7 redenen waarom ik zo van skaten hou

 photo IMG_20140323_143525_zps83aa030b.jpg

Zoals jullie weten heb ik een nieuwe hobby sinds 2013, skaten. Ik ben ermee begonnen doordat ik een baan had met weinig beweging (is de baan toch nog ergens goed voor geweest aangezien ik het er niet naar mijn zin had). Aangezien ik het zo fijn vond ben ik anno 2014 er nog steeds mee bezig en ben zeker van plan dit te blijven doen. Waarom dit zo heerlijk is? Mijn 7 redenen op een rij waarom je echt moet gaan skaten.


 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Het ontspant. Ik ben iemand die nogal lichamelijke klachten kan krijgen door stress en ik ben een piekeraar. Ik merk als ik aan het skaten ben dat mijn verstand even op 0 staat. Iets wat bij mij nogal wonderbaarlijk is

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Het is goed voor je lichaam. Niets is zo fijn als bekaf thuis komen en onder een hete douche kruipen. De dag erna spierpijn hebben om te kunnen concluderen: ik heb zeker wat voor mijn lijf gedaan. Een heel fijn gevoel.

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Skate-kleding kopen. Ze hebben tegenwoordig zoveel leuke kleding. Eigenlijk voor hardlopen maar ik gebruik het gewoon om te skaten. Afgelopen weekend zelfs nog heel wat ingeslagen bij de Primark. Loving it!

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Je bent buiten. Niets is zo lekker als een frisse neus halen en je omgeving goed in je opnemen. Ook al is het koud, toch doet het je goed om lekker buiten te zijn en de mooie natuur om je heen te bewonderen.

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Het is verslavend. Het is ook iets waarbij ik geen enkel excuus kan verzinnen niet te gaan. Alleen met regen is het lastig om te skaten (en slecht voor de lagers) dus ga ik niet. Met andere dingen haak ik gelijk af terwijl ik als het regent eigenlijk teleurgesteld ben dat ik niet even lekker naar buiten kan.

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Het verbeteren van je kilometers. Dit is ook mijn doel om steeds een stukje verder te kunnen. Mijn lichaam en mezelf uit te dagen de grens op te zoeken. Mijn record is 8 km die ik reed op 12-08-2013. Deze wil ik zeker gaan verbeteren! Ik ben nu al tegen de 7km dus dat moet vast wel gaan lukken!

 photo hartjeeeee-rood_zps1d0b0fdf.png Foto’s maken tijdens het skaten. Zo leuk om 80duizend keer je skeelers op de foto te hebben staan. Hieronder een overzichtje van de foto’s die ik heb gemaakt in 2013 & 2014. Oh en volgende keer ga ik zeker even een filmpje op Instagram posten tijdens het skaten!

 photo Collages22_zps0857f454.jpg

En doen jullie aan een sport?

45 reacties op “7 redenen waarom ik zo van skaten hou

 1. Ik was vroeger echt heel a-sportief, behalve met skaten! Dat doe ik ongeveer sinds ik kan lopen geloof ik, en ik ben nooit opgehouden! Sinds een paar jaar doe ik ook aan floorball/unihockey, en mijn conditie is echt flink verbeterd. Ik skate soms rondjes van 30km in ongeveer 2 uur! Heerlijk voor in die lange vakantiedagen of in een weekend ๐Ÿ™‚

 2. Heerlijk he, lekker buiten sporten! Ik ben vanmiddag weer voor ’t eerst op m’n racefiets gestapt. Wat had ik dat gemist, zo fijn!! Ik ga dus weer een hoop kilometers rijden!

 3. Skaten lijkt me zo leuk om te doen! Ik deed het vroeger wel eens maar kreeg er heel snel pijn aan mijn scheenbenen van plus ik wist niet hoe ik moest remmen :’) Hier in de stad is in de zomer iedere week een skatetocht met muziek. Dat ziet er altijd zo leuk uit. Misschien moet ik toch maar eens gaan oefenen ๐Ÿ˜‰

 4. Ik heb ooit รฉรฉn keer proberen te skaten en het ging zo moeizaam dat ik het meteen weer opgegeven heb ๐Ÿ˜‰ . Dansen is wรฉl iets voor mij: lekker intensief en het maakt niet ZOveel uit als je een keertje een foute beweging maakt hahaha.

 5. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen vol overgave, motivatie en discipline sporten. Ik hou het zelf nooit langer dan een paar weken vol en moet eigenlijk gewoon met een sportmaatje gaan. Ik fiets wel iedere dag naar mijn werk (10 km in totaal) en dat vind ik heerlijk!

 6. Woaaa, super vet! Jij skate dus ook?! Hahaa, ik ook! Ben alleen nog niet geweest dit jaar. Ik vind het nog een beetje te koud. Die paar daagjes dat we wรฉl fatsoenlijk weer hadden, moeten nog even uitbreiden naar meer. =)

  1. Leuk dat je ook skate! Gewoon doen hoor, ook al is het koud. Een fijn thermo shirt aantrekken en binnen no-time heb je het warm van het skaten.

 7. O, ik zou zo graag weer willen skaten. Heb het vroeger altijd heel veel gedaan. Maar mijn lichaam gaat dat ( nu) niet volhouden. Wat ik me afvraag, draag jij geen bescherming?

  1. Toen ik net begon met skaten droeg ik bescherming: knieรซn, ellebogen en polsbeschermers. Nu draag ik alleen de laatste nog omdat ik toch wel echt zuinig ben op m’n polsen ๐Ÿ™‚

 8. Skaten is inderdaad erg leuk (en goed). Ik doe het meestal alleen als het echt goed weer is, maar eigenlijk moet ik het ook weer wat vaker gaan doen.

 9. Ik vind het nog steeds jammer dat ik gewoon niet kan skaten. Ik heb het vroeger altijd heel erg leuk gevonden, ook al kon ik niet ver komen.

  Ik doe, zoals je weet, sinds een paar weken aan yoga. Man, dat bevalt me echt goed!

 10. Nou krijg ik ook weer zin om te skaten! Zeker met dit lekkere weer ๐Ÿ™‚ Ik heb alleen geen fijne lange afstands skates, maar ‘stunt’skates. Daar kun je ook wel een eindje mee maar dat gaat toch minder soepel. Leuke post ๐Ÿ™‚

 11. Heerlijk! Vroeger deed ik veel aan skaten maar nu heb ik het al jaren niet meer gedaan. Ik loop iedere dag trappen (woon op รฉรฉn hoog dus moet wel, haha) en ik bezorg post dus ik loop twee keer in de week 5 kilometer (wandelen en post sjouwen, dus ook spieren kweken haha). Verder wandel ik veel met mijn vriend, maar echt een sport doe ik niet (meer).

 12. Wat een leuk en vrolijk artikel! ๐Ÿ™‚ Zeker een pluspunt aan skaten is dat je het buiten doet! Ik doe het eigenlijk bijna nooit, maar het voelt heerlijk! Lekker vrij voel je je dan!

 13. Vroeger heb ik ook heel wat afgeskate! Inderdaad heerlijk om te doen ๐Ÿ™‚ Op het moment loop ik hard en wandel ik regelmatig een goed lang stuk. En ik pak voor alles de fiets (telt dat ook?).

 14. Lijkt me heerlijk! Ik ben alleen niet goed in skaten haha, ik ben bang om te vallen en ik krijg blaren op mijn voeten. Maar ik doe wel aan hardlopen, sinds een paar maanden en ik hou het beter vol dan ik dacht! ๐Ÿ™‚ Sporten geeft je inderdaad een fijn gevoel. En die sportkleding, bij de Primark hebben ze alles!

 15. Ik moet het skeeleren weer wat meer gaan oppakken. Heerlijk die 10km rondjes! ๐Ÿ˜€ Ik moet ook echt eens gaan kijken naar een uitgebreidere route, want ik weet zeker dat ik er makkelijk nog een paar kilometer bij kan doen. Blijf alleen steeds ‘hangen’ op mijn vertrouwde route.

  1. Ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen door de ene keer de ene kant en de andere keer de andere kant op te gaan. Gelukkig is hier erg veel asfalt waardoor het makkelijk is om andere routes te kiezen.

  1. Ik moet zeggen: mijn rem gebruik ik ook niet. Vind het dood eng om met 1 voet ineens naar achteren te schieten. Ik schat meestal in waart ik moet stoppen (voor een stoplicht bijvoorbeeld) en kom dan ook rustig aan gereden waardoor ik vaart verlies en rustig kan stoppen. De eerste keren knalde ik dan ook frontaal op een paal of iets wat er stond haha.

 16. Ik hou er ook van,
  na een lange periode zo veel last van rug dat het niet ging, mijn skates weer tevoorschijn gehaald…
  Skeeleren kan ik niet met enkel, maar rolschaatsen is ook zo heerlijk…

 17. ik zou ook wel meer willen skaten maar ik ben bang om te vallen en dan ga ik gericht daarop skaten waardoor ik weer last van me rug krijg. Tips?!

  1. Ik ben in het begin (ik had voor het laatste geskate toen ik een jaar of 12 was) kleine stukjes gaan doen samen met M. Ik ging erg rustig en nam wegen waarbij je niet van een helling of iets af hoeft. Dan steeds een stukje harder en langer. Zo bouw je een beetje zelfvertrouwen op!

 18. Ik weet vooral een goede reden om het niet te doen al heb ik het een paar jaar geleden wel geprobeerd. Maar ik bleef wiebelig en vooral bang om te vallen. Nu ben ik op zoek naar ouderwetse rolschaatsen. Vier wielen, twee aan twee, voor iets meer stabiliteit..

 19. Jaaa leuk! Ik zou zo graag meer willen skaten, maar nu we verhuisd zijn doe ik het bijna niet meer. Heeft ook te maken met de straten rondom ons huis. In de binnenstad zijn het allemaal van die oude kinderkopjes, voor we een normale weg hebben gevonden zijn we 10 minuten verder haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *