Over waar wij heen willen gaan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sixt

Er zijn nog zoveel landen waar ik heen wil. Ook al een hoop landen waar we zijn geweest de afgelopen jaren. Zelf hebben M. en ik zo onze verschillen als we op vakantie gaan.

 • M. wil graag naar een warm land. Ik vind een warm land niet erg, maar een héél warm land wordt mij toch altijd wat teveel.
 • M. krijg ik niet op wintersport. Ik kan op m’n kop gaan staan. Terwijl mij het juist super leuk lijkt.
 • M. wil graag aan het strand liggen. Veel. Vaak. Bijna altijd. Ik niet. Ik wil dingen zien, de cultuur opsnuiven en 100 duizend foto’s maken.
 • M. zou ver willen reizen met het vliegtuig.. Ik vind een paar uurtjes al meer dan genoeg.


 • De landen waar ik zeker nog heen wil: Ierland, Spanje, Finland, Denemarken, meer van Engeland en nog wat andere eilanden van Griekenland. Maar er zijn eigenlijk ook zoveel mooie plekken in Nederland waar je gewoon met de auto heen kan. Zoals Terschelling (wat onze huwelijksreis was), Centerparcs, dierentuinen of gewoon in Amsterdam.

  Soms vergeten we wat voor een mooi land Nederland kan zijn.

  Wat is jou ideale vakantie? Dingen doen of juist lekker lui aan het strand?

  31 reacties op “Over waar wij heen willen gaan.

  1. Mijn vriend hoeft niet eens op vakantie! maar na 4 jaar thuis gezeten te hebben (waar van de eerste 2 jaar gedwongen) moét ik dit jaar echt weg. We wilde naar Denemarken gaan, maar daar kunnen we geen huisjes vinden met gesloten tuin (vanwege de honden) dus wordt het waarschijnlijk België of begin Frankrijk. Ergens ook wel fijn want dat is max 3 uur rijden =D

  2. Hihi wij zijn ook geen strand mensen. Wij zijn echte cultuur mensen. Vroeger met mijn ouders was het wel altijd strandvakantie, echt zon, zee, strand. Maar hield dat nooit vol dus ik ging meestal wel actief zwemmen of iets als ik maar iets kon doen haha ben benieuwd straks met ons kleintje.. maar dan een jaartje daarna dan gaan we denk ik niet veel cultuur meer doen.

  3. Ik vind zoveel landen leuk, heb er tijdje geleden ook over geblogt. Eigenlijk zou ik nog minstens uhm 20 jaar zoet zijn met het bezoeken van alle landen en steden die ik nog wil zien haha.

  4. Aan het strand liggen is echt niets voor mij. Als roodharige ben ik binnen mum van tijd een kreeft en bovendien heb ik de rust niet om langer dan vijf minuten stil te liggen.

   Lekker op een terrasje (onder een parasol) mensen kijken en genieten van lokale specialiteiten houd ik al een stuk langer vol.

   Ik houd erg van het bos; dus een wandeling door bos en duinen (of heuvels, bergen of oerwoud) spreekt me wel aan. Een rondreis door Thailand is me ook goed bevallen, dus zoiets zou ik nog wel een keer willen doen, naar een ander land. Maar dan moeten er wel genoeg rustdagen zijn en wil ik wel een beetje comfort onderweg.

  5. Een combinatie.. Ik kan niet op t strand liggen en niets doen.. Na 5 minuten heb ik t al te warm en wil ik t water in.. In de schaduw hou ik t wel tijdje uit.. Maar ik wil lekker strand, lekker water, maar ook heerlijk cultuur en natuur opsnuiven, dingen ondernemen, zien, doen!

  6. Mijn ideale vakantie is veel dingen doen, cultuur opsnuiven, oude gebouwen bekijken en veel wandelen. De kinderen, tja, die gaan het liefst zwemmen. 😉

  7. Tot voor kort waren het meestal vrij actieve vakanties in de zin van veel wandelen en klauteren in de bergen, vorig jaar hebben we echt gekozen voor een wat meer relaxe vakantie en hebben we in Zuid-Frankrijk ook regelmatig een middagje aan het strand gelegen, naast dat we natuurlijk wel veel dingen hebben gezien want alleen maar aan het strand liggen is niet ons ding. Dus ja, zo’n combi willen we dit jaar ook weer maar waar naar toe, is nogal behoorlijk onduidelijk op het moment…
   Nederland is zeker mooi maar voor mij vooral meer voor een weekendje, ik hoef niet zo nodig 2 weken ergens in Nederland te blijven. Nu wil ik nog gewoon zo veel mogelijk zien…

  8. ik ben meer van de dingen doen….. ik vind leuk om x naar strand te gaan maar over het algemeen wil ook vanalles doen n zien. Stedentrips vind dan ook geweldig

  9. Ik wil heel graag een keer naar Groenland of Lapland en een keer die transsiberische treinreis maken. Ook zou ik Noord-Korea een keer willen bezoeken. Ben geen strandmens. Wij gaan nu elke zomer (en als het meezit in de winter/lente ook een weekje) naar Zuid-Italië. Daar komt mijn vriend vandaan en heeft dus nog veel vrienden en familie daar. We verblijven dan bij mijn schoonouders. Wel zo handig, zo hebben we altijd een oppasser als we iets saampjes willen doen en kunnen we ’s avonds ook de hort op. Toen ik nog geen moeder was, toerde ik met de cabrio (inmiddels ingeruild voor brave familycar) heel Europa rond. Niks boeken, niks plannen, gewoon lekker op de bonnefooi. Ik houd ervan om me tussen de locals te vertoeven.

  10. Ik heb ook ontzettend veel plaatsen in Nederland nog nooit gezien, dus als je daar al eens mee zou beginnen gaat er volgens mij ook wel een wereld voor je open. Mooie landschappen, polders en de kust bijvoorbeeld 🙂

  11. Mijn ideale vakantie is een mix van luieren en cultuur opsnuiven! Meestal de ene dag rustig aan en de andere dag weer dingen bezoeken 🙂 (en nu wil ik dus op vakantie)

  12. New York staat hoog op mijn vakantielijstje.
   Maar daarnaast ben ik helemaal niet zo vakantie ganger. Ga liever een dag naar zee of een festival. Daar geniet ik veel meer van.

   Liefs!

  13. Wij zijn verkocht aan verre reizen, en maken er graag nog eentje. Maar ook in Europa wil ik nog zoveel zien! Fijn om straks in Rome rond te lopen en in juni wat meer in Europa te zien. Dan kunnen we nog even brainstormen over die verre reis en ook dichterbij huis zoveel moois zien!

  14. Ierland is echt een aanrader! Mijn broer woont in Dublun, die stad is al super. Maar echt mooi is het als je met de auto het land ingaat…

  15. Ik ga liever naar een warm eiland! Niet dat ik dat ooit heb gedaan, maar dat zou ik wel elke zomer willen doen haha. En culturele dingetjes bezoeken, minimaal 2 dingen 😉

  16. Wij doen eigenlijk van alles wat! Lekker eten & drinken, cultuur opsnuiven en lekker zwemmen en zonnen.
   Voor het eerst dit jaar gaan we naar Toscane! Ben zoooo benieuwd, Florence gaan we zeker bezoeken. Wel maak ik altijd een lijste met dingen die ik graag wil zien, dan weet manlief ook wat hem te wachten staat 😉

  17. Ik zou zo als ik al schreef, nog wel wat dingen van de wereld willen zien. Puur om een andere cultuur te leren kennen. Maar misschien begin dicht bij huis. London, of een andere europese stad.

  18. Mijn ideale vakantie is een vakantie met lekker weer en veel dingen om te doen kwa cultuur en andere leuke dingen! Aan het strand liggen vind ik een uurtje oké, maar daarna vind ik het erg saai

  19. Een van mijn mooiste vakanties was die op Terschelling. My-oh-my, dat was een prachtige week! Inderdaad, eigen land wordt extreem onderschat. Als je echt zongarantie wil is NL niet ideaal, maar om mooie dingen te zien en leuke dingen te doen, heeft Nederland zoveel te bieden! (Belgie ook trouwens!)

  20. Ik hou van zon. Warmte. Het strand. Maar ook van cultuur, natuur en daarbij heel veel foto’s maken. Maar het belangrijkste is nog wel dat we het samen naar ons zin hebben en in alle rust hebben kunnen genieten van elkaar. Of dat nou hier is of daar.

  21. Eigen land is inderdaad vaak wat onderschat!
   Dit jaar zijn wij nog op zoek naar een vakantiebestemming, en het mag zeker ver zijn, na 19 uur vliegen naar Hawaii is niks nog ver. Waarschijnlijk gaan we voor Noorwegen en op het eind van het jaar Indonesië. Daar heb ik iets zaligs gezien om te duiken en snorkelen…

  22. Wij gaan vaak op vakantie in Nederland maar ook in Duitsland. Ik doe het liefste zoveel mogelijk, met de nodige rustmomentjes natuurlijk. Wandelen, de natuur bekijken, steden en dropjes in, de oude ambachts winkeltjes in, heerlijk! Maar de vakantie naar Rome en Engeland is toen ook heel goed bevallen.
   Alle plekken hebben wel hun voor en nadelen, maar moet wel zeggen na een weekje ben ik blij dat ik weer naar huis kan 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *