Monthly recap | November highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Hierna alweer de laatste maand van het jaar. Wat ben ik blij als dit hectische jaar erop zit. Ik probeerde zoveel mogelijk te genieten van de maand November. het stond in het teken van onze grote verbouwing, Noa die ziek was en ikzelf zat ook niet lekker in mijn vel. Ik kocht veel leuke tweedehands aankoopjes, genoot van mijn serie en de voorbereidingen van Sinterklaas & Kerst waren weer daar. Ook ben ik achter de schermen bezig met de terugblik artikelen die elk jaar online komen.

+ Begon met een ziekenboeg hier in huis πŸ€’
Het begon niet al te best deze maand. Noa was flink ziek en had een val waardoor alles verder even op een laag pitje stond. Zorgen, regelen, huisarts, medicaties ophalen, weer bellen, advies inwinnen. Het was een hoop geregel en daarbij waren de nachten kort. #mommyhood Ook waren er helaas weer slechte nachten bij door hoestbuien e.d.

+ Ging de verbouwing van het zolderproject door πŸ› οΈ
Het ging gestaag door. Elk weekend werd er veel geklust en kwam het beetje bij beetje steeds meer af. Er is veel achter de schermen gebeurd en nu pas zie je pas echt een beetje iets ‘opgebouwd’ worden doordat er muren worden gezet en de verwarmingen weer op de plek hangen. Het is nog een hele klus voor de boeg maar het gaat zΓ³ mooi worden en hopelijk echt een plekje om even rust te nemen/pakken.

+ Kocht ik wat leuke spulletjes op Vinted πŸ’Έ
Vinted blijft leuk! Ik blijf eigenlijk gestaag wel spulletjes verkopen waar ik weer wat van koop. Soms heeft Noa wat nodig, soms is het gewoon leuk πŸ˜‰ Zo kocht ik voor na zijn zwemlessen een Sonic onsie, winterschoenen en een pakket nieuwe kleding. Voor Sinterklaas/kerst scoorde ik ook nog wat kleine dingetjes voor erbij. Helaas had ik ook een miskoop voor mezelf met laarzen die kapot bleken te zijn. Bummer, maar ’tis niet anders. Nu nog even bedenken of ik ze laat repareren want verder waren ze wel heel tof. Ook heb ik nu eens iets voor mezelf besteld en ben erg benieuwd – komt 1 deze dagen aan.

+ Keek ik veel The Mentalist (inclusief thee) πŸ“Ί
Hophop de seizoenen door. Inmiddels midden Seizoen 4 beland en kijk het nog steeds met veel plezier. Het is echt even een ontlaad momentje voor mij wekelijks om wat afleveringen te kijken en tijd voor mezelf te nemen.

+ Drukte @ werk πŸ‘»
Het was een drukke maand op werk. Zieke kinderen, zieke collega’s, collega die weggaat en heel wat overleggen vonden plaats. Nog steeds erg blij maar soms brak het me een beetje op om na werk nog overleg te hebben of buiten werk nog bezig te zijn met wat dingen.

+ Voorbereidingen voor de Sint-viering πŸŽ‰
Begin volgende maand vieren we Sinterklaas. Dit doen we elk jaar met mijn ouders, zo ook dit jaar. De cadeautjes zijn allemaal ingeslagen en ingepakt. Maar ik was vooral benieuwd hoe Noa de Sint zou ervaren. Vorig jaar vond hij de schoencadeautjes maar niets en moest het weg. Nu is hij er wat meer mee bezig, ook op school en gaat het tot nu toe aardig goed. Sinterklaas muziek, zingen, pieten pakje aan. Allemaal dingen die vorig jaar een no-go waren merk je dat hij het nu wel interessant vind.

+ Knutselde ik aan mijn blog πŸ’»
Ik was toch weer wat bezig met mijn blog. Er is een ander lettertype, ben achter de schermen druk bezig met leuke samenwerkingen en de terugblik artikelen. Ook staat mijn oude getekende foto nu in de sidebar. Het is fijn weer even ermee bezig te zijn en geen positieve vernieuwde energie om met mijn blog bezig te zijn!

+ Had ik een leuke date met 2 vriendinnetjes 🍽️
Ik had een super fijne lunchdate met 2 oud collegaajes/vriendinnen. Was erg gezellig om even bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Doet me altijd goed om eventjes eruit te zijn en echt te connecten.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van November

Noa 4 jaar & 4 maandenπŸ‘¦πŸ»
We gaan alweer naar de 4.5 jaar toe. Je knippert met je ogen en we zijn weer een maand verder. Een maand waarin je goed ziek was en kwakkelde. Een maand waarin je voor uitdagingen kwam te staan maar je ook staande hield met alles wat er om je heen gebeurde #trots. Je genoot ontzettend van het maken van LEGO pakketten, knutselen en lezen en ook weer fanatieker puzzelen. (heb je niet van mij) Ook was je super veel bezig met letters en schrijven. Ik geniet nog steeds elke dag van de mooie schoolfoto die hier aan de muur hangt. God, wat wordt je groot en wat ga je hard.

*Spiderman boek gekregen van lief vriendinnetje Sabine toen je was gevallen in Juni

Quotes van deze maand

‘Is het echt nodig? Naar het ziekenhuis. Het is nog zo vroeg!’ (laat op de avond na 5 minuten te hebben geslapen πŸ˜…

‘Ik kan niet sneller ik heb geen toverstok’

Noa, dit boekje is echt te lang. ‘Maar mama. Wij kunnen dit aan!’ Na het boekje: ‘We hebben het aangekund ik had gelijk.’

‘Ik ga Engels, Frans en normaal typen’

Tijdens het lego’en: ‘Ik snap er geen reet van’ 🀫

50+50=100

Met zijn plak tatoeage: ‘Ik wil hem aan de voorkant van mijn nek, anders kan ik hem niet zien’ #btw het is zijn hand geworden hoor.

Tijdens het wakker worden: ‘Je moet me echt even met rust laten hoor’ – en sliep weer verder

‘Ik deed even wild. Ik was op hol geslagen’

Sint liedje Oh kom eens kijken. ‘Mama deze is te langzaam zet maar wat anders op’

Was Noa eindelijk weer aan de beterende hand, zo fijn na lang ziek te zijn geweestπŸ€’ hadden wij het 2de voortgangsgesprek bij Noa op school (hieronder wat uitgebreider)πŸŽ’ vierde een vriendje van Noa zijn verjaardag πŸŽ‚ hadden we een tandarts controle, alles was goed 🦷πŸͺ₯ mocht Noa op school zijn schoen zetten voor Sinterklaas & ook thuis πŸ₯Ύ was Sinterklaas dit jaar toch wel leuk 🎢 was hij weer heel veel met zijn LEGO bouwwerken bezig πŸ—οΈ maakte hij super fijne vorderingen op zwemles #trots πŸŠπŸΌβ€β™‚οΈ hielden we soms met regenachtige dagen een lekker filmmiddag πŸ“Ί had Noa schoolontbijt πŸ₯ was hij nΓ³g meer bezig met cijfers en letters dan voorheen πŸ”€ we hadden een fijne studiedag πŸ—½ gingen we een avondje eten bij de MAC 🍟 waren er allemaal persoonlijke ontwikkelingen waar we mee bezig gaan zijn de aankomende tijd πŸ”• was Ayla ineens super-fan van Noa (hieronder wat uitgebreider) 😺 versierde we een sint-letter πŸ” 

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

2de voortgangsgesprek bij Noa op school πŸŽ’
Misschien dat ik er in een beveiligd blogje nog eens meer over deel, i.v.m. bewust bloggen. Maar we hadden een super fijn voortgang gesprek maar wel super veel om over na te denken voor aankomend jaar. Hij doet het super goed, gaat met veel plezier naar school en is daar precies 1 op 1 zoals we hem thuis kennen. Echt super fijn om deze bevestiging te krijgen. En ik ben zeker trots op hoe hij het doet na nog niet eens 3 maanden op school.

Ayla die helemaal fan is geworden van Noa 🐈😺
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ayla was nooit zo’n fan van Noa: te druk naar haar toe rennen. De laatste tijd liet ze hem steeds vaker aaien. Maar nu ineens kwam ze een aantal keren bij hem liggen. Ze zoekt hem steeds vaker op en zijn dikke maatjes. Heeft zo’n bijna 4.5. jaar geduurd maar dan heb je ook wat πŸ˜‰

Hielp ik bij Noa op school met de pietenochtend 🏫
Er was pietenochtend en ik ging helpen op zijn school. Super leuk om hem te zien in de klas en met alle activiteiten. Pietengym, kruidnootjes bakken, een boot bouwen, muts maken en er was nog veel meer te doen. Mooi te zien hoe hij helemaal zijn plek heeft gevonden op school. En hoe anders dan vorige jaar? Er hoefde toen NIKS met sinterklaas en nu zelfs met pietenpak naar school en thuis liedjes op.

Ik kijk ontzettend uit naar volgende maand. Wel druk maar ook zeker heel erg veel leuke dingen. Waar kijk jij naar uit in December?

7 reacties op “Monthly recap | November highlights

  1. Fijn dat er naast de tegenslag en bijhorende hectiek ook tijd was voor fijne dingen. Het gaat inderdaad super snel hΓ©. Goed dat je voor jezelf al die kleine Noa – anekdotes blijft bijhouden want anders zou je sowieso een aantal van de kleinere zaken na een tijdje vergeten. Hopelijk komen de bacteriΓ«n in dit nieuwe jaar wat minder vaak op bezoek bij jullie.

  2. De zolder ziet er al vast stilaan mooi te worde.
    Hier is dat ook ons doel na de vakantie, dan gaan ze een trap naar de zolder plaatsen en dan begingen ook de grote werken er aan.

  3. hahaha de quotes zijn weer erg leuk!!
    Als je ze niet opschrijft ga je ze vergeten.

    Wat fijn dat het zo goed gaat op school met je kleine boef.

  4. Ondanks de hectiek en Noa die ziek was, toch een fijne maand waar je met veel plezier op terug kunt kijken! Leuk dat hij nu wat bewuster met het hele Sinterklaas gebeuren bezig is en dat ook jullie kat en hij inmiddels vriendjes zijn geworden. En ja, december, een super leuke maand, maar ook de drukste bij mij op het werk. Wel staat er nog een weekendje Limburg gepland en ben ik voor het eerst in 23 jaar vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw, zeker iets waar ik naar uitkijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *