Review van mijn Timex horloge

Dit product is ter beschikking gesteld door Horloge.be

Ik ben dol op activity trackers en ze hebben er tegenwoordig vele in alle soorten en maten. Een tijdje terug kwam er een artikel online over mijn nieuwe Timex horloge. Dit was een informatief artikel en het leek me fijn daarnaast nog een review te maken. Wat beviel me aan dit horloge en wat vond ik juist tegenvallen? Wil je meer (product)specificaties weten? Lees dan mijn vorige artikel.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


De start

Omdoen en gaan. Dacht ik, maar uiteraard moest de Timex eerst opgeladen worden om gebruikt te worden. Met een USB aansluiting kan hij gekoppeld worden en laadt hij op. Je kan het horloge goed vastmaken aan de lader, aangezien er een bandje die je eromheen kan klikken, bij zit. De handleiding is erg duidelijk en compact. Geen onnodige informatie, maar kort en bondig wat je moet weten over het horloge. Tevens met de verzending zat hij in een stevig doosje.

De pluspunten

Dit is mijn persoonlijke ervaring en kan dus voor iedereen anders zijn.

– Hij is makkelijk met 1 hand te bevestigen
– Het siliconen bandje zit erg fijn waardoor je bijna niet merkt dat je hem om hebt
– Gebruiksvriendelijk, makkelijke en kort-bondige handleiding
– De batterij hoef je weinig op te laden en gaat erg lang mee
– Display met tijd, wordt na een tijd donker. Druk je op een knop komt de tijd weer tevoorschijn
– Motivatie door trilfunctie als je een doel hebt gehaald (zelf in te stellen)
– Handig dat je met een inkomend gesprek kan zien wie het is, of een smsje kan lezen
– Makkelijk de koppelen met de app. App is erg makkelijk in gebruik.

De minpunten

Dit is mijn persoonlijke ervaring en kan dus voor iedereen anders zijn.

– Het bandje heeft maar een bepaald aantal gaatjes. Ikzelf heb een hele smalle pols waardoor hij op de strakste stand staat. Gevolg: de rest van het bandje zit tussen mijn huid en het bandje in, waardoor er een dikker bandje ontstaat.

– Hij heeft maar 1 kleur en geen uitneembaar display om een ander kleur bandje (om te matchen met je outfit/mood) om te doen. Dit is een klein detail maar voor de vormgeving wel een fijne tip.

– Hij is erg snel beschadigd. Ik merk dat het display zeker niet krasbestendig is. Na 2 dagen zaten er al zichtbaar krassen op, en ik had er zelf naast mijn werk, niets raars mee gedaan.

– Tevens was na een week een steepje in het display kapot. Gelukkig helemaal aan het einde, zodat hij nog wel leesbaar/bruikbaar is. Wel zonde dat zo’n horloge op zo’n korte termijn beschadigingen op loopt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Hoe het bandje om mijn pols zit – beschadiging na 2 dagen – streepje wat kapot is (onderaan)

Over de app

Dit horloge heeft ook een hele handige app, Move x 20. Deze app kan je koppelen via Bluetooth aan je horloge. Je kan hem vervolgens synchroniseren en hopla. Je ziet meteen in een overzichtje wat er allemaal bij deze dag hoort. Je calorieën, stappen, afstand en activiteiten. Tevens kan je hem zo instellen dat je een doel kan behalen. Zodra dit behaald is, gaat je horloge (ook als hij niet gekoppeld is aan de app) trillen. Zo weet je dat je goed bezig bent geweest.

Het enige nadeel aan deze app is dat het geen overzicht geeft van de vorige dagen/maanden. Of ik heb dit nog niet gevonden?! Je kan alleen de dag zelf synchroniseren, waardoor je dus niet echt een geheel overzicht hebt. Hoeveel calorieën verbrandde ik gisteren? Of vorige week had ik.. hoeveel stappen ook alweer? Ik heb nog geen functie gevonden waardoor ik een overzichtje zie. En dit zou ik zelf toch, om me te blijven motiveren erg handig vinden.

Het horloge is compatibel met zowel iOS als Android toestellen.

Ook kan je dit horloge om houden tijdens je slaap. Zo weet je wanneer je diep slaapt of juist heel licht. Ik vond het heel verhelderend om te zien hoe mijn slaap zich ontwikkeld in de nacht. Zo slaap ik 50-50, licht en zwaar. Afwisselend. Mocht je dus meer inzicht willen in je slaapritme is dit zeker een aanrader. Ook zit het siliconen bandje zo fijn dat je het bijna niet voelt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Eindoordeel

Ik ben erg tevreden over deze smartwatch van Timex, met de volledige naam: Timex TW5K85500 Ironman Move x20 horloge. Hij is functioneel, handig in gebruik en maakt dat ik kan bijhouden hoeveel ik beweeg op een dag. Hij heeft meer plus dan minpunten zoals je in dit artikel kan lezen. De functie dat je hem op een doel kan zetten en het horloge dan trilt maakt ook zeker dat je gemotiveerd blijft. En alert dat je hem überhaupt om hebt. Je vergeet dit gewoonweg omdat het zo’n comfortabel horloge is. Ook super fijn dat ik nu de tijd kan zien tijdens mijn werk, aangezien ik hiervoor alleen mijn smartphone had met een tijd. En deze is niet toegestaan tijdens werktijd.

De functie Telefoon-vinder, alarm en workout instelling heb ik nog niet getest.

Ben je dus nog opzoek naar een leuk dameshorloge? Bij Horloge.be hebben ze een divers aanbod met voor ieder wat wils! Neem daar dus zeker even een kijkje, ook voor andere horloges i.p.v. activity trackers.

Heb jij een activity tracker?

15 reacties op “Review van mijn Timex horloge

  1. Min punten -als die er zijn- horen ook bij een (eerlijke) review 🙂
   Dank voor het delen van de link en fijn te lezen dat je erg tevreden mee bent.

 1. Kijk, aan dit soort reviews heb je nog eens wat! Eerlijk en volledig. 🙂 Dat er krasjes op komen vind ik persoonlijk niet zo erg, maar dat binnen een paar weken al een deel van het display niet meer (goed) werkt is wel vervelend. Misschien heb je net een verkeerd exemplaar gekregen en beschadigen ze normaal niet zo snel – maar toch.
  Werd je er ook actiever door omdat je telkens herinnerd werd aan het bewegen?

  1. Dat zou zomaar kunnen! Verder ben ik er ook zeker tevreden over en erg bedankt voor je compliment. Ik probeer zo eerlijk en volledig mogelijk altijd een review te schrijven. Dit vind ik zelf fijn en mooi te zien dat de lezer het ook weet te waarderen.

   Ik werd zeker wel wat bewuster van waar ik mee bezig was. Doordat er een tril functie opzit maakt het dat je zeker wel bewust bezig bent met bewegen. Zeker een dikke plus aan deze tracker!

 2. Leuk, zo’n activity tracker! Ik heb er zelf geeneen maar zou het wel graag een keer willen proberen. Aan de andere kant vind ik het ook wel ‘eng’ omdat je het 24uur per dag om moet houden en wel echt moet bewegen. Toch lijkt het me tof om inzicht te krijgen in beweging en m’n slaapritme!

  1. Het fijne van zo’n tracker is dat je hem totaal niet voelt. Deze heeft een rubber bandje waardoor je hem praktisch vergeet.

 3. ik heb er nog altijd geen. Ik heb wel een app geïnstalleerd op mijn gsm die mijn stappen bij houdt. Vind je het eigenlijk een must om te hebben tijdens het wandelen?

  1. Een must misschien niet maar het motiveert zeker wel! Doordat je dingen in kan stellen, trilt het horloge als je iets hebt behaald. Dit maakt dat je nog net even dat rondje verder wil lopen of nét even die omweg gaat maken. Waardoor je meer van de natuur ziet en goed bezig bent voor je lichaam.

 4. Balen zeg dat ie snel beschadigd, daar kan ik zelf niet zo goed tegen haha. Zelf heb ik geen Activity tracker, ja soort van op mijn iPhone, maar ik doe er te weinig mee.

  Liefs.x

 5. Wat jammer dat er al zo snel krassen op zaten! Maar het lijkt me wel leuk om eens mijn activity te gaan meten, dat heb ik nog nooit gedaan!

 6. Goed om je review te lezen Saskia, ik ben altijd erg nieuwsgierig naar zulke horloges. Ik heb hele smalle polsen (bij horloges met schakeltjes moeten die er altijd -bijna- allemaal afgehaald worden) en dan lijkt me dit scherm wel wat massief.. Ervaar jij dat niet zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *