Wat ik heb geleerd in mijn jaren als 25tiger

Morgen is mijn man jarig en ik de dag erna. Hier een lijstje met dingen die ik heb geleerd als 25tiger.

Thuis zijn is het allerfijnste wat er is
Van alle plekken waar je heen kan/zou kunnen gaan is thuis toch het fijnste. We hebben een fijn huisje, in een goede buurt wat best lokaal overal dichtbij ligt. Hoewel we ooit een eengezinswoning willen wonen we voor hier nu zeker prima.

In elke relatie moet worden geïnvesteerd
Van beide kanten. je kan nog zolang een relatie hebben of nog zolang bevriend zijn er moet in geïnvesteerd worden. Gebeurd dit niet dat merk je snel dat het contact minder wordt en anders dan voorgaande keren. Ik heb geleerd los te laten en alleen te investeren in degene die dit ook bij mij doen.


Een baan is maar een baan
Na 2x in een jaar je baan te verliezen ga je er zeker anders tegenaan kijken. Voor mij verging de wereld maar er zijn zoveel andere dingen véél belangrijker dan een baan. Een baan vind je wel weer een nieuwe van, ook al kost dit soms wat tijd.

Je hoeft geen kinderen te nemen gelijk na het trouwen
Gek werd ik van die vraag toen we net getrouwd waren (het stond zelfs in sommige trouwkaartjes!!! Bitch please) Kinderen hóeft niet ook al schijnt dit een standaard iets te zijn na trouwen. Kinderen besluit je samen te nemen en niet omdat het wordt verwacht.

Getrouwd zijn is zo slecht nog niet
Getrouwd zijn is nog steeds 1 van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt in mijn leven. Heel cliché maar onze trouwdag is nog steeds de mooiste dag die ik heb beleefd. Ik voel me meer als ooit verbonden met mijn partner.

Blijf niet hangen in het verleden, laat los en geniet
Ik maakte dit voornemen en hield me eraan sinds Oktober 2013

Tijd voor jezelf en aan jezelf denken is belangrijk
Niets is zo belangrijk als luisteren naar jezelf en je lichaam. Neem rust en tijd voor jezelf. Hoewel ik dit super moeilijk vond om te doen merkte ik zeker dat ik er baad bij heb gehad.

In elk persoon zit wat goeds
Ga altijd van het goede uit in de mens.

Als je iets écht wil bestaat er geen excuus voor
Ik wil een plattere buik. *doet 2 dagen buikspieroefeningen* Houdt er dan mee op om vervolgens een aantal weken later weer 2 dagen wat te doen. Nee, het is dus blijkbaar geen prioriteit. Maar skaten deed ik in de koud e.d. iets wat ik dus wél belangrijk vind. Als je dus echt iets wilt verzin je hier geen excuus voor.

Zeg nooit nooit
Dingen veranderen. De kijk op je leven veranderd. Zeg dus nooit nooit maar maak er een misschien van. Je weet nooit hoe het leven loopt.

38 reacties op “Wat ik heb geleerd in mijn jaren als 25tiger

 1. Mooi! 25? Toen woonde ik in mijn eerste echte huisje. Alleen met mijn dochter van drie. Ik werkte in de kinderopvang. Ik in de baby-groep terwijl mijn dochter in de peutergroep zat. Heerlijke tijd, al was ik wel eens lonely. Ik leerde vooral dat ik erg goed voor mezelf en mijn dochter kon zorgen. Wat hebben we het goed gedaan!

 2. Mooie leerpuntjes! En inderdaad: niets moet. Je moet ergens aan beginnen als je er zelf klaar voor bent. En wat leuk dat jij en je man zo vlak na elkaar jarig zijn! 🙂

 3. Ik vind het ook gek als mensen dat gaan zeggen na het trouwen kindjes nemen. Voor hetzelfde geldt ben je al lang bezig (zoals ons overkwam) en doet het ontzettend pijn. Jammer altijd zulke dingen en zou ee mooi sprookje zijn als je dat gewild het en gelukt was.

  En … ik zou ook wel willen trouwen 🙂 Lijkt me prachtig om te ervaren.

 4. Gefeliciteerd alvast en wat een wijsheden voor iemand zo jong.

  En leuke lay-out weer… Jij bent nog veranderlijker dan ik zei de gek..

 5. Mooi geschreven <3 En zo waar allemaal! ik heb de afgelopen maanden heel erg geleerd dat het belangrijk is om alleen in die relaties te investeren waar je ook wat voor terug krijgt, anders kan het zoveel energie vreten.

 6. Wat een mooie post. Ik denk dat ik jouw voornemen ook ga overnemen… ik denk veel te veel na en ik geniet te weinig. Oh en inderdaad, je hoeft zeker niet (meteen) kinderen te krijgen zodra je getrouwd bent. Ik wil zelf heel graag trouwen, maar kids, no thanks.

 7. Wat een mooi stuk. Zoveel punten dat ik herken en eigenlijk ook aan moet werken Ik vind het heel knap hoe je dingen aanpakt je bent echt een voorbeeld, nu ik nog

 8. Wijze woorden voor een 25 jarige 😉 aan kinderen begin je niet eerder dan wanneer je er (allebei) aan toe bent. En dan is het maar afwachten of je ze krijgt. Er valt vaak niets te ‘nemen’.

 9. Een leuk lijstje, met echt veel dingen in die zo zo waar zijn.
  En ja, getrouwd zijn is wel leuk hé. Toen wij gingen trouwen was er één iemand die zei: zou je dat wel doen, straks gaan jullie uit elkaar… Is dat nu niet de meest bizarre opmerking ooit! Dat en: waar blijven de kindjes? Raar dat iedereen daar zo van uit gaat, wij gaan daar inderdaad wel samen over beslissen.
  Die platte buik, daar ga ik ook voor, telkens weer ‘morgen’. Wetende dat buikspieroefeningen zo simpel zijn om te doen, en ze toch niet doen, hatelijk gewoon, maar ja, zo ben ik wel 😉

 10. wijze lessen en inderdaad het belangrijkste is dat je altijd naar jezelf ( en je eigen lichaam) luisterd..

 11. Hele mooie lessen!
  En inderdaad… je hoeft helemaal nog niet aan kids te beginnen, misschien begin je er wel nooit aan. Dat maakt toch niet uit? Wat jullie willen doen jullie!

 12. Mooi en waardevol lijstje!
  En inderdaad belachelijk dat als je getrouwd bent dat mensen gelijk verwachten dat er kinderen komen. En dat dan ook nog uitspreken. Kan soms best pijnlijk zijn als het niet wil lukken. Wat dat betreft is het maar goed dat ik de volgorde heb omgedraaid, eerst kinderen en dan trouwen.

 13. Wat leuk dat jullie zo vlak na elkaar jarig zijn! En toch weer een boel geleerd afgelopen jaar 😉 Wel absurd trouwens dat mensen dat van kinderen gelijk al in trouwkaartjes schreven, daar gaat het trouwen toch ook helemaal niet om?

 14. Mijn broer en zus kregen allebei wel vrij snel kinderen nadat ze getrouwd waren en nu verwachten heel veel mensen van mij hetzelfde. Raar eigenlijk dat mensen daar gewoon wat over zeggen. Ze merken het vanzelf toch wel. Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *