Wat doe jij voor werk?

Aangepast op 6-2-2016
Het leek me leuk een post te maken over het werk wat jullie doen, aangezien ik daar best nieuwsgierig naar ben.

Wat ik precies doe? Ik doe VSO (voorschoolse opvang waar we eten met de kinderen en ze naar school brengen), TSO (tussenschoolseopvang eten met de kids op school en pleinwacht) en NSO (naschoolseopvang waar we eten en activiteiten aanbieden). We hebben open deuren beleid dus je hebt met alle leeftijden te maken.


Dus vertel..

Wat voor werk/opleiding doe je en ben je er tevreden mee?
En voor de studerende: wat studeer je en wat wil je er later mee doen?

PS: Zo’n blogje heb ik inderdaad al jaren geleden eens gemaakt maar ben benieuwd of de mensen die toen gereageerd hebben nog steeds hetzelfde werk doen en ik heb een aantal nieuwe bezoekers erbij.. #nieuwsgierig

50 reacties op “Wat doe jij voor werk?

 1. Ik ben afgestudeerd als master industrieel ingenieur elektronica-ICT, en op het moment doe ik praktijk-wetenschappelijk onderzoek bij Hogeschool PXL. Komt erop neer dat we zowat de vertaalslag maken tussen het beschikbare in de onderzoekswereld en de maatschappij zelf. Alles wat met artificiële intelligentie te maken heeft komt typisch bij mij voorbij, ik heb daar nu ongeveer 4 jaar ervaring in.

  Het fijnste aan m’n werk vind ik het bijleren, en de impact die je kan creëren met je onderzoek. Ik hou ervan om te spreken voor groepen, maar ook om juiste informatie over te dragen naar mensen. Maar ik moet toegeven dat ik wel eens moeite heb met zelfvertrouwen op dat gebied. ’t Is een beetje een contradictie, maar zo hou ik mezelf in evenwicht en met de vrijheid die je hebt als onderzoeker kan ik me echt geen betere job voorstellen 🙂

  1. Oh wat interessant om te lezen. Een heel ander beroep dan die van moi 😉
   Och en spreken voor grote groepen. Jij liever dan ik haha.

 2. Ik werk als opvoedster bij volwassen personen met een matig tot zware mentale handicap, en bijkomende gedrags-en emotionele stoornissen. Een hele boterham hé, maar dat is het eigenlijk ook 🙂 Onze job bevat zoveel aspecten. Er komt wel wat huishoudelijk werk bij kijken, maar ook veel pedagogisch werk, organiseren, observeren, rapporteren, entertainen… Ik doe dit werk zeer graag, maar ik denk niet dat ik het tot mijn pensioen blijf doen. Er komt wel wat agressie bij kijken, en voor nu, is dat oké en kan ik er mee om, maar ik denk niet dat ik voor altijd in die groep blijf staan. Later zou ik graag willen doorstromen naar een rustigere groep 🙂

 3. Ik ben logistiek assistente in een rusthuis. Dat wil zeggen dat ‘k het verzorgend personeel ondersteun met mijn taken. Ik vul bv dagelijks de kasten aan met bord & bestek, incontinentiemateriaal, water op de kamer, het avondmaal voorbereiden, opdienen & sinds een paar maanden help ‘k enkele bewoners in hun slaapkledij. Ik doe m’n job nu liever dan toen ‘k er mee begon, maar ik zou ’t nu voor geen geld meer willen inruilen.

 4. Hmm wat ik doe… Ik ben kwaliteitsinspecteur in de farmaceutische industrie. Klinkt super duur maar zal ik je wat verklappen, er hoort ook soms heftruck rijden bij, in een blauw pak met mutsje, handschoenen, overschoenen en mondkapje rond lopen. 🙂

  Hiervoor werkte ik als kwaliteitscoördinator in de levensmiddelen, hiervoor ben ik naar schoolgeweest maar sinds dit jaar zit ik opeens in de farmaceutische industrie 😀

 5. Ik werk in een verpleeghuis bij dementerende ouderen met ontzettend veel plezier en uitdagingen. Ja ik ben zeer tevreden en werk daar met heel mijn hart en ziel en alle liefde die ik de mensen kan bieden.

 6. Ha! Hoe grappig! Ik zie nu dat ik jou een paar jaar geleden (2011 – krabbelpoot.web-log.nl (bestaat niet meer)) ook al had gevonden! Grappig! Toen werkte ik dus nog fulltime, nu ben ik bezig met het afronden van mijn studie evenementenorganisatie op mbo 4 en wil daarna óf media, informatie en communicatie studeren, óf pedagogiek! Alle twee lijken het mij interessante opleidingen, met kinderen werken lijkt mij echt geweldig, maar ik wil niet ook nog een andere opleiding op het mbo 4 doen. Daarnaast werk ik op Center parcs de eemhof 🙂

  PS Grappig om te zien dat mijn ‘werkleven’ zo is verandert na 4 jaar 🙂

 7. héhé, blijkbaar ben ik hier de oudste (maar zeggen ze niet dat iedereen ergens een kei in is? :-))
  ik ben dus johan, en ik doe niks!
  allez ja, ik heb dus mijn lager gedaan in w-vl,
  mijn middelbaar latijnse in een franstalig collége (voordeel dat ik toen perfect franstalig was, nadeel dat ik nu geen nederlands zonder taalfouten kan schrijven!)
  daarna legerdienst, in duitsland
  en toen ben ik 2 jaar aan het zwerven gegaan (deftig generatieconflict met ouders)
  dan om de 2 jaar van werk en sector veranderd wegens enorm leergierig
  en de laatste 12 jaar deed ik geologie, bodemonderzoek en stabiliteitsstudies in belgie, soms nederland, luxembourg maar meestal in frankrijk, van de belgische grans tot le havre, lyon, reims, meestal het noorden en midden. dat was een fantastisch werk, ik was meestal alleen, met een camion-oplegger waarop de boormachine annex labo stond, waarmee ik dan op het toekomstige bouwterrein reed en proeven uitvoerde. soms was ik een hele week weg en sedert onze dochter het nest verlaten had ging mijn vrouw dan mee, het was leuker dan op reis gaan, echt waar!
  maar de moeilijke jaren tijdens mijn opvoeding (het ging er nogal spartaans aan toe om het met een understatement te zeggen) het zwerven in weer en wind, het werken in weer en wind en vooral een bi-polaire stoornis heeft zijn tol geeist en op 1 april (echt geen grap :-)) ben ik compleet gecracht en invalide verklaart sedert. nu vul ik mijn dagen met pc (nog altijd leergierig) films (freak!) boeken en nu en dan mijn neus eens in de gym steken.
  het enige wat ik mis is een soort doel, een project, een droom……vandaar dat de eerste keer dat ik je blognaam zag die me onmiddelijk aansprak!

  ps. sorry voor de fouten, maar deze die ik zelf zie kan ik niet eens verbeteren doordat ik hier blijkbaar niet rechts kan klikken?

  voilà, hierbij staat je nummer 1 weer een beetje vaster 🙂
  groetjes!

 8. Ik ben afgestudeerd als economist (toegepaste economische wetenschappen), eerst ben ik gaan werken als boekhoudster omdat er echt geen werk te vinden was, maar sinds 2005 werkt ik als Finance Consultant binnen een bedrijf dat ERP implementeert (het 3e bedrijf al). Ik kom veel in contact met klanten, zo zaten we onder andere bij Pabo, nu zit ik meestal in België, oef!

 9. Zie dit nu pas, wat leuk! Nou ik ben dus Danique, wordt dus morgen 23, pfff, studeer dit jaar af, ben met mijn master Psychologie bezig. Heb n vriend, hij is jurist. Die wereld lijkt me niets, ik heb lang stage gelopen in een praktijk voor psychotherapie en in een ziekenhuis. Ik wete nog niet helemaal zeker wat ik e rmee wil gaan doen, voorlopig zal het wel ergens in het onderoek zijn(wetenschappelijk). Ik werk betaald verder als student in een boetiek en ik doe ook nog vrijwilligerswerk bij de daklozenopvang.

 10. Ik werk momenteel momenteel prat time en heb mijn eigen onderneming, ontwerp geboortekaartjes e.d. en steek daar naast mijn gezin alle tijd, liefde en energie in 😉

 11. Ik ben juf op een Montessori basisschool.
  Dit jaar voor het eerst in groep 1/2, pff dat is wennen!
  Hiervoor in 5/6 en 7/8 gewerkt.
  Juf zijn is leuk, soms zwaar, maar altijd de moeite waard!

 12. Op dit moment werk ik 40 uur als secretaresse op een advocatenkantoor dat voornamelijk strafrecht en vreemdelingenrecht doet. Per 1 oktober heb ik een nieuwe baan, ook als secretaresse op een advocatenkantoor maar dan met rechtsgebied faillissementen voor bedrijven en ook weer voor 40 uur. Best zwaar soms maar nu ik nog geen kinderen heb, dan kan dat makkelijk.

 13. Ik ben maatschappelijk assistente in een ocmw. Ik help mensen om een menswaardig bestaan te leiden en ik doe dat vooral door hulp te bieden bij huisvestingsproblemen, financiële problemen en allerlei administratieve vragen.

 14. Ik ben Lerares op een basisschool.
  Groep 1 heb ik nu, de instromers, wordt soms ook wel groep 0 genoemd omdat ze volgend jaar weer in groep 1 zitten. Het is helaas wel maar tijdelijk. Per 1 augustus ben ik weer werkloos en helaas is er niet zo makkelijk iets te vinden!

  (het is trouwens jouW werk, de juf in me komt naar boven haha)

  Misschien dat ik daarom na de vakantie kinderopvang ga doen, gewoon omdat ik werk nodig heb!

 15. Wat ik doe? Ik ben er zo een die niks met haar opleiding doet. Zonde, maar waar.
  Ik heb mijn mbo diploma voor Multimedia Design gehaald een paar jaar geleden, besloten dat dat toch niet zo mijn ding was. Stil zitten. Nee ik wou met mensen werken. Dus nog SPW gedaan, maar na 1,5 besloot ik dat ik dit niet volhield en de manier waarom mijn leraren in de hulpverlening stonden klopte naar mijn mening voor geen kant (ik heb wel iets ervaring zo met een zusje met meerdere stoornissen en een autistisch broertje).

  En nu ben ik verkoopster in een kleding winkel. Is het mijn droombaan? Nee, absoluut niet. Maar het verdient aardig en ik hoef er maar 25 uur per week te werken. Toch werk ik nu met mensen en hoef ik niet de hele week stil te zitten.

  Nu moet ik wel zeggen dat zodra mijn vriend helemaal klaar is met zijn opleiding en hij wel besluit zelf iets op te zetten dan ga ik daar met een volle 100% in mee 😉

 16. Ik volg de lerarenopleiding scheikunde en daarna wil ik de Pabo nog gaan doen. Dit kan ik verkort doen, maar zodra ik een diploma heb gehaald, betaal ik 6000€ per schooljaar… En dat heb ik niet.
  Ik weet dus nog niet hoe ik dat ga oplossen… Misschien via een omweg, diploma uitstellen en dan als tweede studie volgen. Of gewoon maar niet…
  Daarbij werk ik in een eetsalon als bijbaantje, want mijn eindstage op een middelbare school is onbetaald.

 17. Ik studeer HBO verpleging, nadat ik 2.5 heb gewerkt als doktersassistente. Ik wilde meer; hogerop komen in de zorg, de handelingen die ik deed vond ik erg leuk (en als verpleegkundige heb je er nog veel meer) en daarnaast leek het contact met de cliënt mij intiemer, wat ik juist altijd zo leuk vond aan mijn oude werk. Inmiddels heb ik er een bijbaantje als verzorgende in de thuiszorg bij, wat ik met plezier doe! Mensen wassen, steunkousen aantrekken, medicijnen delen, mensen eten geven, ogen druppelen ed. Het is bijzonder om bij mensen thuis te komen en je merkt ook dat het een hele andere sfeer is. Jij komt in hun ’terretorium’ en daarom vind ik het altijd heel belangrijk om goed te vragen hoe en wat mensen zelf willen/kunnen. wat ik precies wil doen na mijn opleiding weet ik nog niet.. Er is zoveel leuks! Maar zeker ben ik wel van mijn zaakje; verpleging heeft net dat beetje meer dan een doktersassistente!

 18. Ik doe op het moment even helemaal niks, lekker aan het zwangeren van de tweeling! Daarna is kijken of ik iets leuks kan vinden part time en anders wordt het huismoeder, heerlijk!

 19. Ik heb de opleiding SPH gedaan met het idee om in de gehandicaptenzorg te gaan werken (kinderdagcentrum/licht autistische kinderen), maar na een half jaar werkloos te zijn (geen reactie op sollicitaties of negatieve reacties) ben ik gaan solliciteren voor een baantje in de kinderopvang. Ook dat ging niet gelijk goed, dus belandde ik bij een uitzendbureau. Via hun kwam ik wel aan het werk in de kinderopvang, maar de uren dat ik nodig was werden minder en minder. Ik ging opnieuw solliciteren en uiteindelijk kon ik ergens terecht voor een baan als inval voor 30 uur op een grote locatie voor kinderopvang. 5 babygroepen (0 tot 2 jaar), 4 peutergroepen (2 tot 4 jaar) en 2 BSO groepen (de jongste kids, als ze ouder worden gaan ze naar een andere locatie) … Inmiddels is mijn contract tijdelijk verhoogd naar 31,5 uur. Ik vang namelijk een zwangerschapsverlof op en sta tijdelijk ook vast op een andere groep i.v.m. een gat qua personeel…

 20. Ik studeer nu redactie & mediaproductie en zit in mijn derde jaar. Ik volg de minor schrijven & redigeren. Ik wil mij na mijn studie bezig gaan houden met teksten schrijven, corrigeren, redigeren etc. Of ik het echt leuk ga vinden moet nog maar even blijken, want ik zou ook wel graag met mensen willen werken. En als bijbaantje werk ik bij de HEMA :).

 21. Ik ben op dit moment aan het afstuderen aan mijn rechtenopleiding en ga na de zomer hopelijk als advocaat aan de slag. Daarnaast doe ik nog vrijwilligerswerk bij een poppodium.

 22. Op dit moment werk ik fulltime bij C1000, maar na de zomervakantie ga ik mijn opleiding SAW kinderopvang afmaken. T werk opzich is niet zo leuk, maar ik heb hele leuke collega’s! Ik sta op het brood, zit in de vulploeg, aan de kassa, en ik doe semi – vers (koelingen / diepvries)

  xx

 23. Hi! Geinig blogje, dit is mijn 11de (JAJA! zou oud ben ik) jaar in de financiele wereld. Ik geef vermogensadvies aan klanten. Heel leuk wereldje om in te zitten, ik zou niks anders willen. 🙂

 24. Niks! om eerlijk te zijn. Ik ben op het moment werkzoekende, en komend schooljaar ga ik mn laatste jaar van de HAVO doen :’) Daarna ben ik van plan fysiotherapie te gaan doen, dat is dan 4 jaar. 1 á 2 jaar werkervaring opdoen, en dan een post-HBO opleiding voor Paardenfysiotherapeut. Jaja, ik heb een heel plan! Nou alleen nog het in werking stellen…

 25. Jeetje wat doen er veel mensen iets in de verzorging hier. Lerares, leidster dag verblijf, verzorgster van oudere. Grappig.

  Ik werk nu zo’n 2,5 maand als junior secretaresse bij een bedrijf dat investeert in vastgoed in Amerika. Druk, lastig, maar wel heel leerzaam. Interesant bedrijf met tevens een locatie in Amerika.
  Hiervoor heb ik 2 andere banen gehad in de administratieve wereld. Op een notariskantoor en installatiebedrijf. Het blijft een fijn vak; computer miep zijn 🙂

 26. Ik werk nog steeds als apothekersassistente in een gewone apotheek (kan nl ook in een ziekenhuisapotheek).

  Bevalt nog steeds prima ondanks het preferentiebeleid (dat de verzekeringen bepalen van welke fabrikant je het geneesmiddel mee mag geven).

  Groetjes, Renske

 27. Ik werk op een ZMOK-school als pedagogisch medewerker (HBO). Ik begeleid onder schooltijd kinderen individueel en preventief en sta altijd als achterwacht voor kinderen die ‘er uit klappen’ (veel agressie). Na schooltijd behandel ik kinderen met flinke gedragsproblemen. Mijn job is zo afwisselend dat ik eindelijk na zoveel jaar op mijn plek zit!
  Heb jaren geleden ook als overblijfjuf en BSO juf gewerkt!

 28. Student! Bezig met het laatste jaar HBO Pedagogiek. Dat bevalt me heel goed. Hiervoor SPW4 gedaan. Wat ik precies wil dat weet ik nog steeds niet, aangezien heel veel dingen me leuk lijken. Het werken met kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen trekt me heel erg. En zoals je weet een bijbaan in de kinderopvang + gehandicaptenzorg 😉 Leuk om er naast te doen!

 29. Op dit moment maak ik schoon, puur om in mijn studiepauze (ik kan pas na Augustus verder) flink te sparen, omdat ik een eigen webshop op wil gaan zetten met mijn eigen sieraden. Schoonmaken is niet iets wat ik voor altijd wil doen (duh xD) maar voor nu voldoet het wel eventjes.

 30. Alweer twee en een half jaar werkzaam op een servicedesk voor werkplek ondersteuning. Daarvoor van alles gedaan waar ik nooit voor geleerd heb. 😀

 31. Ik studeer nu voor commercieel medewerker. Leuk gedoe, dat businesswereldje. Is wel MBO niveau 3, volgend jaar ga ik nog 1 jaar Marketing medewerker doen op niveau 4 en dan weer terug naar HBO. Waarschijnlijk weer de commerciele richting op of Journalistiek in Tilburg.
  Deed onlangs 1 jaar HBO Ergotherapie, maar dit bleek te lastig.

 32. Ik studeer Pabo, en dat bevalt me niet zo goed meer, maar we maken het af, want ik ben bijna klaar 😉 En daarnaast heb ik een bijbaantje bij Kruidvat ; vullen + kassa. Prima voor dr naas 🙂

 33. Ik heb in 2008 mijn pabo diploma gewerkt en werk alweer dik 2 jaar op mijn huidige basisschool. Ik werk fulltime en sta voor groep 7/8. Dit jaar 3 dagen en de andere 2 voor groep 3/4 maar volgend jaar krijg ik dan eindelijk mijn eigen groep ( weer groep 7/8 ) Echt helemaal mijn ding, bovenbouw vind ik erg leuk, er zit veel uitdaging in en je hebt met van die heerlijke pubers te maken, geweldig!

 34. Ik werk op het moment gewoon als verkoopster in een ijssalon. Ik heb eerst hiervoor een opleiding gevolgd waarbij ik niveau 2 en 3 behaald heb. In eerste instantie was dat gewoon een bijbaantje en volgde ik de studie mediavormgever. Maar door verschillende omstandigheden ben daar mee gestopt en ben ik fulltime gaan werken waar ik dus toen als bijbaan werkte. Ik werk er bijna 3 jaar en heb er wel naar mijn zin, alleen moet ik over tijdje een vast contract krijgen dus dat is allemaal erg spannend.

 35. In juni ben ik al 4 vier jaar kapster. Sinds november 2009 werk in fulltime in een kapsalon. Iets wat ik steeds leuker vind worden. (ook omdat ik zelf steeds beter in me vel zit). Tegelijkertijd heb ik de laatste tijd ook steeds meer dat ik iets wil gaan doen met mijn schoonheidsspecialiste opleiding. Die heb ik toen der tijd, 3 jaar geleden op een laag pitje gezet omdat het erg moeilijk was om een gecombineerde baan te vinden. Ook voelde ik me zekerder in het kappersvak. Nu zou ik het liever willen combineren..

  Liefs!!

 36. Leuk om te lezen wat jij precies doet.
  Ik ben zelf juf van goep 1/2. Na 5 jaar vervangen te hebben in diverse groepen kwam ik erachter dat ik de kleuters het allerleukste vond. Gelukkig kon ik vorig jaar op deze school waar ik nu werk vervangen in een kleutergroep en kwam er formatie vrij, zodat ik kon blijven. En sinds dit schooljaar heb ik dus een vaste baan…..en ook nog eens in een kleutergroep. Wat wil ik dus nog meer.

 37. Ik studeer geschiedenis, volgend jaar aan het HBO en ik wil graag docent worden. Op dit moment werk ik er niet bij, maar ben wel naar iets op zoek. Helaas is er maar weinig leuk en uitdagend werk als je geen diploma hebt van een vervolgopleiding.

 38. Ik heb mijn diploma’s SPW3 en onderwijsassistent. Maar werk niet in de richting. Werk nog in een instellingskeuken. Misschien dat ik in september weer naar school toe ga om op het HBO SPH of MDW te gaan doen.

 39. Op dit moment studeer ik levensmiddelentechnologie niveau 4. Een onbekende opleiding, maar hiermee kun je in de voeding terecht komen als kwaliteit dienst, productontwikkelaar. enz.

  🙂

 40. Ik werk als administratief medewerker en heb sinds 1 september vorig jaar een onwijs leuke, nieuwe baan waar ik helemaal goed zit. Hier heb ik ook voor gestudeerd, maar stiekem hoop ik ooit nog een parttime baantje als freelance schrijfster voor elkaar te boksen 😉

 41. Ik zit nu in mijn eerste jaar van Literatuurwetenschap en het bevalt me goed 🙂 Ik wil in mijn keuzeruimte nieuwe media en journalistiek doen en ook de master daarvan. Dus ik hoop er uiteindelijk journaliste mee te worden.

 42. Zoals je weet heb ik een eigen bedrijf in computer en elektronica: http://www.afuture.nl

  Heb communicatiewetenschap gestudeerd, dus computers is totaal iets anders haha. Zwaar werk, maar wel leuk. Ik zou nog heel graag talen willen leren en binnenhuisarchitectuur willen studeren. Als ik alles over kon doen was ik misschien wel sterrenkunde gaan studeren of in het leger gegaan.

 43. Op dit moment werk ik niet maar ik hoop dat ik in de zomervakantie bij mijn vorige stage een paar weken kan werken 🙂

  Ik ben iedegeval nu bezig met de opleiding verzorgende IG en wil hierna of nog 20 weken kraamverzorging er achter plakken of gaan werken bij de dementerende ik weet het nog niet zo goed hihi!

 44. Ik heb een paar jaar met kinderen gewerkt. Kinderopvang, maar ook in jeugd centra, in Amsterdam en Chicago. Na een tijdje merkte ik toch dat het niks voor mij was en ben toen mijn hart achterna gegaan: ik ben in de muziek industrie gaan werken. Promotie, PR en management voor bandjes gedaan. Echt heel erg gaaf, je ziet veel, je ontmoet interessante mensen (en natuurlijk heel veel celebrities). Dat wereldje is echt heerlijk. Momenteel studeer ik en mijn droombaan is wel PR girl in de muziek business, en dan het liefst voor mezelf beginnen. Wil liever niet voor iemand werken later. Misschien begin ik daar wel mee maar uiteindelijk werk ik toch voor mezelf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *