Shock Doc: Gruwelijk verminkt door mijn ex – Katie Piper

Verbijsterd… geshockeerd.. dat zijn de woorden die als eerste in mij opkomen als ik terug denk aan gisteravond. We keken naar het programma ‘Shock Doc: Gruwelijk verminkt door mijn ex’ . Dit maal ging het over een voormalig model/tv presentatrice: Katie Piper. Ze heeft iets gruwelijks meegemaakt om daarna voor haar leven lang nog verminkt te worden. Zo’n mooie meid, zoveel ambities.. Ik heb er geen woorden voor dat zulke mensen bestaan..Om het even in het kort samen te vatten:
Het verhaal gaat over de 25-jarige Katie Piper, die via Facebook een leuke jongen heeft leren kennen die later haar vriend wordt. In het begin is hij nogal bezitterig maar ze vindt het aan de ene kant wel schattig. Ze overnachten in een hotel, waar Katie gewoon wil gaan slapen omdat ze moe is. Als reactie op deze ‘afwijzing’ gaat haar vriend door het lint en verkracht hij haar op brute wijze 8 uur (!) lang… Hij dreigt haar te vermoorden als ze ooit met dit verhaal naar buiten komt, dus verteld ze het niemand. Weken later stuurd hij haar smsjes en belt hij haar continu op of ze ergens bij een internet café haar Fecebook berichten wil gaan lezen. Na veel aandringen doet ze dit en loopt terug naar huis. Waarop haar vriend belt: ‘Waar ben je nu?’ Even later staat er een onbekende man voor haar met een bekertje. Ze denk dat het een bedelaar is en wil in haar tas geld pakken. Dan gooit de onbekende zomaar zuur in haar gezicht zodat haar hele gezicht wegbrand…(ern dene deel van haar hals, armen..) De dader is aangezet tot deze daad door haar toemalige vriend.


Ik heb echt vreselijk veel bewondering voor haar optimistme, ookal is het leven moeilijker voor haar geworden


Ik had er geen woorden voor hoe iemand zo iets kan doen. Het leven van het voormalig fotomodel/tv presentatrice is totaal verwoest. Ze heeft 29 operaties ondergaan en draagt dagelijks een platic masker voor het herstel van de huid. Ook slaapt ze met een soort katoenen masker op en wordt elke nacht duizende malen wakker door nachtmerries. Ze durft de straat niet meer op…(aan het einde van de docu doet ze dit wel met veel moeite). Ze moet dagelijks ingesmeerd worden voor haar huid en kan haar dromen die ze had wel vergeten. Ik vondt het werkelijk zo aangrijpend dat ik er echt al sinds gisteren flink over nadenk… een ontzettend mooie en vooral levenslustige meid… Alleen maar door zo’n debiel.. Haar toemalige vriend is schuldig bevonden aan verkrachting en toezetten tot de daad van het zuur en krijgt MAAR 16 jaar gevangenis straf. Degene die het zuur in haar gezicht heeft gegooit krijgt 12 jaar. Zo kort voor een verwoest leven.

Deze docu heeft me erg aangegrepen en me over het leven laten nadenken.
Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn..
En hier kan ik me zó kwaad over maken..


17 reacties op “Shock Doc: Gruwelijk verminkt door mijn ex – Katie Piper

 1. Wat afschuwlijk!
  Ik had het wel al eens gehoord maar niet zo uitgebreid erover gelezen.

  En die 2…. tja ik heb er geen woorden voor.. (mad)

 2. Ik heb het niet gezien, maar alleen al door dit te lezen kan ik mij er kwaad om maken.. en dan te bedenken dat ik advocaat wil worden om dit soort mensen te helpen, erg hé… maar ach die mensen hebben recht op een eerlijk proces en daar doen we het voor, maar als ik deze zaak zou krijgen zou ik hem pertinent weigeren!

  Het leven is oneerlijk, die 2 hadden levenslang moeten krijgen!

 3. Bijna een jaar terug heb ik de youtube versie van deze docu gepost. De eerste keer dat ik ‘em bekeek ben ik zoooo geschrokken en kon er ook boos om worden. Dat er mensen zo gestoord zijn in deze wereld. Zij wil kleingeld geven aan voor haar een “bedelaar” maar krijgt zuur in haar gezicht gegooid.
  Nu ik dit hier neertyp kan ik mij daar nu ook weer boos ommaken.

  Het gaat er niet om dat ze niet meer “knap” is. Ze durft nauwlijks uit huis en overstraat, haar leven is verwoest en niemand verdiend dat.

  Zo een hele tirade van mij 😉

 4. Woow, dit is echt te heftig voor woorden. Toen het net gebeurd was kwam het in RTL boulevard dus ik had er wel wat van gehoord. Maar het blijft erg… :O dat mensen zo door gedraaid kunnen doen. Ik snap het niet. Zonde, hopelijk kan ze een beetje haar leven weer oppakken hoe moeilijk dat misschien ook zal zijn :$

 5. Wow, OMG! Wat een verhaal..ik zit het ook geschokt te lezen. Wat een gruwelijke mensen heb je op aarde & wat is zij getekend voor het leven zeg! Brr…

 6. Erg hè! Ik heb die docu al een paar jaar geleden gezien. Dagen was ik er mee bezig en nu ik een herinnering krijg…

 7. Ik heb deze docu ook gezien omdat ik toevallig langs zapte. Ik vond het zo erg. Vreselijk wat mensen kunnen aanrichten.
  Ik heb ook veel respect voor haar, ik denk niet dat ik nog zo optimistisch zou kunnen zijn als dit mij zou overkomen. Heel knap van haar!

 8. Aww zo zonde, zo’n mooie vrouw. En inderdaad die straffen zijn kort. Sommige dingen zijn zo onredelijk verdeeld. Voor zulke misdrijven zo kort en voor de meest doelloze dingen krijg je dan meteen een lange periode.

 9. Maar 12 en 16 jaar..
  Zij heeft levenslang.
  Bij de daders zouden ze ongeveer het zelfde moeten doen! Weten ze ook hoe het voelt!

  Sorry kan ik hier zo niet tegen!

  Liefs!!

 10. Ik ben blij dat je nog een beetje normale foto’s hebt neergezet, want ik durf niet naar die docu te kijken. Ik vind dit verschrikkelijk, maar wat iemand hierboven ook al typt: wat zijn die 12 en 16 jaar op haar hele leven. Nou weet ik wel dat uiterlijk echt niet alles is, maar deze vrouw is gewoon verminkt.. dat hoor je niet met een gezond lichaam te kunnen doen.

 11. En weet je wat ik nog het ergste vind. Wat zijn die fakking 12 en 16 jaar?!

  behalve haar uiterlijk, wat verschrikkelijk is, die pijn…. Pijn is het ergste wat een mens kan hebben.

  Bah ik ga snel weg hier, sorry sas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *