Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Sunshine blogger award: My version

Ik werd de afgelopen weken getagd voor de Sunshine Blogger Award door iiithinkpink, Shannon, Scarlett, Irene en door Astrid. Super bedankt meiden dat jullie mijn blog de moeite waard vinden om te nomineren!

Edit: Later kreeg ik hem ook van Amber, Petra, Nesrin & Iris dankjewel!
& zelfs nog van van naamgenootje Saskia en Northflix

Het is de bedoeling dat ik dan 7 random feiten over mijzelf moet gaan vertellen bij de Sunshine Blogger Award. Echter heb ik al zo vaak feitjes over mezelf geplaatst dat ik niet zou weten wat ik zou moeten neertypen. Daarom heb ik besloten er 7 ‘geheimpjes-van-mij’ van te maken. Dingen die ik niet vaak deel of weinig mensen van me weten. Dit, omdat ik ondanks mijn bewust bloggen toch iets persoonlijker wil gaan worden hier.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

 • Ik hou niet van auto rijden. Ik was er zelfs eerst panisch voor. Dit sinds ik in het begin van het behalen van mijn rijbewijs een botsing heb gehad. Nu vandaag de dag gaat het stukken beter en geniet ik er weer meer van. Hoewel het niet mijn hobby is kan ik er nu zeker beter mee omgaan.
 • Ik word wel eens gek over de vooroordelen die er zijn over het zijn van enig kind. Meestal zijn die verwend en krijgen alles. Steeds vaker praten mensen erover tegen me terwijl ze niet weten dat ik het ook ben. Het is maar net hoe je je kind opvoed. Ik ben zeker niks tekort gekomen maar niet alles werd me op een presenteerblaadje aangereikt.
 • Ik heb dyscalculie. Hetzelfde als dyslectie, alleen dan met rekenen. Sommige dingen gaan niet automatisch bij mij en ik heb me hierbij neergelegd. Ik heb hierdoor vroeger heel wat dingen moeten overwinnen (zowel op school als in mijn omgeving). Naar mate de jaren is het wel iets beter geworden en heb ik steeds meer foefjes ontwikkeld om het mezelf makkelijk te maken. Misschien leuk het hier wat uitgebreider over de hebben op mijn blog? Aangeziene er volgens mij veel onduidelijkheid over is
 • Ik heb PDS. Een tijdje geleden maakte ik hier een artikel over maar dit is zeker niet iets wat iedereen van me weet.
 • Ik vind het vreselijk als mensen aan mijn tenen zitten. Ik heb een hamer teen (omdat ik te vroeg ben gaan lopen toen ik klein was) en krijg de kriebels al als ik het idee heb dat hij aangeraakt gaat worden.
 • Als ik een kat zie moet ik hem aaien. Soms loop ik zelfs om hiervoor. Ik kan het gewoon niet helpen: dit had ik vroeger als klein meisje namelijk al. Ik ben gewoon een crazy cat lady.
 • Ik heb een hekel om naar de kapper te gaan. Dat gekrunnik aan mijn haar vind ik echt 10 keer niks. Ook duurt het meestal (in mijn hoofd) veelte lang dat knippen en soms een spoeling. Ik ga dan ook erg weinig, wat gelukkig niet opvalt door mijn gekrulde haar. Zodra ik met mijn borstel mijn haar niet meer doorkom is het altijd weer tijd voor een afspraak.
 • .
  Ik nomineer 7 bloggers omdat ik nieuwsgierig ben naar hun geheimpjes:
  Wendy van It’s Wendy, Michelle van Kersenbloesems, Evelien van Livelifelovely, Bente van Notabularasa, Simone van Simoneblogt, Amy van Twintigennogwat en Zina van Ziensjen

  0
  Blog, Lijstjes & Stokjes
  Previous Story
  Next Story

  53 Comments

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Madrina
  03/09/2014 at 22:48

  We lijken een beetje op elkaar: ik hou ook niet van autorijden en moet ook elke kat die ik ontmoet, aaien.

 • Reply
  Lief meisje
  27/08/2014 at 11:15

  Leuk om bepaalde dingen lezen wat ik nog niet wist. Vooral dat je omloopt om katten te aaien.

 • Reply
  Marcella
  26/08/2014 at 20:33

  Leuke tag, grappig om zo meer over je te lezen. Lastig dat je zo moeite hebt met rekenen, al kan je er niks aan doen.

 • Reply
  Niesca
  25/08/2014 at 19:19

  Heel leuk om te lezen sas!

 • Reply
  jackie
  25/08/2014 at 09:37

  wat een leuke geheimpjes….
  Ik heb dat auto rijden ook, en niemand weet waarom, en ik zeg niets…
  maar ik fiets wel gewoon πŸ˜‰

 • Reply
  Paul
  25/08/2014 at 00:33

  Dyscalculie, nog nooit van gehoord. Wel logisch dat dat er ook is naast dyslexie. Ik wil er zeker eens een artikel over lezen….

 • Reply
  Michelle
  24/08/2014 at 18:49

  Altijd leuk om dit soort ‘extra dingentjes’achter een blogster te lezen. Bedankt dat je mij hebt genomineerd, ik zal hem deze week proberen over te nemen.

 • Reply
  DQ
  24/08/2014 at 00:48

  Haha wat leuk! Ik vind de kapster ook niets, maar meer omdat ik gewoon te lui ben om telkens die afspraak te maken en dan voor mijn gevoel “mijn tijd te verdoen” in de stoel. X

 • Reply
  Stephanie
  23/08/2014 at 22:12

  Ik vind het heerlijk om naar de kapper te gaan! Mensen mogen ook altijd met m’n haar frunniken als ze dat willen, haha!
  En dat van die katten is heel herkenbaar. Ik moet ook echt met iedere kat even kennis maken. Het zijn ook zulke leuke dieren!

 • Reply
  Mieke
  23/08/2014 at 21:59

  Wat leuk om je zo beter te “leren kennen”. Op mijn werk heb ik regelmatig te maken met leerlingen met dyscalculie. Er is inderdaad nog veel onduidelijkheid en onbegrip over. Dus ik denk dat een artikel erover wel interessant zou zijn!

 • Reply
  Saskia
  23/08/2014 at 21:58

  Dat dyscalculie heb ik ook een beetje (laatst pas achtergekomen, wist namelijk iet dat dit een naam had). Ik draai cijfers om of moet langer nadenken hoe ik een gezegd cijfer moet noteren…

  Leuke verrassende en erg persoonlijke feitjes verder.

 • Reply
  francky
  23/08/2014 at 21:52

  ik denk dat mijn blog al persoonlijk genoeg is zonder deze vragen.
  Binnenkort een verhaal over een stalker die geaaid wil worden door mijn dochter. Dat zal voor volgende week ergens zijn.
  Groetjes.

 • Reply
  Nicky
  23/08/2014 at 21:30

  Leuke twist heb je eraan gegeven. Heb nog nooit eerder van dyscalculie gehoord, zo leer je nog eens wat….

 • Reply
  Eva
  23/08/2014 at 21:10

  Haha, grappig, ik kan juist zoooo genieten als ik bij de kapper zit!

 • Reply
  Wanda
  23/08/2014 at 19:57

  Leuk om zo weer meer over je te weten te komen! Ik wist niet dat zoiets ook met rekenen mogelijk was joh… weer wat geleerd dus!

 • Reply
  Miss Sentinelli
  23/08/2014 at 18:55

  Super leuk dat je hem hebt ingevuld πŸ™‚ . En graag gedaan he πŸ™‚ . Fijn dat je zo open bent πŸ™‚ . Ik hou ook niet zo van auto rijden haha en ik heb ook PDS, maar dat wisten we van elkaar al volgens mij πŸ™‚ .

 • Reply
  Jorien
  23/08/2014 at 18:36

  Wat een leuke tag is dit! Ik had nooit verwacht dat jij dyscalculie had. Geen 1 van die dingen wist ik trouwens.

 • Reply
  Simone
  23/08/2014 at 18:30

  Leuke feitjes! Ik heb ook dyscalculie. Misschien samen een blogje er over maken?

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 21:24

   Ik wist niet dat jij het ook had joh! Ja misschien wel een idee. Wil er sowieso een blogje over maken aangezien er veel vraag naar is in de comments.

   • Reply
    Simone
    24/08/2014 at 20:36

    Ik heb het ook nooit naar buiten gebracht, maar ik ben nooit verder gekomen dan groep 3 en klein iniminie beetje groep 4. Qua rekenniveau. Inderdaad met eigen foefjes dingen aangeleerd. Daardoor ben ik ook naar speciaal onderwijs gegaan. Maar dat mocht niet baten πŸ˜›

    • Reply
     SAS
     24/08/2014 at 20:39

     Oh ik vind dit zooooo herkenbaar. Ik heb hetzelfde. Groep 5 niveau hier :/ Ik zeg het ook niet tegen iedereen en heel weinig weten er ook van. Juist goed om open over te zijn aangezien er echt heel erg veel niet bekend is erover. Vind het bizar dat we het beide hebben haha!

     • Simone
      26/08/2014 at 11:45

      Haha, ja inderdaad! Dit komt weer even neer op je blogje over het vinden van herkenning op een blog waardoor je blijft hangen πŸ˜›

 • Reply
  Iris
  23/08/2014 at 18:23

  Herkenbaar! Ik hou ook niet van auto rijden. Een tijd terug heb ik ook een botsing gehad en sinds dien ben ik steeds zenuwachtig als ik weer weg moet met de auto (ervoor ook al, maar nu ben ik nog voorzichtiger geworden). Dat met katten heb ik ook, ze zijn ook gewoon te schattig haha.

 • Reply
  Madeleine
  23/08/2014 at 18:10

  Wat een leuke feitjes. πŸ™‚ Ooooh, ik vind gefrunnik aan mijn haar heerlijk. Daar word ik rustig van !! Ik ga zo je artikel lezen over PDS..

 • Reply
  Nina
  23/08/2014 at 16:22

  Leuk!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  23/08/2014 at 16:12

  Leuke weetjes! Ik ben ook zo’n obsessieve kattenaaister πŸ˜‰

 • Reply
  Wendy
  23/08/2014 at 15:38

  Hey wat leuk! πŸ™‚ Ik zal er zo snel mogelijk wat mee gaan doen. Ik ben wel benieuwd wat dyscalculie precies inhoud. Waar je dan tegen aan loopt enzo.

 • Reply
  Nicole
  23/08/2014 at 14:42

  Een aantal geheimpjes wist ik toch al maar ik volg je dan ook al erg lang!

 • Reply
  Zwartraafje
  23/08/2014 at 14:30

  Het eerste punt in je lijstje heb ik zelf ook. Zo extreem zelfs dat ik al jaren niet meer met de auto heb gereden. Ik heb zelf ook een keer een ongelukje gehad Γ©n nadien heb ik ooit meegemaakt dat mijn kniegewricht blokkeerde wanneer ik moest remmen. Vermits dat laatste vrij vaak gebeurd, heb ik besloten om me er niet meer aan te wagen. Ook van kapperbezoekjes ben k niet gek. Gelukkig heb ik lang haar en hoef ik dus niet zo vaak te gaan. Bovendien vind ik het leuker nu er iemand aan huis komt. Lekker snel, betaalbaar en zonder al die producten die ik anders toch nooit gebruik.

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 21:23

   Kan me voorstellen dat je dan niet meer gaat auto rijden! Wat vervelend zeg. Dat is wel fijn een thuis kapper, tijdje gehad maar niet echt tevreden mee. Ik heb wel een fijne kapper naast de deur gevonden maar toch ga ik niet graag. Echter heb ik hetzelfde als jij zegt: lang haar dus ik hoef gelukkig niet vaak.

 • Reply
  annouska
  23/08/2014 at 13:40

  Ik herken dat van het autorijden heel erg, zelfde reden en angst. Alleen ik kom niet over mijn angst heen, hoe vaak ik ook probeer te rijden. Dus ik ben gestopt met rijden.

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 21:22

   Oh wat vervelend zeg! Ik moest wel met mijn huidige en vorige baan. Vooral mijn vorige baan moest ik continu rijden van hot naar her in Nederland. daar heb ik veel van geleerd. Nu rij ik elke dag dezelfde route naar werk: iets wat me zeker een stukje vertrouwen geeft en maakt dat de angst minder is. Nu ik wat meer heb gereden en wat meer ervaring heb merk ik dat ook onbekende stukken wat makkelijker gaan. Succes ermee, ik hoop dat je de angst kan loslaten zoals ik heb gedaan. Dat is toch wel veel prettiger.

 • Reply
  Donna Luisa
  23/08/2014 at 12:54

  Erg leuk om te lezen!

 • Reply
  Chantal
  23/08/2014 at 12:46

  Enigskind…herkenbaar verhaal. Dat je alleen bent thuis betekent niet meteen dat je alles zomaar krijgt.

 • Reply
  Rianne
  23/08/2014 at 12:30

  Ik heb hier ook een enig(st) kind rondlopen dus ik weet dat de vooroordelen niet waar zijn.

  Leuk deze 7 ‘geheimpjes’ ..

 • Reply
  Ingrid
  23/08/2014 at 12:27

  Dapper om ook over je minder sterke punten te bloggen. Ik loop ook regelmatig aan tegen de grenzen die dyscalculie met zich meegeeft. Gelukkig heb ik geen job waar ik uitgebreid met cijfers moet werken. In andere gevallen is een rekenhulp er gauw bij gepakt. Het laatste punt was ook zeer herkenbaar, haha. Ik ben ook echt een uitsteller wat de kapper betreft.

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 21:20

   Gelukkig bij mijn job ook niet πŸ˜‰

 • Reply
  Isabel Cristina
  23/08/2014 at 12:24

  Wat leuk dat je je eigen draai aan deze tag hebt gegeven. Erg leuk om te lezen.

 • Reply
  Lizzy
  23/08/2014 at 12:14

  Wat leuk zeg, zo’n blogger award! πŸ™‚ Ik vind het ook vreselijk als mensen aan mijn tenen zitten haha! En wat grappig dat je een crazy cat lady bent! Ik totaal niet!

 • Reply
  Kelly
  23/08/2014 at 11:35

  Leuke award is dit! πŸ™‚

 • Reply
  Nicky
  23/08/2014 at 11:20

  Haha! Wat grappig! Bij mij blijft ook iedereen van mijn voeten af! Brrr. En de kapper vind ik ook vreselijk.

 • Reply
  Noelle
  23/08/2014 at 11:11

  Fijne tags vind ik dit, leer je ineens iemand anders “zien”. Vervelend dat je PDS hebt, ik dacht een tijdje dat ik het had, maar het ging met vlagen, soms elke week, soms maanden niet, dus ga ervanuit dat dat het niet is.

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 21:11

   Misschien is dit bij iedereen anders. Bij mij is het altijd aanwezig…

 • Reply
  Tamarah
  23/08/2014 at 10:55

  Wat leuk dat je zovaak genomineerd bent! Ik heb zelf ook PDS en moet altijd opletten met wat ik eet. Al weet ik sinds ik bij de diΓ«tiste ben geweest heel goed wat ik wel en beter niet kan eten/drinken dus heb er bijna geen last meer van!

 • Reply
  Jessie
  23/08/2014 at 10:44

  Leuk zo leren mensen weer nieuwe blogs kennen en heel stoer dat je zo open durft te zijn! Liefs,

 • Reply
  Jolet
  23/08/2014 at 10:44

  Wat erg voor je dat je een botsing hebt gehad. Gelukkig gaat het nu wat beter. En ik deel met jou de haat voor de kapper, er gaat altijd te veel af!

 • Reply
  Linda
  23/08/2014 at 09:15

  Ik heb samengewerkt met een jongen die dyscalculie heeft, op de markt, dus dat was in het begin best lastig omdat hij simpelweg de prijzen niet kon onthouden en wij dat eerst maar niet begrepen. Hij kon natuurlijk ook niet zo goed dingen optellen en moest dus vrijwel alles eerst aan de kassa aanslaan, wat tot veel onbegrip leidde bij klanten die dachten ‘okΓ© je kan toch wel 90 cent en 85 cent uit je hoofd bij elkaar optellen?’

  Ik weet verder niet zoveel van dyscalculie eigenlijk, dus ik wil er ook wel meer over lezen πŸ™‚

 • Reply
  Bente
  23/08/2014 at 09:06

  Hahah ik moest wel een beetje lachen om je laatste punt: het is bij mij niet zo dat ik een hekel aan de kapper heb, ik ben gewoon te lui om te gaan, maar dat ‘er niet meer doorheen komen en naar de kapper moeten’ is heel erg herkenbaar πŸ˜‰ En ik ben ondertussen op dat punt aanbeland ook….

  Bedankt voor de nominatie! πŸ™‚

 • Reply
  Marion
  23/08/2014 at 09:01

  Voor mij is dat echt iets vreemds. Er niet van houden om naar de kapper te gaan! Grappig is dat toch, dat mensen zo verschillen. Daarom vind ik tags ook altijd zo leuk om te lezen.

 • Reply
  Yudeska
  23/08/2014 at 08:59

  Wieh leuk! Je hebt de vragen leuk ingevuld , grappig ik kende de blogs nog niet ga zeker een kijkje nemen

 • Reply
  tineke
  23/08/2014 at 08:47

  crazy catladies unite! Hier in de buurt lopen ook een paar zwerfkatten rond, en dat zijn zulke schatten! πŸ˜€ Die MOET ik ook gewoon even aaien!

  • Reply
   SAS
   23/08/2014 at 08:50

   Blij dat ik niet de enige ben πŸ˜‰

 • Reply
  Petra
  23/08/2014 at 08:25

  Dank je wel voor je openheid. Ik had nog nooit van dyscalculie gehoord. Ik zou het best leuk vinden als je daar meer over vertelt.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png