Update: Let’s Do This #2

Precies vorige week schreef ik dit blogje: Let’s Do This! Een blogje over het veranderen van een aantal dingen voor mijn lichaam. Gezonder eten en regelmatig bezig zijn met buikspieren e.d.

Ik wil geen wekelijkse update doen maar het leek me leuk de vorderingen na een weekje te beschrijven. Hierna komt er een update online als ik een maand bezig ben.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Dus: wat ging ik doen en hoe staat het ervoor na een week?
Gezonder eten / letten op voeding
Dit is deels gelukt. Ik pak nu wel bewuster wat gezonder eten dan dat ik chocola/koek/andere lekkernijen pak. Wel eet ik verder gewoon wat ik wil. Ik heb sommige ‘gezonde’ dingen geprobeerd (recepten uit bladen gehaald) maar de meeste dingen (met noten) vind ik niet lekker. heeft iemand nog wat tips voor gezonde tussendoortjes?!

Meer water drinken
Dit is zeker gelukt. Dagelijks neem ik mijn dopper mee naar werk en drink hier regelmatig uit. Zo’n dopper in het zicht hebben staan helpt zeker wel.

Op tijd naar bed
Iedere avond lag ik om 22:00 of 22:10 in bed. Mijn streven is dus behaald, hetzelfde met opstaan. Hoewel ik de weekenden wel even bijgetankt heb (vooral door het vele klussen geen rust gehad)

Regelmatig buikspieren/armen trainen, zonder smoesjes en alleen met rustdagen ingebouwd
Tot nu toe: CHECK. Ook al had ik geen zin ik heb de avonden voordat ik naar bed ga buikspieroefeningen gedaan. 1 keer heb ik het overgeslagen maar de dag erna dubbel gedaan. Na 3 dagen trainen heb ik elke keer een rustdag ingelast. Ook ben ik lekker aan het skaten geweest voor extra te sporten.

Een schema opstellen: Wat doe ik wanneer
Done. Ik heb een schema gemaakt voor mijn buikspieroefeningen en streep deze af als ze zijn gedaan. Super motiverend kan ik je vertellen en echt aan te raden.

Al met al vind ik dat ik beter bezig ben voor mijn lichaam. Ik ben benieuwd hoe de vordering is na een maand, nu zie je natuurlijk lichamelijk nog geen verschil maar ik merk dat het me lichaam goed doet.

En wat doe jij bewust voor je lichaam?

About the Author

23 Comments

annouska

Oeh wat ben je goed bezig.. Heerlijk zo een goed ritme krijgen en daarmee gelijk een stukje van je gezondheid aanpakken. Ik ben zelf ook er mee begonnen!

Reply
Tamarah

Wat goed bezig zeg! Als tussendoortje is fruit voor mij erg belangrijk en vruchten yoghurt. Soms neem ik een rijstewafel. De koekjes en snoepjes probeer ik zoveel mogelijk te laten staan.

Reply
Marcella

Leuk, je update. Fijn dat het je goed af gaat. Ik wil nog veel gezonde recepten proberen en mijn favorieten zal ik zeker delen op mijn blog. Keep posted!

Reply
Nadia

Je moet gewoon in een ritme komen, dan komt het goed haha. Nu even doorzetten.
Misschien moet je lekker fruit als tussendoortje nemen in plaats van noten, verder is er ook een brownie ecept van kikkererwten, en die smaakt echt naar chocola!

Reply
Michelle

Goed bezig! ^^ Zoals je weet doe ik aan bodieboost en wandel ik steeds meer om mijn conditie terug te krijgen ( dit samen met fietsen is een van de weinige dingen die ik mag)

Reply
Mieke

Goed bezig! En fijn dat je al merkt dat het je lichaam goed doet. Dat motiveert ook wel denk ik.

Reply
Nicky

Goed van je! Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik sport 3x in de week maar dat is het wel. Ik drink altijd veel water (vind ik gewoon lekker), ik snoep niet veel en ik eet best gezond. Alleen op tijd naar bed gaan; dat wil maar niet lukken.

Reply
jackie

wat goed van je (neemt slokje cola ipv water)
Ga zo door…
go go go sas

Reply
Bente

Goed bezig! Ik ben sinds vandaag gestopt met mijn dagelijkse blikje bullit. Heb het er nu nog even zwaar mee maar hoop er binnenkort de vruchten van te plukken 🙂

Reply
Nathalie

Ik heb ook een schema opgesteld voor de zomer 🙂 erg fijn als houvast. Ook voor mij is meer water drinken echt een challenge! Knap dat het jou zo goed lukt!

Reply
Mariska

Meer water drinken zou ik ook moeten doen eigenlijk, maar vind ik toch wel lastig. Al probeer ik dat ook!

Reply
Saskia

Wow, dat doe je super!

Ik werk onregelmatig en dus ga ik onregelmatig naar bed =(. Wat ik erg jammer vind want ik heb mij slaap altijd hard nodig. Wat betreft bewust eten, daar doe ik niet echt aan. Ik doe wel aan balansdagen en probeer niet te veel te snoepen (dit ligt meer aan de suikers). Daarnaast moet ik gaan sporten van mezelf maar ik ben er nog niet uit of ik voor een groeps sport ga of voor fitness oid (dit ivm onregelmatig werken…) Keuzes! Lastig!

Reply
SAS

Oh dat lijkt me wel balen ogenregelmatig werken. Je kan natuurlijk ook oefeningen thuis doen zodat je het zelf kan indelen. Succes ermee!

Reply
Misssexandthecity

Gezond tussendoortje, rijstwafels met of zonder pindakaas, een banaan, platte kaas met verse vruchten, kastanjecrackers met hummus (topper),…….of zelfgebakken havermoutkoekjes. Wat de verandering van je lichaam betreft, reken 3 maand,…..heb het zelf ook mogen ervaren. Goede trainingsschema’s vind je ook op pinterest,……..succes!!!

Reply
Marah

Gaat al de goede kant op dus! Ik eet zo veel mogelijk gezond en probeer drie keer in de week te sporten en daarnaast genoeg te bewegen. Hoewel dat soms lastig is, want mijn lichaam werkt daarin niet echt mee. Soms sport ik wel soms twee weken niet. Ik probeer wel veel kleine dingen te doen: altijd de trap nemen, kleine afstanden lopen die ik normaal zou fietsen, grotere afstanden fietsen (ipv bus of auto). Dat telt ook al gauw op 🙂 !

Reply
SAS

Ook goed bezig dus zo te lezen! Goed dat je er bewust mee bezig bent, meestal is dit al het halve werk vind ik.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *