De Gelukkige Huisvrouw: The List

Bij Mamaliefde zag ik een tag voorbijkomen over het huishouden. Nou ben ik de afgelopen jaren zeker een ‘huisvrouwtje’ geworden en neem dan ook graag het lijstje over.

1. Wat zijn je drie likes in het huishouden?

 • Alles afstoffen of een heerlijk sopje eroverheen. Ik vind het heerlijk met een muziekje op lekker door het huis heen te gaan en dat het weer fris en fruitig ruikt.
 • Opruimen in het algemeen. Ik vind het heerlijk op te ruimen en daarna te zien dat alles netjes op een plek staat.
 • Onze vaatwasser in/uitruimen (daarvoor vond ik afwassen wel een fijne klus) Hoewel ik afwassen dus niet erg vond ben ik erg blij met onze Vector. Ons aanrecht is lekker opgeruimd en de vaat wordt goed schoon.

 • 2. En natuurlijk de drie dislikes in het huishouden?

 • De ramen zemen. Doe.ik.niet.aan. Sinds we hier wonen (al ruim 5.5 jaar) kun je de keren dat ik het heb gedaan tellen op 1 hand.
 • Koken, dit doet M. gelukkig voor mij. Ik heb er gewoon weg niet het geduld voor en vind het gewoon niet leuk. Tevens komt het makkelijker uit als M. kookt aangezien hij eerder thuis is van werk.
 • Stijken, iets wat ik ook niet doe. Gelukkig hebben we niet veel wat echt gestreken moet worden behalve het (trouw)pak van M. Maar dit doet hij zelf mocht hij hem aan willen voor een gelegenheid.
 • .

   photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

  3. Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?
  Ik heb het eigenlijk niet in mijn hoofd. Wel schrijf ik de dag voordat ik wat ga doen een lijstje op ons whitebord op zodat ik ze kan wegvegen zodra het is gedaan. Sommige klussen zoals de wc schoonmaken en het bed verschonen probeer ik structureel op dezelfde dagen te doen. 1 keer in de 2 dagen gaat de vaatwasser aan, wasjes doe ik meestal in het weekend (of heel soms door de weeks als het kan) en de stofzuiger gaat er 1 Γ‘ 2 keer per week doorheen.

  4. Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
  De badkamer. Als ik eerlijk moet bekennen doe ik er nu helemaal weinig aan nu ik weet dat hij in Augustus geheel eruit gaat. De aanslag op de tegels, het vieze douche-putje en de grond die maar niet schoon te krijgen is. Ik gebruik af en toe HG om de plekken van de muren er een beetje schappelijk uit te laten zien. Ook naast onze wasmachine zit veel aanslag van de buizen erboven. Een soort oranje troep. Daar staat nu mooi een mandje overheen zodat je het niet ziet maar als je hem weghaalt… brrrr.

  5. Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?
  In principe doe ik alles in het huis aangezien ik meer tijd heb het te doen en het leuk vind. M. doet de boodschappen, kookt en haalt soms een stofzuiger door het huis. Ook doet hij altijd de vuilniszak verwisselen. De rest doe ik.

  6. Welke bijdrage leveren de kinderen aan het huishouden?

  7. Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
  Swiffer is een fijn product om even snel door het huis te halen zonder te moeten stofzuigen. Ook gebruik ik vaak sprays in de keuken en huiskamer. Oh en zonder schoonmaakdoekjes (gewoon huismerken of budget) kan ik ook niet. Zo fijn om overal even overheen te halen.

  8. Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zoja, van wie en waarmee?
  Nope, ik doe alles zelf. Zo’n groot huis hebben we dan ook niet πŸ˜‰

  9. Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?
  Ik haal het koffiezet apparaat uit de kast en zet hem alvast op (wij drinken geen koffie dus staat hij altijd opgeborgen). Ik trek even alles recht in huis en haal een doekje over de tafel. Verder zou ik de schoenen e.d. in de gang even aan de kant zetten of opruimen.

  10. Tot slot: Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
  Doe alles in delen. Alles in 1 keer willen doen is gewoon te veel en maakt dat het huishouden ook gelijk niet leuk is.

   photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

  En wat is jullie favoriete & minst favoriete huishoudelijke taak?

  39 reacties op “De Gelukkige Huisvrouw: The List

  1. Haha leuk, ik had hem al voorbij zien komen en heb ‘m voor mijn eigen blog ook op de planning staan.
   Strijken doen we hier ook niet. Voor de rest vind ik het allemaal niet zo erg (meer) om te doen, maar dat is pas sinds ik moeder ben hoor hahaha.

  2. Een favoriete huishoudelijke taak? Is die er dan? Ik denk dan opruimen want ik hou wel van een opgeruimd huis maar dat lukt hier heel moeilijk…

  3. Ik heb een hekel aan stofzuigen, de vuilnis bij de weg zetten en ramen zemen. Ik vind koken, afstoffen/schoonmaken en de was opvouwen/ophangen niet zo erg. Soms zelf therapeutisch haha.

  4. Ik heb een hekel aan deuren zemen. Verder vind ik huishoudelijke klussen leuk. Muziekje aan en soppen maar! Hier doet vriendje-lief het huishouden omdat ik de hele week werk en hij niet. Maar soms is dat best lastig want eigenlijk vind ik dat ik het beter kan. Erg hè?

  5. Wat een leuke tag is dit! Ik heb echt de grootste hekel aan afwassen. Als ik verhuis, ooit, dan moet er echt een vaatwasser komen haha.

  6. Leuke tag. Mijn grootste dislike is de afwas, uhrg ik wou dat we een vaatwasser hadden, dan klinkt inruimen en uitruimen toch een stuk hemelser haha.

  7. Ik denk dat mijn antwoorden ongeveer hetzelfde zouden zijn. Alleen heb ik wat minder plezier in het schoonmaken in zijn algemeen, omdat ik vaak belemmerd wordt door spullen van Kevin. Dan heeft hij weer wat besteld en dat slingert dan dagen/weken door het huis. En het zijn geen kleine doosjes die je dan even opzij kan zetten.

  8. Mmh eens over de badkamer. Is bij ons de oudste ruimte in de flat. Bruin, lekker veel kalk en daardoor ook het meest ondankbare ding om schoon te maken, want erg veel krijg je er toch niet voor terug ^^ Ik vind huishoudelijk werk echt niet vervelend, maar met een 40-urige werkweek is het absoluut niet mijn favoriete manier om mijn vrije tijd te besteden (zacht gezegd πŸ˜› )

  9. Ik heb echt een hekel aan de was doen en ik weet niet eens precies waarom. Stofzuigen en koken vind ik altijd wel therapeutisch werken πŸ™‚

  10. Ik ben een heul gelukkige huisvrouw want…. ik heb een geweldig lieve dame die mijn huis elke week komt poetsen. Tussendoor zelf een beetje stofzuigen, de w. weer fris maken en de was doen. Dat is dan helemaal niet erg πŸ™‚

  11. Hihi leuk om te lezen, hier ook hoor met muziekje erbij! Ik vind alleen de afwasmachine en al dat gedoe nooit leuk voor de rest wel heerlijk als het opgeruimd is. Ik kan niet tegen rommel.

  12. Ik haaaaat echt alle huishoudelijke taakjes, met de ramen poetsen (eergisteren nog gedaan) en de badkamer schoonmaken als de ergste taakjes. Het ‘leukste’ vind ik met mijn windex spray aan de slag gaan πŸ™‚

  13. Leuk! Strijken doe ik misschien twee keer per jaar, niet echt mijn ding en stofzuigen vind ik verschrikkelijk. Voor de grote schoonmaak komt mijn moeder altijd langs om te helpen. Met z’n drieΓ«n is dat zo gepiept πŸ™‚

  14. leuke tag vind ik dit,
   om te lezen…
   Ik ben echt geen huisvrouwtje, ik kan het niet, ik zie het niet…
   eens in de paar maanden doe ik echt alles goed, voor de rest *bloos*

  15. Wat een ontzettend leuke tag. Erg leuk ingevuld ook! Ik zie wel overeenkomsten met jou, zoals strijken, verschikkelijk! Ik zal de TAG binnenkort ook op mijn blog publiceren!

  16. Haha nou ik heb aan zo’n beetje alles een hekel. Maar het ergste vind ik het doen van de afwas! AFschuwelijk!

   Alleen koken vind ik wel leuk om te doen. Hoort dat ook bij het huishouden?

  17. Ik heb ook een hekel aan ramen poetsen, ik heb ze ook denk ik maar 2-3 keer zelf gedaan op 8 jaar tijd, maar we hadden tijdelijk een poetsen vrouw omdat mijn laatste zwangerschap nogal heftig was, en ze moest het van mijn iedere maand doen…*schaam* (wel niet alle ramen)

   Ik hou van je grappige manier van schrijven, ik ga je zeker in het oog houden! πŸ˜‰

   1. Haha onze ramen zien er ook echt smerig uit, vooral aan de voorkant. De katten staan ertegen aan met hun poten e.d. Als de zon erop staat is het niet om aan te zien. Maargoed, om nu te gaan zemen gaat me te ver haha. Stom klusje.

    En bedankt voor je lieve compliment πŸ™‚

  18. Het huishouden, Tjah… Ik heb er een vreselijke hekel aan. Bij ons gaan de dagelijkse dingen redelijk 50/50. Hij kookt en strijkt, ik doe de badkamer en de stofzuiger, allebei de was als het nodig is. Maar als ik op een of andere manier het huishouden volledig kon uitbesteden… Graag! πŸ˜‰

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *