Hersenspinsels

Dat ik gewoon nog steeds niks met voetbal heb, nee ook niet met het WK

Al eerder schreef ik een blogje over waarom voetbal geen sport is voor mij en ik kan je vertellen… dat is het nog steeds niet. Ik heb er gewoon niks mee, ook niet als ons eigen land speelt en wint met 5-1. Nee, kan er niet warm of koud van worden. Gelukkig heb ik iemand die het helemaal met me eens is: Des! You go girl.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nou heeft M. een eigen WK-poule. En ik doe toch ook maar mee. Zoals bijna elk jaar. En dan roep ik maar wat. ‘Oh dat is een leuk land zet die maar op winst’
De eerste dagen he, ging ik als een trein. Ik stond BOVENAAN van alle andere (alleen maar mannen, mét verstand van de teams) die mee doen.
En toen raakte ik een beetje overmoedig.

Toen kwamen er woorden uit als: ‘Ik zit nu in een flow, ik ga winnen let maar op’.
En tsja met die grote mond werd ik van boven gestraft. Niks meer goed.
Nu sta ik ergens onderaan en ben benieuwd waar ik aan het einde van het WK ga eindigen.

Maar care? Nee, het maakt me eigenlijk geen bal uit. Ook al wil ik wel graag winnen van M. Dat natuurlijk wel. Lijkt me leuk.
En mocht ik nou de gehele poule winnen dan wil ik toch eigenlijk wel een taart.

Dus of ik vanavond Nederland – Australië ga kijken? Waarschijnlijk zal ik het laatste deel zien aangezien M. het aan het kijken is. Ik moet gewoon werken tot 18:30 dus zal toch al een deel missen.

En kijken jullie naar het WK?

EDIT: Ze moeten vaker spelen… Ik kon zo door tuffen met de auto naar huis om 18:30..

0

37 reacties

 • Lisa van der Linden

  Grappig dat jij op mijn blog reageert, waarin in schrijf over wat voetbal niét met mij doet en dan kom ik nu op je blog en heb je ook een artikel over voetbal, toevallig! Ik kende je blog nog niet, maar ik ga je zeker volgen. 🙂 X

 • DeHeldin

  Ben ik voetbalfan? Nee. Maar ik vind het WK wel erg leuk, hoewel er wel érg veel voetbal op TV was in de poulefase. NU is het al wat minder gelukkig. Maar ik vind de sfeer leuk, het enthousiasme van de voetballers (met name Robben, prachtig toch, zo’n blije trotse kop!) en het raar soort verbondenheid wat het brengt. Dat mag van mij ook met andere evenementen maar goed, het is toevallig zo bij voetbal. Daar geniet ik wel van, lekker toch, al die verbondenjeid en vrolijkheid, zelfs al geef je niks om het spelletje 🙂

 • Nicky

  Ik volg alleen de wedstrijden van het Nederlandse elftal. Dat vind ik wel leuk. Hoewel ik de stilte op straat tijdens de wedstrijden ook altijd helemaal geweldig vind!

 • Claudia

  Ik hou wel van voetbal, maar niet echt van interlandvoetbal. Als Nederland moet spelen en ik ben toevallig in de buurt van een tv dan kijk ik wel, maar ik blijf er zeker niet voor thuis. Dat het merendeel van Nederland dan wel aan de buis gekluisterd zit komt mij wel mooi uit eigenlijk. Zo moest ik tijdens de wedstrijd tegen Spanje nog even langs de supermarkt toen ik op weg was naar huis; heeeeerlijk rustig!

 • Mirella

  Ik geef niks om voetbal, maar dan tijdens het wk vind ik het wel leuk, maar alleen als nl speelt, de rest kijk ik niet

 • jackie

  ik kijk gezellig met zoon mee….
  ik houd wel van een leuk potje voetbal..
  maar zelf aanzetten zou ik dan weer niet doen…

 • Bouchra

  Hahah! Ik kijk alleen wanneer Nederland speelt eigenlijk, ik volg het dus niet helemaal. Als ik kijk is het wel altijd gezellig!

 • Jenn

  Ik kijk… met een boek of de laptop op schoot, want ik heb nooit begrepen waar mensen het geduld vandaan halen om alleen maar naar 22 mannen en een bal te kijken voor 1,5 uur. Ik heb op zich niks met voetbal, maar de sfeer er om heen vind ik wel leuk. En natuurijk zou ik het leuk vinden als Nederland gaat winnen. De uitslagen volg ik wel een beetje.

 • Laura

  Ik heb er ook niks mee en word alleen maar sago van al dat gezeur tijdens de wedstrijd haha xD. Maar ik kijk wel een beetje verplicht mee lol xD.

 • Mandy

  Mijn training is van 6 tot 7. Die zeg ik er echt niet voor af. Maar als ik thuis ben zet ik het wel aan. Ik heb er niet veel mee, maar vind het wel geinig.

 • Ines

  Haha ja ik kijk het WK echt volop :’) vind het eerlijk. Ander voetbal vind ik niet zo fijn, maar EK en WK zijn superleuk!

 • Veronica

  Ik geef er ook niet zoveel om, maar met het WK vind het wel leuk om te zien. Alleen de eerste paar wedstrijden doen me nooit zoveel. Ik doe trouwens wel mee met 2 poules waarbij ik bij de 1 ergens bovenaan sta en bij de ander ergens onderaan bungel samen met een enorme voetbalkenner, dus voetbalkenner of niet, dat zegt niet zoveel over een poule.

 • Little Yara

  Het staat op de achtergrond aan terwijl ik aan het bloggen of surfen ben haha… Tenzij manlief thuis kijkt ipv bij vrienden. Dan staat het zeker aanwezig aan!

 • Mayara Esther

  Hahaha mij boeit het ook niet, ik volg het niet eens op TV. Als iemand mij iets over vraag kijk ik heel snel op internet en dan geef ik antwoord maar om nou mee te kijken, dat doe ik niet. Ik heb niets met voetbal op tv kijken, zelf spelen vind ik weer leuk.

 • Amy

  Haha, grappig om te lezen. Ik had juist voor morgen een blogje geschreven waarin ik vertel over mijn voetballiefde.. 😉 ik ben al sinds ik een klein meisje was een echte voetbalfan. Ook nu het met mijn clubje wat minder gaat blijf ik ze steunen. Mijn vriend is ook liefhebber, dus we zitten gezellig samen voor de tv vanavond. Lekker samen commentaar geven 😉

 • Billy

  door mijn nachtwerk kan ik weinig wedstrijden bekijken, maar als ik kàn kijk ik naar onze Rode Duivels, Nederland en misschien ook nog wel eens Duitsland.
  Succes nog met je prono!

  🙂

 • Simone

  Ik ben ook geen voetbal-mens hoor. De wedstrijd tegen Spanje was ik erg sceptisch en wilde het ook niet kijken, tot het 3-1 voor ons werd. Toen heb ik wel half meegekeken. Meer uit ongeloof trouwens. Vanavond ga ik wel kijken. Ben nu toch wel een beetje benieuwd.

 • Iris

  Haha. Ik vind er normaal ook helemaal niks aan, maar met het WK vind ik het wel leuk. Vooral ook om iedereens reactie op Twitter dan meteen te lezen haha. Meestal ben ik dan dus wel tegelijkertijd met mijn mobiel bezig, want soms is het vrij saai om lang te kijken.

 • appelig

  Het scheelt wel als met een poule meedoet. Dat deed ik voorheen ook altijd en ik merkte dat ik dan wel wat enthousiaster werd. Maar dan vooral voor de door mij gekozen kampioen. 🙂

 • Annagreet

  Ik kijk het alleen met anderen. Ik zal het nooit alleen kijken. Die gezelligheid is leuker dan de wedstrijd.

  Naar andere landen dan Nederland kijk ik sowieso niet.

 • Mariska

  Ik vind voetbal soms wel leuk, maar ik blijf er zeker niet voor thuis. WK vind ik altijd wel heel erg gezellig en ik ga dan ook vanavond met vrienden kijken. Tenminsten als ik op tijd thuis kan komen.. 😀

 • Petra

  Ja ik ga kijken. Ik vind het spelletje en de sfeer er om heen leuk. Maar mochten ze verliezen dan slaap ik er niet minder om hoor.

 • Chantal

  Wij kijken het WK behoorlijk, nagenoeg alle wedstrijden tot nu toe, behalve degene die na 12 uur in de nacht beginnen. Ik kijk het graag, maar ik blijf er ook weer niet voor thuis, dat is te veel eer.

 • Marcella

  Ik heb ook niet veel met voetbal. Ik kijk wel mee met m’n lief, maar toen ik nog alleen woonde ging ik gerust naar het zwembad of de bios. Lekker rustig! 😉

 • Leonie

  Ik heb er ook echt niets mee. Ook niet gekeken afgelopen vrijdag want had d’r geen zin in. Nogal gek volgens de meeste mensen. :p. Begrijp je helemaal,

 • Bente

  Haha hoe kan dat nou! Ik vind het WK juist echt fantastisch! De sfeer die er hangt als Nederland weer scoort, ik word alweer blij als ik aan afgelopen vrijdag DENK! Ik zit vanavond dus gewoon netjes om 6 uur weer voor de buis 😉

  • SAS

   Haha geniet ervan. het enige wat ik er leuk aan vind is dat Nederland won met 5-1 en heel Nederland eigenlijk niet in het team geloofde. En nu ineens volop Nederland-supporter zijn haha. Ik ben gewoon om 18:00 naar lekker aan het werk 😉 Ik hoop wel dat ze winnen, is goed voor mijn WK-poule 😛

 • Mieke

  Met het wk vind ik het wel leuk om Nederland te volgen. Maar echt geconcentreerd naar een wedstrijd kijken doe ik niet.

 • Sara - Window On My Wardrobe

  Ik ben ook echt geen voetbalmens, mijn vriend gelukkig ook niet. Ik moet wel toegeven dat ik het WK voor België wel wil volgen, maar ik ga echt niet speciaal de wedstrijd volgen, als ik thuis ben zet ik het gewoon op. Best wel spannend dan 🙂 toen België gisteren won kon ik ook wel even genieten van de uitgelaten sfeer, maar ik ben niet het type dat dan de straat op holt en de moet de nationale vlag begint te wapperen of toeters gaat uithalen 😀

  X Sara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *