Recensies: Boeken van Karen Sander

1 boek kreeg ik voor kerst en de andere voor mijn verjaardag. Ik heb er even mee moeten wachten aangezien ik het 2de deel van deze reeks al had, maar het eerste nog niet. Toen ik de kaften met bijbehorend verhaal las wist ik dat dit zeker boeken zouden zijn die ik graag zou lezen. Lees hier wat ik van de eerste 2 boeken vond die ik las van Karin Sander.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat De Vrouwenhater over

Een vrouw wordt vermoord in haar appartement. Ronduit afgeslacht. Hoofdinspecteur Georg Stadler moet meteen denken aan een zaak van een tijdje geleden. Zou er een seriemoordenaar aan het werk zijn? Alleen: er zit al iemand in de cel voor die eerdere moord… Stadler roept de hulp in van een psycholoog. Liz Montario heeft het voorbije jaar een reeks spectaculaire moorden opgelost. Ze zegt toe, hoewel ze zelf bedreigd wordt. Iemand schrijft haar anonieme brieven. Iemand die erg veel over haar weet. Te veel. Er volgen nog meer moorden. Liz vraagt zich af: is dit echt een seriemoordenaar? Of een moordenaar die een seriemoordenaar speelt?

Wat vond ik ervan?

Nadat ik de voorkant van dit boek had gezien en de achterflap had gelezen was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Niet geheel onterecht, want het was zeker een goed boek om te lezen. De karakters komen goed tot leven in dit boek en het leest lekker vlot weg. Elk hoofdstuk is kort met een datum en tijd erboven. Dit maakt dat het boek zeker niet langdradig is. Echter, vond ik bij dit boek wel erg doorzichtig waar het op een gegeven moment heen ging. Dit vond ik wel jammer aan het boek, aangezien voor mij de spanning snel verdwenen was.

Rating: ★★★

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Waar gaat Wie Niet Horen Wil.. over

Een weggelopen tiener werd vermoord. Doodgemarteld. Verminkt. In de mond zit een stukje krant, een cynische groet aan de onderzoekers: ‘Wie niet horen wil, moet sterven.’ Nog voordat het team de woorden kan ontcijferen, verdwijnt een jong meisje. Hoofdinspecteur Georg Stadler voelt aan alles dat het niet bij één moord zal blijven en roept opnieuw de hulp in van psychologe Liz Montario, die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van moordenaars. Maar Montario heeft het moeilijk. Haar vorige samenwerking met Stadler, de zaak waarin uiteindelijk haar broer de dader bleek, heeft diepe sporen nagelaten. De ervaren speurder Stadler en de jonge profiler Montario, het blijft een duo van uitersten: van aantrekken en afstoten, van negeren en luisteren. Want wie niet horen wil…

Wat vond ik ervan?

Hetzelfde als wat ik hierboven noemde: Nadat ik de voorkant van dit boek had gezien en de achterflap had gelezen was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Nadat ik De Vrouwenhater had gelezen ben ik direct in dit boek begonnen. Het maakt zeker wel dat je de voorgeschiedenis en de hoofdpersonen uit het boek beter in kan schatten. Hoewel het ook zeker 2 boeken zijn die je apart zou kunnen lezen. Dit boek vond ik beter dan het eerste boek, wat ik meestal niet vind van een reeks. Dit verhaal was spannender, meeslepender en doordachter. Hoewel je op een gegeven moment wel een idee hebt sleept dit verhaal je mee in de gruwelijke denkwijze van de moordenaar. Die kranten stukjes en de moorden opzich, wat betekenen ze? Georg Stadler en Liz Montario zijn ijzer sterke hoofdpersonen die in dit 2de deel nog levendiger zijn geworden. Van mij had het wat ingewikkelder gemogen. Maar ik werd zeker niet bij het vervolg teleurgesteld…

Rating: ★★★★

Zeker een schrijfster die ik heb weten te waarderen na het lezen van deze 2 delen. Het 3de deel met Hoofdinspecteur Georg Stadler en Liz Montario Ik zie, ik zie komt uit mei 2016.

Wat zijn de laatste 2 boeken die jij gelezen hebt?

About the Author

14 Comments

Nicky

Ik lees ook wel eens boeken van haar. Lekker leesvoer. Ik heb vorige week ‘Komt een vrouw bij de dokter’ opnieuw gelezen. Zielig, hoor. Het heeft wel wat dat het in het boek veel over plaatsen in Amsterdam gaat (waar ik woon) en in Breda (waar ik vandaan komt). Het andere boek van van Michel Berg. Tweede boek dat ik las van deze schrijven maar ik vind ze niet echt spannend.

Reply
Wanda

Ik zag ze al voorbij komen op je IG en ook na je recensie ben ik wel nieuwsgierig geworden naar deze reeks dus ik ga ze eens even opzoeken bij de bieb! De laatste 2 boeken die ik heb gelezen? Eh, 3 vrienden, 1 huis en een klusjesman van Astrid Harrewijn (aanrader!) en Een kwellende liefde van Elena Ferrante (leuk maar geen hoogvlieger zoals haar andere boeken…)

Reply
Kirsty

Deze boeken klinken wel spannend! Ik had hier ook nog niet eerder van gehoord, maar ik lees ook niet zo vaak dit genre.

Reply
Jessica

De schrijver kende ik nog niet.
Zoals je zelf al aangeeft, denk ik dat ik redelijk hetzelfde zal ervaren bij boek 1. Boek 2 lijkt me dan wel weer spannender en leuker.
Ik ga ze zeker lezen.

Reply
Morgaine

Pfffffff de laatste twee boeken die ik echt heb gelezen, uhm…. hahahaha

Nou ja, dan toch eerder en meer boeken met info, De kracht van de Aarde lees ik weer veel in op dit moment. En The Magic ligt naast mijn bed en sleep ik overal mee naartoe 😉

Daarvoor? Ik weet het echt niet meer? De 100 jarige man die uit het raam sprong en verdween denk ik en daarvoor, Gisèlle denk ik…

X

Reply
Zo simpel is dan geluk

Jammer dat het eerste deel redelijk voorspelbaar was. Verder klinkt het wel alsof het fijne boeken zijn!
‘Huis van stilte’ is het laatste boek dat ik gelezen heb. Echt heel goed!

Reply
Fleur

Oh dat klinkt spannend!
Ik ga ze toevoegen aan mn lees lijstje want er kan wel weer een beetje spanning tussen!

Reply
jackie

wie niet horen wil heb ik ook gelezen…
ik vond hem wel okay..
soms heb ik het idee dat geen boek me meer kan verassen en ik het elke keer al wel kan raden…

Reply
Els

Jammer dat het eerste boek niet verraste. Fijn dat de tweede beter beviel. Ik kende de boeken nog niet, maar ik denk dat ze me wel aanspreken.

Reply
Daniëlle

Het lijken mij spannende boeken! Ik kende de schrijver zelf nog niet.

Reply
Nesrin

Och jeetje ik durf gewoon geen antwoord te geven op jouw vraag, ik zit sinds december vast in een boek 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *