#5 Favoriet van Saskia | ‘Heerlijk back-to-basic’

Ik schreef over mijn nieuwe blogdoelen van 2018. Daarin vernoemde ik dat ik in het nieuwe jaar jullie vaker aan het woord wil gaan laten. De nieuwe rubriek was geboren & ik vroeg jullie om je favoriet te delen. Dit kan van alles zijn. Je favoriete hotspot, plekje in huis, moment, reis, boek/film/serie of een bezigheid. Een erg breed concept, waardoor ik juist veel verschillende en vernieuwde artikelen met jullie wil delen.

Vandaag naamgenootje Saskia aan het woord: over haar back-to-basic plekje bij de Luxemburgse grens.Hoi, Mijn naam is Saskia. Woonachtig in het mooie Maastricht en blogger op saskiadenkers.nl.

Saskia van I Live For My Dreams en ik volgen elkaar en elkaars blog al erg lang. Ik werd dan ook enthousiast bij haar oproep tot gastblog voor een favoriet van een van haar lezers. Ik heb een favoriet plekje wat ik graag met je wil delen. Een plekje waar ik erg graag kom en helemaal tot rust kom.

De favoriet die ik wil delen is onze caravan. Onze caravan met als vaste standplaats de Duitse Eifel, op een steenworp afstand van de Luxemburgse grens. Mijn man en ik kochten dit huisje op wielen in 2015. Vorig jaar zomer brachten we er onze eerste zomervakantie door. Tot die tijd werden de sporadisch gezamenlijk vrije weekenden gebuikt om de boel te moderniseren en op te knappen. Een verslag daarvan vind je hier.

Waarom dit mijn favoriete plek is? ik kan er niet precies mijn vinger op leggen. Misschien om dat het redelijk back-to-basic is. We hebben er alleen stroom. Maar geen stromend water en geen afvoer. Water haal je bij het water punt met jerrycans. Afwassen doe je met behulp van een waterkoker en een teiltje. Je water weggooien door een afvoerput bij datzelfde waterpunt. WC en douchen, bij de gezamenlijke douches.

De dag brengen we er op een heel andere manier en tempo door als thuis. De camping ligt in een dal, midden in het bos. Omringt door kleinere Duitse dorpen. Eerst volgende supermarkt ligt 12km met slingerweggetjes verderop. Dus zelfs het boodschappen doen is anders, je vliegt niet even 1-2-3 naar de supermarkt om de hoek voor dat ene ding dat je gegeten bent.


(bron)

En juist daarom, om al de kleine dingen die het zo anders maken dan thuis laten het toch weer thuis voelen. Juist daarom is het een heerlijke plek voor de langere weekenden en soms een vakantie.


Heel erg bedankt lieve Saskia voor het delen van deze prachtige plek! Dat jullie nog maar mooie herinneringen mogen maken, samen op deze fijne plek. Wil je mee doen met deze rubriek? Neem dan hier een kijkje om te zien hoe je je kan opgeven.

About the Author

9 Comments

Jessica

Wat fijn om zoiets te hebben. Af en toe heerlijk even de realiteit ontvluchten en heerlijk helemaal niks.Leuk dat je je favoriet deelt.

Reply
Nicky

Smaken verschillen (gelukkig). Ik zou gillend gek worden (gedeelde douches, brrrrr!) maar het is natuurlijk wel heel fijn om een plekje te hebben waar je helemaal tot rust komt.

Reply
Simone

Wat leuk om te lezen. Voor mij persoonlijk tegenwoordig iets te primitief. Na jaren gekampeerd te hebben met mijn ouders (tentje en heel erg veel slecht weer) ben ik daar voorlopig wel van genezen 😛

Reply
Romy

Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om hiernaartoe te gaan en even te genieten van een back-to-basicleven. De Eiffel vind ik ook een prachtige omgeving, alleen al vanwege de mooie natuur en de rust.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *