MOMlife | 4 favoriete moeder-zoon momentjes die ik elke dag koester

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door KAYA sieraden

So tell ‘em bed time stories
Give ‘em a kiss good night
Darlin’ before we know it
This old house will be quiet
I know we’re tired right now
Someday we’ll laugh about it
Let’s slow it down and raise a glass
‘Cause these are the days that we’ll want back

Cory Asbury – These are the Days

Dit is wel denk ik een beetje hoe ik me voel. Een prachtig nummer die voor mij echt de spijker op zijn kop slaat. Noa is alweer 4. V I E R. Ik heb een schoolgaand en babbelend kind. Het gaat zo hard dat ik sommige momentjes extra koester. Van die leuke rituelen die we nu hebben maar die hij vast als hij 18 is niet meer met zijn moeder wil doen πŸ˜‰ Ik koester ze nog even extra hieronder en deel met jullie mijn 4 favoriete moeder-zoon momentjes die we nu hebben.

Het knuffelen 🐻
Ik heb een knuffelkontje op de wereld gezet. Heel fijn til ik hem elke ochtend uit bed en draag ik hem (god wat zwaar) naar beneden voor zijn ontbijt. Ik krijg regelmatig kusjes en knuffels van hem ‘omdat hij me zo lief vind’ Ik geniet er extra van aangezien dit als hij ouder wordt vast niet meer stoer is. Ik zei laatst nog tegen Noa: straks ben je te groot voor mama’s schoot. Zijn antwoord: ‘Als ik groter ben en het past niet meer, maar doen we het gewoon staand hoor mama’

Tot de maan en terug πŸŒ™
Jullie kennen van allemaal wel het boek Raad eens hoeveel ik van je hou? Met Hazeltje en grote konijn. Ik heb dit altijd al een heel tof boek gevonden en las deze toen Noa baby was ook regelmatig voor. Ik lees hem nu soms ’s avonds met hem en hij kent hem helemaal uit zijn hoofd. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de dag Γ‘ltijd af te sluiten met: ‘Heb ik al verteld vandaag hoeveel ik van je hou?’ Om dat vervolgens beide met de gekste dingen te komen hoeveel we van elkaar houden. ‘Tot alle sterren en terug’‘Tot alle auto’s in de straat en alle bomen erbij en weer terug’ … Elke dag staat hij te glimmen als hij weer iets nieuws heeft verzonnen. Echt een momentje van ons en ook om Noa te laten weten dat ik van hem hou. Onvoorwaardelijk hoe de dag ook is gegaan.

Ik liet dus een ring graveren met deze tekst erop: ‘Tot de maan en terug β™‘’ om deze zin en de mooie momenten die hierbij horen te koesteren.

Het stoplicht op groen toveren 🚦
Dat continu Noa naar oma brengen, van en naar school maakt dat we nu een aantal ritten hebben per dag, elke week. Telkens als een stoplicht op rood gaat hebben we een ritueel dat we hem op groen toveren. Zo hard als je kan op je benen klappen met je handen en roepen dat hij op groen moet gaan. De ene keer duurt het ontzettend lang en moeten we dus harder klappen, of heeft Noa een idee om anders te klappen. Soms schiet hij gelijk op groen. ‘We zijn een goed team he mama? Dat hebben we goed getoverd’ Zucht. Straks zijn deze dingen allemaal niet meer leuk om te doen met je moeder, of misschien stiekem toch wel.

Het zelfstandig(er) worden en mama minder nodig hebbenπŸ§’πŸΌ
Bij de armbanden die ik al heb koos ik een geboortesteen armband die mooi aansloot bij de rest. Ik heb al een bangle armband van KAYA sieraden met Noa zijn geboortedatum in Romeinse cijfers erop en zijn naam. Nu dus de geboortesteen van Juli (de robijn) en het armbandje dat we samen hadden voor zijn eerste dag school. Inmiddels is die van hem al heel wat weken af maar die van mij draag ik elke dag nog als herinnering aan het groter worden van hem. Een mooi thema aan armbanden die ik draag dus.

Mocht je nog een mooi gepersonaliseerd sieraad zoeken neem dan zeker een kijkje bij KAYA sieraden.nl om iemand wat persoonlijks cadeau te doen voor de aankomende feestdagen. Hebben jullie sieraden met een persoonlijke boodschap? En zo ja, welke?

2 reacties op “MOMlife | 4 favoriete moeder-zoon momentjes die ik elke dag koester

  1. Ahh, zo lief! Maar veel van die dingen blijven, hoor. Vooral omdat het nu nog steeds grappig is. Ik liet mijn dochter altijd de stoplichten op groen blazen. Nu is ze 31. En als we samen in de auto zitten en het stoplicht op rood staat, zeg ik altijd ‘Blazen, Mich!’. En dan samen heel hard zuchten als ze het verkeerde stoplicht op groen heeft geblazen en we nog langer moeten wachten. En de meeste dagen sluiten we af met een appje met hartjes en ‘lof jou’ πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *