12 veranderingen voor 2012

Jullie kennen vast nog wel het blogje 11 doelen voor 2011? Dit jaar ga ik het anders doen. Hoewel ik elk jaar wel wat doelen wil bereiken wil ik me er minder aan vast houden. Vandaar dat ik in 2012 een aantal veranderingen wil doorbrengen, waarmee ik in 2011 ook bezig ben geweest. Want waarom pas in het nieuwe jaar beginnen met veranderingen? Een aantal van deze doelen staan trouwens ook op My Life List.

Doel 1: Beginnen met ontbijten
Ik ontbijt dus eigenlijk nooit he, wat zo slecht is.

Doel 2: Beginnen met Project 12
Elke maand 1 foto over een thema posten. Een hele uitdaging, waarvoor ik een aparte site heb gemaakt.


Doel 3: Leren / helpen met koken en tenminste 1 gerecht geheel zelf maken
Ik ben dus echt een n00b met koken, ik heb er geen geduld voor en ook eigenlijk nooit zin in. + wat ik maak is toch nooit zo lekker als wat m’n vriend maakt. Ik wil dus vaker gaan helpen als hij staat te koken (in plaats van met m’n voetjes omhoog zitten) en zelf 1 gerecht voor hem maken. Wish me luck, I need it.

Doel 4: Meer tijd doorbrengen met vrienden/familie
Ik wil in 2012 (vaker) gaan afspreken en contact houden met mensen die me dierbaar zijn.

Doel 5: 3 maanden niets kopen en sparen voor onze bruiloft
Van 01 Januari tot 01 Maart wil ik niets meer gaan kopen. Oke, 1 ding: een cadeau voor m’n vriend die dan jarig is (zou anders zo lullig zijn). Maar verdere dingen wil ik niet bestellen/kopen. Ook gaan we flink sparen voor onze bruiloft, die in 2012 gaat plaats vinden.

Doel 6: Minder energie stoppen in m’n werk
Niet dat ik laks wil gaan werken maar ik nam de afgelopen tijd nogal wat dingen mee naar huis en mijn weekend in. Het gaat me aan m’n hart wat sommige kinderen mee maken en daar ben ik dan na mijn werk ook nog mee bezig. Ik wil proberen dit minder te gaan doen.
Vrije tijd = geen werk en niet denken aan werk.

Doel 7: Genieten van elke dag, mijn stress kan de deur uit
Ik vind het nog al moeilijk dingen los te laten en niet te piekeren. Het proberen waard om dit minder te doen in 2012. Elk jaar gaat het een stapje vooruit.

Doel 8: Leren lopen op hakken, vooral voor mijn bruiloft
Zoals jullie weten heb ik mijn eerste item voor onze bruiloft aangeschaft: mijn bruidsschoenen. Nou zijn deze 10.5 cm hoog en ik kan al niet op een hakje van 2.5 cm lopen. Dit wordt dus flink oefenen en daarbij ook vaker hakken dragen. Hakken zijn gewoon leuk, ook al zijn ze slecht voor m’n voeten en mag het eigenlijk stiekem niet.

Doel 9: Veel vaker mijn rust pakken
En dit zeker 2 keer per dag doen. Mediteren, een boek lezen, schilderen, knutselen.. Elke ochtend en elke avond een rust momentje, gewoon om even adem te halen en stil te staan bij een mooie nieuwe dag.

Doel 10: Een ritme creëren voor slapen & eten
Ik eet heel onregelmatig, vooral in mijn vrije tijd. Graag zou ik een vast ritme qua eten willen hebben en gaan proberen elke dag rond dezelfde tijd te gaan slapen.

Doel 11: Elke dag iets aan het huishouden doen
Dit zodat ik op mijn vrije dagen minder hoef te doen en niet de hele dag met het huis bezig ben. Zo kan ik gelijk doel 9 meer behalen.

Doel 12: Het huis en de schuur geheel opruimen
Alles wat weg kan gewoon weg gooien en niet bewaren onder het mom van ‘misschien-is-dit-later-nog-te-gebruiken’. Een grote schoonmaak houden en eindelijk alles opruimen.

11 reacties op “12 veranderingen voor 2012

 1. Jeetje, nu ik dit heb gelezen, kom ik erachter dat we meer gemeen hebben dan ik dacht.

  Ik ben echt een piekeraar. Ik kon werk en privé moeilijk gescheiden houden. Mijn weekenden waren daarom ook niet leuk en relaxed.

  Mijn aanstaande man kookt altijd. Ik kan wel koken, ik deed het vroeger thuis altijd voor 6 mensen, maar hij maakt het zo fijn en lekker. Hij heeft zoveel fantasie. Hij komt ook uit een gezin waar de man juist kookt, en ik waar de vrouw kookt, haha.

  Ik eet onregelmatig als mijn aanstaande man er niet is, beetje jammer.

  Lopen op hakken? Vroeger deed ik het altijd, nu nooit meer. Mijn bruidsschoenen hebben een hak van 3 cm, gelukkig. Hoger mag ook niet, anders steek ik boven mijn aanstaande man uit, haha. Dat wil ik ook niet!

  Doel 1 is echt wat je moet doen hoor. Ik weet er alles van. Ik deed het nooit, totdat ik met mijn aanstaande man een spel deed, en als ik zou verliezen, moest ik beloven te gaan ontbijten. Nou, je snapt het al; ik verloor, en als ik iets beloof dan doe ik het ook. Nu kan ik dus niet meer zonder ontbijt en word ik met trek wakker. Het moet even wennen, maar ik merk zeker dat dit inderdaad de belangrijkste maaltijd is op een dag.

  (haha)

 2. Ik vind het 12 super mooie doelen, ga je ook bijhouden in de loop van de tijd hoe het gaat met je doelen?

 3. het zijn mooie doelstellingen, mij lijkt het leren koken wel iets om met stip aan te pakken. Kan je vriend alleen maar tevreden mee zijn… 😉

  Groetjes!

 4. Doel 11 komt me heel erg bekend voor. Ga ik ook doen. <3 Huisje netter houden. En doel 4, met jullie 😀 Ennem, een groot doel is een positieve instelling. Er is veel negatiefs gebeurd de afgelopen tijd en dat moet maar eens afgelopen zijn! Ennem, je moet niet mijn cadeautje vergeten te kopen hè, hahaha 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *