Mijn top 5 van steden die ik nog wil bezoeken

Samenwerking met Zoover

Er zijn heel wat landen en steden waar ik graag nog (eens) heen zou willen. Reizen heb ik altijd al erg fijn gevonden om de sfeer en cultuur/bezienswaardigheden te bewonderen. We zijn al naar Italië, Griekenland, Duitsland, Frankrijk, Engeland & België geweest. Hoewel er niets zo fijn is om thuis te komen na een reis is het super fijn eens even ergens anders te zijn geweest.

Of we dit jaar op vakantie gaan? Geen idee. De laatste jaren zijn het vooral reizen dichtbij huis geweest i.v.m. verbouwingen, baan verlies en andere omstandigheden. Nu komt natuurlijk onze badkamer verbouwing eraan dus zal het waarschijnlijk een kleine reis in eigen land worden, wat ook heel mooi is! Maar dromen? Dat kan natuurlijk altijd.

Ierland


(bron)

1 van mijn diepste wensen is een keertje naar Dublin te gaan. Waarom? Ik heb eigenlijk geen idee maar dit land trekt me heel erg. De mooie landschappen en volgens mij hangt er een erg gezellig en fijne sfeer. Misschien dat mijn voorliefde voor Ierland wel te maken heeft met Westlife en het Engelse accent. Als ik zo de leuke hotelletjes zie krijg ik al helemaal zin om erheen te gaan.

Denemarken

 photo kopenhagen_zpsc32fe29b.jpg(bron)

Het plaatje zegt al genoeg denk ik zo. Kopenhagen met zijn haventjes (Nyhavn) en erg mooie huisjes. Oh en uiteraard wil ik de Kleine Zeemeermin (het beeld, niet de echte) op de foto zetten. wat heeft het beeld al meegemaakt aan vandalisme, zo zonde. Het is zelfs een keer onthoofd geweest. Ik wil graag een foto mét hoofd. Ja, Denemarken lijkt me een erg mooi land.

Frankrijk

 photo frankrijk_zps03e5b302.jpg(bron)

Frankrijk heeft zoveel mooie plaatsen, ik ben er al in een aantal geweest. Parijs zou ik graag nog eens over doen met M. en we zijn er natuurlijk in 2012 geweest, in Disneyland. Ook las ik dat Côte d’Azur erg leuke winkel gelegenheden heeft.

Spanje

 photo spanje_zps8c0b089c.jpg(bron)

Een trip naar Barcelona lijkt me echt geweldig. Ze hebben daar erg mooie bezienswaardigheden waaronder de mooie kathedraal Santa Eulalia en uiteraard ook wat wils voor mijn voetbal liefhebbende man. Een kijkje in het FC Barcelona stadion zou vast wel op zijn lijstje staan.

Nogmaals Engeland / Londen

 photo londen_zpsd196a7eb.jpg(bron)

Moet ik het nog zeggen/ Ik wil dol dol dol graag nog eens naar Londen. We waren er een aantal dagen in 2011 en wat heb ik genoten. Net als bij Ierland had ik een gevoel bij deze stad en deze was zeker waar. De Londen Eye, Big Ben en het mooie Hyde Park. Ja, ik zou er zo kunnen gaan wonen, een heerlijke stad!

En naar welke landen/plaatsen zouden jullie graag nog eens heenreizen?

About the Author

46 Comments

Yvon

Toffe steden!! Allemaal heel verschillend, maar ook allemaal heel mooi.
Kopenhagen zou ik ook graag eens zien, de rest ben ik al eens geweest. Wat overigens niet betekent dat ik niet graag eens terug zou gaan!

Reply
Marlissa

Ja Kopenhagen staat bij ook hoog op het lijstje samen met Stockholm. En Londen zou ik zo weer heen vliegen, love the city! Met een beetje geluk ga ik dit jaar nog naar Parijs en Dublin 🙂

Reply
Ines

Barcelona was echt een fijne stad (maar wel best vies ook, veel graffiti enz, waarschijnlijk door alle werkloosheid) maar wel erg fijn om te zien! Kopenhagen wil ik ook héél erg graag heen 😀

Reply
Wanda

Leuk lijstje! Dublin was trouwens onze eerste stedentrip samen en ja, ik zou dolgraag nog een keer terug willen. Echt een hele gezellige stad met prachtige gebouwen en een unieke sfeer! Kopenhagen staat al jaren op mijn lijst, net als Londen en Rome, Boedapest en Wenen. Die laatste 2 kan ik straks afstrepen want daar gaan we in de zomervakantie naar toe!

Reply
SanneWierda

Wat dacht je van de Sagrada Familia in Barcelona? 😉 Dé hotspot! Zeker aan te raden. Ik wil ook nog naar Dublin, maar ook Edinburgh, Lisabon, Rome, Wenen… En gewoon nog een keer NY!

Reply
SAS

Thanks voor de tip! Als ik er ooit heen ga hou ik dit in mijn achterhoofd.

Reply
Sara - Window On My Wardrobe

Ik lees altijd graag reis-posts, ik reis zelf echt zo ontzettend graag! Ik moet ell jaar minstens een paar keer weggeweest zijn of ik word gek 😀 Elk jaar zit er ook altijd een stedentrip tussen, een skivakantie en een zomervakantie.

Sinds stockholm ben ik dus helemaal verkocht aan Scandinavië, en m’n vriend en ik plannen al om volgend jaar naar Kopenhagen te gaan. Barcelona is ook echt geweldig, ben er al 2 keer geweest en het blijft een schitterende stad!

X Sara

Reply
Mieke

Oh ja, naar Londen zou ik ook heel graag nog eens willen. Verder wil ik al heel lang een keer naar Rome. Dat lijkt me ook echt een prachtige stad.

Reply
Marcella

Leuk om te lezen waar jij graag heen wilt reizen! Mijn lijst is nog best lang, maar ik wil in elk geval graag Ierland (Dublin!), Zweden, Portugal en Noorwegen ontdekken. Lijken me geweldige landen! Ik hoop dat jullie dit jaar nog even wat rust kunnen pakken na alle hectische tijd.

Reply
Evelien

Barcelona vind ik echt een leuke stad, net als London en Parijs. Ik wil nog een keer terug naar Rome en wil graag naar Berlijn, New York en op safari in Zuid Afrika. Nu maar hopen dat ik een zak met geld win 😉 .

Reply
Nicky

Ik ben niet zo reislustig. Ik ben één keer naar Fuerteventura geweest, twee keer naar Spanje, drie keer naar Parijs, één keer naar Zuid-Franrijk, één keer naar Zwitserland en twee keer naar Duitsland. Vorig jaar heb ik me voorgenomen ieder jaar een stedentrip met mijn dochter te doen. Vorig jaar zijn we naar Londen geweest. Dit jaar gaan we naar Rome (en naar Valkenburg trouwens) en daarna wil ik naar Barcelona. Ik ga het steeds leuker vinden! Denemarken lijkt me trouwens ook wel wat!

Reply
Danielle

Jaaaaa Londen, daar zou ik ook graag snel weer naar toe willen. En dan ook gelijk terug naar New York! 😉

Reply
Svenja

Prachtige wishlist <3 Zelf ben ik van jouw lijstje in Londen, Barcelona en Denemarken geweest, zijn echt aanraders. En ooohhh er is nog zoveel wat ik wil zien!

Reply
Dennis

Noorwegen, Zweden, Portugal en ik wil graag nog weer eens terug naar Barcelona en Landeck (Oostenrijk)

Reply
Jennn

Oh, dat zijn idd plaatsen die ik ook nog wel eens zou willen bezoeken. En zo wordt mijn lijst steeds langer,,,

Reply
RenéSmurf

Ja, ik ben nog nooit in Engeland en Ierland geweest, vanwege dat links rijden, En de nattigheid. Maar Scandinavië kan ik ook geen genoeg van krijgen.

Reply
Petra

Rome staat hier absoluut op één. Maar ik ben ook nog nooit in Londen geweest. Dus dat moet er ook maar eens een keer van komen. Barcelona is geweldig.

Reply
Petra

Rome staat hier absoluut op één. Maar ik ben ook nog nooit in Londen geweest. Dus dat moet er ook maar eens een keer van komen.

Reply
Iris

Lijkt me ook erg leuk allemaal! Ik ben van dit lijstje alleen in Frankrijk en Londen geweest. Ierland lijkt me ook heel mooi en ook wel rustgevend of zo.

Reply
Michelle

Leuke steden! Zelf zou ik nog graag naar Ierland gaan en weer eens terug naar London. Ik ben ook in Barcelona geweest, een leuke ervaring maar nee.. ik zou er niet weer naar terug hoeven.

Reply
Kimberly

Ierland en Denemarken lijken me hele toffe landen om eens te bezoeken! Dat zou ik ook wel snel willen doen, vooral Denemarken! En Frankrijk heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en gelukkig ga ik er snel weer heen hihi

Reply
Anke

Ik ben begin van dit jaar naar Kopenhagen geweest en ik moest en zou inderdaad die zeemeermin zien. De rest maakte me niet zoveel uit, haha! Ik wist trouwens niet dat ze al zoveel meegemaakt heeft. Er schijnt iets verderop trouwens ook een “mutant” versie van de zeemeermin te staan, die heb ik helaas gemist. Nyhavn is inderdaad ook wel mooi, maar eigenlijk ook maar gewoon een straatje 😉 Maar Kopenhagen is zeker een leuke citytrip!!

Reply
jackie

Londen ben ik gewoon nog nooit geweest….
barcelona wil ik graag nog eens naar terug…
Dememarken wil ik graag samen met zweden doen in een rondtrip….

|Mijn lijstje is te lang…

Reply
annouska

Barcelona is zeker leuk om een keer mee te maken, ik ben er vorig jaar geweest en wil graag weer terug.

Momenteel staat bij mij Bali en Cuba op plek 1 en 2 als het gaat om bezoeken.

Reply
Kimberley

Ik zou ooit nog eens naar Denemarken willen gaan, het lijkt me daar zo mooi. Iets aan Denemarken trekt me aan, wat het precies is… Geen idee!

Reply
rachel

wauw ik wil ook nog zo graag een keer naar londen of parijs maar is nu vaak italie maar dat is ook een erg mooi land, liefs

Reply
Jana

Ik ben al eens naar Barcelona geweest maar ik wil zo graag wat meer van Spanje zien 🙂 Bij mij staan Ijsland en Jordanië op mijn bucketlist 🙂

Reply
Chantal

Dublin is erg leuk! Ik ben er twee jaar geleden geweest 🙂 Ik wil heel Italië zien en daarnaast staan Spanje, Griekenland, Finland, Sint Petersburg en Cuba nog op mijn lijstje 🙂

Reply
Marjolein - vandiedingendus.nl

Mmm.. heel veel van die steden staan ook op mijn lijstje! Ik probeer ook altijd te kijken naar de minder bekende – maar toch zeker de moeite waard steden in een land. Zo was ik laatst in Newcastle, hartstikke leuk! Oke, geen London, maar toch mooi om gezien te hebben!

Reply
Simone

Oke, nu wil ik op vakantie haha. Dit soort blogjes zou ik eigenlijk niet moeten lezen. Maar het is leuk om ideeen op te doen. Sowieso staat Londen altijd hoog op mijn lijstje en ook lijkt het mij erg leuk om eens nar Kopenhagen te gaan. Het ziet er altijd zo leuk uit op foto’s!

Reply
Bente

Je kan mij volgens mij beter vragen waar ik NIET heen zou willen 😉 Bij alle 5 jouw landen denk ik: jaa daar wil ik ook heen! 😉

Reply
Linda

Denemarken is een aanrader, prachtig land inderdaad! Het beeld van de zeemeermin stelt echt niets voor haha, echt een klein beeldje :’) Maar ach, dan ben je er maar geweest 😉
Ik zou ook wel eens naar Ierland willen… En ik wil héél graag weer eens terug naar Canada, maar dan naar het oosten in plaats van het westen (waar ik twee keer ben geweest)

Reply
Nicole

Toen ik de foto van kopenhagen zag dacht ik even aan willemstad, curacao haha die heeft ook zulke huisjes!
Bij mij staan ook een aantal herhaal steden op de lijst maar ook New York en Praag bijvoorbeeld! Dublin zou ik ook wel heen willen trouwens…

Reply
Inge

Er is echt veel te veel te zien in de wereld, vind je niet? Wij zijn op zoek naar een reis voor dit jaar, en ik geraak er gewoon niet uit…
Maar ja, Denemarken, en Noorwegen (niet echt steden, maar kijk…), Frankrijk blijft altijd leuk. Barcelona vond ik persoonlijk wat tegenvallen, Madrid daarentegen!
Ik wil wel nog eens naar Rome, eigenlijk alles in Italië. En shoppen, dat doen wij eigenlijk nooit op vakantie, raar hé.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *