Yoga doesn’t take time, it gives time

Ik schreef er in 2011 al over en ben er eigenlijk nooit meer mee bezig geweest: Yoga. Nou ik de laatste tijd veel stress heb leek het me een goed idee om er eens mee te gaan beginnen. En het dit keer vol te houden.

Ik ben nu 2 dagen onderweg en ik moet zeggen: het bevalt me prima. (ook al voel ik spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had) Elke dag doe ik een half uurtje aan Yoga. Een hele tijd geleden had ik van mijn ouders een Yoga box gehad die stof stond te vergaren net als mijn yogamatje. Deze komen dus nu erg goed van pas. De aankomende tijd gaan ze elke dag gebruikt worden. Nou heb ik laatst een handige app (ja die smartphone is toch wel errug handig) gedownload met rustgevende muziek waar ik ook de tijd kan instellen.

Ik heb eindelijk iets gevonden waarvan ik rustiger wordt. Plus het is goed voor m’n lichaam. En nu ik eindelijk zoiets heb gevonden ga ik het zeker volhouden en daarmee weer een doel van My Life List behalen.

 photo 353305af1e928fb464adc94561279da8_large_zps3e15e461.jpg

About the Author

51 Comments

my cup of latte

Goed bezig! Moet je daar lenig voor zijn? lijken mij lastige posities. Ik vind het fijn mindfulness oefeningen te doen of de cd aan te zetten. Heerlijk en heel makkelijk toe te passen om te ontspannen. Binnenkort begin ik met een mini cursus!

Reply
Billy

wij hadden ooit ’s zo’n sessie op school, vond ik best aangenaam en rustgevend
Daarna nooit meer iets mee gedaan…

Reply
Iris

Wat goed! Ik wil zelf ook wat meer gaan bewegen en heb na lang twijfelen een paar dagen geleden hardloopschoenen gekocht. Vandaag voor de tweede keer hardgelopen en het ging best goed! (Ik bouw het heel rustig op hoor, dus het stelt nog niet zo veel voor, haha). Als ik ben verhuist ga ik ook een yoga matje kopen en wat oefeningen uitproberen, lijkt me wel fijn! Fijn dat het zo goed bevalt 😀

Reply
Inge

Yoga is echt wel super rustgevend. Ik doe het ondertussen een jaar, en ben naar de advanced class mogen overgaan.
Wel opletten met de houdingen, want een verkeerde houding kan je net pijn geven. Tijdens de laatste les werd ik opnieuw gecorrigeerd tijdens bepaalde poses (zelfs tijdens iets gemakkelijks zoals de warrior 2).
Maar have fun!

Reply
appelig

Succes, ik hoop dat je het volhoudt. Zo te zien heb je nog een hoop poses te gaan! 😉
(Dat theekopje is trouwens leuk, maar het werkt niet op de iPad en in Bloglovin helaas.)

Reply
Caroline

Ik doe het vaker op de wii en vind het heerlijk.
Maar ik heb er nog geen ritme in gevonden..

Geniet van je spieren 😉

Liefs

Reply
Bianca

Ik heb nooit gedaan maar weet niet of daar de rust voor kan vinden… ben benieuwd wat je ervaringen zijn en hoe je het over paar weken doet 🙂

Reply
Joyce

Ik zeg het ook al jaren, maar heb er nog niet de tijd voor genomen. Is het echt de moeite waard? Succes iniedergeval! Ben wel een beetje jaloers…

Reply
inge

yoga is fijn! ik houd het altijd een paar weekjes vol, dan een paar maandjes niet en eh, nu ik dit zie, begin ik gewoon weer! ^^

Reply
SanneWierda

Ja, dit staat dus ook al een tijd op mijn to do-list. Toch maar eens gaan zoeken op YouTube…

Reply
Lief meisje

Wat een handige yoga-box heb je van je ouders gekregen. Is nog steeds een wens van mij om daar iets meer in te verdiepen. Maar heb nog even te veel andere dingen aan mijn hoofd.

Reply
Anouk

Leuk en goed dat je weer begonnen bent. Yoga is inderdaad heerlijk rustgevend, maar eigenlijk ook gewoon goed voor alles in je lichaam. Keep up the good work girl!

Reply
Jennn

Yoga, daar heb ik ook wel eens aan gedacht. Maar het is er nooit van gekomen, mede omdat in mijn achterhoofd toch nog steeds het idee blijft hangen dat yoga voor hele lenige mensen is, en als er iets is wat ik niet ben….
Maar dat schijnt wel mee te vallen, tenminste, dat hoor ik van de meeste mensen die ervaring hebben met yoga, dus misschien moet ik er toch maar eens aan beginnen…

Reply
Wanda

Knap dat je hier de discipline voor kunt opbrengen! Als ik thuis iets zou doen, dan verwaterd dat echt wel na 2 keer!

Reply
Veronica

Ik doe het nu ook sinds een week of twee, ik krijg speciaal oefeningen die op mij van toepassing zijn. Ik kan slecht ontspannen en met die oefeningen lukt dat me aardig. Welke app heb jij voor je muziek en tijd? Die zou ik ook wel handig vinden.

Voor mij is dit de enige manier om te ontspannen, ik vind het alleen lastig vol te houden omdat ik het niet zo heel erg leuk vind. Maar het werkt wel!

Reply
SAS

Ben ook benieuwd hoe ik het na een aantal dagen vind. Ben nu pas 3 dagen onderweg maar het ontspant inderdaad wel. De muziek app die ik gebruik heet: NatureSound

Reply
Daniëlle

Leuk dat je begonnen bent! En dat van spierpijn komt me bekent voor, ik had eerst echt zoiets van ooh.. yoga daar krijg je geen spierpijn van. Maar dus echt wel haha!

Reply
Nicole

Lijkt me wel wat.. echter zou ik niet weten hoe en of wat.. haha.
Zie die plaatjes wel maar uh… hoe werkt t eigenlijk? Haha!

Reply
Anke

Ja, yoga is heerlijk! Ik zou het ook weer eens moeten oppakken 🙂 Maar ik ben wel meer van de lesjes/klasjes, vind het makkelijker en relaxter om een docent na te doen dan zelf telkens te moeten uitvogelen hoe het nu precies goed zit/moet, haha.

p.s.: op m’n iPad kan ik die theemok niet bewegen…

Reply
Femke

Wat goed! Ik ben daar ook al een tijdje nieuwsgierig naar. Toch maar weer eens uitzoeken allemaal. 🙂 Lijkt me erg fijn.

Reply
Kelly

Ik vind die titel echt helemaal waar!!

Ik deed dit wel eens op de WII met een programma, eigenlijk al even een tijd niet meer gedaan. Misschien wel weer een idee en misschien helpt het tegen mijn misselijkheid… je brengt me op een idee! Succes met de Yoga, hoop dat je stress snel zakt en volledig weg gaat.

Reply
SAS

Ik doe het gewoon dagelijks thuis. Heb heel lang geleden een box gekregen. Hierin zitten kaartjes met alle oefeningen erop. Je hebt verschillende kaartjes ook voor gevorderden en beginners.. Muziekje gebruik ik een app voor 🙂

Reply
Michelle

Goed bezig 😉 Helaas ben ik alweer een tijdje gestopt door mijn rug.. Ben benieuwd hoe het je over een tijdje bevalt..

Reply
Annemarie

En nu blijven volhouden! 😀 Mijn yogamatje staart me al een paar jaar ongebruikt aan vanuit de hoek van mijn slaapkamer… 😉
(Trouwens, dat met die mok is heel leuk bedacht, maar via een smartphone werkt dat dus niet)

Reply
Petra

Ik wil ook zo graag, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Heb het geprobeerd uit een boek, maar kan niet tegelijk oefening goed uitvoeren en in het boek kijken. Met de laptop erbij was ook geen succes… nu maar met een dvd proberen. Maar voel nog enige gêne om dat midden in de kamer te doen, voor het raam waar buren naar binnen kunnen kijken, of met manlief die vanaf de bank toekijkt… 😉

Reply
Joyce

Kan me helemaal vinden in je verhaal, yoga is echt heerlijk en met al het sporten wat ik doe nog altijd het gene waar ik het meeste spierpijn van krijg 😉

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *