Dromen is het halve werk met Darina #12

juni 10 2017

Ik kreeg heel wat toffe aanmeldingen bij deze nieuwe rubriek Dromen is het halve werk. Bij deze de start van een nieuwe rubriek: Dromen is het halve werk. Iedereen heeft wel een droom. Sommige zijn misschien groot andere juist klein. Hoe wil jij je droom verwezenlijken? Of wil je altijd erover blijven dromen? Of heb jij je droom al waargemaakt of heb je iets anders m.b.t. dromen wat je graag wilt delen? Dan is dit de rubriek voor jou.

Aan het woord als 11de Dromen is het halve werk kandidaat: Darina, die een manuscript heeft uitgegeven en nu bezig is met het schrijven van een boek. Ik zie haar al helemaal zitten, met haar boek en hersenspinsels op een terras in… Parijs!

Vertel eens in het kort: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk/school en heb je een blog?
Ik ben Darina Nykl, 38 jaar oud en ik woon in de buurt van Rotterdam. Ik ben secretaresse en ik blog op Darinanykl over Parijs, fashion en ik neem de lezers mee in mijn schrijfproces, want ik ben druk bezig met het schrijven van mijn tweede boek. Ook publiceer ik regelmatig artikelen op twee andere websites (algemeen over Frankrijk en over Parijs).

Wat je je droom?
Mijn droom is dat het boek dat ik nu aan het schrijven ben, te laten uitgeven door een gerenommeerde uitgeverij. Ook droom ik ervan om een tijdje in Parijs te kunnen wonen, om me nog meer te laten inspireren voor de boeken die ik hierna wil gaan schrijven. En voor mijn blog natuurlijk.

Sinds hoelang heb je deze droom al?
Mijn schrijfdroom heb ik al vanaf mijn twaalfde jaar. Ik begon in dagboeken te schrijven en daaruit voortvloeiend begon ik met het schrijven van korte verhaaltjes. Ik kreeg de smaak te pakken en zodoende schreef ik mijn eerste manuscript. Een leuk feitje is dat ik dit manuscript heb gebruikt voor een schrijfwedstrijd. En ik won! Dit verhaal werd uitgegeven bij een “printing-on-demand” uitgeverij in 2009. Een goed begin en ik kreeg nog meer de smaak te pakken.

Wat wil je gaan doen om deze droom te verwezenlijken?
Om deze droom te verwezenlijken, moet ik echt meer tijd in gaan plannen om aan mijn boek te werken. Ik merk dat ik de laatste tijd veel afgeleid raak. Het helpt om in een cafe te gaan zitten schrijven. Thuis denk ik: ik moet de was nog doen, een stofdoek over de kast halen, dat soort dingen.

Is je droom nog hetzelfde als vroeger? Zo nee, wat was toen je droom?
Ja, deze droom is nog steeds hetzelfde als vroeger. In de tussentijd ben ik ook met een blog begonnen, dat in eerste instantie (toen ik nog bij Blogger blogde) een soort van “achtergrond informatie” blog was voor het boek dat ik aan het schrijven ben.. Nu heb ik mijn huidige blog ook uitgebreid met andere onderwerpen.

Is het behalen van deze droom voor jou een ‘must’?
Het behalen van deze droom is voor mij zeker een must. Juist omdat ik deze droom al zolang koester, wil ik echt alles op alles zetten om deze droom te verwezenlijken. De droom om een tijdje in Parijs te wonen is ontstaan tijdens mijn eerste bezoek. Al kan ik er een weekje vertoeven, dan ben ik ook een zeer tevreden mens! Het lijkt me geweldig om me onder te dompelen in de Parijse manier van leven en nog meer geïnspireerd te raken.

Hoe kwam je erachter dat dit een droom van je was?
Door het schrijven in mijn dagboeken, merkte ik dat ik hier veel voldoening uit haalde. Ik vond het fijn om mijn gevoel op papier te zetten. Al doende prikkelde dit mijn fantasie en zo ontstonden de verhalen vanzelf.

Welke tips geef je mijn lezers voor het achterna gaan van hun droom?
Geef nooit op! Probeer zoveel mogelijk mensen te leren kennen die je zouden kunnen helpen bij het verwezenlijken je droom.

Heb jij nog een uitspraak of quote die je wilt delen m.b.t. je droom?
Geef nooit op! NOOIT! En geniet van de weg er naar toe!

Heel erg bedankt Darina voor je mooie bijdrage. Fijn te lezen dat dit een droom is die je altijd al hebt gehad. Gaaf ook, je manuscript gepubliceerd. Kan me voorstellen dat dit naar meer smaakt. Ik wens je heel erg veel succes met het schrijven van je boek en het verwezenlijken van de ‘Parijs-droom’.

MEDEDELING: Voor volgende week Zaterdag heb ik nog geen blogger staan in deze rubriek. Wil je mee doen? Laat me dit z.s.m. weten aangezien ik hem volgende week Zaterdag wil inplannen. Heb ik geen deelnemers? Dan sluit ik de rubriek af 🙂

Heb jij ook een grote droom? En wil je deze delen in deze rubriek Dromen is het halve werk? Stuur dan een emailtje voor de vragenlijst en overige informatie naar contact@iliveformydreams.com en wie weet verschijnt jou artikel hier wel over een tijdje!

12 comments

 • Evelyne

  11/06/2017 at 19:37

  Een mooie droom! Het lijkt mij fantastisch om op verschillende leuke plaatsen te kunnen komen en aan de slag te kunnen met het schrijven. (Ik word eerder afgeleid wanneer ik geconcentreerd bezig moet zijn op een andere plaats 😛 )

 • Natascha

  11/06/2017 at 09:03

  Wauw, wat een mooie droom! Ik wens je heel veel succes.

 • Michelle Weijers

  10/06/2017 at 09:54

  Wat een mooie droom! Geweldig dat je al een boek hebt geschreven. Dat is ook een van mijn dromen, ik mis alleen de inspiratie 🙂 Je blog lijkt mij ook interessant, dus die bezoek ik nog 🙂

  1. Darina

   10/06/2017 at 18:17

   Dank je wel!

 • Morgaine

  10/06/2017 at 10:13

  Ja dat schrijven, geweldig hoever je al bent gekomen!

  Zelf heb ik inderdaad dat ik het mij voorneem om te gaan schrijven, en dan zit ik thuis, en iedereen geeft aan, ga elders zitten, maar ik heb geen idee waar, want de stad waar ik in woon, is niet zo inspirerend en om iets te gaan zoeken waar ik de trein voor moet nemen telkens werkt ook niet echt voortvarend 😉

  x

  1. Darina

   10/06/2017 at 18:17

   Dank je! Ik zit ook niet altijd buiten huis te schrijven maar als ik de gelegenheid heb, doe ik het graag!

 • Els

  10/06/2017 at 09:14

  Wat een mooie droom. Geef nooit op 🙂 . Hopelijk komt je droom van een boek uit 🙂 .

  1. Darina

   10/06/2017 at 18:18

   Ik hoop het ook 🙂

 • Nancy

  10/06/2017 at 08:54

  Leuk! Ik hoop dat het lukt met je boek!

  1. Darina

   10/06/2017 at 18:18

   Dank je!

 • Romy

  10/06/2017 at 08:36

  Wat ontzettend gaaf dat je een boek aan het schrijven bent en zo vol passie en doorzettingsvermogen met je droom aan de slag bent gegaan. Ik hoop dat je je blog binnenkort kunt verwezenlijken.

  1. Darina

   10/06/2017 at 18:18

   Dank je wel! Ik hoop het ook!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *