Boeken, film/tv & youtube

Het probleem van een boekenliefhebster

Ken je dat?

Je loopt een boekenwinkel in. Onder het mom van: ‘Ik ga eens even lekker neuzen tussen al die boeken’
Alleen KIJKEN. NIKS kopen.

De verleiding is zo groot dat ik altijd met een tal aantal boeken in mijn handen sta.
En dan wegleg.
En dan toch nog pak.

‘Sas, je hebt nog zoveel boeken in je boekenkast staan dit boek is echt niet nodig’
*legt het boek weer terug*

Maar een goed boek lijkt het je wel. Met een zucht en een zwaar gevoel loop je de boekenwinkel uit.
Met niks. Toch een beetje trots dat ik me heb kunnen inhouden.
Me wantsssssssssssssss me wantssssssssssssssssss schreeuwt een stemmetje in je hoofd.

Ik heb teveel boeken in mijn XL boekenkast (ik heb echt haast geen plek meer)
En ik heb te weinig tijd om alle boeken te lezen. Veelte weinig tijd.
Tijd moet ik er zeker voor gaan maken want er staan heel wat mooie exemplaren op me te wachten (L)

0

44 reacties

 • Rianne

  Dat kan ik niet hoor! Een boekhandel inlopen en wel gaan kijken maar niet kopen. Dan moet ik ook niet kijken.. Anders gaat het hoe dan ook fout xd

 • Marcella

  Ik hou van lezen, maar doe het veel te weinig. Toch koop ik elke x boeken die ik nog wil lezen. Daar heb ik dus ook een hele stapel van!

 • Daniëlle

  Oh zo herkenbaar! Ik heb ook nog zeker wel 20 boeken in m’n kast staan die ik niet gelezen heb, maar het gevoel van een boek kopen is gewoon heerlijk 🙂

 • Bo Bea

  kom me heel bekend voor, en wat nog gevaarlijker is zijn e-boeken, die kunnen zich heel snel opstapelen, dit omdat je niet snel door hebt dat je nog te veel te lezen heb zoals boeken die in een boekenkast voor je neus liggen

 • Leonella

  Goed plaatje! Zo zit ik ook altijd in de trein. Of in de bus. Of op het station. Of in de bushalte. Of… ergens anders waar ik toevallig geen gezelschap heb.

 • Nicole

  Ik heb er ook echt moeite mee om niets te kopen. Had een boekenkast vol maar aangezien we te weinig ruimte hebben staan al die boeken nu op zolder.. ook zonde he!
  Dus mag ik van mezelf amper nog boeken kopen want ja, belanden toch boven!

 • Miranda

  O dit is zo herkenbaar! En los van het feit dat ik nog een hele rij boeken heb die ik moet lezen vind ik boeken in de boekenwinkel ook altijd zo duur. Als ik rijk was wist ik het wel, megahuis, megaboekenkast en heel veel leuke boeken haha.

 • Cuisine Céline

  Haha, zalig! Ik heb dat met kookboeken. Daar heb ik ook geen plaats meer voor.
  Verhaalboeken lees ik op een e-reader, dus dat maakt heel wat plaats vrij op de boekenplank 😉

 • Niekje

  Haha, heel herkenbaar. Alleen sinds ik samenwoon lees ik eigenlijk niet meer. Er liggen nu al meer dan een jaar 9(!!) boeken op mij te wachten… Dus ik mijd de boekenwinkels, ook al weet ik dat Karin Slaughter weer een nieuwe uit heeft. Ik moet eerst de rest maar even uitlezen…
  Maar ik vind het wel leuk staan, een overvolle boekenkast!

 • Wanda

  Ik herken dat wel hoor! Als ik ergens koopjes zie liggen dan kan ik ze maar moeilijk laten liggen. Boeken voor de gewone prijs koop ik nooit, omdat ik dat gewoon zonde van mijn geld vind. Tenslotte lees ik ze maar 1 keer en om dan 20 tot 25 euro te betalen… vooral gezien het feit dat ik soms echt boeken verslind, dus dan wordt het wel een hele dure hobby… En ja, meer tijd om te lezen? Graag!

 • Miranda

  Ik heb het ook maar niet met boeken in de winkel, ik lees alleen nog maar digitaal op m’n eReader en zou niet anders meer willen. Kan zo alle boeken lezen die ik wil en het neemt geen plaats in 😉

  • SAS

   Ik ben toch van de ‘echte boeken’… E-reader heb ik hier liggen maar vind boeken toch prettiger. Misschien dat ik er eens een blogje aan weid.

 • Inge

  Ereader is de oplossing, dan heb je alles van boeken maar toch zonder al die plaats in te nemen… Ok, een echt boek is nog altijd veel leuker, dat vind ik toch wel, maar om op verlof te gaan is het wel ideaal! Ik ga er mij eentje aanmeten in ieder geval voor de volgende reis 😀

 • inge

  gister grote uitverkoop bij de bieb en ik heb maar 3 boeken gescoord! je leert het vanzelf wel. als je huis vol is. 😉

 • Marah

  Heel herkenbaar! Naast dat ik elke dag wel even op onze online boekensite zit voor mijn werk en dan alweer tig leuke boeken tegenkom, loop ik tegenwoordig ook al gewoon de boekwinkels niet meer in want ik WEET dat ik niet naar buiten kan voor ik er een paar gekocht heb. En dat kan soms wel een paar uur duren voor ik een keuze gemaakt heb haha, zeker als ik maar geld heb om er 1 te kopen.

 • Meiryems

  HERKENBAAR!! Bij mij is onze grote vriend ‘bol’ mijn grootste vijand. Iedere maand bestel ik de nieuwste boeken, want die schijnen zo goed te zijn. Uiteindelijk heb ik zoveel boeken en kom ik er niet eens aan toe om ze te lezen. Maar aan de andere kant, ik heb mijn hele leven nog om alles te lezen. Dat is het mooie eraan. Ze blijven altijd in mijn mooie boekenkast staan.

 • Deborah

  Ja herkenbaar hoor.. Ik kon ook eigenlijk geen boekenwinkel voorbij lopen zonder er even naar binnen te zijn geweest.
  Nu ben ik een beetje bekomen van deze verslaving. Zeker nu ik digitaal lees.
  Hoewel ik het dan nog heerlijk vind om door mijn digitale bieb te snuffelen.

 • Marije

  Zoo herkenbaar! Heb er ook echt nog een aantal staan die schreeuwen om gelezen te worden.. *zucht*

 • Nina

  Sinds ik mijn e-reader heb voel ik dit niet meer. Vond het altijd zo zonde dat ik het na 1x lezen nooit meer gebruikte!

 • Sylvia

  Haha, bij mij staan er ook nog aardig wat ongelezen exemplaren in de kast, maar sommige boeken zijn gewoon té mooi om te laten liggen 😉

 • Anke

  Oh zo herkenbaar. Laat staan dat je bijna dagelijks in zo’n winkel werkt, leuk hoor, maar ik wil ook al die boeken thuis, haha 😉

 • Anneke

  Dit ken ik helaas maar al te goed, haha. Niets lekkerder dan een stel nieuwe boeken. Ondertussen heb ik amper kleding over in m’n kledingkast, omdat al m’n geld in de boekenkast staat. :$

 • Beautyjuf

  Ik ben ook een enorme boekenverslaafde 🙂 Ik koop altijd, maar dan ook altijd een boek zodra ik een boekhandel binnenstap. Ook wanneer ik met mezelf had afgesproken niets te kopen. Mijn kasten puilen uit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *