Monthly recap December BYEBYE 2021! | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

In 2022 ga ik zeker door met deze reeks , aangezien ik hem nog steeds met heel erg veel plezier maak elke maand. Echter wil ik hem misschien qua foto’s wat inkorten / meer naast elkaar zetten zodat de lengte wat minder lang is. Ik kijk wel eventjes wanneer ik hier inspiratie voor heb. Eind Januari zie je in ieder geval weer een diary met een aantal fijne momentjes van die maand voorbij komen.

December. De laatste dag van 2021 is aangebroken. Wat.Een.Jaar. Ik ben blij dat we hem kunnen afsluiten. Hop en we gaan door. Deze maand waren er veel fijne feestdagen, een welkome vakantie, veel me-time en vooral proberen positief het jaar af te sluiten.

…vierde wij samen met mijn ouders Sinterklaas 🎁
December begon gezellig, met de sinterklaasviering met mijn ouders. Elk jaar doen we dit en het is een echte traditie geworden. Noa genoot ontzettend van de viering die begon met bonzen op de deur. Hij was dan ook verbaast dat er een zak stond met cadeautjes, hoewel hij de pepernoten eigenlijk leuker vond dan de zak met cadeautjes. Toen M. vroeg hoe de pepernoten in de gang kwamen gestrooid kreeg hij het antwoord: ‘Papa heeft niet goed stofgezuigd’ 😂

We genoten ontzettend van de gekregen cadeautjes, voor elkaar maar centraal stond Noa. We hadden dit jaar i.p.v. 180 kleine cadeautjes (waarvoor er dan geen geduld is het uit te pakken) wat grotere en duurdere cadeautjes gekozen. En gelukkig vielen ze allemaal in de smaak.

Noa kreeg de volgende cadeautjes…

Alle cadeautjes komen via Bol.com, Action en Kidzstore.eu

...kreeg ik van de Sint een warmtedeken 😍
Well hello. Ik werd erg blij van mijn sint cadeautje, aangezien ik het echt áltijd koud heb in bed. Ik kreeg een fijne warmte deken en was na de eerste avond al verkocht. Waarom heb ik dit jaren geleden niet aangeschaft!? Echt erg blij mee, niet koud meer in bed en ik slaap hierdoor (heb ik het idee) ook stukken beter. Ik geniet van elke avond in m’n bed stappen met een fijn boek.

bleef ik lekker lezen, lezen en nog meer (her)lezen 📚
De afgelopen maanden was ik lekker aan het genieten van boeken (her)lezen. Ik las in mijn vrije uurtjes als Noa op bed lag, wat hoofdstukken voordat ik richting werk moest en lekker in bed. Ik koos vaker en vaker voor een boek i.p.v. bloggen, serie of iets anders.

Mijn voornemen voor 2022: 10 boeken lezen die ik nog niet heb gelezen. Ik heb er nog zóveel liggen die ik heb gekregen (voor verjaardagen, kerst/Moederdag/sint jaren geleden) en wil deze eerst eens even gaan uitlezen. Dit jaar ook weinig nieuwe boeken gekocht/gekregen expres. Alleen de boeken via Marktplaats van Nora Roberts om mijn collectie compleet te maken.

maakte ik eindelijk een Media Kit voor m’n blog 🖊️
Ik blog al sinds 2008 en heb ook sinds deze tijd heel wat samenwerkingen gehad. Maar eigenlijk nooit een Media Kit gemaakt. Teveel werk, geen idee hoe en stuurde mijn gegevens altijd gewoon mee naar het bedrijf. Toch ging ik er een middagje voor zitten en heb (al zeg ik het zelf) een tof Media Kit in elkaar geflanst. Ook ben ik begin geweest mijn factuur, voorwaarden en tarieven up te date te maken voor 2022.

...was ik druk bezig alle terugblik artikelen te maken 💻
Het is altijd een werkje maar ik vind ze altijd super leuk om te maken: terugblikartikelen van het jaar. Sommige nieuw, anderen verschijnen elk jaar opnieuw. Dit was mijn 2022 kwam deze week online. Aankomende periode komt nog online: (morgen) 21 foto’s van 2021, de beste films, series en boeken van 2022 en Wat 2021 mij heeft geleerd & wat ik meeneem naar 2022.

Ook ben ik achter de schermen bezig geweest met mijn blog, lettertypes, plugins en zo kan ik nog wel even doorgaan. Was fijn eventjes weet wat te knutselen ermee.

..kreeg ik mijn kerstpakket 🎁
Het was ook weer kerstpakketten tijd! Ik koos (ook ditmaal) weer voor een Rituals pakket met een handdoek erbij. Altijd fijn om te hebben. Deze geur vind ik het lekkerste en meneer ging er gelijk met mijn kerstpakket vandoor. ‘Wat zou daar nou in zitten?’ De doos werd een boot met 2 pollepels als peddels. Extra leuk dus.

was de maand van EINDELIJK 2 weken vakantie🙏🏻
Na lang wachten werd hij dan éindelijk goedgekeurd: 2 weken vakantie! Eigenlijk zelf nog 2.5, aangezien ik nog moest invallen en hierdoor eerder klaar was. Zo.aan.toe en zo blij dat ik deze vakantie heb. Het wordt een vakantie van niets moeten (de plannen die we hadden vervallen door de harde lockdown) en vooral genieten van mijn gezinnetje. Bijtanken van dit afgelopen pittigere jaar.

Uiteraard komt de terugblik van deze fijne vakantie in het nieuwe jaar inclusief een fotoverslag nog online. Maar we zijn nog zeker lekker 1.5 week aan het genieten!

…vierde we uiteraard ook kerst🎄🎅🏻
Ondanks dat het kerstgevoel een beetje ontbrak hebben we zeker wel erg fijne kerstdagen gehad. Vooral Noa heeft zo genoten, dat wij dit ook weer deden. Kerstavond hebben we met z’n 3tjes gevierd, Eerste kerstdag zoals vanouds met mijn schoonfamilie en mijn zwager kwam 2de kerstdag zoals elk jaar gourmetten. We zijn gigantisch verwend en Noa is vooral ontzettend blij met zijn gekregen cadeaus. Bij elke keer open maken: ‘Wat zou daar nou inzitten?’ En bij alles (ook de cadeaus waarbij hij hielp van papa, mama, opa’s & oma’s) ‘Ohhhhh.’ ‘Wauw!’

De gekregen cadeautjes
van mij (bovenste) & Noa (onderste)

MOMents van December

Noa richting 2.5 jaar: 2 jaar en 5 maanden🧒🏻
Boeven, boeven en nog meer boeven. En bijdehand… ‘Mama, wat zeg je nou?’ Steeds meer trekjes die je hebt zie ik af van mezelf. Gek om dat zo te zien, een mini mensje dat steeds meer op mij lijkt.

Je geniet van de kleine dingen, nog steeds. Stickers opplakken (zowel op papier als de raamstickers), van het bezig zijn met je ABC en je speelt graag met je gekregen speelgoed voor de feestdagen. Zindelijkheid staat op een laag pitje, terwijl we wel super trots zijn dat je dagelijks aangeeft naar de wc te moeten (soms een plas, soms niet). Je favoriete eten is toch wel chocolaatjes, spinazie en pizza. Ook koken of thee maken met je speelgoed is favoriet. Je fantasie zit in ieder geval wel goed.

Noa had nieuwe laarzen gekregen. Dus ik vroeg aan hem of hij er blij mee was en hoe ze zaten. Hij ziet mij m’n schoenen aan doen en vraagt: ‘Mama, ben je er blij mee en zitten ze lekker?!’

Tijdens Sinterklaas: ‘Noa, hoe komen die pepernoten in de gang? Papa niet stofgezuigd’

Ik ben me aan het uitsloveren’

Waren we lekker creatief bezig 🎨
Lockdown, slecht weer. Een perfecte combi om lekker thuis creatief bezig te zijn. Ik heb er gelukkig dan ook eentje die ontzettend van knutselen houdt. Wat we allemaal deden? Hieronder een kleine compilatie van de dingen die we maakte.

We knutselde lekker veel. Stickers plakken, tekenen, een kerstboom plakken, zijn nieuwe garage in elkaar zetten (samen met papa), dino hangers kleien en verven voor in onze kerstboom en papa helpen met zijn gekregen LEGO hoofd. Ook knutselde we een aantal leuke dingen voor de opa’s en oma’s om te geven zoals 2 grote theelichtjes.

Onrustige nachten 😴
Er waren weer wat onrustigere nachten. Noa had zoveel prikkels van deze maand (Sint/kerst…) dat hij tijdens de nachten erg aan het draaien, dromen (nachtmerries) en wakker was tussendoor. Wij dus ook een aantal gebroken nachten ertussen, die er nu we vakantie hadden even inhakte. Ik was zó moe en dan nog eens niet genoeg nachtrust voor mijn gevoel. Gelukkig ging het na de drukke periode al wat beter.

Kurio TAB Lite 💻
Zo’n toffe samenwerking #spon (waar een uitgebreid artikel over online kwam) was toch wel de kindertablet voor Noa. Wat een genot om deze de kerstvakantie heerlijk met hem te kunnen gebruiken voor Kinder Youtube.

Kerst bij de opvang & tand door lip 🎄🦷
De hele week was het kerst bij de opvang en kochten ze in hun kerstoutfit komen. Voor Noa had ik onderstaande outfit voor kerst (alles van de Zeeman) en was er helemaal blij mee. Wat een grote vent als je hem dan zo ziet staan. Echter, was de gezelligheid van korte duur, aangezien meneer met dansen ’s ochtends voor de opvang op de tafel viel. Een goede tand door zijn lip, huilen en bloed. Zo fijn zo’n lip waarbij het ‘extra’ erg lijkt door al het speeksel. Hij was wat overstuur maar gelukkig was het bij de opvang wel weer over.

Waren we heerlijk veel binnen aan het spelen 🚂
Door het slechte weer en de lockdown waren we deze maand verder veel binnen te vinden. Gelukkig vermaakt hij zich altijd prima en had natuurlijk nieuw gekregen speelgoed van de sint en kerstman. Hij was super blij met zijn Mega Bloks Paw Patrol en van opa en oma kregen we een uitbreiding op zijn houten treinbaan. Inclusief rijdende treinen, Tomas de locomotief treintjes en veel bruggen en andere spullen voor ermee te spelen. Een grote hit. Ik merk wel dat hij inmiddels weer ontzettend veel speelgoed heeft dus deze vakantie gaat de bezem er weer doorheen.

Worden deze 2 steeds meer vriendjes 🐈‍⬛
Ik vind het zo leuk te zien hoe deze 2 een band krijgen. Ayla is niet zo van de drukte en met een rennende en gillende Noa achter haar aan, zit ze liever boven. Echter is Noa nu steeds voorzichtiger: loopt rustig naar haar toe, gaat erbij zitten, aait haar zachtjes, geeft haar snoepjes en speelt zoals je hieronder ziet met haar. Het is leuk te zien hoe ze hem steeds meer en meer opzoekt.

Zo leuk, starten we met onze eigen tradities 🪄
Zo leuk nu hij wat ouder is hij wat meer kan helpen. Onze eigen tradities starten. Noa die helpt de boom op te tuigen, de piek op de boom zet en ook sinterklaas wat bewuster mee maakt. Ben erg benieuwd hoe dit gaat zijn als hij 3 is maar ik geniet hier zó van. De kerstboom heeft sinds dit jaar een ander plekje door onze nieuwe kozijnen. Stuk beter maar wel eventjes wennen na jaren de boom op dezelfde plek te hebben gehad.

De laatste dag van 2021. Ik wil iedereen een fijn, gelukkig en vooral GEZOND 2022 toewensen. Wees voorzichtig en een beetje liever voor elkaar. 🪄💫

Daarbij wil ik ook graag al mijn lieve lezers bedanken. Of je hier nu al jaren komt of voor het eerst bent… Zonder jullie zou het niet zo’n groot feestje zijn te bloggen. 🎉 Ik waardeer elk bezoekje, elke reactie en de gezelligheid die hier heerst na al bijna 12(!) jaar nog steeds ontzettend. Ik had dit jaar 94.635 bezoekers, bedankt!

Hierbij ook nog mijn BEST NINE Instagram foto’s

I.v.m. bewust bloggen zijn we op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Noa zijn 2de verjaardag 🥳, een terugblik foto van mijn baby die geen baby meer is. 14 Jaar samen ❤️ (met een oude foto van onze huwelijksreis), heerlijk veel buiten, Love yourself just the way you are, mijn corona verjaardag, SNEEUW pret❄️☃️ en onze vakantie in Centerparcs. Mijn 2 mannen. Het belangrijkste dat er is 🦋

7 reacties op “Monthly recap December BYEBYE 2021! | A few things that made me smile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *