Monthly recap | Oktober highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Deze maand was druk en stond in het teken van onze nieuwe dakkappelen. Meer eigenlijk niet haha. Voorbereidingen ervoor, het erop zetten en afwerken ervan. Tussendoor had ik nog wel een leuke date met vriendinnen, het moederschap ging gewoon door en nam ik vooral mijn rust voor dit kon. Noa was een aantal keren ziek wat zeker zijn tol eiste. Kijken jullie mee met deze sloop & bouw-maand?

+ Help! Mijn zolder is een bouwval βš’οΈπŸ‘
Daar was de maand van dΓ© grote verbouwing. De weken voordat de dakkappelen kwamen stonden in het teken van slopen, opruimen, nog meer slopen en nog meer opruimen. Containers voor de deur, hakken (2 schoorstenen zijn weggehaald), herrie, stof, muggen overal door het open dak… Het was aanpoten en vooral bezig zijn om alles ready te maken voor de dakkappelen. Daarbij gingen de weken van werken en het moederschap ook nog gewoon door. M. heeft uiteraard het meeste gedaan (met hulp, dank daarvoor!) maar ikzelf ben ook waar ik kon bezig geweest met mijn vrije momenten. Vooral met het opruimen of dingen in de container gooien. #spierpijn

Toen was het eindelijk zover. In 2 dagen stonden aan de voor & achterkant een XXL dakkapel die precies de kleuren hadden van onze kozijnen. Wat een werk is het geweest en is het ook nog. Alles moet nog van binnen afgewerkt worden. Muurtjes gezet, isoleren, stucen, Electra, een mediawand (die M. zelf gaat bouwen), nieuw laminaat… En ik vergeet vast nog de helft. Voorlopig zijn we dus nog heel wat weken bezig om alles af te maken. Daarna kunnen alle verhuisdozen (die nu ongeveer onze slaapkamer IS) weer naar boven en op hun plek. Er komt ontzettend veel bergruimte bij boven in de vorm van een vliering (dit hadden we niet ingecalculeerd maar met het slopen kwam er een heel groot stuk dak nog tevoorschijn) en de schotten. Een hoop werk en gelukkig een handige man 🩢

Uiteraard komt er nog een uitgebreid blog over de zolder verbouwing als alles geheel af is. Met before & after foto’s… Wat is er veel veranderd en we zijn er echt nu al super blij mee! Ook Noa vond het erg tof met alle hijskranen, machines en even een kijkje op het open dak.

+ Leuke date met mijn liefste vriendinnetjes πŸ₯‚
Eindelijk na lange tijd zag ik al mijn lieve vriendinnetjes weer! 1 keer in de zoveel maanden hebben we een gezamenlijke date. Het was erg gezellig, lekker bij gekletst en lekker gegeten. Ben zo blij dat ik deze lieve meiden in mijn leven heb. Blessed

+ Offline tijd: thee & serie πŸ«–πŸ“Ί
Deze maand was denk ik wel het toppunt van offline zijn. Ik heb het zeker wel gemist maar merkte dat het me wel goed deed. Ik pakte wat meer mijn rust door andere dingen te doen. Serie kijken. In huis rommelen. Theetjes drinken. Opladen. Geniet van de dingen, zoals de mok van Zusss hierboven zegt. Ik probeerde echt bij de dag stil te staan, bij de kleine gelukjes juist als het zo druk is.

+ Hadden we wat meer quality time met datenights β˜•πŸ§€
Was even wat meer tijd nemen voor elkaar. M. was alle vrije uurtjes en de weekenden aan de klus, dus leefde we een beetje langs elkaar heen. Juist fijn om als gezinnetje tussendoor even gezamenlijk te gaan zwemmen en de date nights op Zaterdag even extra te koesteren.

+ Keek ik veel The Mentalist in mijn vrije uurtjes πŸ“Ί
Mijn vrije uurtjes bestonden uit The Mentalist. Inmiddels eind seizoen 3 beland en nog steeds kijk ik het met heel erg veel plezier. Ideaal met een lekker dekentje met dit weer, theetje en mijn favoriete chocolade #enjoylife

+ Het was dus eigen een ‘korte maand’ qua dingen die ik heb meegemaakt. ✨
Het was vooral op de automatische piloot leven en proberen tussendoor rust te pakken. Of dat ik gelukt? Ik denk 70%. Mijn lichaam geeft soms aan dat het wat veel is. Ik heb soms slechte nachten wat het net even crappier maakt maar we moeten door. Het einde komt vanzelf inzicht en ik merk dat ik steeds meer wat regelmaat in alles krijg en wat meer stil sta bij de dagen. Het moederschap valt me sommige dagen zwaarder dan anderen en het is af en toe okΓ© even alle ballen omhoog te gooien (en hopen dat ze daar blijven een tijdje…) Ik hoop volgende maand iets meer tot rust te zijn gekomen.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van Oktober

Noa 4 jaar & 3 maandenπŸ‘¦πŸ»
Hard, harder, hardst. Wat ga je toch snel in je ontwikkeling. Helemaal nu je op school zit. Spellen, de bijdehandste opmerkingen komen voorbij en je kan alles en wil alles zelf. Zwemmen was een beetje een dingetje maar gaat elke week steeds beter. Je begint steeds meer te schrijven, je naam al een hele tijd geleden. Nu steeds meer en meer woorden, koppelen met klanken. Je bent ontzettende fan van Sonic en je kijkt nu graag Go, dogs go. Ook met zindelijkheid gaat het de goede kant op. Deze maand was een maand van zorgen om je door ziekte en dergelijke.

Quotes van deze maand

‘Jij bent 2 nummers ouder dan mama?’

‘Ik moet gewoon doorzetten! #zelfmotivatie

‘Mijn broodje gaat naar mijn knie en dan kan ik hard rennen’

Tegen zijn TipToi (interactieve)pen: ‘Ja ik wil wel spelen’

Hoelang moeten we dit nog volhouden?

Jij bent mijn beste vriend mama 🩢

Noa ging op zwemles en we stapte deze wereld in (hieronder uitgebreider) 🏊🏼 was blij toen Noa na een buikgriep ’s nachts weer beter was πŸ’© was hij erg bezig met letters en ze kunnen schrijven πŸ–‹οΈ waren er nog meer ziekte kiemen in huis en was ik blij toen dit allemaal een beetje voorbij waaide (i.v.m. privacy wijk ik er niet over uit) 😷 had Noa zijn alle eerste schoolfoto op school πŸ“Έ was Noa er gek op dat Ayla door de verbouwing lekker beneden lag 😻 werd hij ook erg blij van wat aangeschafte items 🫰🏼 kocht hij nog een LEGO Sonic waar hij voor had gespaard πŸ’Έwas hij super trots dat hij de sleutelhangers aan zijn juffen mocht geven voor de ‘Dag van de leerkracht’ πŸ” had Noa wat studiedagen en ging hij er eentje van naar de kermis 🎑 gingen we naar de kapper voor de schoolfoto βœ‚οΈ had Noa fijn zijn eerste weekje herfstvakantie 🍁 had hij een aantal playdates 🐻 vond hij het super leuk dat mama kwam voorlezen in zijn klas en ging ik naar zijn kijk-middag (hieronder uitgebreider)πŸ“–πŸ‘€ nieuwe favoriet: Go dogs, go kijken πŸ“Ί was je extra blij met je Sonic onsie pak voor zwemmen πŸ¦” was de kraan voor de deur met de dakkappelen natuurlijk wel heel cool πŸͺ‚ was je ontzettend blij met je Tiptoi boeken, hierover later een uitgebreider artikel πŸ–ŠοΈ was het weer tijd voor nieuwe pyjama’s met een groeispurt πŸ‘• gingen we gezellig samen met zijn 3tjes ook nog even extra oefenen met zwemmen πŸŠπŸΌβ€β™€οΈπŸ₯½ kregen we zijn schoolfoto binnen en was ik er meteen verliefd op, echt een super leuke foto. Direct besteld dus πŸ“Έ fijn dat na veel ziekte en dergelijke van Noa alles weer goed met hem ging πŸ’ž keek hij veel Sonic ✨

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Had Noa zijn aller eerste zwemles 🏊🏼
Hopla nog zo’n mijlpaal. Noa had vorige maand zijn eerste zwemles. Eigenlijk zou hij een weekje eerder zwemmen, maar ik haalde hem ziek op van school. Hij had er enorm veel zin in en ik was super benieuwd hoe hij het zou doen. Zwemmen vindt hij sowieso altijd erg leuk om te doen, maar zwemles is toch even anders. God, wat was hij zenuwachtig. Ontzettend druk en tig keer plassen. Maar hij deed het super goed & vond het super leuk. Deze maand dus alweer een aantal keren geweest. Het wordt op sommige vlakken wel een uitdaging, maar we gaan het zien. (insert bewust bloggen) Elke week gaat het in ieder geval beter.

Kinderboekenweek: Mama las voor in de klas & ging naar de kijk ochtend πŸ“–πŸ‘€
Ik las het boek Coco kan het (zo’n leuk boek!) voor in zijn klas en de kids vonden het geweldig. Ook super leuk om zo een kijkje te nemen in de klas. Ook was er kijk ochtend, waarbij ik zijn mooie knutselwerkjes te zien kreeg (waaronder een kijkdoos samen met 2 vriendjes gemaakt) Super leuk om te zien hoe creatief ze bezig zijn geweest en hoe leuk hij het vond dat ik er was.

Noa zijn eerste schoolfoto πŸ“Έ
We kregen ook de eerste schoolfoto binnen van Noa. HELEMAAL BLIJ MEE. En god als je dat dan zo ziet wordt hij zo groot ineens he. Het is echt een super leuke foto geworden en heb er een aantal besteld. Ook zijn klassenfoto, eentje voor in de woonkamer, pasfoto’s (die nu harder gaan met al die vriendenboekjes die worden uitgedeeld) en ik vond iemand die pasfoto’s op stickers maakte. Ideaal! Ik wacht met smart tot alles binnenkomt. Inmiddels heeft mijn startscherm van mijn telefoon zijn foto erop 🩢

In verband met bewust bloggen laat ik de schoolfoto van Noa hier helaas niet zien.

Ik hoop dus binnenkort weer wat meer online te zijn maar kan niets beloven. We zijn nog druk bezig met de verbouwing en tussen prive, werk en moederschap is er weinig tijd en kies ik vaak voor andere fijne dingen om te doen.

5 reacties op “Monthly recap | Oktober highlights

  1. Heerlijk die onverwachtse extra bergruimte maar vooral ook dat de ruimte boven nu zoveel lichter geworden is. Daar gaan jullie na alle romslomp ongetwijfeld nog heel lang plezier van hebben. We hebben zelf ook al heel wat verbouwingen achter de rug maar hadden het geluk dat we tijdens de meeste daarvan elders konden wonen. Een paar keer niet en dan is al dat stof en vuil natuurlijk niet fijn.

    Zo leuk dat je tijdens de kinderboekenweek bij Noa in de klas kon gaan voorlezen. Als bloglezer vallen al die grote sprongen zowel qua groeien als ontwikkeling al op maar als mama moet het nog een pak confronterender zijn hoe snel hij evolueert.

    Oh en hoera voor nieuwe Lego. Daar haalde ik zelf het voorbije weekend ook wat van in huis.

  2. Wat een ruimte krijg je extra met die dakkapellen, zeg! Heerlijk! Maar ik snap wel dat het even wat energie kost. En zwemles…. Pffff… ik was er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Maar ja, wat moet dat moet.

  3. Niet gek dat het met zoveel kluswerk een beetje op de automatische piloot ging. Ik hoop dat het resultaat het waard gaat zijn, maar dat komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *