Hersenspinsels

Waarom ik van de winter hou. Ja, je leest het goed.

Hoewel iedereen altijd blij is als de zomer er weer is en het lekker weer zijn intrede doet ben ik altijd weer blij als het kouder wordt. Say whut? Ja ik ben echt een winter kind. Herfst maak je mij ook erg blij mee. Het gure, donkere weer vind ik altijd wel wat hebben. Hierbij mijn lijstje met dingen waarom ik zo van de winter hou.

 photo -4_zps9799da90.jpg
moi, 1992


Een excuus om binnen te blijven
Heerlijk om lekker binnen te zitten en te genieten van het koude, donkere weer buiten.

Truien, thee, kaarsjes, dekentjes & andere ‘het-is-koud-weer-spulletjes’
Een dekentje met een goed boek & een heerlijke mok thee. Hoewel ik het hele jaar door thee drink is het toch erg fijn weer om extra ervan te genieten.

Mijn teddy long pants kan weer de kast uit
Daarmee bedoel ik deze (onderste) heerlijke broek die ik vorig jaar aanschafte. Zo’n heerlijke boek om thuis aan te hebben.

Kerst komt eraan!
Ik vind de Kerst altijd zo leuk! Nu helemaal extra aangezien ik ruim 2 weken vrij heb en we van plan zijn heerlijk samen een midweek (of langer) weg te gaan. Fijn om daar naar uit te kijken. Over 6 weken ben ik al heerlijk vrij!

Sneeuw
Ik hou van sneeuw! Hoewel.. Dit jaar mogen ze het overslaan als ik richting werk moet. Ging ik eerst nog makkelijk met de fiets of zelfs lopend, moet ik nu toch een stuk met de auto rijden. Lijkt me 10x niks om met de auto over gladde wegen te rijden. Het mag dus selectief sneeuwen. Als ik de deur niet uit moet, haha.

De fijne sfeer die er altijd hangt, lekker cosy
De sfeer, de lichtjes.. Ik vind het altijd zo’n fijne sfeer die er hangt met de winter/Kerst.

En kijk jij uit naar de winter of mag de Zomer weer snel van je terugkomen?

0

50 reacties

 • Nicky

  Oh nee! Niks voor mij! Koud en donker. Schrale handen, schrale lippen, statisch haar. Bah! En van gladheid moet ik ook niks hebben. Doe mij maar lente, zomer of herfst!

 • Saar

  Oh ja, de sfeer. Als het sneller donker is en kouder buiten dan zijn kaarsjes en haardvuren een ‘must’. Dat maakt de hele boel meteen een stuk gezelliger. Want zeg nou zelf, een kaarsje als het buiten warm is, dat past toch niet?

  Ik hou eigenlijk van elk seizoen op zijn eigen manier. Ik zou nooit ergens willen wonen waar er geen seizoenen zijn!

 • Marion

  Nee hoor, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het heerlijk dat het herfst is en ik kijk uit naar de winter!

 • Nicky

  De winterse sfeer vind ik heerlijk, zo gezellig met alle lichtjes rond de feestdagen. Desondanks houd ik meer van de zomer.

 • Claudia

  Voor mij hoeven de zomer en de winter allebei niet zo, geef mij maar liever de herfst of de lente. Mocht ik echt moeten kiezen tussen zomer en winter dan heb ik trouwens wel liever de winter, denk ik. Dat heeft dan toch net wat meer sfeer, voor mijn gevoel.

 • Wendy

  Die dingen van de winter vind ik ook heerlijk. Ik vind auto rijden met de sneeuw niet erg. Ergens vind ik het zelfs een beetje leuk.

 • Niesca

  brrrrr sneeuw, koud, donkere dagen nee geef mij maar de zon warme temperaturen lekkere losse kleding <3

 • Marcella

  Ik hou echt van de lente en de zomer, maar het najaar heeft ook zeker wel wat. Het is knus met alle lichtjes en gezellig veel binnen zijn. Daar kan ik absoluut wel van genieten! En daarna is de lente ook weer extra extra fijn!

 • Billy

  ik hou niet van de kou, maar dat valt nu al bij al nog heel goed mee.
  Maar het kan vlug weer omslaan.
  Geef mij toch maar vlug de zomer!

 • Iris

  Ik geef toch de voorkeur aan zomer. Al heeft de winter ook wel leuke dingen, zoals kerst inderdaad. Daar kijk ik nu ook al naar uit.

 • Saskia

  Kou, kaarsjes, kerst, gezelligheid, thee: allemaal oke tijdens de winter. Ik hou alleen helemaal niet van sneeuw! Vieze troep.

 • Charissa

  Beide! Ik vind het gezellig om dezelfde redenen als jij, maar de zomer vind ik ook wel erg fijn. Zullen we ertussen in zitten? Af en toe koud en sneeuw, af en toe warm en een zonnetje.

 • Regina

  Ik ben altijd een zomermens geweest, maar na een lange zomer ben ik ook wel blij wanneer het weer wat frisser wordt. En sneeuw vindt ik mooi en romantisch. Vooral rond kerst.

 • Rianne

  Ik geniet en ik kneuter op alle jaargetijden. Laat de winter maar komen… Dan kan ik daarna naar de lente verlangen…

 • Madeleine

  I love the winter too πŸ™‚ Ik houd van donker, lichtjes en kou. Want ik heb het erg snel warm!

 • Michelle

  Ik ben het he-le-maal met je eens! Vooral de reden om lekker binnen te blijven met thee en een dekentje (of nog beter: een snuggie!) is belangrijk. Ik moet wel zeggen dat de kou en regen na een tijdje wel weer zat word. Dan ben ik blij dat het weer lente wordt, want dat is ook een prachtig seizoen!

 • Lies

  ehm… Nee, doe mij maar de lente, niet te warm, niet te koud, en lekker lang op een terrasje van een wijntje genieten πŸ˜€

 • Shanti

  Ik houdt ook van winter hoor! Vooral als het strak blauw is, verse sneeuw en je heerlijk wolkjes blaast. Perfect fijn weer πŸ™‚

 • Zwartraafje

  Eigenlijk vind ik elk seizoen wel een bepaalde charme hebben. Nu hou ik vooral van de gezelligheid, de lichtjes, met een fleecedeken Γ©n boek in de zetel, lekkere thee drinken,… Zo’n winterse wandeling in de sneeuw vind ik super, maar voor het verkeer is het natuurlijk wel een ramp.

 • Michelle

  ah een fijn lijstje, ieder seizoen heeft zo z’n mooie kanten. Al betekend winter=kou= spier&rugpijn voor mij. Ik heb dus gemixte gevoelens over de winter. Wel vind ik zo’n pak sneeuw er altijd prachtig uitzien..

 • Angelique

  Als je het zo zegt klinkt het inderdaad zo erg allemaal niet. Toch hou ik totaal niet van kou!

 • Jenn

  Als ik moet kiezen dan ga ik echt voor de zomer, maar ieder seizoen heeft zijn charme en ook de winter vind ik Γ©cht niet zo erg als ik af en toe roep.

 • Maaike

  Ja ik ben er ook van; winter. Al vind ik onze winters niet meer zo fantastisch als dat ze eerder zijn geweest. Veel druilweer ipv die echt koude kraakheldere dagen en liefst met het winter zonnetje. Maar eigenlijk hou ik uiteindelijk stiekem van alle jaargetijden…moet er niet aan denken dan 1 van de 4 er niet meer zal zijn.

 • Nicetobeout

  Ik vind het ook leuk, voor even….. Dan krijg ik last van lichttekort en feestdagenstress. :S Altijd al gehad. Schijnt ook bij ADHD te horen zeggen ze.. Ik ga eens zo’n daglichtlamp aanschaffen.

 • Mirella

  Ik hou erg van de winter, laat er maar lekker een dik pak sneeuw liggen.
  ‘S avonds gezellig allemaal kaarsjes aan. Binnen lekker warm, buiten is het koud.
  Yes LOVE it!

  En dan als de kerst eraan komt gezellig al die lichtjes in de huizen, dan vind ik het heerlijk om even te wandelen, krijg er een knus gevoel van haha

 • Simone

  Leuk om te lezen! Sneeuw vind ik ook leuk, maar ik heb echt een hekel aan de kou. Sowieso heb ik altijd in de wintermaanden meer pijn dan in de zomermaanden. Dus dan gaat automatisch mijn voorkeur al uit naar de lente en de zomer πŸ˜€

 • jackie

  ik krijg het koud van je blogje πŸ˜‰
  nee geef mij maar zomaar…
  het enige leuke vind ik inderdaad regen, storm, sneeuw en ik dan binnen op de bank…

 • Joyce

  Ohh ja ik vind het ook wel gezellig, de winter. Vooral omdat we dan veel familiefeestjes hebben. Mijn stiefvader is jarig, we hebben de feestdagen. En we vieren altijd derde kerstdag met de complete familie van mijn stiefvader. Vooral daarom vind ik het gezellig. Maar doe mij de lente maar. Daar ben ik echt dol op!

 • Nesrin

  Yup same here! Ik hou van de zomer en winter.
  In de winter kan ik echt genieten van de kou buiten en binnen warm en gezellig zitten. Even wandelen als het zo koud is… Heerlijk.

 • Marah

  Ik vind dat elk seizoen welk wat heeft. Ik hou van de zomer en het heerlijke weer dat er bij komt, maar de winter is ook geweldig. Thee, dekentjes, kaarsjes, kerst, filmavonden in het donker <3!

 • Bente

  Ik vind het altijd wel wat hebben, maar zodra kerst en oud & nieuw geweest is ben ik er altijd wel weer klaar mee en dan duurt het altijd nog zo lang de winter πŸ˜‰

 • margriet

  Ik hou van alle seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn charme en zijn fijne kanten. In de winter mis ik de zon wel een beetje en voel ik me soms wat te neergeslagen. De zonnige winterse dagen met een goed pak sneeuw doen altijd heel goed. Maar net als jij, graag de sneeuw in het weekend alsjeblieft.

 • Anneleen

  Wat een fijn lijstje! Ik ben volop aan het genieten van de herfst: de mooie blaadjes, lekkere thee, mooie kaarsjes, … Ook naar de winter kijk ik uit! De gezellige verlichting op straat, sneeuw, lekker binnen in mijn onesie, … zalig! Ik kijk ook enorm uit naar de feestdagen! Ik vind cadeautjes kopen en ontvangen zo leuk πŸ˜‰

 • Laura

  Ooohh van mij mag de winter ook wel komen hoor! Ik hou precies van al deze dingen hier boven. Heerlijk de kerst ook! Ik kan niet wachten tot het december is en het huis eindelijk versierd mag worden hihi! En sneeuw mag van mij wel komen dit jaar wat dat hebben wij vorig jaar helemaal niet gehad πŸ™ .

 • sam

  Ik heb liever dat de zomer weer zo snel mogelijk terug komt.. hou helemaal niet van de kou en sneeuw al helemaal niet, het is altijd zo’n vieze troep als het plat gereden word en begint te smelten. En inderdaad als je er iedere dag met de auto door heen moet is het echt niet leuk, nederland staat altijd massaal in de file bij het eerste vlokje sneeuw. De herfst heb ik tot nu toe nog geen problemen mee, niet te koud af en toe een zonnetje, lekker bakkie thee en een dekentje op de bank zoals je zegt, das wel genieten.

 • Louise

  Ik vind de winter ook het meest sfeervolle seizoen. Mooie lichtjes en warme dekens en spelletjes spelen binnen mmh. Maar ik geef zeker de voorkeur aan lekkere lange zonnige dagen! Als het te lang donker blijft krijg ik namelijk een kleine dip :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *