Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Nog even over de goedheilig man..

De beste man is inmiddels alweer naar Spanje en wat hebben we een leuk feest gevierd met erg leuke cadeaus. Echter vond ik toen ik klein was het feest eigenlijk helemaal niet leuk.

Ja de cadeaus vond ik maar wat prachtig maar daar bleef het bij. Ik bedoel het idee dat er iemand IN MIJN HUIS kwam vond ik toch maar wat eng. Zo eng, dat ik er niet van kon slapen. Ook begreep ik maar niet hoe hij dan binnen kwam. Ik bedoel: we hadden helemaal geen schoorsteen. Uiteindelijk hebben mijn ouders de schoenen buiten gezet voor de goedheilig man zodat ik gewoon lekker kon slapen.

Dan nog de zwarte pieten. DOOD ENG vond ik ze. Sinterklaas en het paard waren oke, maar die pieten. Niets racistisch hoor maar ik vond ze maar wat eng. Aangezien ik een erg rijke fantasie heb en er nachtmerries door kreeg wist ik al als klein kind dat het niet bestond. Mijn ouders hebben het maar verteld. Ze hebben er nog mee gewacht maar toen ik een keer gillend wakker werd omdat ik zwarte piet voor het raam had gezien hebben ze toch maar besloten het te vertellen. (en boos dat ik was toen ik erachter kwam dat het allemaal niet echt was.) Het was namelijk de schaduw van mijn zwarte kat Blacky achter het gordijn.

En het was hartje Augustus.

Het vieren van Sinterklaas nu vind ik toch en stuk gezelliger. En ik slaap PRIMA.

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

20 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Jennn
  10/12/2013 at 15:28

  Haha, ik vond sinterklaas juist altijd een beetje eng toen ik nog geloofde (die man die wist alles!!! Hoe kon dat??) Hoe ze in huis kwamen heb ik me nooit afgevraagd eigenlijk. Onze schoorsteen was dicht gemetseld en onze schoenen stonden in de bijkeuken, bij de achterdeur. We lieten dus gewoon de achterdeur open en draaiden de volgende tussendeur op slot, zodat er niemand daadwerkelijk het huis in kon maar piet wel bij de schoenen ๐Ÿ˜›

 • Reply
  Nicky
  09/12/2013 at 23:43

  Ik heb me suf gepiekerd als kind. En ik vond het heel vervelend dat de Pieten alles zagen. Zagen ze me ook als ik moest plassen? Vreemd genoeg kan ik me absoluut niet meer herinneren hoe ik uiteindelijk achter de waarheid kwam.

 • Reply
  annouska
  08/12/2013 at 22:35

  Jeetje dat je er zo een trauma van kan hebben. Het is maar goed dat je ouders het op een gegeven moment verteld hebben, want je kind zo zien strijden met een angst is ook niks.

 • Reply
  Regina
  08/12/2013 at 20:21

  Zo grappig hoe verschillend kinderen op dat hele sinterklaas gebeuren reageren. Ik vond het hele sinterklaasgebeuren als kind schitterend. Al moet ik zeggen dat ik zelf behoorlijk onder de indruk van Sinterklaas was en heel erg hard hoopte dat ik geen liedje voor hem moest zingen. Doodeng! Het onthullen van het feit dat hij niet bestond, werd door medeklasgenoten gedaan. Volgens mij was ik er niet heel er door van slag.

 • Reply
  Nicole
  08/12/2013 at 15:08

  Haha ik vond zwarte Piet juist erg leuk alleen Sinterklaas vond ik niet zo geweldig. Heb eigenlijk nooit dingen afgevraagd of er echt bang voor geweest. Was lekker een naief kind ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Sylvia
  08/12/2013 at 14:38

  Haha, ik kan me dat wel voorstellen, was ik ook nooit zo happig op ๐Ÿ˜‰ Geef mij maar surprises maken en foute gedichten schrijven ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Swaen
  08/12/2013 at 13:53

  Haha, prachtig!

 • Reply
  appelig
  08/12/2013 at 12:43

  Dat had ik vroeger ook. Ik keek wel uit naar de cadeautjes maar zwarte piet en sinterklaas zelf mochten wegblijven. ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Isabel Cristina
  08/12/2013 at 12:41

  Haha best herkenbaar, ik vroeg mij ook altijd af hoe piet die cadeautjes in mijn schoen deed aangezien ook wij geen schoorsteen hadden. Mijn moeder liet elke keer het kleine klepje boven de deur open vertelde dat Mik-piet het cadeautje naar binnen slingerde. Mysterie opgelost haha.

 • Reply
  Mirella
  08/12/2013 at 12:11

  Ik was ook altijd bang, en ik had een dakraam, oh wat was ik bang, ze konden toch zomaar ineens door mijn dakraam naar binnen komen AHHHHH, of ze konden mij begluren AHHHHH zo eng haha.

 • Reply
  Simone
  08/12/2013 at 11:16

  Ik heb mij ook heel vaak afgevraagd hoe ze ons huis binnen kwamen. We hadden geen openhaard en ook geen schoorsteen. Dus ik snapte het niet. Ik heb toen bedacht dat ze vast van mijn ouders de sleutel van de voordeur hadden gekregen (heel slim bedacht vond ik zelf :P).

  • Reply
   SAS
   08/12/2013 at 11:16

   Haha mooi hoe we dat dan zelf bedenken he?!

   • Reply
    Simone
    08/12/2013 at 11:19

    Haha, ja! Vind het ook wel grappig om te lezen hoe anderen er toen over dachten enzo. Wel jammer dat jij het nooit als leuk hebt ervaren ๐Ÿ™

    • Reply
     SAS
     08/12/2013 at 11:21

     Ja ik had een erg rijke fantasie en vond het maar niks. Gelukkig hebben we me ouders het vrij snel verteld zodat ik weer lekker kon slapen ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  RenรฉSmurf
  08/12/2013 at 11:06

  Dan is er toch iets niet helemaal goed gegaan, als je zo bang werd.
  Raar he, anderen hebben dat dan weer helemaal niet.
  Maar gelukkig bleek het allemaal een sprookje, en dat hadden ze ook wel eerder kunnen vertellen wellicht.
  Maar goed, het zij zo.

 • Reply
  Monique
  08/12/2013 at 09:51

  Haha. Ja, dat hebben veel kinderen! Ik ben volgens mij nooit bang geweest maar ik kan het me goed voorstellen!

 • Reply
  Moira
  08/12/2013 at 09:47

  Ach gut…. Ik moet zeggen dat ik het soms wel zielig heb gevonden voor Junior al die spanning en het gestuiter in de sinterklaastijd. Gelukkig is dat nu voorbij. Hij ken het geheim en vatte dat goed op ๐Ÿ™‚
  Geen stuiterend kind meer, nu….
  Voor sommige kinderen wordt het echt teveel van het goede, denk ik… Ik vond het ook best eng, maar met een jaar of zes had ik het spel wel door. Kan me niet herinneren dat het teveel was voor me. Mijn neven probeerden me wel op te kachelen, maar dat deden ze ook als het geen sinterklaastijd was ๐Ÿ˜‰

  Fijn dat je het nu wel leuk hebt, iig. Ben benieuwd hoe jij dat aanpakt als er kindjes gaan komen ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Bente
  08/12/2013 at 09:31

  Haha kan ik me heel goed voorstellen, heb er zelf alleen geen last van gehad ;)!

 • Reply
  Just Love Life
  08/12/2013 at 08:58

  Haha ahh ๐Ÿ˜› Was het wel over toen je dat wist ;)?
  Ik vond Sinterklaas nooit ‘leuk’ (de cadeautjes natuurlijk wel, maar Sinterklaas in ‘levende lijve’ en zijn Pieten ook, maar was er niet bang voor
  Nu heb ik een hekel aan verklede mensen, met name clowns xD

  • Reply
   SAS
   08/12/2013 at 09:19

   Het was toen wel over ja.

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png