5x waarom ik blij ben dat ik de leesflow weer te pakken heb

Door alle hectiek dit jaar, heb ik geen flow gehad om te lezen. Juist totaal niet, iets met de rust ervoor niet kunnen pakken. Ik zit nu dan ook met het nieuwe boek van Karin Slaughter (waar ik nog steeds mee bezig ben, sinds Londen) op 10 boeken dit jaar. 10(!) maar. Normaal lees ik regelmatig en echt veel, maar dit jaar is dit er echt bij ingeschoten. Na weer weken te hebben voorgenomen te lezen, en dit niet te hebben gedaan besloot ik van de week de nieuwe Slaughter er weer bij te pakken. Verrek! De lees-flow is weer terug!

❖ Ontspanning
Hoewel ik niet echt hele ontspannende boeken lees ((psychologische) thrillers), met moord en doodslag is het voor mij toch echt een stukje ontspanning. Een stukje los laten, iets waar ik in het dagelijks leven niet heel erg goed in ben. Ook kan ik me erg inleven in de personages.

❖ Even geheel in het boek
Ik kan me geheel afsluiten van de ‘bewoonde’ wereld en opgaan in het boek. Zo erg zelfs, dat ik om me heen niets meer hoor. Erg fijn, zeker om op deze manier even alles los te laten van de dag/weken zelf. Ook heel tof als er verschillende twisten (die je totaal niet had zien aankomen) in het boek zitten.

❖ Aandacht verleggen
Zoals ik hierboven beschrijf, ik kan even mijn aandacht verleggen. Geheel in het boek en de verhaallijn. De dagelijkse beslommeringen even achter me laten. Ik merk dat ik na het lezen ook een stukje meer ontspannen ben.

❖ Goede verhalen lezen
Er zijn echt een aantal pareltjes bij die ik heb gelezen. Van die boeken waar ik van onder de indruk ben. Denk aan Camilla Läckberg, Sebastian Fitzek en Karin Slaughter. De eerste 2 zijn toch echt wel mijn favoriete schrijvers. Van die ingewikkelde verhalen en levendige personages. Zo knap hoe schrijvers sommige dingen op papier weten te krijgen. Mijn fantasie wordt er zeker door geprikkeld..

❖ Genieten
Lezen is een grote hobby van me. Zeker niet voor niets. Ik heb heel wat toffe, goed geschreven boeken gelezen. Van die boeken waar je haren recht van overeind gaan staan, super gedetailleerd en/of met een super vet plot. Zo’n plot waar je echt met open mond een boek dichtslaat en het eigenlijk niet geloofd.

Ik kan intens genieten van een goed boek, een mok thee, dekentje, kat op schoot en kaarsjes aan. Heerlijk, vooral met dit hele fijne herfstweer.
Ik ga heerlijk verder lezen Verborgen en ben erg benieuwd waar dit verhaal heen gaat met Will & Sara. Tevens is mijn boekenkast al netjes leeg en in verhuisdozen. Het boek hierna wordt dus zeker gelezen in onze nieuwe woning..

Hou jij van lezen? Welk genre lees je het meeste?

Meer lezen over de boeken die ik tof vind? Of juist een minderen recensie heb gegeven? Klik hier om in de categorie Boeken te kijken.

About the Author

25 Comments

Vivian

Ik ben dol op lezen (wist je al haha) maar bij mij is de leesflow even ver te zoeken helaas. Ik vind het moeilijk om steeds weer een nieuw boek te kiezen, weet niet zo goed wat ik wil lezen en daardoor wissel ik veel van boek waardoor ik weinig echt aan het lezen ben. Op het moment ben ik wel met een leuk boek bezig, maar ook ik zit in zo’n periode dat ik de rust ervoor niet echt lijk te kunnen vinden: er is te veel wat ik graag wil doen, wat ik moet doen etc. Komt vast wel weer goed!

Reply
Hilde

Ik lees ontzettend graag (ondermeer Karin Slaughter), doe al eens mee aan een of andere book challenge of bedenk er zelf een. Heel herkenbaar wat je hier zoal schrijft rond dat lezen: jezelf helemaal verliezen in een verhaal, even weg van de wereld, heerlijk ontspannend met een kopje thee. Graag komen lezen.

Reply
zwartraafje

Ik hou ontzettend van lezen maar merk ook dat ik dit jaar minder heb gelezen dan de vorige twee jaren. Nog steeds vrij veel hoor, maar ik merk toch echt het verschil. Wanneer ik me niet goed voel kan ik me maar moeilijk concentreren op het lezen én dan doe ik veel langer over een boek.

Reply
Henrieke

Ik heb mezelf ook een challenge gegeven die wat te hoog gegrepen was. Volgens mij zit ik ergens op de helft ongeveer; volgend jaar dan maar weer proberen. Ik had ook een enorme leesdip omdat ik mijn boek toen gewoon echt niet leuk vond en ik het toch wilde uitlezen. Sinds ik dat boek heb gedoneerd aan de kringloop lees ik weer heel veel, heerlijk!
Net als jij ben ik ook gek op psychologische thrillers maar ook thrillers in het algemeen, fantasyboeken en zo af en toe wat horror. 🙂

Reply
Nesrin

Fijn dat je flow weer terug is. Mijn man heeft laatst een boek van Fitzek gelezen 😉 Hij leest wel veel boeken en mijn kinderen zijn gelukkig ook dol op boeken.

Reply
Inge

Ik vind lezen ook echt heel fijn en doe het ook heel graag, maar ik heb het zo druk.. naast fulltime werken en bloggen heb ik er amper de tijd voor. Met mijn Goodreads Challenge is het dan ook drastisch gesteld.. ik sta op 8 van de 30 boeken. Hehe. Hopelijk kan ik het weer oppakken! 🙂

Reply
Lisa

Ik kan vaak niet de rust in mijn hoofd vinden om een boek te lezen en dat vind ik jammer. Vroeger was ik dol op lezen en zag je mij altijd met een boek in mijn handen. Tegenwoordig ben ik veels te druk met andere dingen en ‘vergeet’ ik als het ware de ontspanning van het lezen van een spannend boek! Liefs

Reply
Simone

Ik ben niet echt een lezer helaas, was ik dat maar. Ik heb gewoon geen rust in mijn kont. Misschien komt dat wel wanneer ik een parttime baan heb?

Reply
Gera

Ik vind het ook heerlijk om te lezen. De laatste tijd kom ik daar met twee kleine kindjes te weinig aan toe! Wat fijn dat je de lees flow weer hebt te pakken, laat hem niet los!

Reply
Sofie

Fijne blogpost. Ik hou ook van lezen maar als ik thuis ben, komt het er zelden van. Tenzij ik echt helemaal in het boek zit. Ik lees eigenlijk voornamelijk op de trein.

Reply
Els

Wat fijn! Ik ben de flow echt al jaren kwijt. Alleen op vakantie wil het goed lukken 🙂 . Ik knutsel graag dat is ook ontspannend 😉 .

Mooie nieuwe lay out 🙂 .

Reply
Wanda

Super joh dat je de leesflow weer te pakken hebt! Ik lees ook best wel veel, normaal gesproken maar merk dat ik er nu gewoon te weinig tijd voor maak. Niet omdat ik er flauw van ben maar omdat mijn smartphone dan net te verleidelijk is.

Reply
annouska

ik kan zo opgaan in mijn boek, dat ik de hele omgeving en mijn planning vergeet. Heerlijk, ik ben blij dat ik daarom gek ben op boeken want het is voor mij echt even alles loslaten en ontspannen.

Reply
Laura

Ik lees eigenlijk alleen in de vakanties, maar wil het nu ook gewoon weer gaan oppakken. Het is heerlijke ontspanning! 🙂

Reply
Evelyne

Ik hou wel van lezen, maar ik heb er niet genoeg concentratie voor. Ik ben snel afgeleid en als het een moeilijk verhaal is dan raak ik al snel de zin in het lezen kwijt. Ik heb ook veel te veel andere dingen om handen om mij tot het lezen toe te leggen.

Reply
Anita

Ik ben door boektober ook weer helemaal in mijn leesflow, heerlijk! Ik lees graag waargebeurde verhalen, young adult en fantasy.

Reply
Darina

De laatste tijd heb ik de leesflow ook weer te pakken. Ik vind het zo fijn om me helemaal te verliezen in een goed verhaal.

Reply
Romy

Wat heerlijk dat je de leesflow weer echt te pakken hebt! Ik herken eigenlijk elk van je punten wel. Het kan zo fijn zijn om even van de wereld te zijn en in een spannende, grappige of romantische verhaalwereld terecht te komen.

Reply
Saar

Ik ben ook een grote lezer. Ondanks dat het een periode ook minder ging bij mij zit ik volgens goodreads toch alweer op 42 boeken tot nu toe. De genres die ik lees, zijn heel divers. Fantasy, romans, historische romans, psychologische thriller, maatschappelijke boeken (non-fictie), waargebeurde verhalen, biografieën, … Het is te zien waar ik dat moment zin in heb 🙂

Reply
Nancy

Ik heb m van de week uit gelezen! Wauw! Ik kan ook echt helemaal verdwijnen in boeken met name Karen Slaughter. Even lekker met een kop warme chocolademelk en de e Reader, even verdwijnen!

Reply
Lies

Ik lees ook heel graag, al gaat het bij mij ook met periodes. Dit jaar heb ik best al wel veel gelezen, maar ik heb niet bijgehouden hoeveel boeken het waren.
Ik hou vooral van romans en boeken die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. De laatste die ik las was Een leven na jou van JoJo Moyes.

Reply
Ineke

Ik lees heel graag, alleen is het voor mij ook moeilijk om in de flow te geraken. Maar eenmaal ik aan een boek ben begonnen is het vrijwel snel uit. Alleen duurt het even voordat ik het volgend boek dan neem.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *