De skate-TAG

Op meerdere blogs zag ik een leuke tag voorbij komen: De Hardlooptag. Bijvoorbeeld op Mints and Mangos, die hem erg leuk heeft ingevuld. Echter doe ik, zoals jullie weten niet aan hardlopen (wel geprobeerd maar vind ik persoonlijk dodelijk saai) Ik heb hem dus aangepast naar de skate-versie aangezien ik fanatiek skater ben. Enjoy!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wanneer besloot je te gaan skaten?
Eigenlijk toen ik mijn baan van hiervoor kreeg. Een baan waar ik weinig (tot niets) aan beweging deed terwijl ik normaliteit altijd veel in de weer was. Samen hebben we toen skates gekocht en ben dit fanatiek gaan doen. En nu nog steeds sinds Juli 2013 doe ik het nog steeds. Nu al zo’n 10 maanden dus en ben nog lang niet van plan om te gaan stoppen. Oh en in de zomermaanden gaat mijn man gezellig met me mee.

Wat was jouw beginnersfout/ valkuil?
Ik dacht dat doe ik wel even. Gelijk lekker veel km’s maken. Wrong! Zulke dingen moet je opbouwen en dat is me nu aardig gelukt (na er ook een tijdje tussenuit zijn geweest) Ik zit nu op de 8 km en ben het aan het opbouwen: nieuw streven de 10 km halen! Een beetje geduld (wat ik dus niet heb) is wel nodig..


Heb je wel eens last gehad van blessures?
Weinig. Wel heb ik tijdens een rit van rond de 8km last gehad van mijn knieën. Ik moet er nog achter komen waar dit aan ligt. Voor nu heb ik creme gekocht voor mijn gewrichten om ze na het douche mee in te smeren, gelukkig helpt dit wel.

Wat is jouw sportoutfit?
Ik heb verschillende outfits maar ben nu de laatste tijd bezig in mijn nieuwe hippe skatebroek van de H&M en leuke shirtjes van de Primark. Ook heb ik voor de koudere dagen bijpassende skate-kleding. Mijn collectie wordt steeds meer uitgebreid! Van een joggingbroek naar echte skate-broeken, stuk beter! (en ziet er ook nog eens leuk uit)

Gebruik je apps tijdens het skaten?
Jup. Ik gebruik Endomondo, een hele fijne app die je km’s bijhoud, je route weergeeft, je snelheid, calorieverbranding en tegen je praat. Per km hoor je hoeveel je hebt gereden en hoe snel je doet over een km. Je kan ook een taal/stem invoeren, ik heb hem veranderd naar een Britse stem: zo leuk!

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Ik maak mijn hoofd juist leeg tijdens het skaten, heerlijk! 1 van de weinige momenten dat ik helemaal tot mezelf kan komen. Niet gek ook met de route die ik meestal rij.

Wat staat er nog op je wishlist?
Ik schreef daar pas nog een blogje over. OH en ik wil nog graag zo’n Nike+ Sportwatch (iemand die weet of dit ook voor skaten te gebruiken is of echt alleen voor hardlopen?)

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het skaten en wat is juist bemoedigend?
Irritaties: slecht wegdek en eigenlijk nog meer REGEN. Regen als het een lekker weertje is om te skaten en dat je dan niet KAN gaan. Het enige nadeel aan skaten: het is weer-gebonden. En wat bemoedigend is? Dit zijn mijn 7 redenen waarom ik van skaten hou en daarbij moet ik zeggen dat ik het ook een bemoediging vind al die mensen die je tegenkomt, voor je aan de kant gaan en je groeten.

En doen jullie aan skaten? Bij deze TAG ik dan jou! Lijkt me erg leuk te lezen aangezien ik maar weinig mede-skaters ken/heb.
Of vul de hardloop-versie in, ook erg leuk om te lezen.

36 reacties op “De skate-TAG

 1. Wat leuk dat je er een skate tag van heb gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de crème die je gebruikt voor je knieën na het douchen… ik heb namelijk ook (best veel) last van mijn knieën na het skaten. Weet ook niet zo goed waar dit aan ligt. Heb het ook trouwens als ik veel trappen op en af loop.
  Endomondo vind ik een toffe tip, ik ga die app ook downloaden! 🙂

  1. Ik heb in mijn week overzicht een foto geplaatst van de creme die ik gebruik: http://www.iliveformydreams.com/archives/42306

   Na het douche breng ik het aan en daarna is zeker snel de pijn verlicht en op een gegeven moment helemaal weg. Werk perfect en best wel snel resultaat.
   Kan zijn dat je verkeerd op je voeten staat, hier heb ik namelijk last van. Mijn voeten zijn doorgezakt (naar binnen) en heb hiervoor zolen. Tijdens het skaten gebruik ik deze zolen niet en sta ik dus extra scheef met afzetten van de skeelers. Ik ga over een tijdje naar de podoloog om te vragen of er speciale zolen zijn voor sporten/skaten zodat ik er minder last van heb. Bij mij is de last er pas rond de 8 km of eroverheen, ervoor nergens last van. Bij mij is het dus waarschijnlijk het langdurige scheef staan. En de app is super fijn en te gebruiken voor zowat alle sporten, succes!

   *tjeutje wat een lange reactie van me terug 😛 *

 2. Wat leuk dat je de tag hebt verandert! Ik ben nog niet zo vaak aan het skeeleren, maar als ik weer lekker bezig ben, neem ik ‘m misschien wel van je over. 😉

 3. Endomondo is zo fijn! Ik gebruik hem overal voor, wandelen, fietsen, cardio. Kan mij voorstellen dat die voor skaten ook handig is.

 4. Het is heel gezond en kan verslavend zijn. Maar het lijkt me best in de hand te houden. Ik hou zelf van lekker op het eigen balkonnetje zitten.

 5. Ik doe aan boot camp, deze week gelukkig maar weinig spierpijn, vorige week wist ik net hoe ik moest lopen haha.
  Maar volgende week kan het weer heel anders zijn, maar als je eenmaal hebt gesport voelt het zoooo goed.

  Super tag

 6. Haha, leuk dat je de tag verandert hebt 😉 Zelf ging ik vroeger vaak skaten, nu al een paar jaar niet meer. Mijn zoon heeft net nieuwe skates gehad, zodra hij het een beetje kan, ga ik het met hem doen!

 7. Super leuk! Ik wil het skaten ook oppakken weer, alleen ik durf niet te remmen haha. In de zomer ging ik vaak skaten en ik heb een dijk achter mijn huis dus afremmen hoefde nooit voor mij, maar nu ik naar het park wil gaan moet ik durven te remmen… Dat wordt nog wat haha!

  Liefs,
  Hazal

  1. Ben benieuwd hoe het afloopt, ik hoor het graag! Bruggen e.d. vermeid ik ook het liefste, remmen is ook niet mijn sterkste punt haha. 😉

 8. Skaten lijkt me super. Maar aangezien ik al kind meer op de grond lag dan dat ik aan het rolschaatsen was, heb ik maar besloten het nooit meer te proberen. Nu zou ik ook te angstig zijn.

 9. Zelf ben ik meer van het hardlopen, dit ga ik vanaf zaterdag weer proberen te doen. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan na de bevalling. Maar dat komt vast goed! 🙂

  1. Succes ermee! Lijkt me wel vreemd er na de bevalling weer mee te beginnen. Toi toi toi! Komt vast wel goed 🙂 Ga je na een tijdje ook de hardloop-tag erover invullen?

 10. Ik dacht er ook al aan om de tag om te turnen in een variant die bij mij past. Nu ga ik dat doen ook, de racefiets-tag dus! Leuk om te lezen over skaten, gezellig dat je man met je mee op pad gaat!

 11. Nee, ik doe niet aan skaten. Wel ooit geprobeerd maar ik ben nogal bang om te vallen. Maar ik kan me wel voorstellen dat het lekker is.

 12. uhhh, ik zeg niets meer over die rolschaatsen in mijn tas, hahahaha (schaam me dood)wel een super leuke tag !!

 13. Leuke draai eraan gegeven!
  Ik vul ze beide niet in, voor hardlopen niet en voor skaten niet. Maar hoop echt dat ik binnenkort met rolschaatsen kan beginnen… I’ll keep you posted!

 14. Lijkt me geen probleem, skaten met een nike sportwatch! Je gaat misschien iets harder dan de gemiddelde hardloper maar lijkt me dat ie dat prima kan bijhouden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *