MOMlife | 10x dingen die ik als peuter moeder heb opgezocht via Google

Als mama van een 2 jarige is Google my best friend 😉 Toch handig hoor dat je tegenwoordig van alles met 1 klik kan opzoeken. Hoewel dit niet altijd fijn is; aangezien je soms juist meer zorgen krijgt als je via Google ziet dat een klein vlekjes echt de ergste dingen kan zijn. Hier een lijstje van de dingen die ik het meest als peutermoeder opgezocht heb.

Sommige van deze zoektermen moet je natuurlijk even met een korreltje zout nemen he 😉

Wanneer stoppen met de speen 2 jaar
Dit was dus een dingetje he, wat ik veel hoorde (CJG/tandarts). Hij was al 2 en tsja die speen. Ik vind zelf dat we al goed bezig zijn doordat Noa alleen zijn speen heeft met inslapen. Daarnaast halen we hem nu weg als hij slaapt (zowel overdag als ’s nacht) en willen over een aantal maanden hem gewoon cold turkey weghalen. We merken dat het nu nog te vroeg is dus trekken ons eigen plan hierin. Als hij slaapt gooit hij hem meestal zelf uit zijn mond maar hij vraagt altijd nog om z’n speen als hij gaat slapen. ‘Mama speentje vergeten’ is het nu vaak, aangezien we hem zo laat mogelijk pas geven.

Pseudokroep aanvallen en wat te doen
Noa heeft last van pseudokroek aanvallen, iets wat ik dus zeker de begin maanden veel heb opgezocht en helemaal na een huisartsenpost bezoekje in de avond door de hevige aanvallen. De tips die er staan helpen wel iets maar helaas niet altijd. Het is iets om in de gaten te blijven houden. Ook vooral als hij zich veel inspant (drukke dagen, veel rennen e.d.) heeft hij er meer last van. Ook vooral de nachten blaft hij soms alles bij elkaar.

Peuter te lang achter de TV of Ipad, schadelijk?
Ha. Wilde ik eerst zo min mogelijk TV voor Noa heb ik dat nu helemaal los gelaten. De ene keer kijkt hij bijna geen TV, een andere dag bij elk eetmoment of als hij wat moe is. Ik maak me er in ieder geval niet meer zo druk om als in het begin. Kijkt hij wat meer TV? So be it. Ik merk juist dat het voor hem even een rust puntje is en dat heeft hij als bezige bij echt af & toe wel nodig. Ook vindt hij Kinder Youtube met kinderliedjes geweldig om op te dansen. Dus waarom niet?

Allergie voor haren doen, bestaat dat?
Ik heb dus zo’n kind dat als ik zijn haar leuk in de gel wil doen, hij gaat rennen. RENNEN. Hard. Lachend. Zodat ik zijn haren nooit eens op een fatsoenlijke manier kan doen. Herkenbaar, ANYONE? Of heb ik een speciaal kind daarin 😉

Peuter is doof symptomen
Noa. Noa… N.o.a… NOA! Om dan verbaast op te kijken. ‘Had ze het tegen mij?!‘ Mocht ik dat niet doen? Oh joh. Ik vraag me af of alle peuters daar last van hebben, doofstom symptomen. Iets met selectief gehoor, aangezien als ik een koekjes verpakking HEEL RUSTIG open maak meneer er gelijk naast staat. ‘Mag ik ook een stukje?’

Stiften verwijderen van handen
HOE. DOE. JE. DAT? Kind zit altijd onder de stiften en ik kan wassen tot ik een ons weeg. Het gaat er niet af en slijt er altijd na een tijdje vanzelf af. De opvang en opa’s en oma’s zullen af en toe wel denken… Vooral met rode stift of stempels lijkt het wel een bloedbad.

Het NEE van een peuter veranderen in JA en andersom?
Ik heb er dus zo eentje met een lekker weerwoord. Meneer wil altijd graag naar de dierentuin…
‘Mag ik naar de dierentuin?’ ‘Nee, dat kan vandaag niet Noa’ ‘Echt wel. Ja wel hoor. Ja, we gaan’
Gaan we naar bed?’ ‘Nee‘Jawel. ‘Nou nee hoor mama. NEE.’
Noa, eet is normaal je brood op’. ‘Jaja‘ (en daar zit dan ZO’N TOONTJE bij hé)

Gevolg als je het tandenpoetsen eens overslaat
Ik probeer het sinds hij 2 is elke dag 2x te doen zoals bedoeld. Ik poest zelf ook 2x mijn tanden sinds m’n jeugd. Die ene keer ’s avonds voor zijn 2de verjaardag ging prima maar die ochtenden. Ik vind het soms een ramp. Heb te weinig tijd. Meneer wil niet. Ik vergéét het gewoon. Er zijn altijd eigenlijk wel redenen. Maar gelukkig de laatste tijd zit het meer in het systeem.

Waar laat ik al het 580 stuks nu ongebruikt babyspeelgoed?
Mijn Marktplaats en FB Marketplace staat er vol mee he, en mijn zolder dus ook. Dozen vol met speelgoed en spellen die ik niet meer gebruik. Om nog maar de zwijgen over babykleding. En het bizarre is dat ik echt al héél erg veel verkocht heb de afgelopen jaren. Verkoop ik een doos; er komen er 2 bij lijkt het wel. Ik ben dus dingen naar de kringloop aan het doen, weggeven bij de opvang en goedkoper op MP & FB aan het zetten. Benieuwd geworden? Ask me om mijn accounts.

Aanstelleritis een ziekte?
Zich huilend op de grond laten vallen met een pruillipje. Dikke tranen en daar doorheen gillen. Omdat meneer niet direct aardbeien yoghurt mag. Omdat hij niet naar opa en oma gaat. Omdat het regent en we niet naar de speeltuin kunnen. Of omdat zijn mooie blokken toren omvalt door zichzelf. Moet ik nog doorgaan? Ik zeg altijd tegen hem of hij last heeft van aanstelleritis… Lijkt me steeds meer een écht probleem worden. Ik krijg dan terug: ‘Nee, nee niet aanstelietes.’ Vorige keer boos omdat hij juist na zijn slaapje naar oma moest voor oppas, terwijl meneer eigenlijk nog wilde slapen. Ik heb er in ieder geval foto’s & filmpjes van (ja zo’n moeder ben ik ja) ter herinnering aan deze prachtige momenten.

Te koud of warm gekleed is dat een probleem?
Ik vind dat dus ZO lastig he. In de ochtend koud, daarna weer warm. Soms heb ik hem lange mouwen aangedaan en denk ik ‘Verrek dat was niet zo’n goed idee ik zweet al peentjes’ Gelukkig geef ik hem meestal van alles mee zodat hij omgekleed kan worden of heeft hij onder een vest korte mouwen aan. Van beide wat. Het is geen 30 graden met een muts en sjaal maar soms voel ik me echt een beetje een loedermoeder hoor.

Wat Google jij vaak (moeder of geen moeder)?

Artikel idee

13 reacties op “MOMlife | 10x dingen die ik als peuter moeder heb opgezocht via Google

 1. En bedankt, zeg! Ik voel me weer eens stokoud! Toen mijn kind peuter was, had ik niet eens een computer. Ik weet serieus niet hoe ik dat deed. Of eigenlijk wel; ik deed zomaar wat. Op de gok. Gelukkig pakte het goed uit 🙂 . Tegenwoordig Google ik vooral als iets in huis niet werkt. Of als iets niet lukt. Laatst nog de rookmelder die ik niet open kreeg terwijl hij piepte omdat de batterij leeg was. Zo handig al die filmpjes op internet!

 2. Haha zo herkenbaar! Ik ben ook altijd maar aan het googelen 😛 Tandjes poetsen proberen wij ook twee keer per dag te doen. Hij vindt het niet vervelend maar ik vergeet het soms zelf gewoon. Oeps. Ik maak me er ook niet te druk in. En de tv staat hier eigenlijk een groot deel van de tijd aan maar hij is daar zelf nog niet zo mee bezig. Hij is nog jong ook natuurlijk maar hij zit gewoon altijd zelf te spelen. Tutje afleren heb ik ook al vaak opgezocht. Hij krijgt ze nu overdag bijna niet meer, ook alleen als hij in zijn bedje gaat. Maar ik vind dat we nog tijd hebben 😛

  1. Tandjes poesten zit inmiddels een ritme in, meneer vraagt er zelf om en heeft er gelukkig nooit problemen van gemaakt. Dat scheelt een hoop 😉 Ja hier staat de tv ook vaak aan dus kijkt hij mee, maar nu hij 2 is ook meer voor hem met programma’s. Tsja en die speen he, we laten het voor nu even zo. Jullie hebben inderdaad nog even tijd 😉

 3. HAHA, geniaal dit. Zo herkenbaar! Inmiddels is mijn derde ook een echte peuter en op de Peuterspeelzaal noemen ze hem ook ‘de directeur’. Nja, dat heeft verder geen uitleg nodig, denk ik.

 4. Ohhh, zo herkenbaar dit haha. Mijn jongens zijn natuurlijk nog geen peuter, maar veel van deze dingen (spenen, boosheid (aka aanstelleritus), te warm of te koud kleden…ik herken het. Mijn Google searches bestaan ook uit in welk boterhambeleg zit het minste suiker, hooggevoeligheid dreumes etc.

  Ohja, en wat fijn dat je iets losser kunt omgaan met schermtijd. Ik vind het ook nog altijd een lastige, hoor. Voel me vaak schuldig, maar aan de andere kant: ze genieten ervan, hebben even rust in hun koppie en lijken er niet echt schade van op te lopen…

  1. Ja ik heb dat dus los gelaten. Voel me soms nog wel eens schuldig, vooral als het vaak aanstaat tijdens eetmomenten. Maar heb zelf ook even m’n rust momentjes nodig en dat ik wat dingetjes kan doen. Ene dag staat het ook gewoon meer aan dan een andere dag. Daarbij vindt hij het super leuk om te kijken en geniet er echt van. Zijn ook vaak wel leerzame dingen, dus dat is extra meegenomen. Voel je zeker niet schuldig, ze zullen er zeker niet minder om worden 😉

 5. Haha! Hier zijn het veel zwangerschapsgerelateerde dingen natuurlijk (deze week nog ‘kramp in kuiten zwanger’) en als de honden staan te bedelen als ik fruit eet dat ze nog niet eerder gehad hebben, googel ik ook altijd even of ze dat mogen.

 6. Wat een heerlijk eerlijk artikel! Ik kan me voorstellen dat je met een peuter best wel wat situaties meemaakt waarvan je denkt “Wat móet ik hiermee?”. Ik moest wel lachen om dat Oost-Indisch doof zijn. Slimmerik dat hij de koekverpakkingen dan weer wel heel goed hoort! 😉 Enne, wat een ondeugend mannetje dat hij het bij het gel indoen gewoon op een rennen zet.
  Ik googel zelf ook op van alles. Soms op gezondheidsdingen (opgezette buik, etc.) om te checken of dat normaal is en wat ik eraan kan doen, soms op totaal random dingen als de naam van een actrice waar ik niet op kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *