Verdwijn als sneeuw voor de zon

Lieve, lieve, lieve sneeuw.
Hoewel ik je echt heel erg leuk vind zou ik het op prijs stellen
als je gaat smelten 1 deze dagen.
Bij voorbaat dank, Saskia

Ik hou van de sneeuw. Elke winter hoop ik dan ook op een dikke laag met sneeuw. Maar met pijn in m’n hart moet ik toegeven dat ik er nu wel een beetje klaar mee ben. Dit aangezien ik sowieso een uur met m’n werk buiten sta, waarbij ik 3 paar sokken, een muts, sjaal, legging, vest en 3 lagen kleding aan heb (en het nog koud heb!) Maar daarna ben ik ook nog eens ruim een uur buiten aan het fietsen. Of glibberen.

Vrijdag toen het ging sneeuwen was ik nog optimistisch. ‘He, leuk ik sta in de sneeuwvlokken’. Toen ik van een groep 8er een grote lading sneeuw in m’n gezicht kreeg was ik al minder blij. Dit aangezien ik al ruime tijd last van m’n ogen heb. Toen weer op de fiets wat aardig te doen was dus mijn humeur schoot alweer omhoog. Muziekje op en ik kon aardig doorrijden. Tot ik bij een stoeprandje kwam die onder de sneeuw verstopt lag. BOEM. En daar lig je dan, half op de stoep met een verbogen stuur en pijnlijke knie.
De man die met de auto voor me stopte moet een geweldig uitzicht hebben gehad toen ik zijwaarts in een dikke laag sneeuw terecht kwam.

Gelukkig kwam pap to the rescue en was mijn fiets weer gemaakt. Wel besloot ik mijn fiets thuis te zetten en verder naar werk te gaan lopen, wat nog niet zo makkelijk gaat met een blauw/groene knie. Dus mijn humeur was tot het 0-punt gedaald.

True story.

Jullie kunnen nu vast wel bedenken waarom ik vandaag als ik uit het raam kijk totaal geen zin heb om een uur in de kou te staan en een uur te fietsen door dit weer. Maar het zal wel moeten. Ik denk dat ik maar een heel stuk ga lopen aangezien ik geen zin heb in nog een blauw/groene knie..

40 reacties op “Verdwijn als sneeuw voor de zon

  1. Nou ik ben er ook wel klaar mee. De sneeuw is inmiddels 1 ijspad geworden en daar kan ik dus niet tegen. Ik ga dan raar lopen en daardoor heb ik altijd tenen die helemaal naar “de klote” zijn aan het einde van de dag.. Nee tijd voor weer lekker weer; kou hebben we gehad, sneeuw ook; de natuur mag weer blij zijn..

  2. Thoh, ik begrijp je maar al te goed!
    Ergens ben ik blij dat ik huisarrest heb gekregen van de dokter, zo moet ik die koude sneeuw niet doorkruisen 😉

    Grtjs!

  3. Ik heb ook echt een hekel aan dit weer! Met de auto duurt het langer voordat je ergens bent, met het OV, de fiets, lopend… ik vind dat zoooo’n nadeel!

  4. Ik heb echt een hekel aan dit weer. Als kind vond ik het geweldig maar nu ? VRESELIJK…. ik moet elke dag 15/20 min op en neer naar school lopen, de ns is volop vertragingen en nog maar niet te praten over mijn werk. We hebben namelijk geen verwarming en het is dus niet te doen…. van de week was het 0,8 graden en daar sta je dan 7 uur in de bibberen nee geef mij toch maar de zachte winter die we hiervoor hadden

  5. Auw, gelukkig ben ik nog niet gevallen! Doet pijn en het blijft altijd genant ook al vallen er duizenden mensen door de gladheid…

  6. Winter, het heeft altijd twee kanten. Voor mij dat ik me afspraak kon afzeggen vanwege de NS, en de fijne kant omdat ik vakantie heb.
    Maar die sneeuw mag best wel weg inderdaad, maar het ijs mag nog wel een weekje blijven 😉

  7. Ik vind de sneeuw nu minder vanwege het feit dat het platgestampt is en vies en niet meer mooi en zo. Maar toch geniet ik ervan zolang het kan.

  8. Oh ik begrijp je zo goed. Sneeuwpret is leuk, maar als je ergens naartoe moet in de sneeuw = glad is het echt zo niet leuk! Succes! Mijn lieve paps gaat mij morgen naar mijn werk brengen, ben zo’n angsthaas op de fiets, zie mijn blogje. Ik ben trouwens weer back in blogland. Ik heb nu weer wat meer tijd en schrijf voornamelijk stories over de tweeling dus als je het leuk vindt. Ik ga je in ieder geval weer volgen. Hoe gaat het trouwens met je wedding voorbereidingen?

  9. Mijn standpunt is nog steeds: Sneeuw moet met kerst komen, anders hoeft het voor mij niet meer. Met kerst geeft het je echt een kerstgedachte, vind ik. Maar nu is het verschrikkelijk als ik naar mijn werk moet. Of sowieso als ik er doorheen moet. En in het begin is het nog wel mooi, al die sneeuw. Maar na een paar dagen wordt het al vies en bruin en bah.

    Sorry voor mijn zeik reactie 🙂

  10. Ik moet er ook iedere dag doorheen. Ga nu ook lopend naar het station ipv fietsend en in Amsterdam nam ik vandaag de tram. Maar ik zag wel dat de fietspaden redelijk begaanbaar waren, dus morgen ga ik weer fietsen. Ik ben blij dat de treinen weer reden, weliswaar minder per uur, maar toch.
    Maar al met al ben ik ook niet zo’n liefhebber van sneeuw 🙁
    Heb wel van die anti slip zooltjes trouwens, dat helpt wel. Sterkte met je knie.

  11. Kun je niet met de bus? Dat is mijn optie dezer dagen… ik heb er net zo’n grafhekel aan, die sneeuw en kou!

    1. Met de bus is geen optie, aangezien ik naar 2 plekken (TSO & BSO) moet die ver uit elkaar liggen. Met de bus is dit ver om en kom ik te laat op de 2de plek (BSO)

  12. tja, zoals ik al vaker zei, sneeuw is mooi voor de plaatjes, maar heel vervelend als je op weg moet
    Ik hoop dat je knie intussen niet nòg blauwer geworden is?

    Groetjes!

  13. Ai dat zijn idd wel nadelen! Ik hou van de sneeuw momenteel, maar hoop toch ook zeer dat morgen, woensdag en vrijdag de treinen ‘gewoon’ rijden en er geen gezeur ontstaat hihi! Juist wanneer je weg moet is het wat minder!

  14. Het is inderdaad prachtig om te zien, als je lekker binnen zit of een wandeling gaat maken. Maar niet om te reizen. gelukkig heb ik er hier nog geen last van gehad, de sneeuw was na 1 dag al helemaal weg..

  15. Ik had vanochtend ook absoluut geen zin. Fietsen naar het station: glibberen. De bus nemen naar het station: in de file staan omdat niemand fatsoenlijk kan rijden.
    Bah bah bah! Maar als je binnen zit dan is het toch ook wel weer heel mooi…

  16. Fietsen in de sneeuw vind ik ook een drama. En waarom worden de wegen wel schoongeveegd en de fietspaden maar matig… daar erger ik me dan weer aan.

  17. Hier ligt vreemd genoeg niet echt sneeuw (dat terwijl de rayonhoofden zeggen van wel, maar dat is echt niet zo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *