Redenen waarom ik een hekel heb aan boodschappen doen

Ik schreef al een blogje Things that I really don’t like , that everyone else seems to like waarin ik vermeld welke dingen ik totaal niet leuk vind, 1 ervan: Boodschappen doen.

 photo image_1_zps1a2869b9.jpeg

Niet mijn favoriete bezigheid kan ik je zeggen. Precies de reden waarom hubby altijd boodschappen doet. Nu ben ik natuurlijk minder uren gaan werken en heb meer tijd om de boodschappen te gaan halen. Precies wat ik dus ook elke week meer zal gaan doen. Waarom ik er niet naar uitkijk? Nou deze redenen dus:

 • Het begint bij die zelfscan-dingen he? Hartstikke leuk maar 9 van de 10 keer druk ik 2 keer (omdat ik geen geduld heb maar ik geef dat trage ding de schuld) en sta ik op dat ding te meppen om iets te deleten wat ik per ongeluk dubbel of niet heb gescand.
 • Dan kom je erachter dat je de tassen bent vergeten. ALTIJD.VERGEET.IK.DIE.STOMME.TASSEN. Waardoor ik dus weer 10 tasjes moet kopen, deze weer netjes thuis laat. Thuis heb ik dus een tassencollectie van alle supermarkten, een stuk of 9882367454. Iemand die wil ruilen?!
 • J

 • Als ik op de fiets ga neem ik altijd teveel mee. Wat dus resulteert in een overbeladen fiets met aan elk stuur nog eens 2 tassen. Levens gevaarlijk zeg ik je.
 • Mensen die midden in het gang pad meters breed gaan kletsen. Met karren/kinderwagens/mandjes blokkerend voor het gangpad. Want tsja je kan natuurlijk niet aan de zijkant gaan kletsen, neen.
 • Logica in winkels. Je zoekt iets en het ligt totaal niet waar je het verwacht. Ze maken er een ware speurtocht van.
 • Dan heb ik verder ook nog een hekel aan van die chagrijnige kassa-mensen. Ze kijken je niet aan, scannen om je vervolgens een fijne dag te wensen, mompelend. Ze hebben waarschijnlijke een shit dag. Helemaal kwalijk kan ik het ze niet nemen, je zal maar de hele dag achter de kassa zitten, no offence maar ik zou het niet kunnen.
 • Ik maak eigenlijk altijd een lijstje van de boodschappen maar nog krijg ik het voor elkaar altijd wel iets te vergeten. Dit altijd als ik al helemaal bepakt en bezakt sta of al bijna de sleutel in het slot steek.
 • Mensen die voordringen. I rest my case.
 • En wat vinden jullie van boodschappen doen?
  De leukste bezigheid of liever zo min mogelijk doen?

  About the Author

  37 Comments

  Dina

  Leuk om te lezen, juist omdat ik ik boodschappen doen echt leuk vind.
  Tasje? Altijd bij me.
  Voordringende mensen? Ik vraag ze heel beleefd of ze haast hebben.

  Reply
  Daniëlle

  Haha! Ik vind boodschappen doen echt heerlijk, alleen op de zaterdagochtend niet. Dan kan je je kont echt niet keren hier in de Jumbo! Maar normaal gesproken vind ik het wel heel leuk om al die producten te ontdekken. Mijn vriend raak ik eigenlijk altijd kwijt, want die vliegt de paden door en wacht niet op mij :’)

  Reply
  Iris

  Sommige dingen herken ik wel haha. Bijvoorbeeld die ontbrekende logica in winkels inderdaad, ik moet altijd super lang zoeken voordat ik iets heb. Eigenlijk moeten ze een supermarkt app maken waar je meteen de route naar je product krijgt haha.

  Reply
  Marcella

  Ik vind het wel leuk, maar halverwege raakt m’n energie en geduld op en kan ik mijn lief wel de winkel uit willen sleuren, haha. Tsja, niet mijn favoriet dus!

  Reply
  Nicky

  Boodschappen doen vind ik opzicht niet erg maar er zijn zeker bepaald punten waar ik mij ook erg aan kan ergeren. Het minst leuke aan boodschappen doen is het afrekenen, ik krijg het altijd voor elkaar om meer te moeten betalen dan dat ik uitgerekend had

  Reply
  Mich

  Ik vind boodschappen doen echt heerlijk. Al die producten, al dat eten. Ik vind het heerlijk om tijden in een supermarkt rond te hangen…

  Reply
  Ceetje

  Whahahaha heel herkenbaar, vooral van die tasjes. Ik heb het geluk dat mijn vriend meestal de boodschappen doet 🙂

  Reply
  Jess

  Hihi heerlijk, ik heb er ook echt een grafhekel aan en moet altijd tig keer terug. Gelukkig zitten de winkels hier aan de overkant dus ga ik zoveel mogelijk lopend erheen op rustige tijdstippen. En een buggy is heel handig om boodschappen in te laden haha. Ik geef Sam altijd flessen cola in zijn handen of broden. Ik vergeet namelijk ook altijd die tassen 😉

  Reply
  Lenneke

  Poe, ik heb ook echt een gruwelijke hekel aan boodschappen doen. En het begint al van tevoren: het boodschappenlijstje maken en dus bedenken wat ik moet gaan eten en een parkeerplek vinden is ook al hels. Blehhh.

  Reply
  Donsjes

  Ik vind boodschappen doen best leuk, maar een rustig moment is wel belangrijk ja. Ik sta er met plezier vroeger voor op om dan op mijn gemak door de winkel te kunnen struinen. Of ik ga wanneer ik wat vroeger gedaan heb met werken. Ik woon in een dorp met twee lokale supermarkten in de buurt, en ik heb echt nog nooit onvriendelijke mensen aan de kassa gehad, zelfs integendeel. Ook in de grotere supermarkten verderop mag ik echt niet klagen.
  De enige onvriendelijke winkelmevrouw die ik ken, werkt in de bakkerij (met wel het allerbeste brood ooit), maar inmiddels is die eigenlijk erg vriendelijk en blijkt ze te weten dat ik een kindje heb en zo. Dat vind ik het leuke aan een dorp: dat je zo zoetjesaan een winkelnetwerk uitbouwt. Van de groentemevrouw heb ik haar volledige verzameling kinderkleding voor een prikje overgekocht. Wij alletwee blij.

  Reply
  Billy

  ik doe zelf erg graag boodschappen, Saskia. Maar ik jaag me dan ook zelden op als er een hele rij voor mij aan de kassa staat.
  En waar wij gaan zijn ze meestal heel vriendelijk.
  Je gaat naar de verkeerde winkels!

  😀

  Reply
  Wanda

  Over het algemeen heb ik er geen hekel aan, behalve als het echt super druk is zoals met de kerstdagen, dan mijd ik de winkels liever. Ik vind het juist wel leuk om te kijken wat er in de aanbieding is of ik dat nog kan gebruiken of als er weer nieuwe producten zijn.

  Reply
  Marije

  Haha! leuk geschreven heel herkenbaar ook! Helaas moet er toch gegeten worden dus ik leg me er maar bij neer dat ik steeds opnieuw zal moeten gaan..

  Reply
  Mirella

  Hmmm ik heb er eigenlijk niet zo’n hekel aan, ik heb nu ook nog lekker makkelijk een wandelwagen hihi.
  Scannen doe ik eigenlijk nooit, mijn man wel.

  Vind jij het trouwens niet moeilijk om elke dag te moeten kiezen wat je moet eten? daar heb ik echt een hekel aan, 9 van de 10 keer vinden de kinderen het niet lekker en zitten ze echt te zeuren aan tafel pfff.

  Reply
  SAS

  Gelukkig heb ik daar geen last van. Mijn man kookt en maakt dus ook het lijstje met wat we gaan eten 😉

  Reply
  Kiss & Make-up

  Ik doe het ook niet graag, en zeker niet als ik alleen moet gaan. Mijn vriend en ik doen normaal gezien een keer in de week alle boodschappen in een keer, en da’s echt een BERG.

  Reply
  Mandy

  Op een zaterdag vind ik het inderdaad vervelend. Maar als je doordeweeks gaat vind ik het wel meevallen. Daarbij vind ik de zelfscanners een ideale uitvinding. Juist het in de kar – op de band – in de kar vind ik weer vervelend.

  Reply
  tineke

  Hahahaha, zo herkenbaar dit! Ik doe tegenwoordig ook altijd boodschappen op maandag middag, dan is het vrij rustig. Zaterdags begin ik er niet eens aan…

  Reply
  Lief meisje

  Boodschappen doen is niet iets waar ik tegen op zie of wat ik echt leuk vind. Maar vind het wel leuke om dan elke keer te bedenken wat wij gaan eten. En of er nog lekkere dingen in de supermarkt te koop zijn om iets lekkers mee te gaan koken.

  Reply
  Miranda

  Ik heb er eigenlijk helemaal niet zo’n hekel aan, we doen op Zondag altijd de grote boodschappen met z’n drietjes en op Vrijdag ga ik alleen.

  Reply
  SAS

  Zondags is bij ons een hele vervelende dag om boodschappen te doen: erg ligt namelijk bijna niks in de schappen. Echt heel irritant, want dan moet je alsnog 2 keer voor de rest ^^

  Reply
  Diana

  Klanten die niet meteen hun boodschappen weer in de kar doen bij de kassa.. eerst alles laten scannen en na betalen pas weer inpakken.. Pak dan meteen in joh! Of uitgebreid kijken naar producten en als jij er 1 van wilt pakken zijn ze chagrijnig!

  Reply
  Marah

  Ik vind boodschappen op zich niet zo erg om te doen, zeker als het rustig is vind ik het wel lekker om door de winkel de struinen en langzaam alle spullen te verzamelen. Maar… (en nou komt het)… Het. Is. Nooit. Rustig. Zeker als ik op woensdag in mijn eentje boodschappen doe bij de blauwe-supermarkt-die-we-allemaal-kennen-met-doe-supermarktmanagerreclame word ik langzaam gek.

  Mensen die constant in de weg staan en uitgebreid in het gangpad hun weekend staan de bespreken, standaard een kassa te weinig open, die meiden zijn altijd strontchagerijnig achter de kassa en ze hebben ook nog eens slechte producten. Paprika’s zijn vaak beschimmeld van binnen, appels zijn zacht en smaakloos, vlees ziet er nooit goed uit, brood is altijd op.

  Ik vraag me regelmatig af waarom ik niet gewoon naar onze vaste supermarkt ga, maar die is 10 minuten fietsen en deze is nog geen minuut lopen. #troubles

  Reply
  Wendy

  Een deel van je lijstje is heel herkenbaar en daar irriteer ik me ook aan. Vooral die mensen die langzaam door de winkel hen sloffen of inderdaad met hun winkelwagentjes midden in het gangpad gaan staan kletsen. Pffff. Van het weekend heb ik er nog één omver “gebeukt” omdat ze me allang had gezien en gewoon niet opzij ging. Stond daar een paar tellen te wachten en toen dacht ik: “ja, daag!”

  Reply
  Suzanne

  Amen! Ik heb er ook een hekel aan. Ik probeer boodschappen te doen op tijden dat het rustig zou moeten zijn maar de hele stad denkt dat het op dat moment rustig is dus sta ik alsnog in een overvolle supermarkt.

  Reply
  Inge

  Boodschappen doen, idem hier, haat is een groot woord, maar het is er toch niet ver van.
  Een lijstje is voor mij sowieso een must want ik wil er altijd zo snel mogelijk van af!
  En ja, die mega onvriendelijke mensen aan de kassa, grrrr… Maar hier hebben we wel één supermarkt die op dat vlak zo veel beter scoort dan de rest, en dat is de Colruyt, de medewerkers zijn er altijd vriendelijk (echt nog geen uitzondering op gehad!), ze zijn geduldig (want als ik aan de kassa sta, ben ik meestal toch iets vergeten, typisch), zalig gewoon! Onlangs had ik een ananas gekocht, en de dag erna was die helemaal rot, efkes vermeld aan de kassa, en ik mocht gewoon een nieuwe halen, wat een service.
  Het enige nadeel is dat de mensen die er winkelen de pijlen niet volgen, dus ze gaan tegen richting in rijden, blokkeren de boel, maar ja, dat is overal zo.

  Reply
  Niesca

  Haha zo herkenbaar. Ik doe altijd samen met mn hubby boodschappen vind ik gezelliger. In je eentje is het zo saai… en die tassen probleem pffff dat hebben wij ook altijd en elke keer denken we shitt de tassen en ja hoor weer zon rottig plastic tasje erbij :’)

  Reply
  Sharmayne

  Ach ik heb er niet zoveel problemen mee om eerlijk te zijn. Ik weet precies wat ik hebben moet en waar wat staat. Lekker ff boodschappen doen door de week onder schooltijden lekker rustig haha

  Reply
  Simone

  De ene keer vind ik het wel leuk om boodschappen te doen, maar vaker niet. Ik heb vooral een hekel eraan dat als ik bij de supermarkt iets moet hebben en dat hebben ze niet, om vervolgens naar een andere supermarkt te moeten.

  Reply
  Linda

  Hahaha wat weet je het weer leuk te beschrijven!
  Ik vind boodschappen doen stiekem best leuk, maar ik heb wél een hekel aan mensen die metersbreed gaan kletsen in het gangpad ja. En het ergste vind ik nog dat als je dan vraagt of je er langs mag, dat ze dan boos kijken naar JOU! Ja hallo! Ga dan theedrinken bij elkaar thuis… Tss.

  Reply

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *