Hoewel iedereen altijd blij is als de zomer er weer is en het lekker weer zijn intrede doet ben ik altijd weer blij als het kouder wordt. Say whut? Ja ik ben echt een winter kind. Herfst maak je mij ook erg blij mee. Het gure, donkere weer vind ik altijd wel wat hebben. Hierbij mijn lijstje met dingen waarom ik zo van de winter hou.

 photo -4_zps9799da90.jpg
moi, 1992


Een excuus om binnen te blijven
Heerlijk om lekker binnen te zitten en te genieten van het koude, donkere weer buiten.

Truien, thee, kaarsjes, dekentjes & andere ‘het-is-koud-weer-spulletjes’
Een dekentje met een goed boek & een heerlijke mok thee. Hoewel ik het hele jaar door thee drink is het toch erg fijn weer om extra ervan te genieten.

Mijn teddy long pants kan weer de kast uit
Daarmee bedoel ik deze (onderste) heerlijke broek die ik vorig jaar aanschafte. Zo’n heerlijke boek om thuis aan te hebben.

Kerst komt eraan!
Ik vind de Kerst altijd zo leuk! Nu helemaal extra aangezien ik ruim 2 weken vrij heb en we van plan zijn heerlijk samen een midweek (of langer) weg te gaan. Fijn om daar naar uit te kijken. Over 6 weken ben ik al heerlijk vrij!

Sneeuw
Ik hou van sneeuw! Hoewel.. Dit jaar mogen ze het overslaan als ik richting werk moet. Ging ik eerst nog makkelijk met de fiets of zelfs lopend, moet ik nu toch een stuk met de auto rijden. Lijkt me 10x niks om met de auto over gladde wegen te rijden. Het mag dus selectief sneeuwen. Als ik de deur niet uit moet, haha.

De fijne sfeer die er altijd hangt, lekker cosy
De sfeer, de lichtjes.. Ik vind het altijd zo’n fijne sfeer die er hangt met de winter/Kerst.

En kijk jij uit naar de winter of mag de Zomer weer snel van je terugkomen?

0
50 reacties

50 thoughts on “Waarom ik van de winter hou. Ja, je leest het goed.

 1. Els schreef:

  Heerlijk de winter! en mijn zoon is dol op sneeuw dus laat er maar een dik pak vallen.

 2. annouska schreef:

  Zo lang ik binnen kan genieten van het gure weer ben ik ook best fan van de herfst en winter πŸ˜‰ .

 3. Nicky schreef:

  Oh nee! Niks voor mij! Koud en donker. Schrale handen, schrale lippen, statisch haar. Bah! En van gladheid moet ik ook niks hebben. Doe mij maar lente, zomer of herfst!

 4. Tamarah schreef:

  Ik kan me volledig in je verhaal vinden πŸ™‚ ! En wat een schattige foto zeg!

 5. Saar schreef:

  Oh ja, de sfeer. Als het sneller donker is en kouder buiten dan zijn kaarsjes en haardvuren een ‘must’. Dat maakt de hele boel meteen een stuk gezelliger. Want zeg nou zelf, een kaarsje als het buiten warm is, dat past toch niet?

  Ik hou eigenlijk van elk seizoen op zijn eigen manier. Ik zou nooit ergens willen wonen waar er geen seizoenen zijn!

 6. Marion schreef:

  Nee hoor, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het heerlijk dat het herfst is en ik kijk uit naar de winter!

 7. Nicky schreef:

  De winterse sfeer vind ik heerlijk, zo gezellig met alle lichtjes rond de feestdagen. Desondanks houd ik meer van de zomer.

 8. Michaela schreef:

  Winter vind ik een heerlijk seizoen! Zoveel gezelligheid πŸ™‚

 9. Bianca schreef:

  Vanwege de kaarsjes/thee enz en de kerst vind ik de winter ook leuk en gezellig, maar kou brrr x

 10. Saskia schreef:

  Hier ook een winter liefhebber. Laat het natuur ijs maar komen!

 11. Roxanne schreef:

  Omg, die foto is tΓ© cute <3 Ik hou alleen van de winter als ik niet naar buiten hoef haha. Liefs, Roxanne

 12. Claudia schreef:

  Voor mij hoeven de zomer en de winter allebei niet zo, geef mij maar liever de herfst of de lente. Mocht ik echt moeten kiezen tussen zomer en winter dan heb ik trouwens wel liever de winter, denk ik. Dat heeft dan toch net wat meer sfeer, voor mijn gevoel.

 13. Wendy schreef:

  Die dingen van de winter vind ik ook heerlijk. Ik vind auto rijden met de sneeuw niet erg. Ergens vind ik het zelfs een beetje leuk.

 14. Mama van Vesper schreef:

  De winter heeft z’n charmes, maar geef mij toch maar de lente :p

 15. Niesca schreef:

  brrrrr sneeuw, koud, donkere dagen nee geef mij maar de zon warme temperaturen lekkere losse kleding <3

 16. Marcella schreef:

  Ik hou echt van de lente en de zomer, maar het najaar heeft ook zeker wel wat. Het is knus met alle lichtjes en gezellig veel binnen zijn. Daar kan ik absoluut wel van genieten! En daarna is de lente ook weer extra extra fijn!

 17. Billy schreef:

  ik hou niet van de kou, maar dat valt nu al bij al nog heel goed mee.
  Maar het kan vlug weer omslaan.
  Geef mij toch maar vlug de zomer!

 18. Iris schreef:

  Ik geef toch de voorkeur aan zomer. Al heeft de winter ook wel leuke dingen, zoals kerst inderdaad. Daar kijk ik nu ook al naar uit.

 19. Wanda schreef:

  Kou vind ik nog tot daar aan toe maar sneeuw… ik word al panisch bij alleen de gedachte aan die witte vlokken!

 20. Saskia schreef:

  Kou, kaarsjes, kerst, gezelligheid, thee: allemaal oke tijdens de winter. Ik hou alleen helemaal niet van sneeuw! Vieze troep.

 21. Charissa schreef:

  Beide! Ik vind het gezellig om dezelfde redenen als jij, maar de zomer vind ik ook wel erg fijn. Zullen we ertussen in zitten? Af en toe koud en sneeuw, af en toe warm en een zonnetje.

 22. Regina schreef:

  Ik ben altijd een zomermens geweest, maar na een lange zomer ben ik ook wel blij wanneer het weer wat frisser wordt. En sneeuw vindt ik mooi en romantisch. Vooral rond kerst.

 23. Rianne schreef:

  Ik geniet en ik kneuter op alle jaargetijden. Laat de winter maar komen… Dan kan ik daarna naar de lente verlangen…

 24. Michaela schreef:

  Brrrr nee doe mij maar lekker zomer haha! πŸ™‚

 25. Madeleine schreef:

  I love the winter too πŸ™‚ Ik houd van donker, lichtjes en kou. Want ik heb het erg snel warm!

 26. Infinity schreef:

  Zelf hou ik meer van de zomer, maar Kerstmis en Nieuwjaar zijn natuurlijk wel fijn. β™₯

 27. Michelle schreef:

  Ik ben het he-le-maal met je eens! Vooral de reden om lekker binnen te blijven met thee en een dekentje (of nog beter: een snuggie!) is belangrijk. Ik moet wel zeggen dat de kou en regen na een tijdje wel weer zat word. Dan ben ik blij dat het weer lente wordt, want dat is ook een prachtig seizoen!

 28. Lies schreef:

  ehm… Nee, doe mij maar de lente, niet te warm, niet te koud, en lekker lang op een terrasje van een wijntje genieten πŸ˜€

 29. Shanti schreef:

  Ik houdt ook van winter hoor! Vooral als het strak blauw is, verse sneeuw en je heerlijk wolkjes blaast. Perfect fijn weer πŸ™‚

 30. Zwartraafje schreef:

  Eigenlijk vind ik elk seizoen wel een bepaalde charme hebben. Nu hou ik vooral van de gezelligheid, de lichtjes, met een fleecedeken Γ©n boek in de zetel, lekkere thee drinken,… Zo’n winterse wandeling in de sneeuw vind ik super, maar voor het verkeer is het natuurlijk wel een ramp.

 31. Nathalie schreef:

  Alle seizoenen hebben wel wat leuks en dit zijn zeker de leuke dingen van de winter πŸ™‚
  Liefs Nathalie

 32. Michelle schreef:

  ah een fijn lijstje, ieder seizoen heeft zo z’n mooie kanten. Al betekend winter=kou= spier&rugpijn voor mij. Ik heb dus gemixte gevoelens over de winter. Wel vind ik zo’n pak sneeuw er altijd prachtig uitzien..

 33. Angelique schreef:

  Als je het zo zegt klinkt het inderdaad zo erg allemaal niet. Toch hou ik totaal niet van kou!

 34. Jenn schreef:

  Als ik moet kiezen dan ga ik echt voor de zomer, maar ieder seizoen heeft zijn charme en ook de winter vind ik Γ©cht niet zo erg als ik af en toe roep.

 35. Maaike schreef:

  Ja ik ben er ook van; winter. Al vind ik onze winters niet meer zo fantastisch als dat ze eerder zijn geweest. Veel druilweer ipv die echt koude kraakheldere dagen en liefst met het winter zonnetje. Maar eigenlijk hou ik uiteindelijk stiekem van alle jaargetijden…moet er niet aan denken dan 1 van de 4 er niet meer zal zijn.

 36. Nicetobeout schreef:

  Ik vind het ook leuk, voor even….. Dan krijg ik last van lichttekort en feestdagenstress. :S Altijd al gehad. Schijnt ook bij ADHD te horen zeggen ze.. Ik ga eens zo’n daglichtlamp aanschaffen.

 37. Mirella schreef:

  Ik hou erg van de winter, laat er maar lekker een dik pak sneeuw liggen.
  ‘S avonds gezellig allemaal kaarsjes aan. Binnen lekker warm, buiten is het koud.
  Yes LOVE it!

  En dan als de kerst eraan komt gezellig al die lichtjes in de huizen, dan vind ik het heerlijk om even te wandelen, krijg er een knus gevoel van haha

 38. Simone schreef:

  Leuk om te lezen! Sneeuw vind ik ook leuk, maar ik heb echt een hekel aan de kou. Sowieso heb ik altijd in de wintermaanden meer pijn dan in de zomermaanden. Dus dan gaat automatisch mijn voorkeur al uit naar de lente en de zomer πŸ˜€

  1. SAS schreef:

   Knuffel! Dat is inderdaad erg vervelend..

 39. jackie schreef:

  ik krijg het koud van je blogje πŸ˜‰
  nee geef mij maar zomaar…
  het enige leuke vind ik inderdaad regen, storm, sneeuw en ik dan binnen op de bank…

 40. Joyce schreef:

  Ohh ja ik vind het ook wel gezellig, de winter. Vooral omdat we dan veel familiefeestjes hebben. Mijn stiefvader is jarig, we hebben de feestdagen. En we vieren altijd derde kerstdag met de complete familie van mijn stiefvader. Vooral daarom vind ik het gezellig. Maar doe mij de lente maar. Daar ben ik echt dol op!

 41. Nesrin schreef:

  Yup same here! Ik hou van de zomer en winter.
  In de winter kan ik echt genieten van de kou buiten en binnen warm en gezellig zitten. Even wandelen als het zo koud is… Heerlijk.

 42. Marah schreef:

  Ik vind dat elk seizoen welk wat heeft. Ik hou van de zomer en het heerlijke weer dat er bij komt, maar de winter is ook geweldig. Thee, dekentjes, kaarsjes, kerst, filmavonden in het donker <3!

 43. Bente schreef:

  Ik vind het altijd wel wat hebben, maar zodra kerst en oud & nieuw geweest is ben ik er altijd wel weer klaar mee en dan duurt het altijd nog zo lang de winter πŸ˜‰

 44. Ik vind het ook heerlijk! Ik houd van sneeuw, van december, van kruidnootjes, van schaatsen, haardvuurtje, chocomelk!

 45. margriet schreef:

  Ik hou van alle seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn charme en zijn fijne kanten. In de winter mis ik de zon wel een beetje en voel ik me soms wat te neergeslagen. De zonnige winterse dagen met een goed pak sneeuw doen altijd heel goed. Maar net als jij, graag de sneeuw in het weekend alsjeblieft.

 46. Anneleen schreef:

  Wat een fijn lijstje! Ik ben volop aan het genieten van de herfst: de mooie blaadjes, lekkere thee, mooie kaarsjes, … Ook naar de winter kijk ik uit! De gezellige verlichting op straat, sneeuw, lekker binnen in mijn onesie, … zalig! Ik kijk ook enorm uit naar de feestdagen! Ik vind cadeautjes kopen en ontvangen zo leuk πŸ˜‰

 47. Laura schreef:

  Ooohh van mij mag de winter ook wel komen hoor! Ik hou precies van al deze dingen hier boven. Heerlijk de kerst ook! Ik kan niet wachten tot het december is en het huis eindelijk versierd mag worden hihi! En sneeuw mag van mij wel komen dit jaar wat dat hebben wij vorig jaar helemaal niet gehad πŸ™ .

 48. sam schreef:

  Ik heb liever dat de zomer weer zo snel mogelijk terug komt.. hou helemaal niet van de kou en sneeuw al helemaal niet, het is altijd zo’n vieze troep als het plat gereden word en begint te smelten. En inderdaad als je er iedere dag met de auto door heen moet is het echt niet leuk, nederland staat altijd massaal in de file bij het eerste vlokje sneeuw. De herfst heb ik tot nu toe nog geen problemen mee, niet te koud af en toe een zonnetje, lekker bakkie thee en een dekentje op de bank zoals je zegt, das wel genieten.

 49. Louise schreef:

  Ik vind de winter ook het meest sfeervolle seizoen. Mooie lichtjes en warme dekens en spelletjes spelen binnen mmh. Maar ik geef zeker de voorkeur aan lekkere lange zonnige dagen! Als het te lang donker blijft krijg ik namelijk een kleine dip :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *