Droomtuin | Wishlist voor onze tuin

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Tuinmeubelshop

Zoals jullie weten gaan we binnenkort heel wat verbouwing doen in huis zoals de nieuwe kozijnen & de badkamer. Echter willen we buitenshuis ook het een en ander veranderen. Zowel de voor als achtertuin gaan op de schop. Vooral voor de laatst genoemde ben ik al tijden opzoek naar leuke inspiratie of items die ik zeker in onze tuin wil hebben. Qua ruimte hebben wij best een redelijke tuin waar we zeker veel opties hebben. Kijken jullie mee?

Deze beelden komen via Otto of Amazone

Droomtuin Wishlist

Ik zoek al heel lang nieuwe, op maat gemaakte kussens voor onze zelfgemaakte tuinset in onze tuin. Nu zit ik er af en toe met een apart kussentje op, maar het lijkt me echt fijn deze zomer ons tuinset met mooie zitkussens te bekleden. Op het plaatje staat een prachtige groene kleur die zeker wel in onze tuin zou staan.

Onze mooie parasol heeft een nieuwe voetsteun nodig. De bovenstaande lijkt me erg handig ook met het oog op Noa. Nu ligt er een grote steen op om de poot te laten liggen. Gevaarlijk en klim-uitnodigend.

Wat leuke decoratie in de tuin lijkt me ook zeker wel leuk. Hij is nu maar kaal met een 2 tal beelden in de tuin & weinig groen. Dit mooie bovenstaande beeld lijkt me een prachtige symboliek voor ons gezinnetje.

Een buitenkleed bij onze tuinset lijkt me ook zeker heel fijn ter onderbreking van de stenen tuin. Dat creëer je echt een zithoekje in onze tuin waar we heerlijk in de zomer buiten kunnen eten. Het enige wat ik me dan weer afvraag is of er misschien katten van buiten af op gaan liggen?

Verder? We hebben totaal geen planten en groen nu in de tuin, hij is nog helemaal in de winter-mood. Richting de tuin komt er een grote schuifpui en graag willen we een aantal perkjes met grote planten erin. Ook een stukje gras aan het einde van de tuin voor Noa en het afstapje willen we egaliseren zodat de tuin steeds meer kind-proof wordt.

Voor Noa….

Inmiddels hebben we al heel wat fijne dingen voor Noa aangeschaft in onze tuin. Eigenlijk zouden we dit allemaal later opzetten maar toen onze eigen lockdown er was, was het fijn dat we met Noa dingen in de tuin konden doen. Zo is hij erg blij met zijn speelhuisje en kochten we ook nog een glijbaan. Noa krijgt zoals jullie weten nog een grote zandbak voor zijn 2de verjaardag, maar voor nu hebben we even een kleine zandbak gerealiseerd met wat speeltjes die eigenlijk ook voor zijn verjaardag waren.

Het zal helemaal af worden als alles een fijne plek heeft, de tuin aangekleed is en er ook een heel stukje gras inligt. Ik ben erg benieuwd naar dat resultaat. Ook wordt de schuur nog aangepakt (zowel opruimen als opknappen aan de buitenkant) Ik denk dat wij in de zomer een geheel andere tuin hebben waar we heerlijk met ons mannetje van kunnen genieten. Ik kan niet wachten!

Hebben jullie een tuin (of balkon) en is deze al zomer-klaar?

11 reacties op “Droomtuin | Wishlist voor onze tuin

 1. Sinds vorig jaar hebben we een terras en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Dit weekend komt er ook iemand langs om een offerte samen te stellen voor een schutting aan beide zijden van ons tuintje. Wanneer die er staan ga ik nog eens nadenken over wat we nog kunnen verbeteren. Ik zou bijvoorbeeld wel een rekje met verse kruiden willen hebben en wat mooie gevulde plantenbakken zodat we in de zomer wat meer kleur hebben wanneer we buiten zitten. Een nieuwe parasol staat ook op de planning voor dit jaar vermits ik binnen de kortste keren blijf verbranden en de voet van onze huidige parasol stuk is.

  1. Ah dat is zeker wel een leuk vooruitzicht! Wij inmiddels met de muur van onze tuin bezig en gaan daarna aan de slag met alles een goed plekje geven; ook voor Noa zijn spulletjes.

 2. Wij hebben een tuin, en gelukkig niet op het zuiden. Je zou hier in de zomer levend verbranden. Een super fijn plekje is het en zit er dan ook heel graag bij elk zonnetje!

 3. Wat een leuk lijstje en mooi inspiratiebord! Ik vind zo’n paletbank ook heel erg gaaf. Niet echt plek voor op mijn balkon nu, maar wie weet ooit 😉 Een tuin heb ik niet, maar een fijn balkon wel. Sinds kort staan daar een vrolijke tuinset en wat bloemen op. Heel blij met die mini make-over!

 4. Heerlijk om in de tuin te zitten terwijl Noa lekker speelt. Wij hebben een balkon en dat is helemaal klaar. Nieuwe tegels er op en alle plantenbakken zijn weer gevuld. Ik heb er vandaag al lekker van genoten.

  1. Onze tuin is wel steeds meer gevuld maar wil nog steeds wat dingen ervoor halen.. Is nu nog niet echt een ’tuin’ doordat we eigenlijk alles er nog aan willen veranderen. Maar komt wel. Het eerste wat ik graag wil zijn lekkere lounge kussens voor onze bank om op te kunnen zitten.

 5. Heel erg leuk! Ik heb ook zo’n lijstje staan met dingen die ik wil voor de tuin. Momenteel staat daar ook een buitentapijt op, maar ook een loungeset en veel decoratie. Ik wil heel graag van die lange bloembakken, maar dat kost echt erg veel geld. Dat zal voor volgend jaar zijn, maar we hebben in elk geval al wel geïnvesteerd in een tuintafel met 6 stoelen.

 6. Mooie inspiratie. Wij hebben ook een buitenkleed en veel katten rondlopen in de buurt, maar er is er nog nooit eentje op gaan liggen. Ik vind de kleur van de kussens heel mooi en het beeld ook.
  Wij hebben vorig jaar de tuin opnieuw aangelegd. Een heel project maar het resultaat mag er zijn. Succes!

 7. Zo’n zetel op “paletten” (zoals we dat hier noemen) vond ik altijd al supercool 😛 zou wel eens kunnen dat dat bij ons ook in het huis komt (ofja, op het terras buiten 😛 )

  Nu goed, ’t is nog even wachten voor we aan de tuin kunnen beginnen 😛 ’t zal voor eind dit jaar zijn dat we kunnen intrekken in ons huisje (met tuin)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *