Vul de enquête in voor iliveformydreams.com! De antwoorden XXL versie

Nou vroeg ik op 1 Oktober om de enquête in te vullen voor mijn blog. Er werd massaal op gereageerd en er zijn … bloggers die hem hebben ingevuld. Het leek me leuk om de antwoorden met jullie te delen. Want, heb ik wat aan de antwoorden gehad en gaat er veranderingen door deze invulling plaats vinden? Jullie lezen het hieronder!Waarom deze enquête?

De laatste enquête die ik maakte voor mijn blog was uit 2015. Inmiddels zijn we alweer eind 2017 en zijn er dus heel wat veranderingen in die jaren geweest op mijn blog. Nou wilde ik graag jullie mening over een aantal dingen hebben. Zo was ik benieuwd naar degene die mijn blog lezen, maar ook wat jullie het leukste en minst leuke vinden op mijn blog. Zo kan ik namelijk gerichter kijken wat mijn lezers nou aanspreekt.

Ik zie mijn blog namelijk al 10 jaar. En hoe ik dingen zie, hoeven jullie ze niet te zien. Of jullie zien dingen wat meer dan dat ik ze zie. Ik ben inmiddels al geheel ‘vast geroest’ op mijn blog. Een objectievere mening is altijd erg fijn, vooral omdat ik graag insteek krijg van andere bloggers. Niet dat ik klakkeloos ga overnemen wat jullie willen, het is en blijft mijn blog. Maar meer om inspiratie te krijgen, nieuwe dingen te proberen en vooral inzicht te krijgen.

Let’s do this!

Ben je een man of vrouw?
Deze vraag is bijna geheel beantwoord met vrouw. Who run the world… Alleen lieve Dennis leest mee als man zijnde, en ik weet dat MetroPaul ook wel eens mijn blog leest. Echter heeft hij mijn enquête niet ingevuld.

Uit welke provincie kom je? / Wat is je leeftijd? / Hoeveel kinderen heb je?
Ik wist helemaal niet waar het merendeel van mijn lezers vandaan kwam, echt een eye opener dus. Het grootste gedeelte komt namelijk uit België. Nu wist ik wel dat ik een aantal lezers uit België had, maar niet dat dit het grootste gedeelte zou zijn. Daarnaast staat Gelderland op een 2de en Zuid-Holland (mijn eigen provincie) op de 3de plek

De leeftijd van mijn lezers is voor 50% 20-30 jaar (in mijn leeftijdscategorie) en daarna 30-40 jaar. 85% van mijn lezers heeft geen kinderen, 3 personen 1 en 1 persoon 2 kinderen. Geen 1 persoon die mijn blog leest is zwanger, hoewel ik zeker wel weet dat er een aantal zwangere mijn blog lezen. Echter hebben deze dus niet meegedaan aan de enquête.

NOTE: Ik kreeg bij de reacties te horen dat ik geen optie had gemaakt voor nu zwanger en heeft al kinderen. Oops. De zwangere bloggers onder ons konden dus alleen aanklikken dat ze 1, of meerdere kinderen hadden. Iets met zelf niet zwanger zijn en geen kids hebben denk ik ;’)

Hoe vaak bezoek je mijn blog / Hoe lees je altijd mijn blog?
De meeste lezers bezoeken mijn blog als er een nieuw artikel online komt. Dit zie ik ook zeker terug in mijn Jetpack status. Op de dagen dat ik niets post is mijn bereik een stuk lager dan dat ik wel wat nieuws post. Echter, ben ik niet van plan om vaker te posten, iets wat jullie ook vinden verder te lezen in dit artikel. Daarnaast komt bijna even veel lezers wekelijks een kijkje nemen, super leuk! Evelyne is de enige die elke dag mijn blog een bezoekje brengt!<3 Daarnaast was er 1 persoon die voor het eerst op mijn blog kwam en toch de moeite nam om mijn enquête in te vullen, heel erg bedankt!

Mijn blog wordt door iedereen op de computer/laptop gelezen. Maar er zijn er ook een aantal die tevens mijn blog via hun telefoon of tablet lezen.

Sinds wanneer volg je iliveformydreams.com en wat is de reden dat je mijn blog volgt (blijft volgen)?

‘Ik vind dat je leuke, positieve en interessante artikelen schrijft.
Ook kom je over als een hele leuke en vrolijke vrouw. Ik lees je blog dan ook altijd met veel plezier.’

‘Al heel wat jaartjes! Precies weet ik het niet meer. Ik vind dat je een leuke eigen stijl hebt en daarom lees ik graag bij je.
Ook het feel-good vibe’je doet het erg goed bij mij’

‘Ik volg je al jaren, en de reden dat ik je ben blijven volgen is dat je altijd jezelf gebleven bent.’

‘Omdat ik je blog erg actueel vind en dingen die ik leuk vind om te lezen schrijf jij erover.
Lekker overzichtelijk en makkelijk te lezen.’

Dit varieert tussen de aantal maanden tot heel wat jaar. Ik zou zeggen aan de hand van de antwoorden een gemiddelde van 2.5 jaar. Super leuk om te lezen dat er dus veel van de bloggers mijn blog blijven volgen. Daarnaast zijn jullie over het algemeen erg positief over mijn blog. Hij is persoonlijk, herkenbaar, down-to-earth, positief.. Om maar even wat steekwoorden te gebruiken.

Wat vind je de leukste rubriek?
Met ruim 73% is dat Lifestyle (groen), heel toepasselijk aangezien ik ook een persoonlijk lifestyle blog heb. Stipt daaronder Hersenspinsels (rood) en Home Sweet Home (oranje). Iets waar ik door onze verhuizing vorig jaar meer en meer over ben gaan schrijven. Leuk dus te zien dat dit veel gelezen wordt. Ik wil hier zeker mee door blijven gaan en nieuwe onderwerpen voor deze rubrieken toevoegen.

Wat vind je de minst leuke rubriek?
Gek genoeg de Blog gerelateerde artikelen. Gek zeg ik, aangezien dit wel de artikelen zijn waarop ik de meeste reacties krijg & de meeste inhoudelijke. Waarschijnlijk wordt deze rubriek teveel geassocieerd met samenwerkingen denk ik? Hoewel ik genoeg andere artikelen heb over blog onderwerpen. Daarna op nummer 2 staat de categorie Boeken, film/tv & youtube. De rubriek waarbij bij de vraag hierboven dit juist weer als 1 van de leukste rubriek werd benoemd.Zo blijf je lekker bezig haha. Als 3de de Behind the scenes (foto artikel per maand). Inmiddels heb ik ook een andere insteek bedacht en kan niet wachten deze aan jullie te laten zien. Volgende week voor het eerst online…

Wat vind je van de samenwerkingen op mijn blog?

Ik was erg benieuwd naar hoe jullie mijn samenwerkingen op mijn blog zien. Hier komen de vragen gesplitst met daarbij gelijk wat jullie gemiddelde antwoord was.

De frequentie van samenwerkingen die online komen is goed.
Meeste reageerde met geheel mee eens.

Ik vind dat er teveel samenwerkingen op je blog zijn
De meeste reageerde met geheel oneens

De samenwerking voelt niet als een samenwerking, maar als een persoonlijk artikel
De meeste reageerde met eens

Het is duidelijk dat het om een samenwerking gaat
De meeste reageerde met geheel eens

De samenwerkingen die je aangaat passen bij Saskia en je blog
De meeste regeerde met geheel eens

Ik was erg benieuwd naar deze uitslag, aangezien ik eigenlijk nooit aan mijn lezers dit heb gevraagd. Ik was benieuwd of jullie het teveel vonden, of te commercieel. Hoewel ik mijn best doe dit niet te zijn, kan dit wel zo overkomen terwijl dit niet de bedoeling is. Ik heb zeker veel gehad aan deze antwoorden. Echter, had ik misschien bij sommige vragen erbij moeten zetten dat je kon invullen waarom je iets vind.

Zo kreeg ik bij: ‘De samenwerking voelt niet als een samenwerking, maar als een persoonlijk artikel’ 1 antwoord dat diegene het geheel oneens daarmee was. Ik vraag me af waardoor dat komt aangezien ik 9 had die eens invulde en 4 zelfs geheel eens. Ook was er iemand die het totaal niet duidelijk vond dat het om een samenwerking gaat.. Wat ik zelf gek vind aangezien dit altijd Op deze manier bovenaan een samenwerkingsartikel staat.

Gelukkig waren jullie over het algemeen heel blij met de manier waarop ik samenwerkingen doe. Zo blijf ik dus gewoon hetzelfde doen als nu: niet meer dan 1 keer per week een samenwerkingsartikel als ik er meerdere heb lopen, het blijft op dezelfde manier bovenaan staan en ik blijf bedrijven zoeken die bij mij en mijn blog passen.

Er komt niet dagelijks een artikel online. Wat vind je hiervan?
Hieronder in een overzichtje te zien. Jullie vinden het vooral belangrijk dat ik plezier beleef aan mijn blog, en dat is zeker zo! Er was niemand die graag dagelijks een artikel online zou willen zien of iemand waarbij de kwaliteit van mijn artikelen niet aanspreekt. Heel positief dus!

Wat zou je (eventueel) meer willen zien op iliveformydreams en waarom?

‘Persoonlijke artikelen met net wat meer diepgang. Niet dat ze oppervlakkig zijn.
Maar teksten waarin net wat meer jouw visie naar voren komt over bepaalde onderwerpen.’

‘Misschien meer over je poezenbeesten?
Of over hoe je het bloggen combineert met je leven en tips daarin’

‘Ik vind het wel leuk om wat meer over je werk te lezen. Misschien kun je ook wat knutselwerken delen. Ik heb er niks aan maar moeders en andere mensen die werken in hetzelfde vak wel.’

Er wordt vaak aangegeven dat jullie meer willen lezen over mijn werk en mijn poezen. Daarnaast wordt er ook soms gezegd dat juist de werkgerelateerde onderwerpen minder zijn. Met sommige dingen dus heel erg dubbel. Ook willen jullie graag meer zien over DIY’, lifestyle, lijstjes, ‘nadenk-posten, tips en gastartikelen.

Wat zou je (eventueel) juist minder willen zien en waarom?

‘Niets. Het belangrijkste is dat jij doet wat jij fijn vindt. Als lezer kun je niet altijd alles leuk vinden, maar is het belangrijkste gewoon dat je merkt dat de blogger dicht bij zichzelf blijft en er plezier aan beleeft. Dat vind ik juist zo leuk aan je blog 🙂 ‘

‘Boekrecensies heb ik verder weinig mee, ik doe het zelf ook weleens.
Maar zoals jij ook weet, worden die het meest over geslagen, hahaha’

‘Ik ben geen fan van reviews van producten hoe fijn je mening ook is. Ik lees ze zelfs niet omdat het mij niet interesseert (sorry!)’

Hele heldere feedback waar ik zeker wat mee kan! Over het algemeen kreeg ik een aantal keren een streepje of een kruisje. Er was dus niets wat die bloggers minder willen zien. Wel, zoals hierboven aangegeven de boekrecensies, dat komt ook op verschillende manieren naar voren. Het wordt als minst leuke rubriek beschouwd met daarbij het feit dat ik vrij weinig reacties erop krijg. Toch blijf ik ze maken, hoewel dit nooit echt frequent is. Heel af en toe bij een goed boek (of juist eentje die tegenvalt) maak ik gewoon nog als vanouds een recensie. Toch wil ik het wel wat anders gaan aanpakken.

1 persoon vind alleen dat de samenwerkingen wat kort op elkaar online komen. Als ik samenwerkingen heb, is dit er soms 1 per week. Als ik ze niet heb veel minder. Ik zou niet zo goed weten wat ik hier anders aan moet doen, aangezien ik er zeker al rekening mee hou om ze op verschillende dagen te plaatsen en niet te dicht op elkaar. Alleen soms zijn er bedrijven die het binnen een bepaalde tijd willen, en komen er inderdaad in 2 weken tijd, 2 artikelen online (elk in een andere week).

Reviews van producten, die snapte ik niet helemaal. De enige reviews die ik maak van producten zijn volgens mij 9 van de 10 keer samenwerkingen. Hierbij moet ik dus wel mijn mening geven, anders heeft zo’n samenwerking weinig nut. Mocht hier toch wat anders mee worden bedoeld, dan hoor ik het graag.

Hoe volg je iliveformydreams?

Bij anders werd aangegeven: 4x via Feedly, gewoon de link van mijn blog intypen, in favorieten map aanklikken of via de mail.

Wat vind je het leukste aan mijn blog?

‘Dat het zo ontspannen en leuk weg leest! Precies of we dan samen met elkaar in de zetel zitten en lekker een beetje bij kletsen’

‘Dat jij, jij bent, ook al laat je lang niet alles zien, wie wel, en toch heb ik het idee als ik jou zou ontmoeten
dat ik meteen weet wie je bent en we kunnen kletsen van start to finish..’

‘De manier waarop je schrijft en hoe je schrijft over de passie voor je job vind ik fantastisch. Keep going!’

‘Vele verschillende onderwerpen, eerlijkheid’

‘Je persoonlijkheid, die dus ook verwerkt zit in alle artikelen 😉
Maar vooral dat je herkenbare artikelen schrijft’

Wat een mooie en fijne complimenten kreeg ik bij deze vraag. Bij sommige werd ik zelfs een beetje stil. Dat ik oprecht en eerlijk overkom. Top! Want dit is ook echt wat ik probeer te doen met mijn blog. What you read is what you get. In het echte leven ben ik hetzelfde als op mijn blog. Er zijn vast wel een aantal mensen die dit kunnen beamen. 😉 Het voelt eigen, en gezellig. Dit is ook precies de insteek van mijn blog en fijn te lezen dat dit ook precies zo over komt.

Beschrijf mijn blog in 1 woord…


Nogmaals zóveel lieve steekwoorden… Heel erg bedankt daarvoor!

Wat vind je van de layout?
De layout wordt het meeste als fijn ervaren. Leuk om te lezen, aangezien ik nu wat stabiele ben m.b.t. het veranderen van mijn layout. Zelf ben ik er ook blij mee. Naast fijn werd er op een 2de en 3de plek overzichtelijk en mooi aangegeven. Er waren 2 mensen die iets anders hebben ingevuld: origineel en de groene menu balk die doorzichtig wordt als je scrolt werd ook als prettig ervaren.

Ook gaf iemand aan dat het lettertype klein/licht is met lezen. Klein ben ik het zelf niet mee eens, ik vind hem tamelijk groot! De lichtheid ervan vind ik juist ook wel fijn maar ik ga eens onderzoeken hoe ik dit op een manier kan aanpassen en toch tevreden mee kan zijn.

Welk cijfer zou je iliveformydreams.com geven in zijn algemeenheid? 1 is het laagste, 9 is het hoogste.
Ik heb erg mooie cijfers gekregen. Van 1 iemand kreeg ik een 6 en de rest allemaal hoger. Gemiddeld kom ik op een 7.5, wat ik een prachtig cijfer vind.

Wil je misschien nog iets kwijt? Iets wat je niet kwijt kon in de bovenstaande vragen? Of gewoon even een klets praatje? Dat kan hieronder. Nogmaals heel erg bedankt voor het invullen!

‘Ik vind niet dat je jouw blog in één woord kunt omschrijven. Je blog is helemaal jij en dat maakt hem zo mooi. Ik heb -buiten je groei hierin- geen enorme veranderingen gezien en je bent altijd bij jezelf gebleven als een van de weinige bloggers. En dat maakt wel waarom ik je altijd wil blijven volgen.’

‘Ga vooral zo door en blijf genieten van het bloggen. Ik vind het zo onwijs knap dat je dit al zó lang doet en er nog steeds heel veel plezier aan beleeft en zo jezelf bent gebleven.’

‘Ik wil je gewoon nog even heel veel blogplezier toewensen, extra leestijd zodat je van je boeken kan genieten in je nieuwe zetel (en komende zomer opnieuw in je mooie tuinset), dat je nog heel veel lekkere theesmaken mag ontdekken, schattige eekhoorns mag voederen en hopelijk steeds opnieuw geluksmomentjes blijft ontdekken die alles de moeite waard maken.’

‘Misschien zou je je fotografie kunnen verbeteren, zodat je nog meer nieuwe lezers aantrekt 🙂 Dan bekijken ze je artikelen eerder! (ik moet nu toegeven dat ik op mijn eigen blog ook niet altijd de mooiste foto’s heb staan en dat daar ook het een en ander te verbeteren valt, haha!) Liefs’

‘Ik vind het tof dat je zo open en eerlijk bent over bepaalde onderwerpen. Zoals bloggen en samenwerkingen. Ga zo door.’

Even een greep uit de berichtjes die ik heb gekregen. Soms werd er niets neergezet, anderzijds lieve complimenten en dat ik zo door moet gaan zoals nu. Dat is ook zeker de bedoeling, aangezien ik zoveel energie en plezier haal uit mijn blog. Ook zo fijn te lezen dat dit ook via tekst op mijn blog zo overkomt.

Zijn de antwoorden nuttig geweest?

Jazeker! Ik ben erg blij met de uitgebreide feedback die jullie hebben gegeven. Zowel de complimenten als opbouwende kritiek heeft me zeker meer inzichten gegeven in mijn blog, wat ook de bedoeling achter deze enquête was. Heel erg fijn dus.

Aankomende aanpassingen op Iliveformydreams.com

Even kort de dingen op een rijtje die ik anders ga doen:
– Recensies van boeken op een andere manier (nog geen idee hoe, suggesties?)
– Verdiepen om mijn fotografie te verbeteren
– Meer artikelen over: Lifestyle, tips, onze poezen, mijn werk, fotodagboekjes van één dag, DIY’s..
– Reizen & uitstapjes en Boeken, film/tv & youtube een boost geven
– Meer gastartikelen. Misschien weer een nieuwe gastblog rubriek?!
– Een heel ander idee voor de Life as Sas artikelen, stay tuned..
– Meer doen met bijzondere dagen op mijn blog qua artikelen

Veranderd er dus erg veel? Nee, maar ik voer wel kleine aanpassingen in. Deze antwoorden hebben me zeker geholpen nieuwe inspiratie te creëren en over andere dingen na te denken om te verbeteren.

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de deelname aan mijn enquête! Totaal hebben er 27 bloggers deze vragenlijst ingevuld. Ik heb er heel erg veel aan gehad qua tips maar ben ook super blij met alle lieve complimenten die jullie me hebben gegeven.

Daarnaast nog even een bedankje als je dit artikel GEHEEL heb gelezen haha. Wat een lap van een artikel is het geworden maar ik ben zeker inhoudelijk heel erg geholpen. Ik heb nog getwijfeld om het in 2 delen online te zetten, maar heb toch voor 1 artikel gekozen. Ik knalde deze vraag namelijk op Twitter en kreeg voor 75% reactie dat 1 artikel toch wenselijker is.

Ik heb deze enquête gemaakt met Survio.com

Heb jij wel eens een enquête gemaakt voor je blog of iets anders?

About the Author

20 Comments

Nicky

Ik heb de enquete niet ingevuld omdat ik weer eens achter loop met lezen. Maar ik vond het wel heel leuk om de uitslag te lezen.

Reply
Morgaine

Dat zijn hele mooie resultaten als je het mij vraagt, en nu weet ik nog niet hoeveel mensen er van 40+ jouw blog lezen, hahaha ik ben toch niet de enige? 😉

X

Reply
SAS

33,3% is tussen de 30-40 jaar, 1% ben jij met wil je niet zeggen omdat de vraag er (stom!) niet (meer) bij stond. En 11,1% is tussen de 10-20 jaar. Geen 50+ers 😉

Reply
Lilian

Wat leuk om te lezen (en te houden lijkt me), zo’n enquête. Leuk ook al die positieve berichten. Ik verbaasde me er over waarom er geen mensen via Facebook binnenkomen, maar je hebt niet eens Facebook zie ik. Ik snapte al niet waarom ik hier niet zo vaak kom, maar ik volg de meeste blogs via Facebook 😉

Reply
SAS

Haha klopt FB heb ik bewust niet voor mijn blog, i.v.m. bewust bloggen en mijn FB gebruik ik voor privé doeleinden.

Reply
Paul

Oef, zoveel volgens via Bloglovin’, terwijl dat content steelt van bloggers! Die lezers moeten absoluut overstappen op een andere tool!

Reply
SAS

Helemaal mee eens! Ik gebruik BL zelf al een tijdje niet (door meerdere aspecten) en erg tevreden mee. Wel heb ik nog steeds BL aangezien toch veel lezers me op die manier volgen..

Reply
Linda

Zo leuk dat je je feedback allemaal héél serieus neemt en er echt op ingaat en overal over nadenkt. Je doet zó je best om het voor je lezers nóg leuker te maken, en dat terwijl het al zo leuk is hier 🙂

Reply
Nesrin

Wat gaaf om dit alles te lezen. Fijn dat het positief is. Ik heb nog nooit een blog enquête uitgezet maar wil dit wel graag doen.

Reply
Simone

Wat leuk om dit terug te lezen! Ik ben benieuwd hoe je sommige dingen gaat aanpassen.
Ik heb ver in het verleden ook wel eens een enquête gehouden, maar daar wordt bij mij niet of nauwelijks op gereageerd. Dus ik doe gewoon wat ik denk wat goed is 😛

Reply
Evelyne

Oh lieve Sas, wat lief dat je mij vernoemt. En ja, ik kom dagelijks je blog bezoeken ookal schrijf je niet dagelijks een artikel. Voor mij hoeft dat absoluut niet, zoals ik al zei in de enquëte je bent goed bezig en doe gewoon lekker door zoals je bezig bent 🙂 Ik ben fan <3

Reply
Anneleen

Leuk dat je de resultaten met ons deelt! En wat bijzonder dat je zoveel lieve complimentjes hebt gekregen, maar dat verdien je dan ook echt ! 🙂

Reply
Michelle Weijers

Leuk om te lezen! En er zit een zeker een zwangere bij die jouw enquete heeft ingevuld; ik 😉 Maar ik kon alleen kiezen tussen 1 kind of zwanger en heb dus 1 kind aangeklikt. Ik ben erg benieuwd naar de veranderingen in je blog!

Reply
SAS

Oh wat goed dat je het zegt! Daar heb ik zelf helemaal niet aan gedacht die optie ook toe te voegen haha. Iets met niet zwanger zijn en geen kids hebben denk ik haha 😉 Bedankt voor het je invulling! 🙂

Reply
Romy

Zo leuk dat je zo’n uitgebreid artikel wijd aan de enquête. Daaruit blijkt alleen al dat je de enquêteresultaten écht gebruikt 🙂 Fijn om te horen dat je zoveel welverdiende positieve feedback hebt gekregen en met sommige punten juist weer vooruit kunt. Ik schreef het bij de enquête al, maar nu nog een keer: je mag heel trots zijn dat je al zo’n lange tijd zo trouw blogt en steeds nieuwe, leuke onderwerpen weet te bedenken 🙂

Reply
SAS

Dankjewel nogmaals voor je lieve compliment! Zo lief al die lieve woorden die ik heb gekregen, dan blijkt het maar weer dat ik het 10 jaar niet voor niets doe 😉 Probeer altijd te schrijven waar ik zelf blij van kan worden, en zo fijn te horen dat dit dan overkomt digitaal. Fijne Zondag!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *