Boeken, film/tv & youtube

Recensie: Lars Kepler – Slaap


Slaap, het 4de boek van het Zweedse duo die schrijft onder pseudoniem Lars Kepler. Het eerste boek wat ik van hem lees ook al is het deel 4, wat zeker niets van de spanning wegneemt. De boeken zijn gelukkig apart ook goed te lezen.

Maar wat een super goed boek zeg! Ik heb een heel deel van het boek gelezen op onze vakantie in Preston Palace, onder het genot van een kopje thee en een knapperend haardvuurtje. Tot de laatste bladzijde blijf je gespannen verder lezen en zit je op het puntje van je stoel.


Voor alle thriller-fans: Deze móet je hebben gelezen. En dit boek staat zeker nu in mijn favorieten-lijstje. De andere delen van Lars Kepler ga ik ook zeker aanschaffen.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?

De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen. Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten.

Rating: ★★★★★

0

20 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *