De eerste (6) boeken die ik las in 2014

april 24 2014

In 2014 heb ik tot nu toe 6 (goede) boeken gelezen. Hoewel ik tijd moet maken om meer te gaan lezen, aangezien dit 1 van mijn grootste hobby’s is. Hier in het kort waar de boeken over gaan. Mijn favorieten? De boeken van Camilla.
01. Nora Roberts – Het eind van de rivier (recensie)
Olivia’s ouders vormden onbetwist het meest stralende koppel van Hollywood, tot de nacht waarin het monster kwam. Het monster dat hun imposante huis vernielde en haar moeder gruwelijk vermoordde; het monster met het gezicht van haar vader… Nu, twintig jaar later, merkt Olivia dat haar herinneringen aan die vreselijke nacht zijn vervaagd. Haar moeders familie heeft alles in het werk gesteld om Olivia uit de publiciteit te houden en liet haar opgroeien in de prachtige natuur van de Pacific Northwest. Maar ondanks de verschrikking en het verloop van de jaren, verlangt een deel van Olivia ernaar om zich die gruwelijke gebeurtenissen te herinneren, om de waarheid over haar jeugd te weten. Schrijver Noah Brady is de zoon van de politieman die Olivia na de moord weggekropen in haar kast vond en wil deze beruchte nacht reconstrueren, en het ware verhaal vertellen over deze tragische episode in de geschiedenis van Hollywood. Door Noah heeft Olivia de kans om zichzelf met haar tragische verleden te confronteren – en met de verlangens in haar eenzame hart. Maar voordat ze de strijd met haar verleden aan kan gaan, moet Olivia haar toekomst veilig stellen. Want het monster is terug… en waart rond in de bossen rond de Pacific Northwest
Rating: ★★★

02. Rosamund Lupton – Zusje (recensie)
Niets kan de band tussen zussen verbreken…
Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen.
Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.
De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.
Rating: ★★

03. J. Lynn – Wacht op mij (recensie)
Ieder meisje dat dit boek leest, wordt halsoverkop verliefd op Cam!
Wacht op mij van J. Lynn (pseudoniem van Jennifer L. Armentrout) gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen!
Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk!
Rating: ★★

04. Camilla Läckberg – Steenhouwer
Een visser vindt een lichaam in de zee. Het is Sara, een zevenjarig meisje uit het plaatsje Fjallbacka, aan de westkust van Zweden. Lijkschouwing wijst uit dat zij niet in zee is verdronken maar waarschijnlijk in een badkuip: in haar longen zit zoet water met zeepresten. Inspecteur Patrik Hedstrom leidt het politieonderzoek. Hij kent het meisje: zijn vrouw Erica en Sara’s moeder Charlotte zijn vriendinnen. Tijdens het onderzoek komen merkwaardige zaken aan het licht. Sara heeft as in haar slokdarm en maag. De as blijkt tussen de vijftig en honderd jaar oud te zijn en is afkomstig uit een houten doosje dat van Lilian is, de oma van Sara. Het gaat om de overblijfselen van de steenhouwer Anders Andersson en van de tweelingbroers Karl en Johan, die in de jaren twintig van de vorige eeuw bij een brand omkwamen. Of werden zij eerst vermoord en werd daarna brand gesticht? Maar hoe houden gebeurtenissen van tachtig jaar geleden verband met de dood van Sara?
Rating: ★★★★

05. Camilla Läckberg – Predikant
Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedstrom is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel…
Rating: ★★★

06. Camilla Läckberg – Oorlogskind In dit boek ben ik nog bezig..
Dit keer draait het verhaal om Erica’s moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden.
Twee maanden later is hij dood, vermoord. Erica is geschokt. Dan leest Erica de dagboeken van haar moeder en wordt onthuld waarom haar moeder nooit een band met haar dochters kon opbouwen en waarom ze veranderde van een lieve, zachtaardige vrouw in de kille, afstandelijke moeder die ze was.
Rating (tot nu toe): ★★★

Lees hier over alle boeken van Camilla Läckberg (aan te raden om op volgorde te lezen)

En wat is het beste boek dat jij hebt gelezen in 2014?

25 comments

 • Sheelagh

  28/04/2014 at 23:57

  Hee, hier heb ik er nog geen een van gelezen. Goeie tips dus! Benieuwd naar Camilla Läckberg, heb de eerste al klaarstaan op mijn e-reader!

  1. SAS

   29/04/2014 at 14:19

   Veel lees plezier!

 • Nicky

  28/04/2014 at 20:37

  Zusje heb ik uitgelezen, dat vond ik wel een goed boek. Het eind van de rivier heb ik maar half gelezen, vond ik niet zo boeiend. Ik heb laatst Haar naam was Sarah weer gelezen. Blijft een prachtig boek. En Ben je al bang van Jaye Ford vond ik ook goed.

 • Marcella

  27/04/2014 at 17:14

  Geen enkele van die boeken gelezen, maar word er nu wel erg nieuwsgierig naar!

 • Annelies

  26/04/2014 at 19:30

  Oorlogskind lijkt me wel mooi!

 • Iris

  25/04/2014 at 19:46

  Lijken me erg spannende boeken! Misschien dat ik binnenkort maar eens iets van Camilla Läckberg ga lezen.

 • annouska

  25/04/2014 at 16:39

  Ik heb eigenlijk nog nooit van Camilla Läckberg gehoord. Eens kijken of ik 1 van haar boeken uit de bibliotheek kan lenen.

  1. SAS

   25/04/2014 at 17:15

   Ik zal het zeker doen, ze is 1 van mijn favoriete schrijfsters geworden! Haar eerste boek is IJsprinces 🙂 De link voor meer info over de boeken staat in het blogje (onderaan)

 • Dascha

  24/04/2014 at 23:55

  Wow, je hebt al een hoop gelezen! Lijken mij interessante boeken!
  Ik moet echt wat meer lezen! 🙂

  xoxo

 • Louise

  24/04/2014 at 23:13

  Zusje spreekt mij ook heel aan, maar die krijgt maar 2 sterretjes van jou 🙂 Misschien nog even wat langer parkeren hihi. Het beste boek dat ik in 2014 heb gelezen is ‘The fault in our stars’ van John Green.

  1. SAS

   25/04/2014 at 08:44

   Was best een goed boek hoor, de 2 sterren komt toch echt doordat er zoveel boeken zijn die ik veel beter vond. Het is wel een verhaal waarvan je niet weet hoe het loopt. Ik vond het einde alleen wat abrupt geschreven, dat was wel jammer. The fault in our stars wil ik ook nog eens lezen!

 • Rowan | R E D R E I D I N G H O O D

  24/04/2014 at 22:47

  Ik heb volgens mij 2 boeken gelezen in 2014, dat kan wel beter eigenlijk. Jij bent lekker op dreef zo te zien! Ik denk dat ik Steenhouwer ook maar eens moet lezen 😉

  Love, Rowan

 • Sara – Window On My Wardrobe

  24/04/2014 at 22:41

  Wauw dat zijn er wel wat! Ik lees echt nooit een boek, als ik vrije tijd heb doe ik liever iets anders. Ik loop zelfs al maanden achter met het lezen van m’n Marie-Claire’s dus het is echt erg 😀

  X Sara

 • Linda

  24/04/2014 at 16:53

  Jee wat lees jij snel haha ik doe het je niet na om zo snel te lezen 🙂
  Zelf ben ik erg benieuwd naar Zusje.

 • Jennn

  24/04/2014 at 13:49

  Klinkt goed! Ik vind ook dat ik meer tijd moet maken om te lezen.

 • Simone

  24/04/2014 at 12:43

  Je hebt al aardig wat gelezen. Ik ben nog steeds bezig in het een en dezelfde boek. Ik ben (helaas) niet zo’n boekenwurm als jij 🙁

 • Kiss & Make-up

  24/04/2014 at 12:23

  Je hebt al veel gelezen, zeg! Ik heb voorlopig enkel nog maar het Pretty Little Liars boek gelezen, en ik ben bezig aan het nieuwe boek van J.K. Rowling.

 • Gemma

  24/04/2014 at 11:53

  Ik moet bekennen dat ik in 2014 nog niet ben toegekomen aan het lezen van een goed boek. Tijd voor vakantie ;). Maar ben door je review zeker benieuwd geraakt naar ‘De steenhouwer’!

 • Marah

  24/04/2014 at 09:28

  Het beste boek dat ik tot nu toe gelezen heb is ‘The Other Hand’ van Chris Cleave. Heb hem nog niet helemaal uit, maar wauw!

 • Aurelie

  24/04/2014 at 09:04

  Die boeken van Camilla Läckberg spreken me erg aan! Ik ben op dit moment aan het lezen in Infamous van Lauren Conrad. Dat boek is bijna uit.

 • Bente

  24/04/2014 at 08:53

  Ik kreeg laatst een VVV bon van Michael (die hij zelf toch niet zou uitgeven), daar ga ik binnenkort maar eens een leuk boek voor uitzoeken bij de Bruno 🙂 Camilla Läckberg – Steenhouwer is jouw aanrader van deze boeken?

  1. SAS

   24/04/2014 at 21:51

   Ik vind al haar boeken goed, het beste is ook wel om ze op volgorde te lezen (te zien in de link die onder deze boeken staan)

 • Nina Hobbysite

  24/04/2014 at 08:46

  De boeken van Jussi Adler-Olsen zijn echt een aanrader! Weet niet of je ze al gelezen heb. Kan ik niet zo makkelijk vinden op je site. Maar ze zijn bij mij altijd zo uit.

  1. SAS

   24/04/2014 at 21:48

   Nee, die heb ik (nog) niet gelezen. Thanks voor de tip!

 • Nicole

  24/04/2014 at 08:42

  Ik heb helemaal geen boek gelezen nog in 2014.. Maar die laatste 2 lijken me wel wat!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *