Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: 30 Day Challenge – 009. Je werk

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Challenges
Previous Story
Next Story

8 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Jeske
  05/09/2010 at 23:46

  Voor de jongere kinderen is dit inderdaad wel een mooi systeem. Rudolph Steiner heeft, naar mijn mening, ook wel goede punten voor oudere kinderen maar ik zou mijn kind niet snel naar de vrije school ofzo sturen, want daar werken ze compleet met dat systeem en daar hoor je toch ook niet altijd hele goede dingen over.

 • Reply
  SAS
  02/09/2010 at 19:29

  Heb je helemaal gelijk in! Ik moet zeggen ik ben het ook niet geheel eens met de visie en pas deze visie ook wel op mijn eigen manier toe. Échte Antroposofen met dié visie ben ik ook een beetje allergisch voor ;).

  Voor de kleintjes dus goed inderdaad, worden ze ouder zal ik het niet aanraden. Ben benieuwd hoe deze visie werkt met ver. gehandicapten… ook qua dagindeling enzo? Met de kleintjes gebeurd het brood bakken namelijk voordat ze uberhaupt er zijn dus gaat het niet ten af van de tijd met hen.

 • Reply
  Niekje
  02/09/2010 at 19:46

  Ik werk op een woonvorm, heb nooit in een Antroposofische instelling gewerkt hoor 😉
  Dus zou daar ook niets over kunnen zeggen.

  Ik bedoel meer dat je in de tijd dat je brood aan het bakken bent, ook met andere dingen bezig kan/moet zijn. Denk bij ons aan taken zoals het rooster, cliënt gericht etc. Daarna ben je de hele dag met cliënten bezig, dus heb je geen tijd om achter de computer te zitten. Op een dagverblijf zal dat ongetwijfeld anders zijn. Maar op een woning heb je clienten soms 24/7 bij je 🙂

  Qua bejegening. Sommige cliënten kun je idd laten groeien. Dat is mooi en daar moet je ook alle middelen voor gebruiken die je kan pakken. Maar we hebben ook cliënten waarbij de stoornissen zo progressief zijn, dat je niet weet waar het eindigt.

 • Reply
  Niekje
  02/09/2010 at 19:25

  Ik ben een heel klein beetje allergisch voor Antroposofisch werken. In de volwassen verst. gehandicapten zorg bestaan die instellingen ook. Het is mij te zweverig.
  Juist door dat elke dag brood bakken ed. Mis je de tijd om andere dingen met ze te ondernemen die ze ook erg belangrijk vinden.

  Maar ergens zeg je het zelf ook wel, voor de kleintjes is een mooie visie, maar voor de ouderen wat minder…

 • Reply
  Annet
  02/09/2010 at 18:07

  Wat een aparte omgeving door die visie, maar ik kan mij wel voorstellen dat het goed voor die leeftijd werkt! Je kunt zeker mooi oefenen met die kleine babytjes/kinderen hihi… 😉

 • Reply
  Iris
  01/09/2010 at 22:32

  Zo fijn dat je het naar je zin hebt op je werk en dat je er voldoening uit haalt. Ik hoop dat als ik na mijn studie ook een ‘echte’ baan heb, hetzelfde kan zeggen! ^)

 • Reply
  Caroline
  01/09/2010 at 21:54

  Hoeveel uren werk je eigenlijk!!
  Volgens mij heeft een van mijn zusje ook op zoon soort kinderdagverblijf stage gelopen. Vind het wel een goed iniatief!!

  Liefs!!

  • Reply
   SAS
   01/09/2010 at 21:57

   Ik werk 32-36 uur in de week 🙂
   Voor jongeren kinderen is dit inderdaad een erg goed iets voor de ontwikkeling

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png