5x Pluk de dag: omdat elke dag een feestje hoort te zijn

Iedere dag is anders. Hoewel ik soms wel eens een baaldag heb probeer ik wel van iedere dag een feestje te maken. Iets met de slingers zelf ophangen. En soms he, tussen alle routine door heb ik het best lastig met het tevreden zijn op dit moment. Even in het nu. Dat ik dankbaar ben over de dag zelf, en niet met mijn hoofd al bij volgende week zit. Of de verhuisplanning. Of….

Hieronder deel ik dus graag mijn 5 tips waarbij ik elke dag even wil stil staan. Om het leven even wat gerichter te leven en bewust een feestje te maken van de dag zelf. Uiteraard heb je geen invloed op het leven: soms gebeuren er dingen waardoor je je juist even niet fijn voelt. En dat mag. Maar om de draad daarna weer op te pakken is heel belangrijk.

Want elke dag hoort een feestje te zijn.Sta op met een positief gevoel

Mijn gedachten als ik opsta zijn soms: ‘Kl*te wekker’. ‘Nee he, niet nu al’ Herkenbaar? Er was een dag dat ik geen baan hád om voor op te staan. Of dat ik een baan had die ik niet leuk vind. Ik hou intens van mijn werk maar soms breken de lange werkdagen me wel eens op. met een positieve gedachte de dag starten helpt al een heel eind. Een dag vol nieuwe kansen, ontmoetingen en bezigheden..

Wat ik ook wil gaan doen (ik kreeg deze tip van een blogger op een artikel – sorry ik weet even niet meer wie) is elke dag als ik thuis kom M. een zoen geven (zoals gewoonlijk) en dan even 10 minuten op bed gaan zitten. Gewoon zitten. Alles even los laten. Desnoods Stop Breath Think (die fijne meditatie app) even aanzetten. Om even tot rust te komen na een lange werkdag.

Denk in het positieve

Eigenlijk heel erg aansluitend bij de bovenstaande. Doe dit de hele dag. Je kan wel balen dat je bijvoorbeeld natte sokken en schoenen heb door de regen. Of je maakt een dansje in de regen en komt bij een winkel van die über leuke sokken. Omdenken, that’t the key.

Zeur minder

Een challange die ik wil aangaan: een week niet zeuren. Ik ben zelf een persoon die moeilijk uit zichzelf gaat zeuren om dingen, echter als andere mensen tegen mij zeuren (ik merk dit vooral op werk) ga ik mee in die flow. En dat wil ik niet. Ik wil dus aankomende week, een datum kiezen waarop ik een week niet zeur. Niet mopper. Gewoon even blij zijn.

Laat het op je af komen

Ik ben een planner. In mijn hoofd zit meestal al een plaatje van de dag. Een plaatje die 9 van de 10 keer toch niet klopt. Dingen wat meer loslaten (heb je dat woord weer) en het op me af laten komen. Dat pieker je gelijk minder over dingen die misschien toch niet gebeuren. Ik heb het bijvoorbeeld met de verkoop en aankoop van onze woning. Alle data’s zijn afgesproken en alles móet gaan passen. Mocht er iets verlaat zijn wordt het al kritisch. Normaal heb ik al een plan A t/m Z hiervoor klaar maar ik heb het los gelaten. Over sommige dingen heb je gewoon geen controle.

Wees dankbaar voor elke dag

Niet iedereen heeft nog een dag te gaan. Daar ben ik me soms zeker wel van bewust. Je dromen en doelen veranderen met het jaar en het is fijn juist even stil te staan bij wat je nu al hebt. Wij wilden gaan samenwonen en waren (en zijn) dol op ons appartement. Maar nu hij te koop stond, was ik er ineens ontevreden mee. Terwijl ik eerst niet kon wachten erin te trekken. Dat bedoel ik, met doelen die veranderen. We wilden een mooie eengezinswoning maar bleef ervoor waken dat ik niet verbitterd in dit appartement zat.

Ik wil van elke dag genieten. Van elkaar genieten. Van mijn baan genieten.

Soms even stil staan.
Bij vandaag.

Hoe maak jij van elke dag een feestje?

About the Author

30 Comments

Vivian

Supermooi Sas, ik doe met je mee! Het is zo belangrijk om elke dag positief te laten zijn, maar dat vergeten we echt nog te vaak, jammer genoeg.

Reply
annouska

Ik denk of ik vind dit de tips die iedereen vanaf kleins af aan zou moeten leren. Je leeft maar 1 keer en iedereen zou er het optimale uit moeten proberen te halen, als hij/zij maar weet hoe!

Reply
bijsaramsades

Niets proberen voorop te plannen. Lukt alleen niet gemakkelijk de laatste tijd.
Genieten van elk moment dat je tesamen hebt 😉

Reply
Naomi in Wonderland

Dankbaar zijn voor élke dag is echt zo belangrijk. Ik weet zelf jammer genoeg heel goed hoe rap alles kan gedaan zijn, letterlijk dan, dus ik doe echt m’n uiterste best om gewoon dankbaar te zijn.

Reply
jeapiebel

Je hebt helemaal gelijk. Pluk de dag. Ik heb sinds gisteren ook geprobeerd minder te zeuren en meer naar het positieve in ieder mens te zien. Al is het in lastige situaties en ik merk na een dag al dat ik relaxter ben.

Reply
Nesrin

Heel mooi geschreven. Ik zeur wel eens maar ik weet en ik besef ook eigenlijk dat ik niet mag zeuren. Ik ga mijn best doen om niet te zeuren 😉

Reply
Morgaine

Ik blijf zeggen, investeer in The Magic, en het gaat je lukken om van je gemopper af te komen, ik doe het nu al bijna 2 jaar en dat werkt zo goed!

Daarnaast, lees dit maar eens, het laatste blog is voldoende om totaal anders in het leven te staan: https://myrealitydreamworld.wordpress.com/

Misschien heeft ze nog 10 dagen te gaan, in de dertig… nog net gehuwd van de week…

X

Reply
Nicky

Ja, hoor. Ik maak meestal wel feestjes. Ik ben snel tevreden en kan heel blij worden van kleine dingen (een mooie wolk, of een konijntje of zo) dus dat gaat vanzelf. Dat niet zeuren vind ik wel een goeie, eigenlijk. Ik laat me ook nogal beïnvloeden door mensen om me heen. Zal er eens op letten dat niet te doen!

Reply
Sofie

Mooie ingesteldheid en helemaal niet altijd makkelijk, zeker als je een baaldag hebt. Ik probeer vriendelijk te zijn naar de mensen in de buurt als ik ga wandelen met de honden kom ik namelijk veel mensen tegen. En dan knik of lach ik eens. En ik probeer ik alles op een rustige en kalme manier te doen dan te rushen.

Reply
Renate

Goede tips!
Ik ben eigenlijk een paar jaar geleden al met dit soort dingen begonnen. Ik kan niet zeggen dat ik ooit echt een zeur ben geweest, maar ik heb wel periodes gehad dat ik alles donker inzag en echt even kon zeuren om een niks. Mijn leven is op dit moment echt een puinhoop (ik ben chronisch ziek), maar ik ben positiever en gelukkiger dan ooit! Gewoon puur door het omdenken en meer kijken naar wat ik wel nog kan en wat wel lukt en wat wel leuk is aan mijn dag. Sinds dien sta ik elke dag vrolijk op en tuurlijk heb ik ooit een baaldag of dat ik even 5 minuten chagrijnig ben ofzo, maar dat is menselijk vind ik, voor de rest geniet ik van elke dag! En vooral dat loslaten heb ik heel erg moeten leren en nu nog steeds een beetje, vooral omdat ik een enorme controle freak en perfectionist ben, maar het gaat gelukkig de goede kant op! 😉
Daarbij is het inderdaad een goede tip om na je werk even 10 minuten te gaan zitten en te niksen. Als het mij te veel wordt om welke reden dan ook of gewoon als ik klaar ben voor die dag met mijn taken dan ga ik vaak ook even op bed liggen en gewoon naar het plafon staren en even niks. Dat geeft echt rust.
Voor de rest denk ik dat het vooral ook belangrijk is dat je ook elke dag iets doet wat je leuk en fijn vindt al is het maar 10 minuten. Ik hou heel erg van series, daar wordt ik altijd blij van, dus elke dag kijk ik minstens 1 aflevering (je bent dan wel 20-40 minuten kwijt, maar dan ben ik wel veel blijer en rustiger!). Dan heb ik ieder geval het gevoel dat elke dag een feestje is haha.

Reply
Koen

Ik wil wat meer genieten en het alles wat meer positief zien maar het gaat met vallen en opstaan. Vaak zie ik alle dingen die nog gedaan moeten worden en mag ik wel wat meer in het nu leven. Erg handige blogpost.

Reply
Sarah

Ik ben ook zo’n planner en moet de dingen ook meer op mij laten afkomen. Je kunt gewoon ook geen controle hebben over àlles… Dankbaar zijn is ook een goede tip. Ik probeer voor het slapengaan altijd wel enkele positieve dingen van de voorbije dag op te sommen, en da ga ik gelijk met een beter gevoel slapen 🙂

Reply
Sabine

Zo waar! Mooie lijst ook! Een week niet zeuren… dat moet zéker gaan lukken! Ik merk dat ik de laatste tijd veel positiever in het leven sta, minder zorgen. Geen idee hoe dat komt..

Reply
Lies

Heel herkenbaar. Ik probeer de meeste dingen ook toe te passen, maar merk dat ik soms toch behoorlijk loop te zeuren. Mooie uitdaging van jou dus.

Reply
Ineke

Goede tips, vooral het niet zeuren op bepaalde dagen. Hier probeer ik volop te genieten van elk moment, zijn de kinderen even bezig en dan durf ik mij nu ook al eens gewoon neerzetten en genieten van de rust 😀 .

Reply
Michelle

Iedere dag is een nieuwe, mocht vandaag een baaldagje zijn.. prima maar morgen weer met frisse moed verder. Positief blijven, dankbaar voor iedere nieuwe dag zijn en dingen loslaten helpen mij erg.

Reply
José

Heerlijk! Een artikel naar mijn hart. Vroegah… moest mijn agenda bomvol gepland en zou ik mij schuldig voelen met ‘blanco’ dagen. Nu wil ik niets liever want het geeft ruimte voor het onverwachtse… Leuk lijstje, minder mopperen (puber gerelateerd) kan ik eens aan gaan werken 🙂 ENJOY! your day.

Reply
Vlijtig Liesje

Ik ben niet zo van de feestjes, maar ik let wel altijd op mooie momenten en probeer die bewust te zien. Zo kan ik enorm genieten van mijn kopje koffie ’s ochtends om 10 uur. Dat is dan toch een soort feestje : )

Reply
SAS

Je feestje kan je zo fijn, klein, groot maken als je zelf wilt. Als je elke dag maar ergens van kan genieten!

Reply
Nancy

Hahaha, nou dat is een mooie vraag! Aangezien ik een nogal ernstige longaandoening heb is het waarschijnlijk wat makkelijker om iedere dag te koesteren. Toen ik nog werkte en me niet bewust was van de ernst, stond ik er niet bij stil. Nu wel, en dat is een stuk relaxter.

Reply
Darina

Goede tips! Het is zeker belangrijk om soms niet te plannen en de dag op je af te laten komen. Soms komen er dan ook verrassende dingen voorbij!

Reply
Nicole

Ik denk dat het loslaten dat je van elke dag en elke minuut moet genieten mij juist erg helpt. Is het jouw dag niet? Prima, morgen een nieuwe dag!!

Reply
SAS

Je ‘moet natuurlijk niks’. Maar het is wel fijn eens stil te staan bij dingen die je al hebt en beleefd, dan altijd maar denken aan wat beter kan of aan de toekomst. Dat was dan ook meer de insteek van mijn artikel 🙂 Baaldag heeft iedereen, maar blijf er niet teveel bij stil staan, inderdaad er komt vanzelf weer een nieuwe dag!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *