2 jaar geleden ♥

Met kloppend hart nam ik 2 jaar geleden plaats in een grote stoel. ‘Ontbloot u buik maar’ en een apparaat die ik later nog vele malen zal gaan zien werd erover heen gehaald. ‘Hier, dat knipperende puntje is het hartje’

Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat wij de eerste echo hadden van onze #babypeanut Voor mij toen pas de echte bevestiging dat er toch écht een kindje in mijn buik zat. Die 4 positieve zwangerschapstesten waren voor mij niet genoeg en ik grapte dan ook dat ik eerst een foto wilde zien. Beduusd. Dat is denk ik het goede woord om te omschrijven hoe ik de verloskundig praktijk verliet. Het kon nu echt beginnen. Net als alle zorgen en ongemakken die ik de aankomende maanden zal gaan ervaren. Alle tranen van geluk en het ongeloof telkens als ik voetjes voelde trappelen in mijn buik.

Inmiddels is meneer alweer 17 maanden en gaan we richting de 1.5 jaar begin 2021. Hij loopt (rent), babbelt, heeft een eigen wil en dat ene kleine fotootje is uitgegroeid tot een vrolijk mannetje dat graag dingen zelf onderneemt. Waar is de tijd gebleven? Deze datum zal altijd een bijzonder plekje hebben en ik denk er juist vandaag even extra aan terug.

Welke data heeft voor jullie een bijzondere betekenis? In welke zin dan ook? Zo heb ik natuurlijk nog de datum dat M. en ik iets kregen, onze trouwdag en de geboorte van Noa.

10 reacties op “2 jaar geleden ♥

 1. Oh echt? Wat gaat dat enorm snel! Ik kan me nog goed herinner dat ik je een berichtje sturen omdat ik dacht te weten wat je geheimpje was 😉 Blijft toch heel bijzonder hoe zo’n klein frummeltje van de echo-foto gewoon kan uitgroeien tot zo’n groot en lief mannetje!
  Voor mij zijn de meest speciale data de datum dat ik de sleutel voor mijn eerste huis kreeg en de datum dat Bart en ik wat kregen. En stiekem vind ik de datum dat Pippa hier kwam wonen ook nog steeds heel bijzonder 🙂

 2. Wat gaat de tijd snel! Zelf heb ik niet zo’n grote herinneringen aan die eerste keer eigenlijk. Maar eigenlijk wel een prachtig moment!

  1. Ik vond het echt heel bijzonder, vooral aangezien ik het toen ook pas echt durfde te geloven met de lange weg die we hebben afgelegd.

 3. Wat gaat de tijd toch hard hè! Ik blijf mij er ook altijd over verbazen. Voor mij is de datum van onze eerste datum nog altijd heel speciaal, net als de datum dat we (eraan vooraf) serieus in gesprek raakten en er al wat begon over te slaan. 🙂

 4. Van de echo’s herinner ik me nu nog steeds het geluid van dat kloppende hartje. Dat vond ik zo geweldig! De meest bijzondere datum is dan ook de verjaardag van dochterlief natuurlijk. Nog steeds weet ik precies hoe die dag verliep. Dat heb ik ook met de datum dat mijn verkering een zwaar hartinfarct kreeg. Ook van die dag weet ik nog precies wat ik deed, hoe laat het was en hoe het ging. Maar hij heeft het gered! Dus vieren we zijn echte verjaardag in juni en zijn bonusverjaardag in december.

 5. 2 Jaar alweer… nou, vandaag, in 2018… mocht ik mee naar de exact 20 weken echo van mijn dochter, hoe toevallig? (6 dec. 2018 dus). En jij weet nu ook, dat dit de bijzondere uitgebreide echo is, en dat was echt super, maar dan ook super gaaf om mee te mogen maken en zien ook hoe dat nu allemaal gaat en wat er kan! Ongelooflijk, dat was toen ik zelf zwanger was echt nog helemaal niet zo. Ik kreeg ook maar 1 echo ooit, en dat was het…

  En andere bijzondere data, zoveel, 6 mei 1992… geboorte van mijn eigen dochter, en inmiddels? Oma…. en you know, wat een andere bijzondere dag het is vandaag voor mij 😉 shhhhhhhhhhht hi hi

  X

  1. Ja tijd gaat hard. Toevallig dat je prachtige herinneringen ook hebt aan deze dag extra naast je verjaardag <3
   Mooi he, hoe bijzonder dat ze zoveel al kunnen zien. Vond dat echt heel erg bijzonder. Met de 25 weken echo mijn ouders & schoonouders ook meegenomen en een echolijstje van deze foto gegeven ter aandenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *