Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Omdat iedereen overal maar een mening over moet hebben…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

2
Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

25 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  06/09/2017 at 10:23

  Vreselijk irritant is dat! En vooral de boze reacties in caps lock. Dan denk ik; ‘je hoeft niet zo te schreeuwen’. Ik denk dat internet te snel werkt. Vroeger moest je een briefkaart gaan kopen, daar je ongenoegen op schrijven en dan nog naar de brievenbus lopen. Tegen die tijd was je al afgekoeld. Nu kan iedereen met één klik op de entertoets zijn grieven kwijt. Helaas…

 • Reply
  Michelle
  03/09/2017 at 09:10

  Als ik aan mijzelf merk dat sommige zinnen of blogjes mij kippenvel bezorgen, dan lees ik niet verder en klik ik op dat kleine kruisje. De volgende keer wil ik best de blog nog een keertje bezoeken, maar als dat kippenvel-gevoel blijft opkomen dan kan het zo maar zijn dat ik er niet weer kom. Soms groei je met een blog/ blogger mee en soms groei je apart. Niks mis mee, zolang je elkaar maar met rust laat. Toch?

 • Reply
  Anne-Wil
  28/08/2017 at 14:07

  Ik herken dit.. Ik kan me ook echt ergeren aan al dat negatieve gedoe op social media. Ik probeer dat nu ook bewust te vermijden! x

 • Reply
  Morgaine
  26/08/2017 at 07:33

  Ik denk er exact zo over als jij, soms heb je dat, gelukkig heb ik een hele gewone blog schare om mij heen die ik lees en zij mij, soms wel, soms niet reageren, vaker wel, en dat zijn allemaal no nonsens blogs zoals wij ooit gestart zijn, zo is het nog, over ons dagelijks leven, soms gedachten, emoties, en dan weer, eentje die het nieuws dan doet, maar dat is er maar eentje die ik heb, en hij doet dit ook met zeer droge humor eigenlijk, dat ik erom moet lachen en vaak het ook eens ben met hem, en andere zaken snap ik niet, nooit gesnapt en dat kan ik ook rustig zeggen, ik sla dit even over 😉

  Northflix weet dit ook allang van mij, als zij het over producten gaat hebben, dan sla ik ze meestal over, als zij over haar persoonlijke week gaat bloggen, dan lees ik het heel erg graag 😉

  Ik zeg, blijf mij vooral lezen, no nonsens, en gewoon over alledag, en ook meestal positief, en vandaag ga ik mijn kleien niggie jatten, hahaha dus ik ga douchen en zo de trein op!

  X

 • Reply
  Linda
  25/08/2017 at 16:29

  Gek hè, dat ‘opbouwende kritiek’ voor zoveel mensen ineens niet meer te doen is als het via een scherm gaat? Alsof er dan geen echte mensen achter zitten… En iedereen zegt dat als je het erover hebt ‘Ja vind ik ook!’ en ‘Dat moeten mensen niet doen!’ maar vervolgens zie ik zó vaak zoveel negatieve dingen… Ik vind het soms dan serieus best lastig om eens een kritische reactie te plaatsen op een Instagram-post of een blogartikel, omdat ik dan bang ben dat het te negatief overkomt… Terwijl het dan als normale opbouwende kritiek/feedback bedoelt is. Zo suf.
  Goed dat je hierover schrijft! Mensen moeten echt beter nadenken over wat ze zeggen. Ik wil ook wel eens een onaardige reactie plaatsen en dan probeer ik altijd te denken ‘zou ik dit in het echt ook tegen diegene zeggen?’ Als het antwoord dan nee is, dan plaats ik het niet 😉 (nadat ik dan eerst tot 10 heb geteld en het wel 1000000 keer heb gedacht, haha)

 • Reply
  saskia
  25/08/2017 at 14:01

  Goed geschreven Sas! En helemaal mee eens. Ik laat alle negatieve content ook links liggen.Ik scroll er gewoon lekker overheen. Negatieve mensen te veel in deze wereld. Meng me meestal nog geeneens in de discussie. Hoewel het soms heel erg jeukt om iemand, die denk dat men vanachter het toetsenbord alles mag zeggen, er eens helemaal tot de grond toe af te branden, Maar bedenk me dan dat ik me dus echt niet verlaag tot dat niveau. 😉

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  25/08/2017 at 11:17

  Goed artikel Sas! Ik kan me hier wel bij aansluiten. Mensen moeten soms ook gewoon eens hun mond houden. Tuurlijk mag je je mening geven, maar dit kan ook op een nette manier. Helaas is de werkelijkheid vaak anders..

 • Reply
  Marga
  25/08/2017 at 07:31

  Helemaal mee eens inderdaad. Ik vind van mezelf dat ik echt wel meer mag zeggen wat ik ervan vind, maar ik vind ook dat je niet of alles hoeft te reageren of je mening hoeft te geven. Ik zag laatst een opmerking in de trant van “straks mogen we helemaal niks meer zeggen in Nederland”, maar dat vond ik nogal overtrokken. Tegenwoordig mag iedereen maar roepen wat ze willen of het nou kwetsend is of niet. Dat hoort blijkbaar bij vrijheid van meningsuiting en jij moet daar dan maar mee leren omgaan. Mensen mogen weleens meer nadenken.

 • Reply
  Sofie
  24/08/2017 at 22:09

  Volledig mee eens! Ik volg discussies en ruzies nooit meer, ik jaag er mij in op en via geschreven taal komen veel dingen ook vaak harder over.
  Op mijn blog schrijf ik zelden over negatieve dingen maar zondag was er iets gebeurd dat maar in mijn hoofd bleef spoken en ik moest het van mij afschrijven. Het gaat over een onterechte opmerking die ik gekregen had en niemand weet wie de persoon in kwestie is.

  • Reply
   SAS
   26/08/2017 at 21:31

   Van je afschrijven, op een schappelijke manier bedoel ik ook zeker niet in mijn artikel. Meningen mag je altijd delen maar het gaat vaak om de manier waarop. Ben erg benieuwd naar je artikel.

 • Reply
  Astrid
  24/08/2017 at 21:38

  Welk sterrenbeeld ben jij? Ik bedoel, ja, herken het heel erg wat je daarover citeert, dus vroeg me even af of we mischien hetzelfde sterrenbeeld hebben. Hoe dan ook ben ik het helemaal met je eens. Ik ben ook echt niet zo van de negatieve reacties. Kan soms wel lachen om sommige reacties op bv. GeenStijl als mijn man die voorleest maar uit eigen initiatief kijk ik er nooit. Dan kan ik tussen de negativiteit de humor niet meer vinden. Heb trouwens al eeuwen niet meer echt op twitter gekeken, dus wist helemaal niet dat de hartjes van anderen ook op jouw tijdlijn komen.

  • Reply
   SAS
   26/08/2017 at 21:30

   Ik ben zelf Vissen van sterrenbeeld 🙂
   En dat van die hartjes: ik heb eigenlijk geen idee of je dat uit kan zetten?! Ik ga me er eens in verdiepen want soms vind ik het best wel eens irritant.

 • Reply
  Evelyne
  24/08/2017 at 20:52

  Ik ben het volledig met je eens. Zelf hou ik ook niet van al dat geroddel en negatief gedoe. Ik geef eerlijk toe dat ik zelf vaak negatief denk, in de zin van ‘ik kan het niet’ & ‘waarom gebeurt dit nu met mij?’. Daar heeft mijn verleden wel mee te maken (ik werd gepest). Maar wanneer er op social media en op internet een discussie ontstaat over een negatieve gebeurtenis klik ik weg. Ik hoef die shit niet. En al zeker niet wanneer de discussie zo uitloopt dat er slagen moeten bijkomen ofzo. Zo schrijf ik zelf niet graag over de actualiteit, want daar komt alleen maar onenigheid van en dat wil ik niet. We hebben allemaal een mening en ieders mening mag gezegd worden, laat het alleen niet uitmonden tot een negatieve discussie.

 • Reply
  Simone
  24/08/2017 at 18:30

  Mooi gesproken (correctie: geschreven) Sas! Ik kan me er ook wel in vinden. Soms kun je je mening gewoon beter voor je houden 🙂

 • Reply
  Romy
  24/08/2017 at 18:19

  Mooi gesproken! Ik deel je mening dat het jammer is dat er soms zoveel negativiteit te vinden is online. Ik vind het soms rot dat iedereen overal een mening over lijkt te hebben. Alleen al daarom ben ik soms ook blij dat ik geen 20.000 Instagram-volgers heb 😉 Je zou maar zoveel meningen over je heen krijgen. Zelf uit ik negativiteit ook niet zo snel. Dan laat ik vaak maar liever geen reactie achter.

 • Reply
  Jantine
  24/08/2017 at 16:48

  Het is weer ontzettend herkenbaar wat je schrijft. Negatief gedoe laat ik het liefst ver achter me. Helaas lukt dat niet altijd (ik ben veel te nieuwsgierig voor mijn eigen welzijn …), maar ik heb al veel negativiteit uit mijn leven gebannen. Juist op twitter lees ik ook heel veel leuke, positieve dingen trouwens, maar dat is echt duideijk afhankelijk van wie ik volg en wie niet.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  24/08/2017 at 14:52

  Ik kan me hier helemaal in vinden.

 • Reply
  Evelien
  24/08/2017 at 11:48

  Ik kan ook niet zo goed tegen dat negatieve gedoe en probeer het ook zoveel mogelijk te mijden. Helaas wint soms mijn nieuwsgierigheid het als het van die grote dingen zijn, zoals bij Tim.
  Ik probeer de kinderen in mijn klas ook echt te leren om hun mening voor zich te houden als de ander er niks mee kan en er door gekwetst wordt. Laatst zei een kind uit mijn klas tegen een ander kind: ik vind jouw shirt echt lelijk.
  Zo en dat was het dan… Ik vroeg waarom hij dat zei en hij antwoordde dat het zijn mening was en dat je die mag geven. Ik heb gezegd dat we inderdaad vrij zijn om onze mening te geven, maar dat het vaak beter is om die te geven als er 1. om gevraagd wordt of 2. degene er ook daadwerkelijk iets aan heeft. Zou dat andere kind zich beter voelen door de opmerking die hij maakte? Nee, dus hou het dan voor je. Het kind die het had gezegd, begreep het achteraf wel…
  Opbouwende kritiek; ja, maar negatief gedoe om niks of je mening zomaar verkondigen zonder dat de ander daar iets mee kan; NEE.

  • Reply
   SAS
   26/08/2017 at 21:27

   Precies dit! Opbouwende kritiek vind ik ook iets totaal anders. Mooi dat je er met je baan bij stil staat, dat doe ik namelijk met de kinderen bij de NSO ook. Heel belangrijk vind ik dit om mee te geven aan de volgende generatie.

 • Reply
  Madelon
  24/08/2017 at 10:54

  Ik herken me helemaal in dit artikel! Niet alleen binnen de bloggerswereld, maar ook Facebook. Ik kan me soms echt verbazen om de reacties die mensen plaatsen onder een Facebook-artikel en de argumenten die ze gebruiken. Het lijkt soms alsof sommige mensen helemaal niet meer stilstaan bij het effect van hun woorden en gewoon de dingen op het internet slingeren. Ik probeer er inmiddels zo min mogelijk op te letten, maar soms is dat best lastig.

 • Reply
  Mariska
  24/08/2017 at 09:13

  Inderdaad, maar in de blogwereld heb je ook veel geroddel en gezeur. Soms, heel soms, post ik ook wel eens iets als ik het ergens niet mee eens ben. Maar dat gebeurt niet zo heel erg vaak. Alleen maar negativiteit vind ik ook echt heel vervelend.

  • Reply
   SAS
   26/08/2017 at 21:26

   Iets posten waar je het niet mee eens bent, mitst op een normale manier vind ik gewoon kunnen. Meningen mág je ook delen, maar vaak is het de manier waarop wat mij totaal niet aanstaat. het is gewoonweg beledigend en grove taal.

 • Reply
  Darina
  24/08/2017 at 08:28

  Ik kan me helemaal in jouw artikel vinden. Ik probeer me ook zoveel mogelijk af te sluiten voor die negativiteit die er heerst op social media en op sommige blogs. Jammer dat het zo moet gaan.

 • Reply
  Nancy
  24/08/2017 at 08:20

  Bij ons in t dorp heb je een Facebook-pagina waar de beheerder van allerlei nieuws deelt over wat er in ons dorp speelt. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat er binnen drie reacties een zeurpiet zit. Ik heb dan echt de neiging om wat te melden maar ik tel netjes tot tien en dan laat ik t. Veel mensen willen gewoon wat te ,,zeiken,, hebben! Helaas.

  • Reply
   Saskia
   26/08/2017 at 18:07

   Heel herkenbaar! In de gemeente waar ik woon precies hetzelfde. Er zitten wel enorm veel mensen in de groep (56k and counting…) maar er wordt ook zo ontzettend veel gezeurd. Mensen mogen er zelf van alles opzetten voor informatie, of gewoon om te delen, en vooral als het gaat om mensen die getuigen zoeken na een ongeluk wordt er zó ontzettend veel gezeurd. Wordt er meteen gepraat over wie er schuldig is en dat het daar zo gevaarlijk is en dat die beste poster zelf beter had moeten uitkijken etc etc. Pas werd er zelfs gezeurd op het bericht van een vrouw die foto’s deelde van de nieuw gekochte kleding van haar zoon die in de stad was gestolen, dat als mensen ze online te koop zagen in die maat dat ze dat dan wisten. En wat reageren mensen erop? Dat de kleding lelijk is. Kom op zeg, daar gaat het toch helemaal niet om?
   Bekend fenomeen dus, dat zeuren in gemeente/dorps groepen 😛 Eigenlijk vraag ik me soms af waarom ik überhaupt nog in de groep zit (mijn notificaties staan gelukkig wel uit met die aantallen 😉 )

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png