Een tripje naar de dierenarts met Yara

In het random foto blogje van vorige week legde ik al uit dat ik met Yara naar de dierenarts ging. Ze had een bultje in haar nek, net boven haar schouder waar we wel even naar wilde laten kijken. Zoals ik in dit blogje al beschreef was het een hels karwei om haar daar te krijgen en was ze daar ook best wel bitchy. Na die dag was het bultje groter geworden en hadden we besloten hem preventief te laten verwijderen (aangezien ze ook niet konden zeggen wat het precies was).

Nou zijn we gisteren dus naar de dierenarts geweest voor de ingreep en ik moet je zeggen: het gaat me echt aan mijn hart haar zo te zien. Boos, bang en echt totaal niet hoe wij haar kennen. Gelukkig heeft de ingreep geen complicaties gehad en was ze na een aantal uren alweer klaar. We hadden ervoor gekozen om het Vrijdags te doen aangezien ik minder uurtjes werk en we het weekend hebben om op haar te letten.


Met het ophalen was ze al erg actief, telkens heen en weer aan het lopen in de mand. Dit heeft ze thuis ook de hele dag gedaan, heen en weer lopen en dan even stoppen om te wassen. Ze was nog een beetje duffig van de narcose maar gelukkig is ze na een aantal uurtjes thuis alweer behoorlijk haar zelf. Springen, miauwen en zelfs bij me op schoot liggen. Wat het is geweest? De dierenarts denkt aan een ontstoken talgklier of kieste, gelukkig dus niets ernstigs.

We gaan haar deze dagen dus lekker vertroetelen en hopen dat de ‘dierenarts-geur’ snel verdwijnt zodat Ayla niet meer tegen haar gaat blazen. Nu wordt het 5 dagen antibiotica geven aan haar. Eigenlijk met een spuitje maar met deze pittige tante wordt het vast door het voer mengen en hopen dat ze het niet door heeft.

 photo PhotoGrid_1383328719302_zpsbffeafdb.jpg

28 reacties op “Een tripje naar de dierenarts met Yara

 1. Wat fijn dat alles goed afgelopen is. Zelf naar de dokter moeten is al niet leuk, maar je kindje wegbrengen al helemaal niet..

 2. Hoe gaat het ondertussen met de patiënt?
  En lukt het met de medicatie, da’s toch altijd een gedoe bij katten hé. Ze hebben dat steeds door.

 3. Nu maar hopen dat een volgend bezoekje aan de dierenarts heel lang op zich laat wachten!
  Gelukkig dat het meeviel en ze al snel weer wat energie had.

  Hier twee weken geleden voor het eerst met Sporty naar de dierenarts geweest. Ze vond het half interessant, half eng. We moeten nu nog terug voor vaccinaties, ben benieuwd hoe ze dat gaat vinden.

 4. Ah wat fijn dat het niks ernstigs bleek te zijn! Ik hoop ook voor je dat het gaat lukken met de antibiotica en anders inderdaad proberen het door het voer te mengen of iets anders wat ze erg lekker vind.

 5. Mooi dat het goed gegaan is. Hopelijk is ze snel weer helemaal de ‘oude’ en heeft ze niet meer last van bultjes. Toch altijd even schrikken natuurlijk.

 6. Wat een mooi kat! Jammer dat het niet zo goed ging. Mijn kat (ik heb er wel medere haha!) had ook zn spuitje gehad ze werd helemaal gek! Ik heb een paar weken met krassen rond gelopen..

 7. Gelukkig maken mijn boys er niet echt een probleem van om in hun reismandje te gaan, maar éénmaal bij de dierenarts gaan ze wel altijd heel zielig zitten janken. Gelukkig was het niets ernstigs.

 8. Herkenbaar inderdaad. Onze kater is ook heel moeilijk te vervoeren naar de dierenarts… maar ja soms moet je! Ik vind het goed om te lezen dat je er naar hebt laten kijken en het hebt laten verwijderen! Wij moeten binnenkort ook onze kater weer laten inenten dus ben benieuwd hoe het dit keer gaat! Beterschap voor jouw kat!

 9. fijn om te horen dat het niets ernstigs is! ik vind het ook altijd zo naar om mijn kat ziek te zien, vooral omdat je gewoon niet helemaal kunt begrijpen wat er aan de hand is, en zij zelf waarschijnlijk ook niet ):
  xo, cheyenne

 10. Wat fijn dat het bultje weg is, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken! Mijn kat had voor twee weken terug ook een bultje maar dan in zijn oor. Na heel wat antibiotica (wat niet hielp) is ook dit bultje operatief verwijderd. Nog wat antibiotica na en nu is hij weer helemaaal de oude! Succes!

 11. Het valt allemaal niet mee, je wilt graag het beste voor je dier, en het dier snapt het niet helemaal.
  Maar saampjes komen jullie er wel he, en het blijkt gelukkig iets onschadelijks, maar in de gaten houden is altijd goed natuurlijk.

 12. Nooit leuk dat soort tripjes en inderdaad erg vervelend voor jezelf dat je je beestje niet kunt helpen en goed kunt uitleggen waarom…
  Hopelijk lukt het om de medicijnen te geven!

 13. Ahh altijd zo zielig om ze bij de dierenarts achter te laten.. Vreselijk vind ik dat! Gelukkig was het niks ergs
  Mijn hond zit onder de bulten, het worden er steeds meer. Maar hij is dan ook al bijna 16 😉

 14. Ik herken Chuck ook niet terug als we een bezoekje brengen aan de dierenarts. Eng hoe die lieve beestjes dan ineens kunnen veranderen in ware monsters 😉 Fijn dat alles goed is gegaan!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *