Tips & Trucs: Voor een positiever leven

Een nieuwe rubriek is geboren: Tips & Trucs. Elke Donderdag plaats ik een blogje met tips & trucs die variëren van blog gerealateerde artikelen tot andere tips. Heb je zelf een suggestie? Laat deze achter in de comments.

Normaal komt de tips en trucs reeks online op Donderdag, maar aangezien daar een andere post voor in de plaats staat (ik heb namelijk vanaf morgen vakantie!!!) komt hij voor deze keer even op Woensdag.

Na Blog do’s & don’t’s, de fijne kneepjes van het solliciteren, samenwerking voor je blog met bedrijven en even geen blog inspiratie dan nu een tips & trucs blogje over positiviteit. Iets wat ik heel erg waardevol en belangrijk vind in mijn leven.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


 • Sta elke dag met een positieve gedachte op
 • Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens. Sta je met een negatief gevoel op dan zal deze je de hele dag blijven achtervolgen. ‘Pff de wekker’ ‘Moet ik weer naar werk’ ‘Geen zin’ . Dingen die je vaak genoeg denkt en juist een zwaardere belading op de dag geven. Terwijl als je opstaat met de gedachte: ‘Weer een nieuwe dag vol mooie kansen’ of iets waar je dankbaar voor bent, is de toon voor de gehele dag al een stuk positiever!

 • Besef dat je negatieve gedachten heb en wijs deze de deur
 • Het besef dat je veel negatief denkt is vaak al het halve werk. Het sluipt er namelijk soms zo in dat je niet eens weet dat je vaak negatiever aan het denken bent. Draai je gedachten op een positieve manier om. Focus je op de dingen die goed zijn.

 • Elk voordeel heb z’n nadeel. Maar elk nadeel ook zijn voordeel
 • Gaat het even niet zo lekker? Heb je veel slechte gebeurtenissen die je moeilijk positief kunt zien? Bekijk ze als een wijze les. Je leert altijd wel iets uit een domme beslissing of iets wat je andere had kunnen/moeten doen. Zo geef je er toch weer een positieve draai aan.

 • Lach meer, ook naar andere mensen. Positiviteit trekt positiviteit aan
 • Lachen is het beste medicijn tegen een negatieve gedachte. Kijk eens een leuke komedie, of wat bij mij helpt Lachen Om Homevideo’s. Ook vrolijkheid uitstralen naar andere mensen werkt opbeurend. Mensen glimlachen vaak terug of zeggen gedag. Een klein gebaar kan al voldoende zijn om je beter te voelen. Zo verspreid je een positieve vibe.

 • Laat los. Let is gooooooo. Let it goooo (ja van dat liedje van Frozen)
 • Laat de negatieve dingen los. Niks is zo vervelend dan een negatief gevoel mee te nemen de nacht en volgende dag in. Wat is gebeurd is gebeurd. Iets wat ik soms zelf ook nog moeilijk vind maar toch probeer toe te passen. Een nieuwe dag bied nieuwe kansen en laat het oude vergeten.

 • Omarm positieve vriendschappen. Laat negatieve los
 • Iets wat ik de loop der jaren heb geleerd: laat negatieve mensen links liggen (of rechts, wat je zelf wilt). Niets is zo vervelend met een vriendin af te spreken en alleen maar negatieve dingen te horen en klachten over van alles en nog wat. Even klagen mag natuurlijk altijd maar pas op dat je er niet in blijft hangen! Ik merk dat ik deze mensen minder zie of spreek en sommige helemaal heb los gelaten. Al die rotzooi maakt dat ik mezelf altijd een stuk meer ‘down’ voelde. Een vriendschap moet een positief gevoel bij je oproepen.

  Natuurlijk is het niet erg als je negatieve gedachten/gevoelens hebt om hier even in te blijven hangen. Maar probeer wel de positieve dingen te omarmen en niet te lang in negativiteit te blijven hangen.

  Oke. En nu nog even een aantal filmpjes waar ik vrolijk van wordt:

  Wat kijk/doe jij als je negatief/minder vrolijk bent en vrolijker wilt worden?

  De vorige artikelen Tips & Trucs reeks:
  Blog do’s & don’t’s
  de fijne kneepjes van het solliciteren
  samenwerking voor je blog met bedrijven
  even geen blog inspiratie

  29 reacties op “Tips & Trucs: Voor een positiever leven

  1. Dit vind ik ook super interessant! Ik heb net “The Happiness Project” uitgelezen en dat staat ook vol met dit soort tips. Die doen je beseffen dat het helemaal niet zo moeilijk is om happy te zijn, je moet gewoon een positieve mindset hebben!

  2. Goede tips! Ik ben daar eigenlijk nooit bewust mee bezig. Ik ben gewoon van mezelf heel positief ingesteld. Aard van het beestje, gelukkig!

  3. Leuk om te lezen hoe jezelf hier mee omgaat! Ik plan dan meestal iets leuks met vriendlief of vriendinnen om even de zinnen te verzetten, of bv een lekkere boswandeling te maken, even de gedachten op nul zien te krijgen. Meestal werkt dat prima bij mij!

  4. jaaaa, een mooi blogje dit…
   Ik hou van de positieve tijd zoeken en vinden…
   kan heel slecht tegen negativiteit, zelfs als ik zelf humeurig ben dan word ik extra sjago van mezelf

  5. Goede tips. En positiviteit trekt inderdaad positiviteit aan. De filmpjes zijn geweldig. De Lama;s met Guus is een van mijn favoriete uitzendingen. En tja je weet dat ik je liefde voor Jeff Dunham deel. Hij is geweldig.

  6. Heerlijk lijstje! En goede tips. Vooral negatieve gedachte de deur uit sturen! Je bewust zijn van gepieker kan het makkelijker maken ermee te stoppen. bewust!

  7. Je hebt helemaal gelijk! Ook al kan je dag nog zo rot zijn, er is vast een positief puntje op te noemen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *