Persoonlijk | The secret of getting ahead is getting started

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Medibib.be

Selfcare: goed voor jezelf zorgen op een liefdevolle manier en daarmee je eigen welzijn voorop zetten. Iets wat de afgelopen maanden echt centraal is gaan staan. Ik besteed meer & meer aandacht aan mezelf en hoe ik mijn lichaam zo goed mogelijk in balans hou. Ja ik eet dat koekje. Maar ik neem ook elke dag een gezonde smoothie mee naar werk. Balans. En daarbij ook gewoon genieten van het leven.

“Almost everything will work again if you unplug it for a few minutes, including you.” – Anne Lamott

Meer momentjes van rust inplannen voor mezelf
Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de momentjes voor mezelf. Als Noa naar bed is, naar de opvang of als hij gewoon even aan het spelen is en ik geniet van een kopje thee. Straks ook, lekker buiten zitten op mama dagen en genieten van een spelend kind in de zon. Kan het nog mooier? Daarbij kies ik steeds vaker voor een fijne film of serie of juist even en muziekje als ik aan het bloggen ben.

Meer letten op mijn voeding en supplementen gebruik
Zoals ik al aangaf ben ik dus bewuster bezig met mijn voeding. Ik neem dagelijks een gezonde smoothie mee naar werk en fruit. Ik ben me gaan verdiepen in aanvullende supplementen en geef hierdoor mezelf wat meer vitamine B en vitamine C naast gezondere voeding. Ook voor mijn doorbloeding in het algemeen en mijn maandelijkse klachten slik ik supplementen die me goed ondersteunen. Ik laat wat vaker dat taartje of koekje staan en ben begonnen met sporten. Door lichamelijke klachten niet altijd mogelijk maar ik probeer zoveel mogelijk te skaten, wandelen en thuis oefeningen te doen met een sportband.

In mezelf investeren
Ik koop altijd weinig voor mezelf en heb wat dat betreft geen gat in mijn hand. Ik koop nauwelijks tot niks voor mezelf of vind producten te duur. Iets wat ik wel heb omgeturnd ook al ben ik er nog lang niet. Ik koop gewoon die fijne, iets duurdere producten voor mijn gezicht. Ik kocht dat ene toffe jumpsuit (zie kopfoto), terwijl het way out of my comfortzone is. En wat voel ik me er goed in! Ik kijk wat vaker een serie om te ontspannen i.p.v. het huishouden te doen. Ik luister vaker en vaker naar mijn lichaam en geef het de rust die het nodig heeft.

Positieve gedachten
Ik denk dat dit al de helft van selfcare is. Positief zijn & denken met daarbij vooral genieten van de kleine dingen. Het zonnetje op mijn huid als ik buiten zit op werk, dat ene stukje chocolade dat ik neem tijdens een serie. Een kopje thee in de ochtend in alle rust.

Wat doe jij aan selfcare?

4 reacties op “Persoonlijk | The secret of getting ahead is getting started

  1. Dat doe je goed! Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met iets. Maar soms laat ik gewoon alles uit mijn handen vallen en doe ik een tijdje helemaal niks. Zo lekker!

  2. Super goed dat je zo op jezelf let en voor jezelf zorgt. Ik probeer er ook zoveel mogelijk op te letten, maar een perfect mens ben ik niet 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *