Dreamjob #19: Mylène is ervan overtuigd dat ze vanzelf mooie dingen tegen gaat komen

Jullie gaven massaal antwoord op de oproep Ik zoek jou, vertel over je (toekomstige) droombaan. Geweldig om alle inspirerende verschillende verhalen te lezen en de enthousiaste mailtje die in mijn inbox binnen stroomde. Waar deze rubriek over gaat? Ik laat jullie aan het woord. Iets wat uniek is aangezien ik maar 1 keer eerder aan gastblogs heb gedaan. Ik deel veel van mezelf op mijn persoonlijke lifestyle blog, maar wil graag jullie horen over je toekomstige droombaan of over de droombaan die je al hebt gevonden.

Mylène is vandaag aan het woord over haar droombaan. Ze is ervan overtuigd dat alles loopt zoals het moet lopen en vind het belangrijk om creatief bezig te zijn. Sinds een jaar is ze ZZP’er (freelance filmmaker) en wil gelukkig worden met dit werk. Ik vind dat ze dit ook zeker uitstraalt met haar blog en haar foto’s/artikelen die ze hierop deelt. Altijd een genot om te lezen en te bekijken!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Vertel aller eerst eens iets over jezelf. Wie ben je, wat doe je nu en heb je een blog?
Ik ben Mylène, 25 jaar en ik woon in Utrecht. Ik blog al een aantal jaar op blog.mylenecybele.com waar ik persoonlijke verhalen met mijn lezers deel. De laatste tijd zie je ook steeds wat vaker wat fotografie en verslagen van reisjes die ik maak met hier en daar wat (hotspot)tips.

Wat is je huidige werk/studie?
Ik ben freelance filmmaker. Voor bedrijven en merken maak ik video’s voor online. Van filmen, tot aan produceren, monteren en interviewen.. Soms doe ik het helemaal in mijn eentje en soms hoef ik alleen een paar uur te filmen op een evenement met een heel team om mij heen.

Welke studies heb je gevolgd?
Ik heb Journalistiek gestudeerd in Utrecht. Dit heeft me uiteindelijk bijna zeven jaar geduurd (oepsie), waarvan ik de laatste jaren steeds minder op school was en steeds meer met werk (en andere leuke dingen) bezig was.

Welke banen heb je gehad in het verleden?
Ik heb heel lang een bijbaantje gehad in een hotel als kamermeisje. Ik heb zelfs nog een certificaat gekregen, omdat ik vijf jaar in dienst was. Toen kreeg ik wel een beetje het gevoel dat het tijd werd voor iets anders. Eigenlijk is dat mijn enige serieuze (bij)baan geweest voordat ik als freelancer aan de slag ben gegaan.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Deze foto is gemaakt in Hamburg. Dit zou ik dus veel vaker willen doen. De mooie plekken van een land ontdekken en deze vastleggen.

Welk werk is voor jou je droombaan en waarom?
Hoewel ik heel blij ben met wat ik nu doe, wil ik wel meer met fotografie en schrijven gaan doen. De combinatie van deze drie dingen (dus ook nog met video) lijkt mij zo leuk, omdat het lekker afwisselend is en omdat ik het alle drie veel te leuk vind om te doen. Ik ben er al wel een beetje mee bezig, maar het kan altijd meer en beter worden. En als ik dan een richting/specialisatie moet kiezen, dus een onderwerp waarover ik film, fotografeer en schrijf, dan zou ik heel blij worden als dat reizen is.

Hoelang heb je deze baan al?
Ik heb me vorig jaar bij de KvK ingeschreven als ZZP’er, dus officieel ben ik nu een jaar bezig als freelancer.

Wanneer kwam je erachter dat dit jou droombaan was?
Ik denk dat het allemaal vanzelf is gegaan. Misschien wilde ik het stiekem altijd al, maar ik heb nooit echt in het verleden momenten gehad dat ik dacht: Ja, dit MOET ik gaan doen! En dat ik me daar dan ook aan vasthield. Nee. Alles is geleidelijk gegaan en ik moet ook zeggen dat het iedere keer weer verandert. Tijdens mijn studie kwam ik er wel achter dat ik iets met tv wilde gaan doen, maar ik had geen idee wat. Sport leek me wel leuk, cultuur leek me wel leuk. Online leek me leuk, maar televisie leek me ook wel leuk… Ik denk wel dat ik nu voor het eerst een duidelijk beeld heb van wat ik op dit moment zou willen.

Wat ga je doen om deze droombaan te verwezenlijken?
Zoals ik al zei, ben ik er al wel mee bezig. Op mijn blog schrijf ik verhalen/artikelen en soms gaat het om een samenwerking. En qua fotografie is Instagram een goede manier om er al mee bezig te zijn en wat ook al wel leidt tot samenwerkingen. Mijn doel is om dit jaar al wel wat meer met reizen te gaan doen. Ik zeg nog niet dat het gaat lukken, maar het zou wel enorm tof zijn als ik aan het eind van het jaar dit stukje teruglees en kan zeggen: dat is mooi gelukt! En als het niet lukt, is dat trouwens ook niet erg. Ik ben ervan overtuigd dat alles loopt zoals het moet lopen en dat ik vanzelf mooie dingen tegen ga komen.

Heb je altijd al dit werk willen doen?
Vroeger als kind wilde ik schrijfster of tekenares worden. Vanzelfsprekend wilde ik dan dus boeken gaan schrijven of tekenen. Hoewel ik dat nu totaal niet doe en mezelf zoiets ook niet zie doen in de toekomst, ben ik dus nog wel bezig met schrijven en dingen maken. Creatief zijn. Dus ik denk eigenlijk dat ik altijd (onbewust) wel heb geweten dat ik iets creatiefs wilde gaan doen. En dankzij mijn studie ben ik wel meer de kant op gegaan waar ik nu ben.

Wat is voor jou het belangrijkste in je droombaan?
Het belangrijkste voor mij, is dat je iets doet waar je blij en gelukkig van wordt. Soms hoor je van leeftijdgenoten dat ze al jaren bij dat ene bedrijf werken en dat het allemaal best oké is, maar dat het ook geen droombaan is. Waarom werk je er dan nog? En wat zou je dan wél willen doen? Dat vraag ik me dan direct af. “Ja, ja.. ik weet het niet zo goed, eigenlijk…” Dat soort antwoorden vind ik zo ontzettend zonde en dat zou ik zelf dus ook niet willen. Als je iets wilt en er zijn mogelijkheden, ga er dan voor! En als jouw droom niet echt realistisch is (je wilt president van Amerika worden…), zoek dan iets waar je wel je geld mee kunt verdienen en waar je alsnog blij van wordt. Je leeft maar één keer, dus waarom dingen doen waar je eigenlijk niet gelukkig van wordt?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Foto Ajax Kids Club

Geef ons een kijkje in een dagje van jou werkleven
Bij de bovenstaande foto ben ik bezig met een filmpje voor de Ajax Kids Club. Dat is voor alle kleine fans van de voetbalclub Ajax. We waren bezig met het schieten van een kinderjournaal van een persconferentie met spelers en kinderen. Het onderstaand filmpje heb ik gemaakt en is ook het resultaat van de foto hierboven. Eigenlijk heb ik dit nooit echt gedeeld met bloggers, geen idee waarom, maar dit is dus best een uniek moment, haha.

Welke tips geef je mijn lezers voor het vinden van hun droombaan?
Misschien is het voor mij wat makkelijker om te zeggen dat je moet doen waar je blij van wordt, omdat het bij mij allemaal vanzelf ging en nog steeds gaat. Maar ik denk dat ieder mens uiteindelijk wel iets kan noemen waar hij of zij een fijn gevoel van krijgt. Als je dat weet, dan kun je kijken naar de mogelijkheden en er naartoe werken. En je hoeft er ook vooral niet meteen geld mee te verdienen. Begin met uitproberen, jouw hobby naar een next level brengen. Je kunt cursussen gaan volgen, maar je moet ook vooral gewoon dingen doen. ‘Gewoon doen’, ik denk dat mijn tip is. Lekker makkelijk om te zeggen, maar zo is het wel. Gewoon doen. Als het niks wordt, dan heb je het in ieder geval geprobeerd en kun je werken aan een nieuwe droom.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Lieve Mylène, heel erg bedankt voor dit mooie interview en de super mooie foto’s en het filmpje. M. zal dit vast als Ajacied wel waarderen 😉 Ik vind dat je een aantal inspirerende uitspraken in dit artikel hebt gebruikt die me zeker een positieve boost hebben gegeven. Jij komt vast nog wel heel erg veel mooie dingen tegen. Ik wil je veel succes wensen met deze toffe ZZP-baan en geniet van het schrijven, het maken van filmpjes en de fotografie.

12 reacties op “Dreamjob #19: Mylène is ervan overtuigd dat ze vanzelf mooie dingen tegen gaat komen

  1. Oh wow, ik zie het artikel nu pas, omdat ik uitgerekend op het moment dat je het publiceerde aan het reizen was. Komt die droombaan toch al stiekem een klein beetje uit! En wat tof om al de reacties hierboven te lezen. Wauwie <3 Dankjewel dat ik jouw vragen mocht beantwoorden. Het heeft me stiekem ook wel aan het denken gezet over alles en ik zal dit zeker nog vaak teruglezen om te zien wat er in de tussentijd is veranderd 🙂

  2. ‘Gewoon doen’ vind ik altijd één van de beste tips die je kunt geven. Je kunt het inderdaad maar proberen. Dan kun je achteraf ook geen spijt hebben. Heel leuk en inspirerend om te lezen, dit! Veel succes nog aan Mylène!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *