Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Stel je vraag.. #antwoorden {blog}

Wat hebben jullie veel, leuke vragen gesteld bij het blogje Stel je vraag.. Ik had niet verwacht zoveel leuke, creatieve vragen te krijgen. Ik wil jullie heel erg bedanken hiervoor, überhaupt dat ik vragen heb gekregen. Over sommige heb ik echt goed over na moeten denken. Hieronder geef ik alle antwoorden van de blog gerelateerde vragen. Gisteren kwamen de persoonlijke vragen online. Nu het laatste artikel..

 photo antwoorden_zps1cfce4f9.jpg


Blog gerelateerde vragen

Paul stelde de vraag:
Ik zie jou als voorbeeld als het gaat om het promoten van je eigen blog. Jouw reacties kom ik op heel veel andere blogs tegen, en altijd een positieve of inhoudelijke reactie. Mijn vraag aan jou is, hoe red je het toch om zoveel blogs bij te houden?
Aller eerst dankjewel voor je super lieve compliment! Ik bloos tot achter mijn oren haha. Hoe ik het red? Ik vind het super leuk om bij andere bloggers te neuzen. Ik loop mijn gehele feedreader langs en daarna klik ik op de comments die bij mij zijn achter gelaten van site die ik nog niet ken. Ik denk dat mijn inhoudelijke reacties juist komen doordat ik altijd reageer op stukjes die mijzelf boeien. Niet zo zeer van: ‘Ze laten een reactie achter dus laat ik dat ook maar doen’. Verder ben ik vooral in de weekenden en ochtenduren (mits dit kan) ermee bezig. Wat ik zeg: de kracht is denk ik het leuk vinden ervan. Ik merk wel dat ik kortere reacties achter laat als ik telkens van dezelfde persoon als comment ‘Leuk artikel’ krijg.

Saskia stelde de vraag:
Waar trek jij de privacy grens? Wat zet je online en wat absoluut niet.
Ik heb sind seen aantal jaren een duidelijker beeld van wat ik wel en niet op internet wil hebben. Zo plaats ik weinig foto’s en blogjes over mijn werk gaan met een wachtwoord online. Ook gebruik ik wat vaker afkortingen voor namen dan de volledige naam. Omdat ik dit zelf prettiger vind. Hoewel ik het soms jammer vind niet heel veel foto’s te kunnen plaatsen ben ik erg blij met deze bewuste keuze. Zo blijft het voor mij een persoonlijk blog, met nét dat beetje privacy wat ik mezelf opleg.

Isabel stelde de vraag:
Elke dag staan er leuke artikeltjes online, iets waar ik zelf best moeite mee heb. Hoe pak jij de planning van je blog aan?
Bedankt voor het compliment! Ik probeer zoveel mogelijk creatieve en originele onderwerpen te schrijven, hoewel dit niet altijd lukt. Ik schreef een artikel over het voorplannen en hoe ik dit doe. Ook gaf ik Tips & Trucs over plannen in het algemeen. Deze beide artikelen is hoe ik mijn artikelen bijna dagelijks laat verschijnen.

Simone stelde de vraag:
Welke blogs raad je aan om te volgen?
Pfhiew. Daar vraag je wat. Dat zijn er een hoop haha. Eigenlijk alle blogs die in mijn feedreader staan, want die lees ik dagelijks/wekelijks wel door. Dat zijn een stuk of 20 Nederlandse blogs. Ik zet er wel een even aantal op een rijtje: Twintignogwat, TypischTam, LiveLifeLovely, DesSchrijft, Klein Geluk & jou blog SimoneBlogt.

Anita stelde de vraag:
Welke bloggers inspireren jou en heb je een blogger die een voorbeeld voor je is?
Ik heb niet echt een inspiratie of groot voorbeeld. Er zijn wel wat bloggers waar ik regelmatig een kijkje neem. Zoals Last Day Of Spring, Hare Maristeit & By Dagmar Valerie.

Francky stelde de vraag:
Zijn er onderwerpen waarover je nooit zou bloggen?
Dat zijn een aantal dingen: privé zaken, mijn seksleven bijvoorbeeld of onze bankrekening. Ik vind dat niemand dit wat aangaat en zou hier dan ook nooit over bloggen.

Wanda stelde de vragen:
Wat vindt je man en je familie van je blog?
Ik stelde hem dus deze vraag om dit neer te kunnen zetten op mijn blog. Zegt hij letterlijk. ‘Leuk’. Meer niet haha. Hij zei erna dat hij er zelf niets mee heeft, hoewel hij wel wekelijks een kijkje neemt en het leuk vind dat ik zoveel plezier beleef aan deze hobby. Ik denk soms dat hij wel eens ‘blog moe’ van me wordt aangezien alles op de foto moet zodat ik het op mijn blog kan zetten. Hetzelfde als we uit eten zijn: éérst een foto en dan kunnen we pas eten.
Mijn familie/vrienden kijken ook regelmatig en hoor er altijd positieve verhalen over. Ze vinden het knap dat ik al deze jaren al zo actief aan het bloggen ben.

En heb je ooit vervelende reacties gehad op je blog of het feit dat je blogt?
Eigenlijk niet. Mensen zijn altijd heel positief als ik zeg dat ik blog en vinden dan er leuke artikelen online staan. Nare reacties heb ik eigenlijk in de 6.5 jaar dat ik blog ook niet echt gehad.

0
Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

36 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  annouska
  14/11/2014 at 13:37

  Leuk om dit lijstje terug te lezen! 😀

 • Reply
  Saar
  12/11/2014 at 14:05

  Die artikels over het inplannen vond ik zelf heel interessant. Bij mij gaat het soms vanzelf. Dan heb ik plots tig ideeën en dan tik ik die gewoon uit. Voor ik het weet zit ik dan een week verder met het inplannen van blogs. Lekker relaxed, omdat zo de flow blijft stromen en je toch niet ‘verplicht’ bent om te gaan tikken. Dat is pas irritant!

  Ik vond dit eigenlijk de leukste van de twee om te lezen. Heerlijk om te zien hoe andere mensen het bloggen en hun blog aanpakken!

 • Reply
  Els
  12/11/2014 at 12:34

  Leuk om weer nieuwe blog ontdekkingen te doen, zo langzamerhand volg ik steeds meer.

 • Reply
  Jenn
  11/11/2014 at 13:09

  Leuk! Sommige blogs die je noemt kende ik nog niet, maar ik ga zeker eens kijken!

 • Reply
  Anita
  11/11/2014 at 09:09

  Thnx voor de antwoorden! Meteen weer nieuwe bloggers om te volgen 🙂

 • Reply
  Isabel Cristina
  10/11/2014 at 22:58

  Wat leuk dat mijn vraag ertussen zit! Ik ga meteen even de artikeltjes lezen!

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  10/11/2014 at 21:55

  Slapen en eten zijn ook echt mijn favoriete bezigheden haha

 • Reply
  Nicky
  10/11/2014 at 21:01

  Haha, zo grappig dat eerst alles op de foto moet! Dat heb ik ook vaak. Soms worden mensen daar inderdaad moe van. 😉

 • Reply
  Annelies
  10/11/2014 at 20:49

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Petra
  10/11/2014 at 19:54

  Leuke vragen en mooie eerlijke antwoorden.

 • Reply
  Lies
  10/11/2014 at 19:52

  Best wel inspirerend om het zo te lezen! Soms zit ik ook een half uur te bedenken.. Hmm wat zal ik eens schrijven, terwijl ik op een andere dag zo /6 blogjes tik 🙂 . Gelukkig doe ik het lekker omdat ik het leuk vind, en ben ik (nog) heel klein hihihi. wel respect hoor, dat jij elke dag een leuk artikel hebt staan 😀

 • Reply
  Lieke
  10/11/2014 at 19:13

  Leuke vragen en antwoorden! En weer wat nieuwe blogs ontdekt door je tips, thanks! 🙂

 • Reply
  Roxanne
  10/11/2014 at 18:55

  Leuke Q&A, ik heb atm ook zo’n post! 🙂 Mijn vraag aan jouw .. Welke droomreis wil je graag maken? Liefs, Roxanne

  • Reply
   SAS
   10/11/2014 at 21:32

   Droomreis? Hm, best een moeilijk vraag. Ik zou graag Londen verder willen ontdekken. In 2011 ben ik er 3 daagjes geweest en zou wel langer erheen willen en meer willen ontdekken van deze prachtige stad!

 • Reply
  Anneleen
  10/11/2014 at 17:02

  Leuk om te lezen! En wat fijn dat je mijn blog vernoemd, dankjewel!! 🙂

 • Reply
  Michelle
  10/11/2014 at 16:49

  Leuke vragen heb je weer gehad 🙂

 • Reply
  Evelien
  10/11/2014 at 16:24

  Wat een leuke antwoorden weer om te lezen! Lief dat je mijn blog noemt als aanrader. Ik moet er stiekem wel van blozen 🙂

 • Reply
  Wendy
  10/11/2014 at 15:04

  Ook deze zijn weer leuk om te lezen. Ik vind het knap hoe je voor jezelf zo goed in je planning/structuur/ritme blijft. Ik heb de laatste dagen weer een beetje mijn blogritme opgepikt, maar ik merk vaak dat als ik een dag of twee afwijk, dat het gelijk een rommeltje wordt. Gelukkig had jij pas goede tips, dus die hou ik nu in mijn achterhoofd. 😉

 • Reply
  Saskia
  10/11/2014 at 13:28

  Dankjewel voor je antwoord 🙂
  Voor mij pesoonlijk hoeft ook niet het hele hebben en houden op het internet.

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  10/11/2014 at 13:10

  Leuk om te lezen. Zo leer je toch een blogger beter kennen.

 • Reply
  Nienke
  10/11/2014 at 12:57

  Haha dat diagrammetje! Zo gaat mij leven er ook steeds meer uit zien. Ik vind het ook echt knap dat je zo veel reageert op andere blogs, ik doe mijn best om vaak te reageren (omdat reacties gewoon vet leuk zijn!) maar voor ik het weer loop ik al weer heel veel blogjes achter. Maar ik lees wel veel hoor! *werkt aan vaker commenten*

 • Reply
  Miss Sentinelli
  10/11/2014 at 12:56

  Leuke vragen zijn er gesteld en leuk om jouw antwoorden te lezen 😀 .

 • Reply
  Nicetobeout
  10/11/2014 at 11:28

  Die vraag van Paul heb ik mij ook weleens afgevraagd! Alleen niet bewust in de zin van dat reageren op andere blogs perse promotie is voor jouw blog.

 • Reply
  Bente
  10/11/2014 at 10:57

  Je hebt inderdaad leuke vragen gekregen 🙂 En leuke antwoorden gegeven 😉

 • Reply
  Nicky
  10/11/2014 at 10:43

  Leuke stuk! Ik vind het echt heel knap hoe je jezelf en je blog neerzet; vol positieve energie.

  • Reply
   SAS
   10/11/2014 at 21:30

   Dankjewel! Leuk dat dit ook zichtbaar is, aangezien dit zeker iets is wat ik neerzet met mijn blog & mezelf.

 • Reply
  jackie
  10/11/2014 at 10:22

  wat staan hier ook een leuke blogtips tussen…

 • Reply
  Joyce
  10/11/2014 at 10:13

  Erg leuk om te lezen! En vooral herkenbaar ook 🙂
  Al plaats ik denk ik iets meer prive zaken dan jij. Maar ik denk er ook goed over na voor ik het doe.
  Sommige dingen deel je gewoon niet online.

  En idd, ik vind het echt knap van je dat je zo trouw en zo inhoudelijk reageert op heel veel blogs. Dat maakt je heel herkenbaar!

  • Reply
   SAS
   10/11/2014 at 21:19

   Helemaal waar! Maar zolang je er bewust mee bezig bent en zelf je grenzen kent en deze nastreeft maakt dit het bloggen ook leuker vind ik.& bedankt voor je lieve compliment, ik doe mijn best altijd inhoudelijk te reageren, hoewel dit niet altijd even goed lukt..

 • Reply
  Wanda
  10/11/2014 at 10:05

  Grappig… jouw man reageert net zo als mijn vriend! Hij vindt het leuk maar meer ook niet en snapt soms inderdaad niet dat ik er zoveel tijd mee bezig ben of dat inderdaad eerst alles op de foto moet voordat we ergens aan kunnen beginnen. Mijn familie leest ook mee en vindt het vooral leuk dat ze op die manier zo op de hoogte zijn van mijn reilen en zeilen…

 • Reply
  Jantine
  10/11/2014 at 09:37

  Leuke antwoorden =)
  En dat veel op de foto zetten merk ik vooral nu man en ik samen met een foodblog bezig zijn. Dan hebben we gekookt en is het een ‘oeps, foto’s vergeten!’

 • Reply
  Elize
  10/11/2014 at 09:34

  Wat een leuke vragen en antwoorden om te lezen! Ik ga meteen even naar je planblogjes kijken. Lijkt me handig 🙂

 • Reply
  Linda
  10/11/2014 at 09:15

  Leuke vragen én antwoorden ook weer! Ik zie jouw comments inderdaad ook véél op andere blogs, het is zo leuk om interactie te hebben met je volgers/lezers, dat vind ik erg belangrijk én waardeer ik heel erg aan jou en je blog! Knap ook dat je al zó lang blogt en pas de laatste tijd veel meer (verdiende!) volgers krijgt! Ik weet niet of ik het zo lang zal volhouden haha, hoewel ik het superleuk vind 🙂

  • Reply
   SAS
   10/11/2014 at 21:17

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat een hoop mooie complimenten…

 • Reply
  Simone
  10/11/2014 at 09:03

  Wat een leuke vragen en wat heb je ze weer leuk beantwoord! Thanks voor het beantwoorden van mijn vraag, heb nu weer wat nieuwe blogjes om te volgen 😀

 • Reply
  Amy
  10/11/2014 at 08:40

  Ahh wat een ontzettende eer dat ik tussen dit mooie lijstje blogtoppers sta! Superlief, dankjewel! Daarnaast vind ik het heel knap hoe je zo bewust bezig bent met wat je wel of niet online zet. Dat geeft je toch wat meer privacy en zekerheid.. Sommige dingen hoeven niet online of überhaupt gedeeld met anderen. Dat probeer ik ook te doen. En de reactie van je man… Zou zo een kopie kunnen zijn van die van mij, hahaha! 😉

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png