delen en nog leuker als mensen daarop reageren 🙂 Door zelf te bloggen heb ik ook vele andere blogs leren kennen waar ik zelf al veel inspiratie heb opgedaan. Lang leve bloggen 😉

  20. Ik snap je helemaal! Sommige snappen niet waarom je blogt. Soms is het niet uit te leggen. Nu blog ik als ‘dagboek’ en over m’n meisje om dit allemaal te bewaren voor later en leuk vind om terug te lezen.

   De meeste mensen zoals mijn familie en vriendinnen weten dat ik blog :-)) Buren niet maar dat hoeven ze ook niet te zien.

  21. Leuke blogpost.
   Waarom? Ik vind schrijven in persoonlijke sfeer fijn en leuk waardoor ik denk dat een blog een heel leuk medium kan zijn.
   Ik ben een groentje van nog geen 2 weken oud in blog wereld en merk dat in persoonlijke sfeer schrijven in het openbaar anders voelt dan voor jezelf. Ik ben nog zoekende hoe ik dat kan en wil vormgeven.
   Behalve m’n vriend en oud collega weet mijn omgeving het nog niet. Eerst even rondsnuffelen, proeven en schrijven en dan zien we weer verder 😉

  22. Leuke artikelen dit. Ik schrijf op dit moment eigenlijk vooral voor mezelf. Het is een moeilijke periode en het schrijven helpt me enorm. Hoe het in de toekomst zal gaan met mijn blog? Geen idee. Misschien komt er wel meer structuur in net als bij jou, misschien ook niet. Dat is wel het leuke van bloggen: We zien het allemaal wel! 😀

  23. Leuk artikel! Ik blog omdat ik het heerlijk vind om te schrijven, en wat is er nou leuker dan dat deze stukjes gelezen worden door mensen?

   In mijn omgeving weet iedereen die me goed kent van mijn blog. Gelukkig reageert iedereen altijd ontzettend enthousiast.

  24. 🙂 Leuk om te lezen waarom je bent gaan bloggen.

   Ooit ben ik begonnen om idd gewoon mijn verhaal kwijt te kunnen, als een soort dagboek. Maar de interactie met bezoekers werd steeds leuker waardoor het echt een levensstijl ging worden. Ik heb een poosje zonder blog geleefd, maar dat vond ik maar saai 😉
   En ik ben blij dat ik het weer heb opgepakt!

  25. Ik ben pas net gaan bloggen omdat ik merkte dat als ik iets vertelde dat mensen het bijvoorbeeld niet kende (materialistisch) en ik anderen wil inspireren. Daarnaast om niet alleen maar te consumeren op het internet, maar ook mijn verhaal te kunnen doen. En nu merk ik dat mijn schrijfstijl hierdoor verbeterd. Ik ben nog erg zoekende in het persoonlijke en blijf nu vooral informatief. En mijn omgeving weet dat ik blog en vinden het erg leuk.

  26. Wat een leuk stukje Sas!

   Ik ben, zoals je weet, begonnen met bloggen over fibromyalgie en gelijkertijd als tijdverdrijf. Inmiddels is het een echte hobby en wil ik mij hierin verder gaan ontwikkelen!

  27. Bij mij is het ook om me te uiten en om beter te worden in schrijven. Omdat ik soms best persoonlijk wil bloggen weten mensen in mijn omgeving niet van mijn blog. Ik ben bang dat het me anders zou remmen in het schrijven.

  28. Wat leuk om te lezen! Ik ben eigenlijk begonnen met bloggen om mijn biologische zus te laten lezen wat haar geadopteerde zusje in het dagelijks leven doet, maar ik vind het ook heel fijn om mijn creativiteit te delen 🙂

  29. Leuk om te lezen!
   Waarom blog ik? Voor een deel om dezelfde redenen als jij. Ik hoop mensen te inspireren (bijvoorbeeld door nieuwe recepten te plaatsen) en mezelf te ontwikkelen. Ik merk ook dat ik veranderd ben door het bloggen in positieve zin. Ik durf mezelf meer te laten zien en ik ben me veel bewuster van de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt op verschillende vlakken (bijvoorbeeld op het gezondheidsvlak) doordat ik er zo bewust bij stilsta als ik erover schrijf. Verder houd ik ervan informatieve artikelen te schrijven over coeliakie. Daardoor leer ik zelf heel veel, maar ik hoop ook dat ik hierdoor mensen een handje kan helpen.

  30. precies daarom…
   en het is idd zo’n gewoonte geworden,..
   soms denk ik zelfs in blogjes, hahaha

   Ga zo door met bloggen, ik vind het leuk om hier te komen

  31. Leuk artikel weer 🙂 Waarom blog ik, goeie vraag. Omdat ik het leuk vind om te doen! Ik vind het leuk om te schrijven, te koken (en dus receptjes te delen), te fotograferen, en zo kan ik al die dingen combineren!
   En ja, iedereen in mijn omgeving weet van mijn blog af 🙂

  32. Ik ben begonnen met bloggen als een plek om stukjes te kunnen schrijven, op dit moment schrijf ik er vooral over de verbouwing van ons nieuwe huis. Vanaf dat moment heb ik de link ook met ‘iedereen’ gedeeld. Leuk om te horen dat ze ook mijn oude stukjes graag lezen 🙂

  33. Oeh, goede vraag! Ik word er vrolijk van, ik kan mijn ei kwijt wanneer nodig & het helpt me mijn gedachte te ordenen.

   Met Like & Love (it!) mijn online magazine is het nog even anders. Dat doe ik vooral voor zelfontwikkeling en om mensen te enthousiasmeren over producten die ik leuk vind.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *