Samenvatting: Mijn Happy Challenge

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien (en vele van jullie hebben meegedaan) heb ik een eigen versie gemaakt van de Happy Challenge. Het was de bedoeling om elke dag een blogje te maken over de bepaalde onderwerpen. Ik heb er een samenvatting van gemaakt en de dingen eruit gehaald die ik leuk vind met jullie te delen.

De challenge is afkomstig van Marieke, Kelly en Lisanne. Erg leuk dat ze zo’n positieve challenge hebben gemaakt.
Hier komt dus mijn (samenvatting) Happy Challenge:

 photo spread-the-happychallenge-love_zps5ac54c91.jpg.

Mijn waarden

Wat zijn mijn 3 belangrijkste waarden:

– Positiviteit
Ik ben iemand die altijd positief ingesteld is. Dit is niet altijd zo geweest en ik ben blij dat ik me, hoe negatief de situatie ook is, zo positief mogelijk blijf voelen. Er komt altijd een zonnetje achter de donkere wolken vandaan.

– Liefde
Dit bedoel ik in erg brede zin. Mijn man uiteraard, mijn echte vrienden, familie en in het bijzonder mijn ouders. Liefde voor mijn katten, liefde voor mijn werk, liefde voor het leven dat je hebt gekregen.

– Humor
Ik vind het erg belangrijk om te kunnen lachen. Zowel in mijn partner/vrienden/familie waardeer ik dit als in mijn werk. Ik word dan ook vaak ‘de-grapjes-juf’ genoemd. Kinderen laten lachen en een fijne dag geven is het mooiste wat er is.
.

Wat wil jij veranderen?

Drie dingen die ik graag wil toevoegen aan mijn leven:
– Rust/ontspanning
– Meer boeken lezen (en hier ook de tijd voor némen)
– Leven in het hier en nu (lastig soms als echte planner)

Drie dingen die ik minder energie wil geven:
– Stress
– Mensen (die niet evenveel energie in mij steken als ik in hun) los laten
– Vasthouden aan schema’s en dergelijke.
.

Mijn positieve gewoonten

Negatieve gewoonte ploppen altijd zo op in mijn hoofd dus hier moest ik even over nadenken.
– Spontaan
– Betrouwbaar
– Bedachtzaam
– En ik maak makkelijk contact (met vreemden, kinderen)

Positieve gewoonten die ik nog wel toe wil voegen aan mijn leven:
– Mezelf op nummer 1 zetten, ik cijfer mezelf soms weg voor anderen
– Vaker NEE zeggen zonder een hele uitleg erbij

.

Wees dankbaar

Ik sta hier vaak bij stil en heb er een aparte categorie voor aangemaakt: The Awesome List. Ik vind het belangrijk gelukkig te zijn met (kleine) dingen. Leven en gelukkig zijn in het hier en nu en niet altijd maar meer willen. Tevens doe ik ook sinds gisteren mee aan 100 Happy Days met de hashtag #100happydaysofsas. 100 dagen foto’s die me blij maken en hier bewust bij stil staan. (om deze foto’s te zien moet je me wel volgen aangezien mijn account op privé staat)

.

Omring je met positieve personen

Dit is een puntje waar ik de laatste jaren mee bezig ben geweest: mensen die geen tijd/energie/enzo voor je hebben en die jou juist veel energie kosten laten gaan. Gewoon een dikke punt erachter zetten en klaar.punt.

Wie voor mij positieve personen zijn?
Uiteraard mijn man, mijn ouders, Wendy en ook een stukje van mijn werk: kinderen. Kinderen kunnen met zo weinig blij zijn en dingen zo waarderen of anders bekijken. Het maakt dat ik na een werkdag met een lach op mijn gezicht vertrek.

.

Mijn grootste droom?

Heel eenvoudig. Een eengezinswoning samen met mijn man. Het begint te kriebelen om groter te wonen mét tuin. We willen waarschijnlijk een op-knap-project kopen aangezien mijn man zo goed als alles zelf kan. Misschien heel materialistisch maar het lijkt me heerlijk veel ruimte te hebben. En een tuin. Waar ik kan zitten met een boek en een theetje, in het zonnetje. Met de katten buiten. Waar ik kan genieten samen met M. ja, ik ga nog even verder met dagdromen!

.

Terugkijken

5 dingen waar ik trots op ben:
Eigenlijk kan ik hier niet ‘maar’ 5 dingen noemen. Laatst maakte ik een omgekeerde bucketlist met de dingen die ik wél al heb behaald. Hier staan alle dingen in waar ik zeker trots op ben en ga aanvullen de aankomende jaren.

25 reacties op “Samenvatting: Mijn Happy Challenge

 1. Leuk om nog even terug te kijken. Ik was er ook mee bezig, maar vond het na een tijdje te veel werk worden dus ben er mee gestopt; maar ik blijf het leuk om bij andere te lezen.

 2. Wat leuk om het op deze manier te lezen! Ik deed ook mee en moet nu nog opdracht 8 tot 10, ik weet alleen niet of ik ze nog ga doen omdat er weinig op gereageerd word bij mij.

 3. Het klinkt heel raar; maar deze challenge lijkt mij echt heel erg moeilijk. Ik vind ook altijd dat ik blij moet zijn met kleine dingen. Maar soms sluipen ergernissen en frustraties er makkelijker in bij mij dan ik wil. Ik wou gewoon dat ik ėėn dag helemaal happy was en nergens teleurgesteld of iets dergelijks over was. Maar ik ben zeker blij met veel dingen die ik heb hoor 🙂 Maar de mens is niet snel tevreden, inclusie mijzelf, en dat vind ik soms jammer/confronterend!

  1. Misschien juist een idee om dan deze challenge te doen. Je moet toch wat bewuster elke dag stil zijn voor dankbare dingen. Ik heb zelf ook wel eens mindere momenten en als ik dan een foto moet plaatsen met een fijn moment om dankbaar voor te zijn geeft dit toch weer een tevreden gevoel 🙂

 4. Mooie post en werkt zeker inspirerend! Ik heb ‘meer boeken lezen’ ook al een tijdje op mijn lijstje staan, helaas komt het er niet zoveel van als ik zou willen. Ik wens je er heel veel succes mee!

 5. Leuk! Zo belangrijk om af en toe stil te staan bij de happy stuff. Dat probeer ik dagelijks te doen. En sinds kort ook iedere week op mijn blog.

 6. Heel slim zo’n samenvatting… ik wil de challenge ook nog afmaken maar vind de tijd niet en energie ook niet om het in aparte artikelen te doen, misschien moet ik die ik nog niet gedaan heb ook maar in een samenvatting zetten!

 7. klinkt allemaal erg redelijk en goed.. oude vriendinnen los laten is niet leuk maar wel beter voor jezelf.. vooral als ze de hele tijd contact willen opnemen.. soms heb je daar geen tijd meer voor..
  liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *