Tea is a cup of life: Mijn favorieten thee-smaakjes

Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut (en verslaafd aan het kopen van theebekers). Ik heb dan ook zowaar een echte thee plak die helemaal volgestouwd staat met thee. Vaak probeer ik nieuwe soorten thee maar sommige drink ik toch wel dagelijks.. Mijn favorieten heb ik hier op een rijtje gezet.

 photo 20130520_155914_zps6ab6c7aa.jpg

 • Green tea – intense mint
 • Groene thee vind ik altijd heerlijk om te drinken! Vooral de ochtenden is dit een goede opkikker om wakker te worden.

 • Witte thee
 • Heerlijke thee die licht van smaak is. Ik heb er een speciale pot voor gekocht om helemaal vol te stoppen met deze thee. Gewoon een huismerkje van de AH.

 • Flower Java
 • Een thee die ik pas geleden pas heb ontdekt. Bij de Digros waren vele soorten thee afgeprijsd en ik als echte theeleut kon het niet laten om deze thee te gaan uitproberen.

 • Delicious Spices: Caramelised Pear
 • Heerlijk voor de donkere dagen (die er jammer genoeg nog steeds heel veel zijn) of in de avond om heerlijk na een warme douche bij te komen. Een vleugje kaneel maakt het helemaal af!

 • Groene thee, munt & kamille oplosthee
 • Deze drink ik zeker dagelijks. Korrelthee vind ik heerlijk en heb ik dan ook verschillende busjes van staan.

  Nog meer favorieten:
  Verse muntthee. Voor het eerst gedronken door de tip van lief vriendinnetje Leona. Ik ga het zeker vaker drinken!
  Honingthee (van de AH)

  En nu mijn belangrijke vraag: Wat is jullie favoriete thee smaak?
  Misschien zit er wel iets nieuws voor mij bij om uit te proberen!

  PS: Losse thee heb ik ook een aantal van staan maar heb nog niet een smaak gevonden waar ik echt weg van ben. Iemand tips qua smaken?

  43 reacties op “Tea is a cup of life: Mijn favorieten thee-smaakjes

  1. Geen van alle lust ik. Ik ben fan van forest fruit, maar echt alleen van lipton tea (Al lust ik hem van pickwick en eigen merken ook wel, maar lipton is mijn favoriet) verder ben ik gek op perzik thee, maar die is zo lastig te verkrijgen.

  2. ik combineer vaak losse thee, favoriete basisingrediΓ«nten zijn brandnetel, braamblad, kamille, vanille en oh ja, verse gemberthee is ook zoooooowwww lekker ^^

  3. Ik mis hier toch wel echt de Dutch Tea Blend hoor. πŸ™‚
   In Denemarken hebben ze overigens ook erg lekkere smaken heb ik dit weekend gemerkt!

  4. Er zijn tegenwoordig zooooveeel verschillende soorten thee. Ik graai altijd maar ik het schap (ben ook dol op thee).
   Laatst zat er meloenthee tussen, leek me niet lekker. Maar dat was ook best lekker!!
   Witte thee heb ik nog nooit geprobeerd.

  5. Oeh, verkoopt de AH nog witte thee? Ga ik zeker eens kijken, pickwick heeft ze ook gehad, maar die zitten niet meer in het assortiment, maar het was een van mijn favorieten.
   De caramelized pear is ook een van mijn favo’s, net als de speculaas en de lemon pie thee. Een andere favoriet die helaas ook niet mer verkocht wordt is de kiwi/bloedsinaasappel, ook van pickwick. De roobos/caramel van de xenos vind ik ook heerlijk en ik ben gek op groene thee.

  6. Poeh, ik heb vaak met periodes een favoriete thee. Nu is dat bosvruchten en aardbei. Wel zijn het vaak zoete theeΓ«n of groene thee πŸ™‚

  7. Korrelthee ken ik niet?! Mijn favo is toch wel speculaasthee en de blueberry muffin. Nu heb ik Turkse appel met vanille van c1000 ook erg lekker!

  8. Even denken. Ik heb laatst jasmijn thee gedronken, erg lekker. Verder hou ik echt van heel veel verschillende soorten thee. Verschillende smaken rooibos, verschillende smaken fruit en ook het grootste deel van de smaken die jij genoemd hebt. Witte thee heb ik trouwens nog nooit gedronken.

  9. Ik ben alleen gek op thee wanneer ik het koud heb. De smaken verschillen wekelijks of dagelijks. Het is maar net waar ik op dat moment zin aan heb. Drink je in de zomer ook veel thee?

  10. Dit is grappig! Ik heb vandaag ook een artikel online staan dat over een theesoort gaat: sterrenmunt van Pickwick πŸ™‚ Dat is op dit moment mijn favoriete thee πŸ™‚

  11. Die korrelthee vind ik ook zo lekker. Helaas niet in elke supermarkt te koop. In ieder geval niet deze smaak. Caramelised pear is ook een favoriet. En momenteel ben ik helemaal verslaafd aan groene thee met cranberry.

  12. Toevallig nip ik op deze moment van een tas heerlijke groene thee. Kan er echt liters van drinken πŸ™‚
   Die met peer lijkt me ook heerlijk.
   Voor de rest drink ik graag rozebottel met perzik, en ook rooibos!

  13. Ik ben momenteel helemaal weg van kruidenthee uit eigen tuin (oa munt en citroenmelisse) en anders neem ik yogi-tea. Probeer die ook eens!

  14. Jaaa, gecarameliseerde perenthee is hier ook favoriet, hehe πŸ˜› Verder is blueberry muffin van Lipton ook erg lekker. En ik blijf van van groene lemon thee πŸ™‚ En verse muntthee ook!

  15. Leuke blog, ik wil er ook nog eens eentje maken!

   Ik ben gek op de muntthee van Zonnatura. En uiteraard ook de verse muntthee. Verder drink ik graag alle groene thee variaties en ik neem graag sterrenmix als oppepper in de avond. Rooibos op z’n tijd vind ik trouwens ook heerlijk!

  16. Groene thee is absoluut mijn favoriet, je hebt er heel wat varianten op. Maar het liefst drink ik gewoon verse muntblaadjes in warm water met een scheutje honing, heerlijk.

  17. Probeer eens losse thee, zoveel beter qua smaak dan de kant-en-klare theezakjes. Het fijne is dat de winkels die losse thee verkopen vaak ook een enorm assortiment aan smaken en soorten losse thee hebben.

  18. Thee is zo lekker! Zeker als ik thuis ben drink ik eigenlijk heel de dag thee. Ik koop het ook vaak bij de Xenos, en dan met name de vanillethee. MIsschien kun je die ook een keertje proberen πŸ™‚

  19. Hmmm ja, oplosthee! Ik ben van de 20 kruiden, heerlijk! Groene thee met citroen en Russian earl grey drink ik ook veel. Bij de Xenos hebben ze soms van die pakketjes met aparte smaakjes, laatst had ik uit zo’n pakketje chocola met mint thee geprobeerd. Vond hem zelf minder, maar een vriendinnetje kon zich er helemaal in vinden.

  20. Bij mij ook verse munt thee!
   En ik vind herfststorm ook erg lekker van pickwick of ik pak Sterremunt.. ook lekker!
   Die Caramalised pear vind ik ook yummie!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *