Dierenarts: Mojo


Zoals jullie in dit blogje hebben gelezen is Mojo dus vorige week een half jaar geworden. Op die leeftijd mogen ze gecastreerd worden. Mijn schoonzus heeft dus een tijdje geleden een afspraak gemaakt voor ons beide aangezien haar katten (ook mannetje en vrouwtje) dezelfde leeftijd hebben als Mojo en dus beide geholpen mogen worden. Op 30 November om 09:00 moet hij naar de dierenarts gebracht worden. Ikzelf moet gewoon werken dus mams brengt hem ‘s ochtends weg. Ikzelf heb 1 December vrij genomen voor als Mojo weer terug is. Ik weet natuurlijk niet hoe hij reageert en wil hem in de gaten houden, en er ook voor zorgen dat Yara hem een beetje met rust laat.

Nou ben ik zelf niet zo weg van dierenartsen. Dit komt mede door ervaringen van vroeger ermee. Ik vind het dus toch een beetje eng maar het moet nou eenmaal gebeuren. Ik hoop dat het goed gaat en dat hij snel daarna weer de oude wordt. Wel hopen we dat hij wat minder gaat miauwen want dat doet hij nu continu elke ochtend om 5 uur en laat in de avond gaat hij ook beginnen. Misschien door krolsheid dus we hopen dat het daarna wat minder wordt of helemaal weg is.

Toch een beetje spannend dus en ben benieuwd hoe Mojo zich eronder houdt (en Yara die een dagje zonder hem moet doen aangezien ze nog nóóit zonder elkaar zijn geweest) Yara is een stuk jonger en mag dus nog niet geholpen worden. We hebben besloten tot na Mojo’s castratie te wachten tot we beslissen of we haar ook laten helpen. (ligt eraan of ze krols gaat doen of niet, anders vinden we het niet nodig)

Update 19/11: Mojo wordt (morgen) Vrijdag 20 November geholpen om 09:00. Door omstandigheden leek het ons beter hem eerder te helpen.

0

22 thoughts on “Dierenarts: Mojo

 1. Pirr says:

  Toevallig zat ik op jou log te lezen dat je kat binnenkort gecastreerd gaat worden. Wij hebben ook een kat en een poes, waarvan het mannetje vorige week gecastreerd is. Het vrouwtje moet nog een paar maanden wachten. Op mijn log heb ik verteld hoe het met hem ging, misschien ben je benieuwd?!
  groetjes Jo

  • SAS says:

   Hoi Pirr, Ik had je berichtjes op je blog gezien en wilde graag op een paar reageren maar ik kan mijn gegevens (naam,web,email) niet invullen. Hij pakt dan het berichten schermpje. Ik kan dus (jammer genoeg) niets achterlaten.

   Wel bedankt voor je reactie op dit blogje en wij zijn ook benieuwd hoe Mojo erop reageert.

 2. Marijke says:

  Spannend hoor. Onze poes werd verschrikkelijk krols. Toen duurde het nog even voor ze plek hadden o haar te helpen. Het was echt heel zielig, ze wist niet meer wat ze met zichzelf aan moest. De ingreep viel erg mee, ze had er helemaal geen last van gelukkig. Succes!

 3. Anja says:

  Hoi hoi
  Ik ben een verlate loghopper en was hier nog niet geweest…
  Dus jij moet ook een katertje laten helpen…hier idem dito…hij is ook een half jaar…
  Alleen ik kan het nog niet over mn hart verkrijgen hoor….en dat terwijl hij la mijn 12e kat is !
  Groetjes Anja

 4. Olga says:

  Ik weet niet of je katten ook naar buiten mogen. Anders had ik Yara wel laten helpen. Kittens genoeg op de wereld vind ik 🙂

 5. Esther says:

  Hoi hoi, ik heb ook twee katten, beide vrouwtjes. Bij katers is de ingreep veel minder ingrijpend, maar het blijft wel zielig, zoals ze terugkomen na een narcose. Maar ze komen er ook weer heel snel bovenop gelukkig. Sterkte met je katertje en veel plezier met de loghop!

  groetjes, Esther

 6. vonnieb says:

  Ik heb geen kat, maar een hondje. Een maltezer, en die is ook geholpen en hij is een stuk rustiger geworden.

  Fijne loghop
  Liefs -X-

 7. Helma says:

  Even spannend bij de dierenarst dus, maar het kan wel eens handig zijn met die krolsheid ja, al heb ik daar geen verstand van moet ik bekennen.
  veel plezier nog met hoppen,
  groetjes van Helma

 8. Roxanne says:

  Hallo Saskia!
  Leuke site heb je! Ik kom vaker bij je langs hoor. Komt vast wel goed met Mojo toch? Succes alvast hoor.

  Liefs, Roxanne

 9. Sharon says:

  Ga er maar wel van uit dat ze krols gaat worden, enorm naar buiten wil & er tussen uitglipt en zo dagen niet thuis komt.

  Ik heb de mijnes laten castreren. (zowel de hond als de kat) en heb er een rustigere kat voor terug gekregen. En hij sproeit me het huis niet meer onder *ieeellll!!!*

 10. Melody says:

  Hallo daar: lieve, leuke, gezellige, aardige en beste Mede-Loghopper!

  Ik kom ook bij jou even binnenhoppen met Essie’s Log-Hop.

  Op mijn log kan je heel veel vinden, muziek en muzeik zoals ik het noem.
  Kom dus gerust nog eens terug en blijf dan wat langer hanger, neus eens rond in mijn categorieën. Als je van ‘schrijven’ houdt zul je je op mijn web-log prima kunnen vermaken want er staat heeeeeeeel veel, in alle soorten en maten.

  Ben je een musicalliefhebber en hou je ook van dieren?
  Dan kan je op mijn web-log ook veel verhalen lezen over beide onderwerpen.

  Leuk dat je al bij me was, of straks nog komt!

  Ik wens je een hele fijne Log-Hop toe
  maar natuurlijk ook
  héél véél plezier én succes met je web-log!

  Héb én hóu hét goed!
  Muzikale Groeten en liefs!
  Melody

 11. Sandra says:

  Ik weet nog wel dat ik mijn 2 honden (allebei apart, zat zo’n 1,5 jaar tussen) bij de dierenarts afleverden voor hetzelfde verhaal. Normaal ben ik zo’n stoertje die echt niet hoeft te huilen of zo, maar ik zat daar toen bij beide honties helemaal alleen in de wachtruimte totdat die verdoving ingewerkt was…. Dat was zooooooooooooooo zielig!
  Dus sterkte! En fijn dat jij Mojo niet hoeft weg te brengen en alleen hoeft op te halen…

 12. Jeske says:

  Onze kat hebben we ook laten helpen zegmaar, maar hij is er niet echt door veranderd moet ik zeggen. Je merkt de verandering echter wel dat die van mij nu wat ouder wordt. Meneer is 3 en hij wordt echt al meer een huiskat. Dat is wel gezellig.

 13. Saar says:

  Mannetjes zijn er meestal sneller bovenop dan vrouwtjes. Onze kat was er snel bovenop maar was natuurlijk wel heul zielig ;-).
  Ons vrouwtje hebben we niet laten helpen, want die wordt zo weinig krols en dan zo kort dat het niet storend is maar anders zou ik het zeker laten doen.

  Succes lieve Mojo (alvast)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *