Persoonlijk | Over hoe ik deze laatste maand 5 keer extra goed voor mezelf zorg

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Droogfruit

Zelfzorg is een term die jullie vast niet onbekend klinkt, aangezien ik het hier al meerdere malen over heb gehad op mijn blog. Dit jaar stond daar ook zeker van in het teken. Luisteren naar mezelf. Meer ontspanning zoeken en ook gewoon beter in mijn vel zitten. Dat laatste lukt niet altijd door stress situaties of andere omstandigheden. Toch probeer ik altijd stug door te zetten en dit zoveel mogelijk toe te passen, vooral nu de laatste koude maand van 2023.

Persoonlijk | Over hoe ik deze laatste maand  5x extra goed voor mezelf zorg

Meer ontspanning 😌
Ik heb meer en meer gekozen voor mezelf de afgelopen maanden en het heeft zijn vruchten af geworpen. Meer rust heeft het me opgeleverd. Meer ontspanning en meer JA zeggen tegen dingen waar ik blij van word. Meer lezen? Ja. Meer series kijken? Ja. Even die ene dag vrij nemen en écht een dag voor mezelf hebben? Ja. Een vraag krijgen voor een leuke date en hier nee opzeggen? Ja.

Goed ontbijten 🥣
Een goed ontbijt is het halve werk. Ik maak altijd dat ik goed ontbijt en ben er echt mee aan het spelen geweest. Dan weer ontbijtkoek, dan weer wat gezondere opties. De laatste tijd neem ik graag yoghurt en/of kwark met daarin gevriesdroogd fruit. Dat is 100% fruit en niets anders. Het fruit is door het vriezen gedroogd en 97% van de originele stoffen zijn behouden. Ook trouwens super lekker als tussendoortje gewoon los te eten. Ik ben in ieder geval fan!

Het weer oppakken van mediteren en sporten 🙏🏻💪🏻
Dit is zo’n puntje waar ik vaak moeite mee heb; het volhouden ervan. Echt de tijd ervoor nemen. Elke dag wil ik gaan mediteren als ik opsta en/of naar bed ga. Ook wil ik weer bewuster bezig zijn met sporten. In de dit weer is skaten niet echt een optie dus wil ik het Ringfitten weer gaan oppakken. Iets wat ik lekker vanuit huis kan doen. Maar ook dagelijks even naar buiten en wandelen is zeker een doel.

De lat 10x lager leggen ⬇️
Hoe hoog ik de lat leg bepaal ik zelf. Die van mij ligt elke dag heel wat hoger dan zou moeten en deze heb ik sommige dagen stukken naar beneden gehaald. Even niet zo lekker in mijn vel? Ondanks het moederschap toch wat meer tijd voor mezelf nemen.

Genieten van de kleine & grote momenten, leven in het hier en nu ✨🎉
Toch wel het belangrijkste om lekker in je vel te zitten: how your mind sees things. Ik geniet altijd van de grote en kleine dingen in het leven. Ik probeer stil te staan, te genieten en vooral dankbaar te zijn. Juist ook op dagen dat het eventjes wat meer tegen zit of ik meer stress ervaar.

Hoe zorg jij extra voor jezelf?

About the Author

8 Comments

zwartraafje

Goed dat je jezelf niet vergeet in de drukte van alles draaiende te houden. Ik lees al maanden op automatische piloot waardoor het er minder van komt om echt heel bewust rust te nemen. Hopelijk komt daar dit jaar verandering in. Ik kijk alleszins heel erg uit naar mei (Londen!) en hoop dat mijn lichaam dan even (liefst langer uiteraard) wat liever wil zijn zodat ik daar wel heel bewust van kan genieten. Hopelijk zonder het nadien wekenlang te moeten bekopen.

Momenteel ben ik beetje bij beetje aan het oprommelen. Dat is op zich niet bepaald een ontspannende activiteit maar het eindresultaat brengt wel rust met zich mee.

Die toren potten met gevriesdroogd fruit ziet er heerlijk uit. Ik hou van gedroogde aardbeien en de stukjes gedraagde appel met kaneel die ze bij de Notenshop verkopen maar gevriesdroogd fruit heb ik nog niet geprobeerd.

Reply
Darina Nykl

Goed om hier bewust mee om te gaan. Ik moet ook meer selftime momentjes in plannen. Deze maand is zo druk met van alles dat ik mijzelf soms voorbij loop. Meer mediteren, wandelen, dingen voor mezelf doen, het is zo belangrijk om goed in je vel te zitten.

Reply
Jenn

Mooi om te lezen, goed dat je daaraan werkt. Ik wil weer meer gaan sporten, door allerlei ellende is het me daar veel te weinig van gekomen het afgelopen jaar.

Reply
Nicky

Die lat later leggen is wel een hele goeie! Dat moet je zeker doen. Dat heeft weer invloed op van alles. Zelf hoef ik niet zo veel van mezelf. Dat scheelt een hoop stress.

Reply
Kimberley

Eerlijk is eerlijk, ik kan hier wel wat van leren. Beter ontbijten en de lat lager leggen worden twee dingen die ik in 2023 waar wil maken. Heerlijk om te lezen dat je vaker ja zegt, vaker dat moment voor jezelf pakt ook. Love it!

Reply
Simone

Goed dat je zo voor jezelf zorgt. Ik neem regelmatig een (voeten)bad met magnesium, ga wel eens op mijn spijkermatje liggen en vanaf volgend jaar wil ik een strippenkaart bij de yogaschool hier (nu heb ik er niet echt tijd voor in de drukke decembermaand helaas). Binnenkort ga ik ook een keer floaten, heel erg benieuwd naar!
Maar buiten deze dingen zorg ik dat ik goed op mijn energie let. En als het nodig is, trek ik mezelf op tijd terug. Lukt natuurlijk niet altijd, dat zou mooi zijn. Maar ik kom een heel eind.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *