Over de nieuwe hobby van Yara

Laat ik voorop stellen dat ik echt een crazy cat lady ben. Ik HOU van mijn beestjes. Maar onze kat Yara houdt er na haar wattenstaafjes-tic ook nog andere maffe dingen op na. Om dat even ter zijde te leggen, ze heeft nu al 3 weken weer wat nieuws verzonnen.

Ik zat in de woonkamer rustig blogjes te typen met een theetje toen ik een geluid hoorden wat ik niet kon thuis brengen. Ik ging kijken en vond mevrouw kauwend…Ja KAUWEND aan op onze plinten.

Plinten.
Die.
Vast.
Zitten.
Ze trekt ze dus met haar nagels en bek het los om vervolgens er heerlijk op te kunnen kauwen en jawel: ze in haar waterbak te gooien. Ze gooit namelijk alles in haar waterbak: speeltjes, propjes alles erin. Wat er leuk aan is vraag ik me zelf ook regelmatig af. Of ik er vrolijk van wordt? Neun. Want ze gaat dus ook alle spullen die ze IN haar waterbak gooit weer ERUIT halen. Gevolg: een hele natte kamer, overal poten en natte plinten die overal liggen en 10x zo dik zijn als dat ze horen te zijn.

Nou is ze dus begonnen met haar meesterwerk: onze gang.

Heel fijn.
*zucht*

Nou slapen onze katten altijd in de extra kamer (aangezien we ze niet in de woonkamer willen hebben op onze bank e.d.) en madam is nu ook daar begonnen. Ik denk dat haar missie is om het hele huis plint-vrij te maken.

Binnenkort dus maar even met kit (nouja M. gaat dit doen uiteraard) alles weer vastplakken en hopen dat ze er dan eindelijk met haar katten-klauwen vanaf blijft. Ik zeg: wordt vervolgd….

41 reacties op “Over de nieuwe hobby van Yara

  1. Haha! 1 van mijn katten deed dit ook, althans, ze gebruikte die plinten als krabpaal en dan kwam het los, dus ging ze ermee aan de haal.
    Nu hebben we een huis zonder plinten, alleen de babykamer heeft ze. Maarja, dat is straks met een kruipende baby ook niet handig, zucht. Dus we gaan maar eens zien hoe we daar een oplossing voor kunnen bedenken..

  2. Wow ben je ook mooi klaar mee. Die van mij maakte zo hele muren kapot. Wat ik ook deed de krabpaal werd niet interessanter dan mijn muur.

  3. PFff das mooi RTL 🙁 mijn hamster loopt altijd door de gang en trekt daar ook graag de plinten los, maar doet er verder niks mee gelukkig.

  4. Wat hebben die beestjes soms ook rare dingen hé! Toch moet ik er stiekem vaak om lachen want het maakt ze heel ‘eigen’ met die gekkigheden. Maar ja, wel stom dat ze alles zo sloopt natuurlijk!

  5. Hoewel het niet grappig is moest ik toch lachen omdat jij het zo leuk vertelt allemaal. Maar lijkt me oer vervelend! Hoop dat ze dr snel genoeg van heeft.

  6. Ojee…herkenbaar…Link doet dat ook altijd en gaat er zelfs mee spelen….inderdaad *zucht*, maar toch moet ik altijd wel lachen wat die beesten allemaal uitvreten…ze zijn zo lief en bijzonder, maar die streken die ze uithalen…oof 😛

  7. Ik hou ook van katten. Ik had twee katten en een paar netjes. Maar dit heb ik nog nooit gehoord haha. Ik hoop dat je een oplossing vind en dat ze niet weer iets nieuws vinden.

  8. Haha, ik moest er stiekem wel een beetje om lachen hoor, hoe verzint ze het… Vroeger hadden we een kat die tijdens een verbouwing gewoon lekker de behangplaksel op ging eten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *